Annies råd till blyga dejtare

"Äsch, dejter är inget att bli nervös över", sa jag till min kompis som klagade på sin blyghet.

"Men en del tjejer är så himla snygga", tyckte kompisen.

"Äsch, tänk på att de går på toa precis som du och jag", försökte jag. "Dessutom har de ingen aning om att du tycker att de är snygga."

"Ska jag tänka på att de går på toa?!"

"Ja, de är inga övermänniskor bara för att de råkar se bra ut. De har också fel. Och kanske tycker de att du är jättesöt och är precis lika nervösa som du."

"Har aldrig tänkt på det så.."

 "Jomenvisst. Det är precis samma sak som med anställningsintervjuer."

"Anställningsintervjuer", upprepade kompisen oförstående.

"Ja, det har liksom inte nåt att göra med hur bra man är. Det är inte någon betygsättning av ens person. Det är mer så att man måste passa ihop med jobbet. Den som söker jobbet ska tycka att det är intressant och vilja ha det och chefen som ska tillsätta jobbet vill se att man är rätt person för jobbet. På samma sätt måste man passa ihop med tjejen man dejtar. Antingen gör man det eller så gör man det inte. Och det är inte mycket man kan göra åt saken. Det enda sättet ni kan se om ni passar ihop är om du är dig själv och hon är sig själv. Och skulle det vara så att ni är för olika så är väl inte det nåt att hetsa upp sig över."


Ja, nåt sånt där var det vi sa förut. Men nu när jag tänker på saken är det ju också ett bra tecken att man är lite nervös. I alla fall om det är på det där pirriga sättet. Det betyder ju att man träffar en trevlig person som man tycker är värd lite ansträngning. Om man känner att man inte bryr sig ett skvatt om att visa sig från sin bästa sida är det förmodligen inte rätt person man dejtar..

Vill passa på att önska alla mina vänner och läsare ett gott nytt år!.


Fotisättning

"Fotisättning", hälsade den lilla eritrianska städerskan glatt när hon klev in i hissen på våning 1.

"God fortsättning", sa jag. Sedan åkte vi en våning innan hon klev av på våning 2.

"Hejdå", sa hon lika glatt och rullade iväg med städvagnen längs korridoren.

Jag tror inte att hon har en aning om vad "God fortsättning" är, men gissningsvis har människorna på plan 1 sagt det till henne medan hon tömde deras papperskorgar. Ibland känner jag bara att det är så skönt att vara här hemma i Sverige och förstå precis vad alla säger. Jag tror alla människor borde vara utomlands minst ett halvår så att de förstår hur otroligt jobbigt det är att komma till ett land och inte kunna språket och sederna.


Sedan åkte jag vidare upp till mitt våningsplan och hälsade på G. Hon var glad för hon ska på fest och dansa hos "Kanarieöarna" som hon kallar dem. G blev nämligen en gång av en kompis inbjuden som gäst till Kanarieöarnas nationella förening i Stockholm. Där får endast människor som invandrat från Kanarieöarna till Sverige vara medlemmar, men G kom så väl överens med "Kanarieöarna" på festen att de kallade till extra möte och beslöt att anta G som medlem i föreningen trots att hon är från Peru. Ja, är man bara tillräckligt charmig kan man klara det mesta.


Sedan jobbade jag stenhårt i hela tre timmar innan vi gick ut och åt lunch på den japanska restaurangen. Och sen gick jag hem. Tänk om alla arbetsdagar vore sådana.


Mobbad i tv

Jag har nu kommit hem till mitt eget lilla hem därhemma (som min mor brukar säga). Utpumpad efter en hel dags mellandagsshopping satte jag mig i soffan med min lilla låda medhavd julmat från föräldrarna och slog på tvn. Det första jag såg var att TV 3 börjat göra reklam för Singing Bee:
"Singing Bee, programmet där du inte behöver kunna sjunga VACKERT.. (Och DÄR lade de in ett klipp på MIG när jag sjunger).. bara RÄTT."
Tack TV3. Verkligen. Haha.

Julinskolning

Ah. Man vänjer sig så fort vid att vara ledig. Vad skönt det är att bara få slappa, äta mat och öppna paket. I morgon blir det förstås lite mer ansträngande, för då ska vi ut och trängas i affärerna. Men det finns ingenting jag direkt måste ha så jag känner mig rätt avslappnad inför det också. Sen på torsdagen ska jag faktiskt jobba en halv dag. Men bara en halv, det får räcka. Sen kanske det blir en dejt på eftermiddagen. Och på fredag bär det av ut i skärgården där jag ska äta mer god mat och gå promenader, läsa böcker, se på film, sjunga singstar. gå ut med grannens hund och ligga ute i badbaljan under stjärnorna. Jag måste komma ihåg att packa bikinin bara. Det är ju inte det första man tänker på så här års.

Jag kom just hem från kusinerna på mors sida. Igår var jag hos kusinerna på fars sida. Båda kusinerna på fars sida har fått barn och julen har plötsligt fått en helt annan inriktning. Sådana där små barn är ju liksom alltid i centrum. Men det är rätt kul att se dem. I alla fall mitt kusinbarn Agnes, som är lite större, två år. Det här är liksom hennes första medvetna jul. När vi kom hem till dem upplyste hon mig stolt:
"Jag fyller år idag."
"Nej, det är julafton. Då får man också paket. Alla får paket", upplyste jag henne. Hon verkade inte förstå. Först när det var dags för julklappsutdelning och det delades ut paket åt alla möjliga håll började hon inse att man tydligen kunde få paket fastän det inte var någons födelsedag. Hon hade också lite svårt att hålla isär vems paket det var. Hon ville helst öppna allas.

Kalle Anka förstod hon inte heller mycket av. När vi hade sett en tre-fyra filmer medan Agnes försökte trä sina hårsnoddar runt skorna och dra ut alla servetterna ur stället och slänga i mitt knä sken hon dock plötsligt upp och pekade mot tv-rutan:
"Musse Pigg!" Ja, äntligen nåt man kände igen.. fast sen kom det en massa okända figurer igen så då gick hon in på sitt rum och lyssnade på Klapp och klang istället.

Men hon är rätt observant ändå. Förra gången jag träffade henne var för några månader sen och nu studerade hon mig noga och nickade: "Annie har klippt sig."

Qruiser är grövre porr

Typiskt, man kan inte gå in på Qruiser och läsa sina mail på jobbet för sidan har blockerats. Varför? Jo, eftersom den sorterats in under kategorin "grövre porr". Så nu vet ni det mina vänner, om det tar lång tid för mig att svara på era meddelanden så beror det på att det här företaget jag jobbar på tycker att ni är grovt porriga.

Men bloggen kan man komma in på, än så länge i af. Snart kanske företaget klassar den som grov politisk propaganda, grovt förtal, grovt trams eller vad det nu mer kan finnas för kategorier.

 Nu är klockan 19,26 och jag kände att jag behövde en liten paus. Jag och två andra tappra flickor har bestämt att vi ska hålla ut till 21. Chefen sponsrar oss med pizza.

Snart blir det julledigt och man får bara göra trevliga saker som man känner för. Ja, nästan i alla fall. Vissa saker hör ju till julen. Att titta på Kalli Janka och sådär. När man fyllt 15 tycker jag man borde få välja att byta Kalle mot French & Saunders istället. Tänk, så sent på arbetsdagen och jag kläcker fortfarande så kreativa idéer...

Varsågod någon: en helt ny affärsidé

Summering av julklappsskörden hittills: 7 flaskor glögg och 7 chokladaskar. Idag fick jag en ljussläckare med en tomte på och en ljusstake med en tomte på av controllern på jobbet. Vet inte vad jag ska göra med dem. Någon borde starta en sajt där man kan byta julklappar med varandra. Eller kanske en sajt dit man skänker sina oönskade klappar. Ja, och sen kan andra få bjuda på dem. Och för pengarna köper vi träd i Afrika. Det vore ju klockrent, som miss J brukar säga.

Jag är trött. Jag är riktigt trött. Jag jobbar hela dagen och sen jobbar jag över på kvällen och sen går jag hem och lägger mig och sen vaknar jag och går till jobbet. Men i morgon är det fredag. Och sen är det jul. Åh, så skönt!

What to do?

Jag börjar undra om jag verkligen vill jobba med ekonomi. Det är okej så länge jag byter jobb då och då, men så fort det börjar bli lite rutin i det så blir jag bara uttråkad. Och jag längtar efter bokstäver istället för siffror. Jag vill skapa texter, inte ta hand om andras överblivna siffror. Vet inte vad jag ska göra. Min praktiska Moms (mamma) säger:
"Jag förstår om du tycker det är tråkigt men det är i alla fall nåt man kan försörja sig på." Så då är väl frågan: Ska man nöja sig med det? Det finns säkert massor av människor som inte har nåt jobb, ja de kanske inte ens har ett hus eller mat för dagen, som skulle tycka att jag har det jättebra. Så jag kanske bara är bortskämd? Ändå kan jag inte låta bli att längta efter andra saker. Det känns liksom inte som att jag passar in där jag är. Finns det nån Syo-konsulent man kan gå till när man är 28 år?

Summering of the weekend

Vilken helg det har varit. Tv-inspelning på fredagen, lyckades med Guls hjälp få omslaget till boken klart på lördagen och sen knallade jag iväg till frisören och fick en rockig frisyr som jag inte ens vet om jag gillar än. Tror jag blev lite inspirerad av den rockiga stilen tv-människorna gav mig. Hann också hitta några klappar på vägen hem.

Idag har jag haft lussefika hemma hos mig med mina klasskompisar från kursen i Düsseldorf 2003. Det blev mycket trevligt. Alla hade med sig en massa glögg och godsaker och vi uppdaterade oss om vad alla hade för sig och tittade på gamla foton från Tyskland.

Känner mig lite trött nu faktiskt. Men det är väl bäst att jag diskar lite innan jag tar mig ett skönt bad och funderar på om jag bör äta nån middag. Jaha, snart måndag. Men å andra sidan är det bara en vecka kvar att jobba innan jul. Och på onsdag kommer systeryster hem! = )

Tv-inspelning

Jag fick ta ledigt från jobbet för vi skulle vara på inspelningen redan 11,30. Där fick vi träffa alla som skulle jobba med programmet, bla programledaren Hanna Hedlund, som jag tyckte verkar supertrevlig. Vi fick också lära oss hur vi skulle gå på scenen. Sedan skulle våra kläder godkännas av en stylist och efter att ha sett vad vi hade med oss sprang stylisten och hämtade kläder ur nåt förråd och ville att alla skulle byta. Jag slapp byta faktiskt. Det måste ha varit tack vare Idas shoppinghjälp. Sedan fick vi gå in i sminkstudion och bli proffssminkade och få håret gjort. Det var himla kul. Sminktjejerna blev mycket förtjusta i mina stora ögon ( Ååååh Liza Minelli!) och höll på jättelänge med olika ögonskuggor och lösögonfransar och mascaror fastän de andra deltagarna var klara för längesen. Till slut kände jag knappt igen mig. Undrar om ni kommer göra det? Om ni vill se mig på tv sen får ni titta efter en lila top med en rockig spretig frisyr och väldigt svarta ögon.

Singing Bee-tävlingen är inte särskilt rättvis. Alla står nämligen på rad på scenen och den som hamnar sist i raden ligger sämst till redan från början. Gissa var jag hamnade? Jo, sist i raden. Om alla innan mig då svarar rätt (sjunger rätt) får jag inte ens chansen att få en fråga. Därför var jag rätt nervös när vi klev upp på scenen. Ja, mer än så får jag tyvärr inte berätta. Programmet kommer på TV3 nån gång i vår så ni får titta själva hur det går då.

Nu ska jag försöka se om jag kan komma ur de här lösögonfransarna på nåt sätt. De borde ju montera ner en innan man går hem! Jag råkade somna igår med makeupen på mig, men den är faktiskt lika fin idag. Och inte ett märke på kudden! Amazing. Man skulle ha en sån där sminktjej hemma som gör en fin vare dag. Ja, frisören skulle jag också gärna ha. Fast sminktjejen var snyggare.. = )


image104

Help, I need somebody...

Annie säger: Haha. Titta här: "Bästa Bajs: Tack för att du registrerat dig."

Systeryster säger: HAAHHA, är det från Vulkan?

Annie säger: Nää, Photoshop

Systeryster säger: Jaha

Annie säger: Jag kommer aldrig kunna göra nåt omslag. Fasiken vad krångligt det ska va..

Systeryster säger: Kan du inte kontakta dem och fråga?

Annie säger: Jag googlade. Det verkar som att man kan spara om bilden i flera dpi om man har riktiga photoshop.

Systeryster säger: Krävs det för vulkanen?

Annie säger: Ja, den säger att jag inte har 300 dpi.

Systeryster säger: Aj si

Annie säger: Jag har tydligen för låg upplösning.

Annie säger: Fast jag tycker hela jag är i upplösningstillstånd.

Annie säger: Kanske jag kan ladda upp mig själv?

Systeryster säger: Ja, men det var väl en kreativ lösning

Annie säger: Haha


Bajsvulkan

Igår kväll uppfann jag ett nytt mäktigt men ganska äckligt ord: Bajsvulkan. Ja, varför gjorde jag det undrar ni. Jo, jag använder ibland ordet bajs som ett prefix och förstärkningsord när jag är arg. Om en film är dålig är den en bajsfilm. Och om icakassen går sönder när jag packar ner maten är det en bajspåse. Ja, ni som har hund kanske har vissa invändningar mot detta, men det är som de säger i SOS Skärgården:
"Ord kan ha flera betydelser, älskling".

Igår satt jag i alla fall och försökte ladda upp bilder till mitt bokomslag till boken jag just publicerat på sajten Vulkan.se. Det gick inte bra. Hur jag än försökte ville Vulkan inte acceptera mina bilder. Vår relation slutade därför med att jag sa Bajsvulkan och stängde av datorn och gick och lade mig. Nu ligger min bok ute till försäljning med ett omslag helt utan bilder: ingen bild på framsidan, ingen på baksidan och ingen på författaren. Det är ju orginellt. Kanske en hit. Kanske inte....

Efter att jag sagt Bajsvulkan och sovit hela natten vaknade jag av spöklik sång. Det lät som texten till Sankta Lucia, men det var en annan melodi. Jag satte mig upp i sängen och lyssnade. Jo, det var Sankta Lucia med en annan melodi och det kom från taket. Tydligen hade grannfrun bestämt sig för att överraska sin man med Luciasång. Jag hoppas för hans skull att hon är väldigt snygg och att han är väldigt tondöv.

Efter denna mindre behagliga upplevelse gick jag iväg till kiropraktorn för våra sedvanliga övningar. Först kramas vi och sen misshandlar han mig. Jo, det är faktiskt ungefär så det går till. Han säger:
"Nu tar jag tag i dig här och så kör jag in armen här och om du håller tag om oss sådär..." och just när man har det som mysigast trycker han till så att hela ryggen knakar. Och jag går på det varje gång. Haha...

Att välja jobb efter sin läggning

Idag är jag hemma med magont. När jag bäddade ner mig i soffan var Trinny och Susannah på tv. Ni vet, de brittiska klädtjejerna som hjälper folk att klä sig snyggt. De är verkligen sköna; kastar ut axelvaddar genom fönstret och bränner leopardplysch i utegrillen. Det sägs att Susannah är lesbisk och det skulle jag kunna tänka mig för hon tar verkligen varje tillfälle i akt för att tafsa på tjejernas bröst och rumpor.
"Du måste framhäva de här", säger hon och tar tag i båda tjejens bröst. Så bra att hon visar, annars hade man kanske inte fattat. Haha. = )

Nu är den här: Annies citatlista! Läs och njut (eller känn ånger)

Såhär i slutet av året har tv-kanalerna en massa sammanfattande program om året som gått. Krönikor, minnesprogram, topplistor och allt vad det är. Och då ska väl inte jag vara sämre! Behold: Annies citatlista! Tyvärr har jag inte gjort som tv-kanalerna och samlat in citaten under året och skrivit ner dem. Därför minns jag kanske inte allt bra som sagts. Men å andra sidan är ju det här de citat som verkligen fastnat hos mig. Dessutom har ni inte sett dem i tv redan. Fast en del har ni förstås läst här på bloggen. När jag tänker på saken är en del av citaten till och med äldre än ett år. Sådana bonusar har de i alla fall inte på tv!


Mina favoritcitat utan inbördes ordning:


1. LM ( inte helt nykter på P:s fest): Mina örhängen låter som en främlinglåt.

2. M (inte helt nykter i taxin): Kan du dra kortet och köra samtidigt, fast du är man?


3. Miss J (inte helt nykter i taxin): Gruppvåldtäkt kan vara trevligt. Bara alla är med på det.


4. Anonoym bitjej: Låt oss nu alla fokusera på min klitoris.


5. Anna (på väg till badbryggan): Om man flaxar såhär med armarna så tror bromsarna att man är en stor fågel och då bits de inte.


6. Mamma (berättar rolig historia): Och då sa den bedragne mannen: "ut med dig din turk!"
Nej, vänta.. Hur var det? Jo: "..ut med dig ditt kräk!" Och mannen i sängen svarade: "Nej, inte krek, turk!"


7. Pappa (som just lyckats få snöret till tepåsen två varv runt glasögonbågarna) : Jag kan inte ställa ner koppen.


8. Okänd människa frågar om vägen: Ursäkta, vart ligger affären?
Pappa (irriterad på människor som säger vart i stället för var): Därt!

9. Lisa (i bil på sommarparkering): Puh. Här är så varmt så man får stånd.


Och så några som inte är ur bekantskapskretsen men som förtjänar att nämnas ändå:


10. Ebbas värld:

Ebba: Är du en sån där stekare?

Stekaren: Nja...

Ebba: Min pappa är svetsare.


11. Ebba och Claes af Geijerstam:

Ebba:  Jag vet vilket program du kan vara med i.

Claes: Jaså,vilket då?

Ebba: Antikrundan. Som föremål alltså.

Claes: Far åt helvete ungjävel.


12. Kajsa (Lesbian thoughts by Kajsa): Porr, det är ju som att vara publik till en falsk fotbollsmatch. Man får inte vara med och spela och matchen är ändå bara uppgjord.


Så, det var alla citat för i år. Men var inte ledsen om du inte kom med. Du har ju ett helt år på dig att kämpa dig in på nästa års lista.. ; )


Lördag

"Hej, det är jag. Kan jag ringa tillbaka för jag är lite upptagen just nu med att simulera orgasmer? Luktade det förresten inte avlopp hos dig senast?"
Vi har kommit på ett helt nytt spel! Man tar korten från spelet Våghals och så ska man försöka utföra saker från så många kort som möjligt på en gång. Såna idéer kan man bara kläcka sent en lördagkväll.

Igår var vi hos Ida på glögg/fest eller vad det nu var. Trevligt var det i alla fall! Jag började med glögg och lussebullar och gick sen över till cider och pistaschnötter. (Och Ida vad söt du är som köpte såna bara till mig!)
Sedan följde förstås stora filosofiska diskussioner som tex om vem det egentligen var som var Hjalle och vem som var Heavy och hur många flator det behövs för att öppna en vinflaska. På Gärdets tunnelbaneperrong körde Miss J runt Petra på en sån där röd kundkorg med hjul från ICA. Det var mycket sött. Varför glömmer jag alltid kameran hemma?

Nu måste jag gå för jag ska få hjälp med klädshopping. Hoppas hoppas att vi hittar nåt! Själv brukar jag bara shoppa träningskläder och de är liksom inte så bra att ha på sig på jobbet eller på fest. Dessutom kan jag ju inte träna längre och då är det rätt onödigt att köpa kläder för det.. Nej, ja ä int bitter...

Nightswimming

Igår var det firmafest. Ordet firmafest låter rätt tråkigt i sig och jag hade nog inte större förväntningar. Kanske hamnar man bredvid nån trist gubbe som man måste prata med. Man får sitta där vid nåt långbord resten av kvällen och låtsas vara intresserad av det han säger. Ja, nåt sånt hade jag nog tänkt mig.

När G och jag kom till stället, som för övrigt var riktigt fint, fanns det inte så många platser kvar och vi fick därför sitta tillsammans och prata strunt istället för att öva fin konversation med främlingar. En annan bra sak med att vi var sena var att vi direkt blev serverade mat och vin, som de andra hade suttit och väntat på ett bra tag. Sedan röjdes en del bord undan och det blev dans, alltså med riktiga bra låtar och ett band som spelade. En snygg tjej med en riktigt bra röst blandade nya låtar med klassiker och musikerna i bandet var riktigt duktiga. G och jag hade tänkt smita tidigare för att få se vem som vann Idol, men vi blev kvar och dansade istället.

Nån gång efter midnatt kom jag hem och jag kände mig faktiskt väldigt pigg och glad. Jag som hade hållit på att somna på jobbet innan vi gick iväg till festen. Jag väntade med att sova och tog ett bad och låg där ett bra tag och sjöng en massa konstiga låtar som tex Lotta Engbergs "Jag trodde dig när du sa att du älska´ bara mig, Åh vad jag älskade dig just då". Jag vet inte varför, men det kanske kändes som en rolig kontrast till musiken vi hade dansat till. Och så ekade det ju så kul i badrummet. Nu såhär dagen efter kom jag att tänka på att det här huset faktiskt är väldigt lyhört och att man förmodligen inte ska vare sig bada eller sjunga i badrummet mitt i natten. Well well. Efter badet blev jag i alla fall plötsligt väldigt trött och gick och lade mig i sängen med blött hår och somnade direkt. Nu ser jag ut som ett sånt där penntroll. Ja, fast med slightly bigger boobs. Haha. Vilken konstig bild jag fick i huvet nu. Okej, dags för frukost, eller lunch eller vad det nu blir.

En fin helg önskar jag eder alla båd herre å fru.

Där rök den planen..

Det blir ingen tröja med Rädda skogen på. Igår skickade Meter Television sitt kontrakt till mig och där stod tydligt att jag inte fick ha några kläder med text eller logotyper. Dessutom fick jag inte ha svarta eller vita kläder och heller inget småmönstrat med tex rutor eller prickar. Och så fortsatte det. Flera ombyten måste medföras och kläderna ska också godkännas av en stylist. När jag läst igenom hela instruktionen tittade jag i min garderob och kunde konstatera att det inte fanns mycket kvar att välja mellan. Kanske enklast att komma naken?

Hjul? Jaså jul....

På jobbet finns det massor att göra hela tiden och när jag kommer hem är jag helt slut. Jag vågar inte ens tänka på hur många Karins Lasagne jag ätit de senaste månaderna. Förmodligen försörjer jag ensam hela Familjen Dafgård.

Men vi jobbar inte precis hela tiden på jobbet. Två gånger om dagen har vi rast. Då pratar alla om julklappar. Jag har lite svårt att ta in det. Jul? Nej.. inte än va? Men okej, det kan väl vara bra att åtminstone börja tänka på julklappar. Jag bestämde mig på vägen hem från jobbet att försöka försätta mig i rätt stämning. Jag hämtade upp alla julpynten från källaren och satte på min julskiva. Medan Tommy och Sissel sjöng att Julen är här och Markoolio tyckte synd om tomten satte jag fram adventsljusstake, tomtar och annat juligt. Men.. nej, jag kan ändå inte ta in det. Det finns nog faktiskt bara en sak som hjälper. Ja, ni vet nog vad jag tänker på: snö! (Julen den e aldri vit, allt e bara skit. Tomten får ta bilen, kör i ytterfilen)

Men nu när jag tänker på saken har jag ju faktiskt några klappar i alla fall. Tur att syrran tjatade på mig om att göra klart julklappskalendrarna. Nu är de klara och de blev faktiskt jättebra. Men när man bläddrar mellan månaderna och ser den enda vackra sommarbilden efter den andra är det väl inte direkt julen man tänker på...


image100
Blommorna från C och H är fina i af. ; )

Nån som kan norska?

P säger: Fotboll på tv!

Annie säger: Usch då. Det är alltid lika obehagligt när det händer

P säger: Haha

Annie säger: Saft Suse. Eller vad hette det nu igen..

P säger: Vet inte riktigt vad du försöker säga siz

Annie säger: Jo jag fick en massa norska serietidningar när jag var liten, med Donald, och han sa alltid Saft Suse. Fast jag fattade aldrig riktigt vad det betydde..

P säger: Saus är sås...

Annie säger: Nej nej. Saft Suse. Det är nåt utropsord.

P säger: Ok, ska fråga flickan

Annie säger: Ja gör det

P säger: Hon fattar inte vad jag snackar om..

Annie säger: Nähä... säg att Annie läst det i Kalle Anka på norska. Donald brukade ropa det när han blev förvånad.

P säger: Nej, den ledtråden hjälpte inte alls, hon har aldrig hört det förr!

Annie säger: Vad skumt.. minns jag fel då.. men jag hade verkligen för mig att det var det han sa...

P säger: Ja jag vet inte, du får forska vidare!

Annie säger: Jo det finns. Det kommer upp norska texter när jag googlar på det.

P säger: Ok.

Annie säger: "Saft Suse! Jeg skulle skrive noe morsomt her, men så glemte jeg det. "

P säger: Ngn förklaring då?

Annie säger: Nix. Vilken dålig norska du har som inte kan norska ; )


Jag ser för jävlig ut. Bäst att passa på att ta ett kort som minne...


Jag: Jag kom på hur jag kan fördela de här kostnaderna!

Bordsgrannen: Vad bra! Man får inte vara dum, då kan man bli konsult.

Jag: Men.. jag är ju konsult...


Efter att ha jobbat till halv sju var jag jättehungrig och shoppade loss vilt hos Dem (Vi Fria Handlare i Samverkan). Anna Skipper hade dött om hon sett min varukorg. Sedan gick jag hem för att mumsa loss på godsakerna. Innanför dörren låg ett brev från Vägverket. Jag blev genast orolig: Parkeringsböter? Fortkörning? Nej men vänta, jag har ju ingen bil.. Och förresten är det väl Polisen som sköter sånt. Jag öppnade kuvertet och ett leende spred sig över mitt ansikte. "Förnyelse av körkort" stod det på papperet. Jag har alltså haft körkort i tio år nu. Fasiken vad tiden går. I tio år har jag skämts för min fruktansvärt hemska körtkortsbild. I tio år har jag gömt mitt körkort för mina vänner. I tio år har jag undrat hur jag egentligen tänkte den dagen. Jag var fruktansvärt förkyld och såg helt enkelt för jävlig ut. Och då tänkte jag att det var ett bra tillfälle att gå och ta ett foto till körkortet? Var jag så sugen på att få kortet att jag inte kunde hålla mig? Eller hade allt snor blockerat hjärnfunktionerna? Ja inte vet jag.. Men nu..! Nu får jag en chans att skaffa ett helt nytt foto. Jag ska definitivt gå till frisören först. Och sminka mig. Och vara helt frisk. Japp. Och sen ska jag visa mitt körkort med stolthet.


Under brevet från Vägverket låg en avi om stort paket. Det måste vara julklappskalendrarna. Jag ska hämta dem i morgon. Ett stort ansvar vilar ju på mina axlar (tydligen mest på den högra för den är väldigt öm) för syrran är ju i Wien och har inte kunnat vara med och skapa kalendrarna. Men om två veckor kommer hon hem och då får jag skämmas om jag misslyckats med mitt kalenderuppdrag. Hoppas hoppas att de blev bra...


Söndagssudd

Annie säger: Håhåjaja... tänk att du har importerat en norsk flickvän...

P säger: Ja, jag känner mig som värsta importören!

Annie säger: Och hon åker egentligen hit utan att veta om hon har ett jobb?

P säger: Mm, hon har inte fått ngt svar på sitt mail..så vi håller tummarna hååårt.

Annie säger: Aha = )
Annie säger: Ja, vad gör man inte för kärleken..
Annie säger: Eller...
Annie säger: Vad gör vissa av oss inte för kärleken..
Annie säger: Bittra Annie talar... Haha

P säger: Ja du, hon vet vad hon vill!

Annie säger: Fan va skönt! Hälsa henne från mig att det borde finnas fler som hon.

P säger: Det ska jag!

Annie säger: Bra. Och om hon vet några kan du be dem ringa mig.

P säger: Hon blev väldigt glad men jag har inte fått några nummer....
Annie säger:
Äsch.

Annie säger: Nej ni norskor små.. nu ska annie sova gå.

P säger: Rimmare där! värmer upp till jul eller?

Annie säger: Sitt ej uppe hela natten ty då blir du trött som katten.

P säger: Helt riktigt, tack för påminnelsen.

Annie säger: Du har rätt, nu julen stundar, annie ligger strax och blundar.


RSS 2.0