Tillbaka på ruta ett

Kort uppdatering eller Previously, on Paradise Beach: Efter 2 doktorer, en väldig massa piller och en röntgenundersökning sa Doktor nr 2 att jag måste vänta ytterligare två veckor innan hon ville skicka mig på magnetröntgen.

I förrgår hade de två veckorna gått och jag mailade doktorn och sa att jag fortfarande har ont. Nu skulle jag väl äntligen få den där magnetröntgenundersökningen tänkte jag. Idag kom ett mail tillbaka: Ingen magnetröntgen. "Gå till din husläkare så får han titta på dig igen", skrev hon. Jag stirrade på hennes bokstäver och förstod inte. Undersökas igen? Men.. varför? Två doktorer har redan klämt på mitt knä och sagt att det enda sättet man kan se om något är fel är genom en magnetröntgen. Och nu ska jag gå till en tredje doktor för att få höra samma sak? Jag började undra om det är någon ond dröm och alla bara driver med mig. Mitt knä började bulta extra smärtsamt vid tanken och jag bet mig i läppen. Kontorschefen kom just när jag hade läst mailet och sa: "Hur går det egentligen med knät?" Då brast allting för mig och jag började gråta på fläcken. Den stackars kontorschefen försökte trösta mig genom att klaga på hur dålig sjukvården är och beställde sen en stor blombukett till mig för att jag skulle bli glad igen.

Undrar om halv nio är för tidigt att gå och lägga sig?

Höstönskningar

Vickz säger: Brrrrr höst nu....
Annie säger: Jag fryser..Hoppas nån kommer snart och ger mig en filt och en kopp varm choklad med vispgrädde. Och en kanelbulle
Vickz säger: Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Låter mysigt! Får du fixa det själv eller får du service?
Annie säger: Måste du krossa mina drömmar så brutalt?
Vickz säger: Hihi. Nej då. du kanske har värsta överraskningen när du kommer hem
Annie säger: Ja, jag tror det finns nån person därute som ser precis vad jag behöver
Vickz säger: Så klart
Annie säger: "Stackars Annie fryser säkert. Bäst jag fixar varm choklad och en mysig filt"
Vickz säger: Jaaaaaaa
Annie säger: Och en puss på kinden vill jag ha också
Vickz säger: Bara det?
Annie säger: Nej, varm choklad med =)
Vickz säger: Hahaha
Annie säger: Ja hon får ju inte störa mig med nåt hångel medan jag äter
Vickz säger: Hahahahahaha. Mat först alltså?
Annie säger: Alltid  = ) Äta bör man, annars dör man
Vickz säger: Sant..........MEN......
Annie säger: Haha. Nej, jag drar bara i ditt ben. Är hon tillräckligt underbar glömmer jag till och med maten.
Vickz säger: Hihi, ja jag tänkte väl! Du vet det finns annat man kan dö av.
Annie säger: Än hångel?
Vickz säger: *asg* Ja typ. just nu är det mitt jobb. Hjäälp!
Annie säger: ?!? Blir du strypt av elaka datasladdar?
Vickz säger: Elak chef. Fick en PESTIG uppgift
Annie säger :Illa. Jag har inte heller så kul. Hoppas hon med chokladen kommer snart så jag får ta paus.
Vickz säger: Ja, jag håller tummarna!

Middag på fjolljollen

Igår var jag på födelsedagsmiddag på båten Patricia, eller "fjolljollen", som min vän G kallar den. Med på middagen hade jag en namne, som jag därför i detta inlägg kommer att kalla Annie 2. Detta medför att jag själv blir the one and only original Annie och Nr 1, vilket kanske inte är särskilt ödmjukt, men hur förvirrade skulle ni inte bli om jag kallade mig själv för Nr 2? Alltså: Vid påstigningen noterade Annie 2 att personalen ombord var klädda i konstiga kläder och färgglada peruker. Hon frågade en grönklädd man med antenner på huvudet om det hände nåt särskilt ikväll.

Den gröneJa, det är gaykväll!
Konfunderad Annie 2: Ja, jo det vet jag..
Annie 1: Visste du inte att såna där gaypersoner alltid är gröna och har antenner?
Annie 2: Jaha! Ja, jag har alltid misstänkt att Shrek är gay...

Som ni kanske tidigare läst på min blogg hade jag blivit varnad för att Patricia var en "köttmarknad" och även om vi alla beställde in oxfilé antar jag att detta inte var det som man hade syftat på. Jag tror dock att man går säker om man bara sitter i restaurangen och äter middag och det var det vi gjorde. Vi satt vid ett öppet fönster där ljummen kvällsluft flöt in och vi hade fin utsikt. Där drack vi vin, åt hummersoppa, oxfilé och glassbåt och hade mycket trevligt innan vi sade adjö till vår rosahåriga servitris och stolpade i land. Så avlöpte den kvällen. Den där köttmarknadsdelen av båten får jag undersöka nån annan gång.


image68

9 orsaker till varför vi har sex

Annie säger: Nej men titta.. På msn idag räknar de upp 9 orsaker till varför vi har sex. Det måste jag kolla. Jag trodde bara det fanns 1 = )
P säger: Var är detta?
Annie säger
: http://e-health.msn.se/livskraft
Annie säger: Haha, det var lite kul. Gillar bäst de två sista anledningarna:
8.Ren tillfällighet
9.Det bara hände på grund av tillsynes okontrollerbara omständigheter
P säger: Hihi
Annie säger
: "Inte helt oväntat blev det mest populära svaret att man ville ha sex för att man var attraherad av personen i fråga."
Annie säger: Det var väl för väl. Jag började bli lite orolig.
P säger: 7. För att markera ett speciellt tillfälle som ska firas
P säger:
Ja, man kan ju fira med en fest eller så...eller med sex....så om man är singel och vill fira....tja...
Annie säger
: Vah..?
Annie säger: Mina grannar har slutat sjunga. kanske de firar med sex?
P säger: Eller så får du fira att de tystnat ; )

Helgplaner

Funderar på att rymma iväg till landet på lördag morgon istället för att stanna hemma och träffa folk som jag hade lutat åt förut. Men det vore ju trevligt att få vara med lilla syster sista landethelgen innan hon flyttar till Österrike. Skulle också kunna tänka mig att förlora mig några timmar i solen på verandan med den nya Harry Potter-boken. På söndag kväll måste jag dock vara hemma igen för då ska jag på middag på Patricia-båten. Har faktiskt aldrig varit där förut och enligt mina vänner har jag inte missat något heller. Kommentarer som: "bär inget urringat" och "akta dig, det är en köttmarknad"  har nått mina öron, men kanske att man går säker om man sitter i ett middagssällskap?

Samtal med kåta Linda

Linda säger: Jag läste din blogg idag.
Annie säger: Aha?
Linda säger: Skulle man ringa till kåta linda?
Annie säger: Jaa = )
Linda säger: Hoppas inte du lämnade ut mitt telenr!
Annie säger: Så det är du? Är det ett extraknäck?
Linda säger: Ja
Annie säger: Lönar det sig?
Linda säger: Nej, jag brukar vägra svara i telefon
Annie säger: Asg
Annie säger: Men du svarade när de ringde från Fråga Olle? Jag hörde hur nån pratade i luren.
Linda säger: Hahaaha. Det var dock inte jag.
Annie säger: Vad mysko. Måste varit nån hemma hos dig då.
Linda säger: VÄLDIGT mysko med tanke på att jag inte har nån hemtelefon!
Annie säger: Jaså, måste man ringa kåta linda på ett mobilnummer? Men det blir väl lite svårt om du måste stöna och tala om vad du gör med dig själv medan du tar blodtryck på tanter på jobbet?
Linda säger: Hahah, ja det hade väl varit nåt. =)

"Tjena. Läget? Du, Pridefestivalen är verkligen en bra grej. Och vad hemskt det är med hatbrott."

Kära bloggläsare, idag tänkte jag berätta om mina upplevelser på tv-inspelningen igår. Programmet heter "Fråga Olle" och går på kanal 5. Jag vet inte om det fanns någon slags intention någonstans att sexfrågorna verkligen skulle besvaras eller om allt bara var på kul. De flesta av de frågor som tittarna hade skickat in fick i alla fall inte några seriösa svar. Fast jag tror inte frågorna var särskilt seriöst menade heller. Det var skumma saker som: "Jag flashar mig för grannarna, är det normalt?" och "Min kille är för kort, vad ska jag göra?" Frågorna "besvarades" först av de två inbjudna gästerna som var två B-kändisar och sedan av Olle. En fråga som Olle faktiskt gav ett riktigt svar på var om man fick fråga sin kompis om han var homosexuell. Olle menade att man inte skulle fråga kompisen utan vänta tills kompisen själv kände sig mogen att berätta. Istället skulle man visa sitt stöd genom att säga saker som visar vad man står, t ex nämna något om Pride-festivalen eller säga hur hemskt man tycker det är med hatbrott eller något liknande. Ja, det var väl ett helt okej råd tycker jag. = ) Sedan gjordes ett test där man skulle se vilka saker som kan hjälpa till att kåta upp folk. Man hade ett antal testpersoner som fick prova olika saker: äta ostron, lukta på erotisk parfym, äta något naturmedel, se på porrfilm eller prata med "Kåta Linda" på nån telefonsexlinje. Det sistnämnda menade man var det enda som fungerade. Vill passa på att påpeka att våra skratt och applåder spelades in för sig så om ni ser mig sitta och gapskratta i tv åt något jättekonstigt eller tråkigt så vet ni varför. = )


Monday: no points, Lundi: pas de points, Sunday: 12 points, Dimanche: 12 points

På något vis har det lyckats bli måndag igen. Ibland tycker jag det verkar som det finns många fler måndagar än vad det finns andra dagar.. Kan det vara så? Är det regeringen som försöker lura oss att jobba mer för att höja Sveriges BNP?

Jag är i alla fall väldigt nöjd med min långhelg. Jag kom hem från landet på söndag eftermiddag och sedan mötte jag upp L för kajakpaddling. Denna gång lyckades jag också genomföra hela paddlingen, inklusive landstigningar och ombordklättringar, utan ofrivilliga bad. (Förra gången testade jag ju om tjugolappar, dörrnycklar och SL:s periodkort är vattensäkra. Resultat: tjugolappar tål vatten men blir lite mjuka i konsistensen innan de torkar, SL-kort funkar även efter bad, dörrnycklar uppvisar vissa rostfläckar) Är väldigt nöjd med det. Jag menar, en gång är ju ingen gång, men två gånger är en vana... = )

Ansiktsbok och fredag i akvariet

Efter många och långa påtryckningar gick jag till slut med i Facebook (Ansiktsbok, ej att förväxla med ansiktsburk). Jag förstår fortfarande inte riktigt vad det är bra för, men jag godkänner snällt alla "Requests" som mina vänner skickar mig. För några dagar sen fick jag också någon konstig uppsättning frågor som hette "Compare your friends" som någon ville att jag skulle svara på. Det visade sig dock vara otroligt svårt att fylla i den. Programmet visade bilder på två av mina vänner och ställde frågor som: "Vem av dessa luktar godast? Vem av dessa skulle du helst ligga med? Vem av dessa skulle du helst dela en vecka på en öde ö med?" Det fanns en knapp som hette "Skip question", så den tryckte jag på hela tiden, tills jag knappt hade besvarat en enda fråga. Ja, men ni förstår ju! Ska mina vänner gå in och se att: "Shit! Annie tycker att jag luktar illa!"  eller "Va, Annie vill inte ligga med mig." Eller ännu värre: "Va? Annie vill ligga med mig!" Jag skulle ju inte ha några vänner kvar...

I en diskussion om politik på Qruiser skriver en kille: "Jag tycker om Mona Sahlin, men inte hennes politik." Jag undrar vad det är killen tycker om? Hennes frisyr? Hennes leende? Eller kanske hennes goda äppelpaj?

Igårkväll var jag med M på en restaurang som jag inte varit på förut. Hermans heter den och den ligger en bit ifrån Slussen och är vegetarisk. Maten var god och utsikten var jättefin med båtarna som åkte förbi nedanför och Gröna Lund tvärsöver vattnet. Lite smådyrt var det dock. Efter det gick vi en sväng till Roxy eftersom M inte hade varit där förut. En trevlig kväll med mycket "författarprat" blev det.

Idag är det så fuktigt på vårt kontor att det känns som att sitta i ett akvarium och andas in vatten. Jag skrev just till chefen och frågade om det gick bra att jag tar ledigt i morgon. Jo, det gick väl bra, tyckte han. Jag kommer snart få rykte som arbetsskygg så mycket ledigt som jag tar, men jag måste bara få vara ute och dra in all sommar i lungorna. Snart är det höst och mörkt igen och då kan jag jobba.

image66

The knee, the doctor and the missing keys

Idag fick jag äntligen ett livstecken från den stackars doktorn som inte har några skiljetecken eller stora bokstäver på sitt tangentbord:

"hej svaret har kommit och man ser ingen utgjutning inga skelettförändringar man kan inte se om det är en meniskskada i så fall måste man göra en MR undersökning har du fortfarande besvär ?"

"Ja,  jag har fortfarande besvär" skrev jag tillbaka. "Vad ska jag göra då?"

Doktorns svar:  "hej avvakta ytterliggare 2v om ej bättre hör av dig på nytt"

Som ni kanske förstår känner jag mig inte värst uppiggad av fru doktorns svar. Hon har inte hittat nåt fel och jag måste vänta i två veckor till innan hon tänker fortsätta ta reda på om det är nåt fel. Får väl försöka göra som Peter Pan och tänka happy thoughts. Eller kanske som Maria och tänka på mina favourite things...

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things

Cream colored ponies and crisp apple streudels
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Wild geese that fly with the moon on their wings
These are a few of my favorite things

Girls in white dresses with blue satin sashes
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes
Silver white winters that melt into springs
These are a few of my favorite things

When the dog bites
When the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad

Haha, ja, det där gjorde mig faktiskt lite gladare. Bara tanken på att Maria glatt skulle sitta och tänka på Apfel Strudel medan hon blir biten av en hund satte ett leende på mina läppar.

image65


Getting wet in the Brunnsvik

Idag är det måndag och jag sitter på kontoret och skriver på min blogg istället för att arbeta. Skäms på mig. Men jag ska strax fortsätta. Tänkte bara berätta om gårdagens äventyr först. Igår var jag nämligen ute och paddlade kajak. Jag har hållit mig ifrån den sporten ett tag eftersom det gick så otroligt dåligt förra gången jag provade. Den gången var jag ute med mitt ex och hon försvann snabbt i fjärran medan jag satt och plaskade på stället och kajaken inte tycktes vilja röra sig framåt överhuvudtaget. Den här gången gick det faktiskt bättre. Jag paddlade med en nyupphittad kompis i Brunnsviken och (nej, jag hittade henne inte i Brunnsviken men det var där vi paddlade) även om hennes teknik var väsentligt mycket bättre än min så kom jag faktiskt framåt den här gången. Vi hade vissa problem att ta oss igenom den smala passagen vid Ålkistan eftersom det ständigt kom en massa båtar från fel håll, men i övrigt gick det väldigt smidigt  hela vägen. Det var också perfekt väder: soligt och varmt och det blåste precis sådär lagom att det bara var skönt. På vägen tillbaka till uthyrningen pausade vi och drog upp kajakerna vid en liten strand. Det var när jag skulle ta mig i kajaken igen som jag tappade balansen och hela ekipaget välte. jag blev plaskblöt från midjan och neråt och jag hade inget ombyte med mig. Det gjorde i och för sig inte så mycket eftersom det var varmt både i vattnet och luften men det är ju ändå lite pinsamt att ha druttat i och folk kanske tittar konstigt på en på bussen på hemvägen... När vi hade paddlat tillbaka till uthyrningen hade dock det mesta vattnet runnit av mig och förutom att mina byxor hade en mycket mörkare grön färg än när vi startade kunde ingen se hur blöt jag var. Möjligtvis att någon kunde ha hört tjippandet i mina plaskblöta skor, men det var ingen som sa något åtminstone. = )

Mer mer, jag vill ha, mer mer, ge mig, mer mer!

"Näpp, nu åker jag ut i skärgårn å badar med mina barn", sa jag till chefen. Han skrattade eftersom det var precis samma sak som han själv hade sagt när han smet från jobbet redan kl 14 dan innan.
"Jaså, när skaffade du dem", undrade han.
"Ja, det kom lite hastigt på", sa jag.
"Och när kommer du tillbaka?"
"På måndag."
"Jaha", sa chefen bara och jag gick ner till Strömkajen och hoppade på båten ut till landet. Det var i onsdags och nu är det lördag. Har hunnit sola, bada och läsa om den "bra feta kvinnan" Mma Ramotswe i Damernas detektivbyrå och om psykopatiska kidnappare i Djävulens fjäder av Minette Walters. Ni som nu minns att jag lovat att läsa varannan klassiker inser nu att jag har fuskat och.. ja, jag erkänner. Det bara blidde så. Men nu har jag i alla fall börjat på Jane Eyre av Charlotte Brontë.

Jag åkte hem i morse i Mormor (den lilla röda bil som tillhört just min mormor) medan Diana Ross uppmanade Snoopy att hänga i och solen stekte på taket. Jag hade gärna stannat en dag till men jag hade ju faktiskt en frisörtid och mitt hår såg hemskt ut. Nu är det kort och svart och spretigt och jag känner mig nöjd.

Nu tänker jag säga något riktigt oorginellt: Jag älskar sommar, jag älskar skärgård och jag älskar sol. Sorry, men jag var bara tvungen. = ) Puss på er.

Till havs (?)

Igår kväll tog jag min lånade bok om Damernas detektivbyrå och gick och satte mig i solen på en klippa högt över vattnet. Det var riktigt skönt där, men ändå var det något som inte stämde. Jag kom på det efter en stund: bakgrundsbruset. Jag kan inte slappna av och njuta till hundra procent när jag hör Essingeledens bilar i bakgrunden. Båtar med njutande människor i åkte förbi och försvann ut mot havet och jag kom på att det var dit jag också ville. Nu har jag packat alla saker så att jag kan hoppa på en skärgårdsbåt direkt efter jobbet. Min chef har ingen aning om att jag inte tänker komma till jobbet på torsdag och fredag. Ska försöka fundera ut nåt fint sätt att framföra det på.. Kanske bara helt direkt: "Du förresten, jag kommer inte inte i morgon." Eller ska man försöka med en panikattack?  "Neeej! Jag klaaarar inte det här längre! Det här jobbet tar kål på mig! Jag måste bort!" Hm, nej, det kanske inte ger ett särskilt gott intryck inför framtiden.

Den söta flickan jag satt uppe och pratade med alldeles för länge på msn igår menade att hon hellre ville se lite fjäsk och att hon själv hade föredragit några komplimanger, en skål blåbär och mitt allra största leende. Nu är det ju lite svårt att få tag på blåbär inne i city när man ska börja jobba om en halvtimme så jag får nog skippa den strategin. Dessutom tror jag inte att min chef vill höra hur snygg han är idag eller hur bra jag tycker han är på Pivot-tabeller och jag kan inte påstå att jag har nån större lust att framföra några sådana komplimanger heller, så det får nog bli den där första strategin ändå.

Jag brukar tycka att det är lite småfånigt när folk sitter framför tvn och tex ser på tennis och skriker och lever sig in i en match. Ni vet: "Neeeeeeeeej" Din SOPA! Jaaaaa! Sådär ja!" Hur kan man hetsa upp sig så över hur det går för någon man inte ens känner? Men igår kom jag plötsligt på mig själv med att stå och hoppa upp och ner framför tvn i vardagsrummet och skrika "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!", så att jag förmodligen väckte några stackars grannar i mitt lyhörda hus, när Susanna Kallur vann sitt lopp på DN-galan igår. Men undantag kanske bör göras för otroligt söta idrottare. Man blir ju alldeles lycklig när hon börjar prata sådär glatt men ändå blygsamt på sitt charmiga dalmål.

image64

Nä ja ä int bitter...

Det är så otroligt fint väder så jag var tvungen att ta en liten kort promenad. Jag försökte att inte bli alltför avundsjuk på alla joggare som susade förbi mig när jag masade mig fram med Herr Flick-syndromet. Den delen av befolkningen som inte var vältränade joggare verkade vara lyckliga par som höll varandra i handen.

Till drömtjejen: Det vore jättebra om vi kunde träffas snart, för jag skulle så gärna vilja sitta bredvid dig på en brygga och dingla med fötterna i vattnet och hålla dig i handen.

Till Fru Doktorn: Det vore j-t bra om vi kunde träffas snart, så att du kan titta på de där röntgenbilderna för jag är j-t trött på att inte kunna röra mig. (För er som inte vet så är j-t en förkortning för "jätteroligt". Och om ni inte tycker det passar in i ovanstående sammanhang så har ni jävligt rätt)

Tror jag ska trösta mig lite genom att lyssna på nåt fint med Sheryl.

PS: Tack LM för den fina rosen. Tänker på dig.

Mitt lilla knä å ja

"Om du tar av dig byxorna också. Och så luta dig lite mer till höger. Bra. Och sen böj benet lite mer. Och titta var du har kameran. Kan du lägga dig ner? Och så lägg ena benet över det andra. Perfekt."
Igår var jag och posade för en snygg tjej på Sabbatsbergs röntgenavdelning. Det skulle nämligen tas bilder på mitt onda knä. Efter att ha knaprat piller i en vecka gjorde det mer ont än nånsin och min haltande gång har gjort att min syster numera kallar mig Herr Flick. Får väl erkänna att jag inte vilat så mycket som jag borde, men hur kul är det att sitta still hemma i soffan när man har semester och det är festival?

Det ringde just på telefonen:
"Hej, jag vet inte om jag kommit rätt, är Peter där?"
"Nej du, här finns ingen Peter vad jag vet", svarade jag.
"Nähä. Nej, det ska du vara glad för. Han är inte särskilt trevlig faktiskt."

Dagens tips: Lägg inte ett blött paraply, en röd nagelfil och din vita favorittröja i samma väska. Vafan skulle jag göra det för, undrar ni och det är precis vad jag frågar mig själv också när jag står och skrubbar allt jag kan för att få bort de röda fläckarna.

Pridetorsdag


Det är konstigt. Jag är 28 år gammal, men vissa saker är precis likadana som när jag var femton. Som när man träffar människor som är sådär otroligt fascinerande och förtrollande. Då kan det bli totalstopp i huvudet.

Idag är det torsdag och mitt i Pride-veckan. I måndags invigde vi veckan hos Miss J med alkoholhaltiga drycker, Super Mario-spelande och Buzz musikfrågesport. På tisdagen blev det  lunch med mina gamla Düsseldorf-kompisar och Pride-fotboll och igår öppnade Parken så då gick vi dit en sväng innan det var dags för födelsedagskalas hos Frida och Miss Gay Sweden.

När vi gick runt i parken provade miss F både klättervägg och judo medan jag snällt fick stå bredvid och titta på med mitt onda knä. Men bågskytte vågade jag mig åtminstone på.  = )

Miss F hade en superbra fest och Miss J hade tagit med sig roliga norrlänningar som berättade historier så jag bara satt och gapskrattade hela tiden. De visade sig också vara bra på att charma stockholmsfientliga taxichaufförer och därför kom vi fram till Kolingsborg utan större problem fastän det tagit oss sån tid att få in alla i taxin. När tävlingen avgjorts och vi dansat en kvart kände jag mig rätt borta. Vet inte om det berodde på överdos av tankar i ett för litet huvud eller om man inte ska blanda alkohol och smärtstillande...

Idag vaknade jag halv åtta, efter 4 timmars sömn, och kunde inte somna om. Idag blir det nog ingen utgång för mig. Ska äta lunch med en kompis och middag med några vänner till familjen och sen ska jag försöka hinna till parken innan all schlager tagit slut. Hoppas det lyckas!


RSS 2.0