Vad är en revisor?

Idag tänkte jag ägna några minuter åt att reda ut missuppfattningen om revisorer. För de flesta människor har en bild av vad en revisor är, men om de inte har någon själv har de ofta missuppfattat det totalt!

 

Erkänn nu att detta är vad du ser framför dig: En äldre glasögonprydd man i kostym och slips, med portfäljen under armen. Han är otroligt tråkig och hans enda nöje är att peta i siffror och hitta fel hos andra människor.

 

Fel! De flesta som blir revisorer idag är unga snygga smarta tjejer. Och för att lyckas som revisor måste man vara mycket serviceinriktad och kunna svara på alla kunders frågor och ge dem goda råd i de mest olika situationer.  Förutom att kunna alla lagar och regler och alla upplägg som är möjliga och tillåtna måste man veta hur man gör bra affärer! Att vara revisor är alltså ett mycket krävande arbete, men det är nog också mycket givande eftersom det är så omväxlande och man får se så många olika branscher och träffa så mycket människor.

 

Att bli godkänd revisor är också mycket svårt: förutom att man måste ha flera års praktisk erfarenhet måste man göra ett mycket svårt prov. Därför vill jag också passa på att hälsa till alla mina kunder som tror att alla människor som håller på med ekonomi kallas revisorer: Nej, jag är INTE någon revisor!


revisor


Jämställdhet

Jag börjar undra om Sverige är så jämställt egentligen?

På byrån där jag arbetar är alla mina kunder män. Deras fruar hjälper ofta till lite på nåt hörn i männens företag men är annars något som mest liknar hemmafruar. Männen drar in pengarna åt sin familj och köper presenter till sina fruar (och försöker ofta få in kvittona i företagets redovisning, helt förgäves eftersom jag plockar bort dem direkt.)

Nåja, det verkar ju som att både männen och fruarna är nöjda med detta upplägg så då är det väl inget fel med det. Själv skulle jag dock aldrig klara av att sitta hemma medan någon annan försörjde mig. Dels skulle det få mig att känna mig värdelös och dels tycker jag det verkar väldigt tråkigt!


RSS 2.0