Olycksfrossa!

VARFÖR älskar alla människor att frossa i andras olycka? Nu har det till och med startat ett nytt program på tv 3 som heter Ondska och ska grotta ner sig i alla hemskheter. Jag lyssnar på radio på jobbet varje dag och får därför höra reklamen för programmet: En fejkad nyhetsuppläsare läser upp en massa brott som stackars människor råkat ut för och gör deras olycka till nån saftig löpsedel. Örk.

 

Det påminner mig om det jag fick höra när jag skickade in min roman till ett förlag tidigare. Jag ville skriva en underhållande, spännande och positiv och uppmuntrande bok som gör folk glada, men mannen på förlaget som läste min bok skickade tillbaka den och gav mig kommentaren att boken var underhållande men innehöll för lite problem! För det är det som säljer: böcker som handlar om folk som har det svårt, böcker som handlar om mord, lidanden och andra deprimerande saker. Åtminstone blir jag deprimerad av att läsa om sådant. Men kanske andra ser det som någon slags terapi? Kanske folk blir lättade när de ser att det finns andra som har det mycket värre och att deras egna liv då plötsligt känns lite lättare? Ja, det är bara en teori jag har, men om du som läser detta är en av de människor som läser sådana böcker får du gärna tala om för mig vad det är du ser i dem!

 

Annie (fler glada böcker åt folket!)


Nytt parti i Sverige

Jag ska starta ett nytt parti! De två punkterna på partiprogrammet är:
 
-en förlängning av sommaren med tre månader.
-en förkortning av vintern med tre månader.

Mitt förslag är att vi stryker november, januari och mars och ersätter dem med augusti. November är ju så grå och trist, januari är alldeles för svart och kall och i mars är det så blött att skorna jämt fylls med isvatten när man går ut. Därför avskaffar vi dessa månader och ersätter dem med augusti. Mer sommar åt svenskarna! Jag kommer få så många röster! = )

Så här kommer din nya almanacka att se ut:

Februari, april, maj, juni, juli, augusti, augusti, augusti, augusti, oktober, november, december.

Nå, vad säger ni? Lite lockande är det allt! ; )

/Annie
AB Banbrytande idéer

RSS 2.0