Juno

Genre: Drama, komedi
Speltid: 1 tim 36 min
Regi: Jason Reitman
Skådespelare: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner



Den 16-åriga tjejen Juno provar på att ha sex med sin kille en enda gång och blir gravid. Hon vill inte göra abort och tänker att det måste finnas massor av par därute som längtar efter att bli föräldrar. Juno tittar i tidningen Pennysaver på adoptionsannonserna och tror att hon hittat det perfekta paret. När det närmar sig förlossningen får dock mannen kalla fötter och begär skilsmässa. Juno blir helt förkrossad och vet inte hur hon ska göra.
Samtidigt försöker hon reda ut sina känslor för pojkvännen, den bleke tanige löparen Bleeker som inte är den som tar några initiativ i deras förhållande.
Juno: "Im sorry I had sex with you. I know it wasn´t your idea."
Bleeker: "Who´s idea was it?"
Filmen är fin, söt, lycklig, rolig och sorglig på samma gång. Den är väl inte helt sannolik och karaktären Juno har ibland nästan lite väl bra koll på läget. Förutom att hon är så säker på sig själv har hon en klatschig replik för varje tillfälle. Kanske är hon släkt med the Gilmore Girls. Samtidigt är det skönt att det är lite annorlunda och hjältar i form av sextonåriga tjejer hör ju inte till det vanligaste.


image129

Kommentarer
Postat av: Elin

Ska se den!

2008-03-25 @ 08:09:36
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Jossan

jag gillade den :)

2008-03-25 @ 08:14:06
URL: http://josefineosterqvist.blogg.se
Postat av: lina

skitmysig ju=) mer sånt som man blir glad av!

2008-03-25 @ 10:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0