Julie och Julia

När det är film med Meryl Streep på bio måste man ju bara dit och titta! Den här gången var det en sann dubbelhistoria där Meryl spelar den amerikanska kocken Julia Child som levde 1912-2004 och Amy Adams spelar den misslyckade författaren Julie Powell som älskar matlagning.

Vi får följa Julia Child och hennes man i Frankrike, där han fått nytt jobb och hon inte vet vad hon ska göra. Eftersom hon älskar att ÄTA mat bestämmer hon sig för att hon ska lära sig att LAGA mat. Hon går kurser och övar hela dagarna för att lära sig det franska köket. Efter ett tag stöter hon på två små franska damer som håller på att göra en kokbok om fransk matlagning för amerikanare. Det projektet blir hon indragen i och lägger många år på att få till de perfekta recepten.

Den andra historien utspelar sig i nutid. Julie Powell vill vara författare men lyckas aldrig slutföra någonting. Därför jobbar hon istället i en kundtjänst om dagarna. När hon kommer hem varvar hon ner genom att laga mat. Hennes man föreslår att hon ska starta en blogg om matlagning, men hon menar att hon behöver ett tema och en deadline. Då kommer de på idén att hon ska laga sig igenom Julia Childs kokbok "Mastering the art of french cooking" och blogga om det. Boken innehåller 529 recept och Julie ska laga dem på 365 dagar.

Den här filmen handlar väldigt mycket om matlagning, så är man inte intresserad av det ger den kanske inte lika mycket. Det är inte heller så mycket action i filmen utan det är mer en myspysfilm. Det allra roligaste i filmen är hur Meryl pratar och skrattar. Hon pratar oavbrutet och liksom i falsett och skrattar jättemycket och hjärtligt hela tiden och skrattet är också i falsett och låter hur roligt som helst. Det verkar som att Julia Child var en framåt men hjärtlig person med mycket humor. I alla fall är det bilden man får när Meryl spelar henne.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0