Eros Ramazotti

"Vad skulle du gå på?"
"Eros Ramazotti."
"Va, ska du gå och se en smörsångare?!"
"Nej, du tänker nog på Julio Iglesias."
"Det är väl samma sak?"

Nej, det är det verkligen inte alls. Eros rockade loss ordentligt i Globen i torsdags. Jag visste faktiskt inte att han var så himla bra på elgitarren. Och sången var det inget fel på heller, även om han tydligen var lite hes. Men han ha ju en lite "hes" röst ändå så det kanske märks mindre då.

Eros körde alla sina gamla hits och sina nya låtar och publiken var jättenöjd. Synd att det är svårare att sjunga med när man inte kan språket. Jag får ta och öva in låtarna på italienska tills nästa gång han kommer.

Eros hade ansträngt sig också och lärt sig några ord på svenska. Jag undrar om det inte var när han hade sjungit "Piu bella cosa" som alla jublade och han sa: "Var den bra? Tack." Han är rätt söt faktiskt.

I övrigt tyckte jag nog samma sak som på Pink-konserten; att balladerna var allra bäst när man hör artistens röst allra mest. Finaste balladerna Eros tog i Globen: Se bastasse una canzone och vackra La Aurora.

Den sköna låten "I belong to you" som Eros brukar sjunga med Anastacia blev lite mesig när han istället drog den med sina bakgrundssångerskor som inte hade alls lika starka röster som Anastacia. Jag skulle inte ha något emot att se Eros och Tina Turner sjunga Cose della vita tillsammans. De är en ruskigt bra kombination. Nu fick han dra den själv vilket ju också var väldigt bra men inte riktigt lika mycket drag som när Tina är med.

Sådär! Nu har ni som inte vet vem Eros Ramazotti fått en rejäl utbildning! Undrar förresten vad det stod i det där brevet någon räckte honom och som han stoppade i bakfickan. Blir så nyfiken på sånt! ; )


Kommentarer
Postat av: http://siquidem.blogspot.com

Ramazotti är helt okej! Laura Pausini är en annan favorit, Bocelli blir det när man känner sig på det storslagna humöret! :)



Har du fler italienska tips i bakfickan? :)

2009-11-17 @ 23:56:57
Postat av: Annie

Har du hört denna? =)



http://www.youtube.com/watch?v=I_jwIeoAP8Q

2009-11-18 @ 07:14:37
Postat av: Annie

Och den här gamla hiten är ju rätt skön också:



http://www.youtube.com/watch?v=U7aZlGJv2dY&feature=related

2009-11-18 @ 07:20:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0