Tillsammans är man mindre ensamRegi: Claude Berri
Genre: Drama, Romantik
Speltid: 1h 36m
Skådespelare: Laurent Stocker, Guillaume Canet, Audrey Tautou, m.fl.
Språk: Franska
Orginaltitel: Ensemble, c´est tout
Betyg: Fyra tekoppar

När Lampis och jag skulle se "Tillsammans är man mindre ensam" satt Nils Petter Sundgren på raden framför oss. Vi hoppades därför att vi skulle få ta del av en expertrecension, men han sa tyvärr inte ett ord om vad han tyckte om filmen. Lampis och jag däremot var helt överens om att den var värd fyra tekoppar av fem möjliga.

Lampis läste boken för längesen och tänkte då att:
"Om den här boken nånsin blir film så skulle Audrey Tautou passa perfekt i huvudrollen!"
Ungefär samtidigt läste Audrey Tautou boken och tänkte:
"Om den här boken nånsin blir film så skulle jag passa perfekt i huvudrollen!" Och så blev det också. Och jag håller med både Lampis och Audrey. Hon är perfekt för den här rollen.

Filmen handlar om den ensamma Camille som jobbar som städerska och bor uppe på en kall vind i ett hyreshus. Hon är alldeles för smal och det påpekar hennes elaka mamma så fort hon får chansen. I Camilles hus bor den något excentriske och stammande Philibert som hon snart blir vän med. Philibert är mycket snäll och omtänksam men hans rumskamrat Franck är mycket vresig och otrevlig. Det visar sig dock finnas en anledning till varför Franck jämt är på så dåligt humör. Ja, mer än så tänker jag inte berätta eftersom jag starkt rekommenderar att du går och ser den här filmen, och då kan jag ju inte ha berättat hela handlingen innan, eller hur? ; )


image78

I´m so exhausted (oh yeah)

Skrivet lördag kl 10,30

LM, igår lät det där med att göra det till tradition att dricka champagne på förfesten som en jättebra idé, men idag känns den inte lika lockande längre. Mitt huvud snurrar fortfarande och jag får kväljningar när jag tänker på den lunch det är meningen att jag ska inta om 1 timme och 15 minuter. Den här bloggen skriver jag på papper i mitt kök eftersom dataskärmen lyser så starkt att jag inte orkar titta på den. Jag har satt på en skiva med Enya på låg volym och försöker pressa i mig några klunkar te.

Igår var jag hemma från jobbet för att jag var så yr. Notera att detta var INNAN jag druckit någon champagne. Jag låg i sängen till tolv och sedan flyttade jag över till soffan. Framåt femtiden på eftermiddagen började jag känna mig pigg och tog en kort promenad. Det var ganska kallt så jag grävde fram ett par handskar och traskade iväg. Efter ett par hundra meter frös jag och skulle sätta på mig handskarna, men det var något som inte stämde: jag hade fått med mig två vänsterhandskar. Snopet. Men det gick i alla fall att få i fyra fingrar på högerhanden. Jag funderade på vilket som var bäst: att försöka dölja tummen på högerhanden eller att ha en tumme som står ut åt fel håll. Jag gick på den gamla tumregeln (hihi): "bättre en kroppsdel för lite än en för mycket" och vek in tummen. Det blev dock lite problematiskt när jag hittade en massa vackra kastanjer som jag ville plocka. Slutsats: Underskatta inte dina tummar. De är mycket bra att ha.

Efter promenaden kände jag mig mycket frisk och bestämde mig för att hänga med ut. Det var förfest hos Miss J och hennes fruga och sedan bar det av till Mango där Gina delade ut godis denna kväll. Nu idag känns det kanske inte som att det var en jättebra idé att gå ut, men det var i alla fall kul igår. ; )

Nu ska jag alltså iväg på lunch och bio med Lampis. Filmen heter "Tillsammans är man mindre ensam" och ni får förmodligen en recension av den i morgon. Efter filmen kommer jag nog bara vilja gå och lägga mig med M:s armar om mig. Hoppas att hon kommer vara lika slut som jag efter sina tentor och självförsvarskurser, så att jag kan sälja in den idén..  =)

Förresten, Pointer Sisters video var ju väldigt vågad, eller vad säger ni?

3 timmars influensa, Sing A Long och nytt jobb

När jag kom hem från jobbet idag mådde jag plötsligt väldigt illa och blev dessutom jättetrött. Jag lade mig ner i sängen medan jag pratade med M i telefon och så fort hon hade lagt på somnade jag. Klockan var väl kanske sex. Halv åtta vaknade jag av att det hördes något ljud långt borta. Det ringde. Jag satte mig upp i sängen och sträckte mig efter mobilen. "LM ringer" stod det. Jag antog att det var den där knappen med den gröna luren man skulle trycka på för att svara och satte mobilen till örat. Någon pratade glatt och väldigt fort. Jag uppfattade kanske en tredjedel av vad som sades och försökte mumla något till svar. Sedan försvann personen plötsligt. "Hallå?" sa jag ut i tomheten och började undra om jag hade drömt att det ringde. Sen blev jag yr och sjönk ner i sängen igen. Nu är klockan 22,30 och jag känner mig rätt pigg. Kan man ha tretimmars-influensa? (Det visade sig sen för övrigt att LM faktiskt hade ringt men att hennes mobil lagt av)

Igår bjöd Anna in till tjejkväll med Pizza Hut-besök och inspelning av Sing A Long. För er som inte vet är Sing A Long att musik/underhållningsprogram som går på tv 3. Renée Nyberg är programledare och Claes Malmberg och Sussie Eriksson är lagledare och har med sig två gäster varje gång. Igår var Tobbe Trollkarl och Gabriel Alla kan sjunga Forss i Sussies lag medan Claes hade med sig musikalmänniskorna Rennie Mirro och Hanna Lindblad. Det blev en trevlig kväll och jag åt alldeles för mycket pizza och glass. Det ska bli kul att se hur de får ihop det där fejkade dansnumret där det ska se ut som Renée Nyberg utför ett mycket avancerat dansnummer med Rennie Mirro. Egentligen är det en stuntkvinna som dansar. De fick göra om tagningarna flera gånger för att få ihop klippen där Renée hoppar in när stuntkvinnan gjort sitt. Hon var tvungen att stå i exakt samma position och på exakt samma ställe där stuntkvinnan hade stått för att det skulle gå att klippa ihop sen. Sussie  uppmuntrade Renée att göra rätt:
Sussie: "Tänk attityd! Tänk: Nu du.. ska jag ta dig.. din... din.. bajskorv...."
Renée ( koncentrerat nickande) : "Okej, djupt andetag, tänk bajskorv."
Ja, så kan det gå till på tv-inspelningar. Om du vill gå på en själv eller kanske vara med i ett program kan du kolla på den här sidan. Ett tips bara: Akta dig för "Du är vad du äter." Den där Anna Skipper är livsfarlig...

I morse ringde den nya chefen från mitt gamla jobb (som läsaren med gott minne vet att jag nämnt i tidigare inlägg) och ville att jag skulle börja jobba där så snart som möjligt. Eftersom jag är Manpower-Nissa skulle den nya chefen på mitt gamla jobb diskutera vidare med min Manpowerchef om när detta skulle kunna bli. Detta innebär alltså att jag istället för att sitta och slappa kommer att få jobba stenhårt. Det blir både läskigt och spännande!

Jag skrev till supporten här på blogg.se och berättade för dem att mina läsare har svårt att hitta Kommentarer-knappen. Mina vänner har nämligen påpekat för mig att det är väldigt synd att man inte kan kommentera mina inlägg. Jag har då talat om för dem att det kan man visst! Under länken "Kommentarer" under varje inlägg kan man skriva och klaga eller komma med uppmuntrande hejarop. "Det har jag aldrig sett", säger mina vänner då. Jag berättade detta för tjejen på bloggsupporten och hon sa då att hon skulle göra länkarna nedanför inläggen i fetstil så att de syns bättre. Undrar verkligen om det hjälper. En liten käck knapp skulle jag tycka var mycket bättre!

Idag går mina tankar till min faster som har opererats, min far som har suttit hela dagen vid telefonen och oroat sig och väntat på att min faster ska vakna från operationen, min syster därborta i Utlandet som har blivit av med sin plånbok och M som sitter och pluggar flitigt om grundlagar och förordningar inför sin tenta.

  Nu blev jag lite yr igen. Kanske att influensan varar längre än tre timmar ändå...

image75

Tips till IKEA och en bekännelse

Jag trodde att jag var jättesugen på att åka till IKEA, men när jag väl var där kände jag mest obehag. Där var en otrolig massa människor och en alldeles för hög ljudnivå. Varenda atom i min kropp ville bara bort därifrån. Jag måste nog ut i skärgårn snart, så jag får fylla lungorna med frisk luft och lugn och ro. Att slappna av och bara vara, "tís a consummation devoutly to be wished". Jag vet inte riktigt när det ska hända bara. Jag hade tänkt sitta och slappna av i mitt vardagsrum och beundra min nyinköpta matta och tända mina nyinköpta blockljus, men jag hade visst förträngt det där momentet där man måste springa omkring i varuhuset och trängas för att hitta sakerna. IKEA borde börja med personlig shopping. Tänk er: man ringer dit och säger vad man är intresserad av och sen kan nån liten IKEA-nisse springa runt och hämta sakerna och sen ställa allt i ett avskilt rum där man kan titta på det i lugn och ro. = ) Man sätter sig ner i den där fåtöljen man spanat in och får testa hur det känns att sitta i den med ett fat kakor på bordet framför sig och en kopp te i handen. Hur skulle man sedan kunna motstå den?


Annars har helgen varit mycket mysig eftersom jag tillbringat den med M. Jag trivs bara bättre och bättre i hennes sällskap. Det är konstigt. Första gången vi sågs tyckte jag att hon var trevlig, men det var inte alls som att det flög några gnistor. Hon verkade så långt bort. Andra gången var ännu lite trevligare, men jag kände det ändå inte som att hon var intresserad av mig. Tredje gången var jag ute med henne och hennes vänner och det var då jag började ana något; när vi satt och pratade hela kvällen och hennes vänner kastade nyfikna blickar på mig. Nu i helgen kunde vi knappt släppa taget om varandra. Det börjar bli farligt. Men härligt.. ; )


Fokusfredag med sexistisk reklam

Idag var jag på en så kallad fokusgrupp. Det var Anna som ville ha med mig dit från början men sen kom hon på att hon inte orkade gå så jag gick dit själv istället. Man fick ju i alla fall 450 kr för besväret så det kunde det ju vara värt.

Jag hade fått veta innan att vi skulle prata om bilar, men inte på vilket sätt. Väl framme visade det sig att researchföretaget ville ha reda på vad unga tjejer tyckte om Suzukis förslag till reklamfilmer för sin nya bilmodell Splash. Jag sjönk ner i en fåtölj och högg in på smörgåsar, te och godis medan reklamfilmerna spelades och vi fick kryssa för vad vi tyckte om dem. En av tjejerna i gruppen visade sig vara mycket feministisk och sade efter varje film saker som: "Skulle det inte vara bättre om det var en kvinna som körde?" "Jag tycker det var bra att kvinnan vann racet över mannen." "Tjejen i filmen verkade så förtryckt, kunde hon inte vara lite coolare?" När vi hade sett alla filmerna undrade undersökningsledaren om vi skulle kunna tänka oss att köpa bilen? "Nej, man kan inte köra omkring i något som heter Splash", sa jag. Alla nickade instämmande och undersökningsledaren såg lite missnöjd ut. "Ja, vi får väl hälsa dem det..."


Jag pratade med min lilla syster på msn i morse om det här med reklamfilmerna. Hon sa att hon var lite chockad över hur tv-reklamerna där nere i Österrike ser ut. Det är bara en massa tjejer i bikini som trycker tuttarna mot bilrutan eller tassar omkring i underkläderna därhemma och talar om vilket tvättmedel de använder medan männen ser på tv. Feministtjejen i fokusgruppen hade svimmat om hon sett det. Jag kommer ihåg att jag också blev lite chockad när jag bodde i Österrike för några år sen och jag skulle gå och handla på stormarknaden för första gången. Ur högtalarna kom en massa reklam medan man gick runt och handlade och det första jag hörde var en mansröst som talade om tvättmedlet Persil: "Mannen är herre i huset, kvinnan bestämmer i köket, men i badrummet, där är det nya Persil som är mästaren." Jag hajade till. Hur kunde den reklamen bli godkänd? Men sen kom jag på att det nog inte finns något råd som anmärker på sexistiska reklamer i Österrike. Förmodligen skulle 90% av de österrikiska reklamerna aldrig kunna spelas i Sverige.

Det märktes faktiskt att även de reklamfilmerna vi fick se på fokusgruppen inte var gjorda i Sverige. I en film körde en tjej runt i sin bil till olika ställen och till sist skulle hon hämta upp sin man. Hon hoppade då ur bilen och lät honom köra. (Feministen hoppade upp och ner i sin stol) Sedan gick de på operan och sedan körde de hem och lade sig i sängen. Mannen säger till kvinnan: "Ska vi ta en åktur till?" Alla i fokusgruppen vred sig i stolarna och skrattade högt, och jag tror inte det var för att skämtet var så roligt...


Torsdagsäventyr

Igår hade jag tänkt gå till keramiken med fröken L, men hon var inte så sugen på lera sa hon, så vi gick ut och åt istället. Tydligen hade hela resten av Stockholm också bestämt sig för att gå ut och äta denna torsdag kväll för det var en himla massa folk överallt. Till och med på Jensens Böfhus var man tvungen att vänta en halvtimme för att få komma in. Men vi skrev upp oss på en lista och gick och tittade på skor så länge. På Böfhuset var de underbemannade och det märktes. Det var inte lätt att få någon uppmärksamhet. Men man fick i alla fall mycket tid till att titta i menyn. L ville helst ha alla rätter som fanns och så pommes till det, och nån god sås förstås och sen kanske avsluta middagen med erbjudandet "Ät hur mycket glass du vill". L:s pojkvän anlände lite senare och tittade skeptiskt igenom menyn och vände sig till servitrisen: "Har ni inget fettsnålt?". Det hade de inte. Efter att ha försökt få tag på någon att beställa efterrätt av i tjugo minuter gav vi upp och försökte istället be om notan. "Javisst" sa tjejen och sprang iväg. Efter en kvart kom hon springande igen och satte ett stort glas vatten med en citronskiva i på vårt bord. Sedan sprang hon vidare innan vi hann säga ett knyst. Vi tittade konfunderade på varandra. "Kanske det är meningen att man ska stoppa pengarna i glaset och önska sig något", föreslog L.
"Ja, efterrätt kanske?"


Efter middagen tog jag mig ut till Haninge där M och hennes sambo, katten Findus, huserar. Det var kolsvart ute när jag åkte buss på okända vägar, men så småningom ropade SL-rösten ut den hållplats som jag blivit tillsagd att gå av på och jag sken upp för där stod också M och väntade. Vad som hände sen är tyvärr hemligstämplat, men jag vaknade i morse med en katt på mig.
"Vill du ses i helgen", frågade M.
"Klart jag vill det", sa jag.

image74

Magnetröntgenupplevelser

Att förbereda sig för en magnetröntgen är lite som att förbereda sig för en dejt: man badar, tar på sig snygga underkläder och känner sig lite smånervös på vägen dit. Sedan upphör alla likheter. Man kommer dit och blir mött av en man med bister uppsyn.
"Hej. Ta av dig byxorna och gå in där och lägg dig", säger han. Ut ur rummet kommer en äldre dam i sina underkläder. Jag går in i rummet där den stora maskinen står och jag lägger mig på britsen som ligger som en tunga ut ur maskinens gap.
"Vill du höra radio", frågar den bistre.
"Javisst", säger jag. Han sätter på mig hörlurar, trycker på en knapp så jag åker in i den stora cylindern och sedan lämnar han rummet. I hörlurarna börjar samma röst prata som brukar läsa "Bamse-världens starkaste björn". Men rösten läser inte Bamse utan ur boken "Den osynliga väggen" av Bernstein. Jag hinner höra några fullständiga meningar innan maskinen sätter igång:
"Vi längtade efter att få komma hem och höra hans lustiga visor och TATATATA TATATTA TATATATA TATATATA ibland kunde även BAMBAMBAM BAMBAMBAM BAMBAMBAMBAM på barerna där TSCHDUNK TSCHDUNK TSCHDUNK på den tiden."
Man kan inte låta bli att undra om det verkligen ska låta sådär eller om maskinen är vå väg att explodera och jag kommer sluta mina dagar som en förkolnad french hot dog. Efter ett tag har Bamsemannen läst klart och i stället blir det sjukvårdsdebatt och intervju med Filippa Reinfeldt i mina hörlurar. Trots att maskinen nu låter som en högtrycksborr är Filippas röst mycket sövande när hon talar om tillgänglighet och patientens bästa. Jag börjar slappna av och sluter ögonen. Då ekar plötsligt en röst i maskinen:
"GÅR DET BRA FÖR DIG?" Jag hoppar 2 meter upp i luften av skräck men inser att det är Den Bistre som talar till mig genom hörlurarna och att jag nog inte behöver använda panikknappen.
"Ja tack", piper jag utan att veta om han egentligen hör mig.
"Vi får köra två gånger sex minuter till. Sen är det klart", säger rösten. Efter en stund kommer Den Bistre in i rummet och rullar ut mig ur röntgenröret.
"Bilderna kommer om en vecka", säger han. När jag tassar ut ur rummet iklädd tröja, trosor och strumpor möter jag en man i kavaj och kalsonger som är på väg in. Vi utbyter roade blickar och jag skyndar till mitt skåp för att gräva fram mina byxor.

A sister in Vienna

Annie säger:

Det var en tjej på bingolotto som vann en resa till Wien. "Har du nån att ta med dig" frågade programledaren.

"Nej, jag tror inte det sa hon" . Hihi. Han blev helt ställd.

Syster säger:

Vad tragiskt. Alltså inte att du tittade utan att hon inte hade någon att åka med.

Annie säger:

Han försökte rädda det med nåt: "Ja, men då får du ta å hitta det förstår du för du får bla bla bla bra saker shopping pengar kultur...."

Syster säger:

Haha, men det var redan för sent

Annie säger:

Ja, fast hon fick i af Martina Haags kompletta samling signerade böcker så hon kan umgås med dem på resan

Syster säger:

Hua

Annie säger:

Haha

Syster säger:

Jag åt just en yoghurt med kaffesmak

Annie säger:

Oj, det låter otäckt?

Syster säger:

Lite intressant är det ändå att vara utomlands. Nej det var ganska gott. Som efterrätt.

Annie säger:

Ja, nu gillar ju inte jag kaffe eller yoghurt, så för mig är det nog ingen hit.

Syster säger:

Nej men det finns ju andra intressanta saker också. Men allt är med mycket socker och fett.

På osten står det "mindestens 45 % fett"! I Sverige står det liksom "högst 30 % fett"

Annie säger:

Haha, som kvalitetsstämpel?

Syster säger:

Precis.

Annie säger:

Men det finns lättprodukter med.

Syster säger:

Ja, men ingen ost som jag har hittat ännu iofs.

Annie säger:

Jaså? Jag vet att min au-pair kompis brukade köpa nåt som hette Fitness-Käse. 

Syster säger:

 Aha, ja fitness är de förtjusta i här. Allt heter fitness

Annie säger:

Ja, lite fitness och lite fett. Sen mår man fint. =)


M som i modig

Soppa och hembakt bröd var tydligen helt rätt recept för att charma vegetarianer. Eller om det var vegetarianen som charmade mig. Är inte helt säker.


För ett par månader sen dejtade jag en tjej som inte vågade visa sitt intresse för mig när vi gick på stan. Hon ville inte hålla min hand och att jag skulle ge henne en puss när nån såg, det var helt otänkbart. Och då var hon ändå erfaren i gayvärlden. Jag störde mig något enormt på det. Därför är jag mycket imponerad av vegetarianen, som inte ens hade kysst en tjej förrän igår; när vi gick till tunnelbanan i morse höll hon min hand och sen kysste hon mig mitt på perrongen på t-centralen. M som i modig. = )


Hoppet är den bästa frukosten

Mina axlar gör ont. I lördags släpade jag stora hinkar med plommon på tunnelbanan och försökte hålla dem undan folks dreglande blickar. (Kan man ha en dreglande blick? Nåja, struntsamma.) Jag upptäckte att plommon är rätt tungt och det känns i mina ömma muskler nu. Sen gick jag också på gymmet på söndagen och plågade musklerna lite till. P och jag laddade med Red Blazing Chick och jag lyckades tvinga på henne en påse plommon också innan vi gick och styrketränade. Det är allt bra skönt att få träna. Jag hoppas att mina röntgenbilder på onsdag visar något fel och att det felet kan lagas så att jag får springa snart igen. "Hoppet är den bästa frukosten, men en dålig middag", sa Sir Francis Bacon. Om någon förstår vad det betyder kan ni meddela mig.


Nu sitter jag och funderar på vad man lagar för middag åt en vegetarian. Det borde ju inte vara så svårt, men de saker jag kommer på känns inte så festliga. Jag lutar åt soppa och hembakt bröd just nu. Kanske är det inte jättefestligt, men gott är det ju i alla fall.  = )


Fjärtkontroll

Igår hade jag riktigt mycket att göra på jobbet. Det var en ny känsla men rätt skön faktiskt. När jag kom hem var jag helt slut och funderade på om man kunde gå och lägga sig klockan åtta på en fredag. Då plingade M och tyckte jag skulle gå med ut och det lät ju trevligt, så sovandet fick vänta lite. Istället fick jag prova att dricka chokladöl. Det var kanske liiiite mindre äckligt än vanligt öl, men så länge det smakar öl blir det ju aldrig riktigt gott. Då föredrar jag nog choklad utan öl...

Idag gick jag upp tidigt och G och jag åkte ut till landet. Där plockade vi en otrolig massa plommon som jag inte vet vad jag ska göra med. (Om nån skulle vilja ha några är det bara att säga till.) Under bilfärden diskuterade G och jag det svenska språket. G har bara varit i Sverige i tre år så mycket är fortfarande nytt för henne. Tex att vi skulle ta färjan över för att komma till vår ö:
"Fjärran?"
"Färjan. "Fjärran" betyder långt borta. Som "fjärrkontroll"."
"Ja, jag minns. Alla skrattade åt mig när jag sa det. Jag trodde den hette fjärtkontroll."
"Haha. Ja, det kan också vara bra att ha."
"Vi ska åka färgen?"
"Färjan."
"Jag hör ingen skillnad."
"Nej, det låter nästan likadant. Fast det heter en färg, flera färger, men en färja, flera färjor."
"Aha." (Djup suck)

Ikväll blir det bara middag, ett skönt bad och lite tv för mig. Det ska bli så skönt att få SOOOOVA!

Att jobba, eller icke jobba. Det är frågan.

I morse var jag på intervju på en gammal arbetsplats men med en ny chef. Den nya chefen funderade på att nyanställa och då hade den gamla chefen sagt att den nya chefen borde prata med mig. Så det gjorde hon. Länge. Två timmar pratade vi. Hon var som en skjutjärnsreporter och ville veta varenda liten detalj om mig.

Jag lyckades dock luska ur henne en del också. Jag fick klart för mig att det här jobbet skulle vara mycket krävande, innebära mycket övertid och att jag skulle få börja med tråkiga rutinuppgifter innan jag fick gå vidare med mer ansvar. Förutsatt att den nya chefen nu beslutar sig för att nyanställa så står jag inför ett val: Mitt nuvarande jobb med trevliga kollegor, en trevlig kompis och för lite att göra eller ett nytt jobb med en massa hårt arbete där jag förmodligen kommer lära mig väldigt mycket.

Ja, vad tycker ni? Jag är rätt lat och bekväm av mig, men jag vill ju faktiskt ändå arbeta med något där jag känner mig nyttig och gör vettiga saker. Kanske jag inte borde ha något av jobben. Ska vi starta upp det där designföretaget vi pratade om istället, Anna?

Lyxmåndag

Idag har jag lyxat till det rejält: Jag har varit på helkroppsmassage. I en hel timme har jag legat och njutit medan varenda liten muskel i min kropp blivit knådad.
"Känns det bra", undrade massören.
"Alla borde få bli masserade av dig. Då skulle världen se bättre ut", mumlade jag tillbaka.
När hon försökte massera min mage upphörde dock njutningen.
"Du måste slappna av", sa hon, men jag började bara skratta så fort hon rörde mig. Hon vet uppenbarligen inte hur det är att vara kittlig.

Jag fick en underbar löneförmån för ett år sedan när jag började jobba ute i Häggvik. Ett halvår senare slutade jag på den arbetsplatsen, men jag hade fortfarande klipp kvar på massagekortet så det är dem jag använder upp nu.

På mitt nuvarande jobb är det lite för lite att göra och det kan därför bli lite långtråkigt ibland, men när jag steg av tåget i Häggvik idag och gick mot min före detta arbetsplats (i samma hus som massören) och kände hur den där stressen och pressen gjorde sig påmind blev jag plötsligt mycket nöjd och glad med att ha lite att göra och arbetsuppgifter som jag klarar av. Jag minns hur jag satt på den där revisionsbyrån hela dagarna och försökte ta reda på hur man gjorde alla de saker som ingen hade visat mig och träffade kunder som trodde att jag kunde saker. Huga. Bäst jag slutar tänka på det här nu innan jag blir stel i axlarna igen...

Har ätit middag och gråtit framför Mc Leod´s daughters. Miss B har sagt att man kan bli väldigt rörd och känslosam efter massage, speciellt om det gått länge sen förra gången, så antingen var det därför eller så var det bara väldigt sorgligt när Stevie äntligen berättade för Rose att hon var hennes mamma och Rose bara blev jättearg och åkte därifrån och Stevie (och jag) stod kvar och grät...

Jaha: massage och middag avklarade. Då är det nog dags för ett varmt skönt bad! = )


image73

Last woman standing

Tänk, nu är jag den enda medlemmen i min familj som är kvar i Sverige. Syrran pluggar i Österrike och Moms och Pops har åkt iväg till Frankrike för att dricka vin. Föräldrarna gav mig i uppdrag att åka ut till landet och plocka plommon så Anna och jag tog Mormor och körde ut igår. Det var riktigt myspysväder = det spöregnade hela tiden. Dessutom hade nån tydligen redan snott de mogna plommonen för kvar i trädet hängde bara en massa omogna gröna saker.

Idag har jag hemmapysseldag. Har redan gjort allt det där jag skjutit upp i en månad och nu bakar jag. Mandelkras med choklad är just nu i ugnen och snart har min deg till matbrödet "Honey" ur Riddarbageriets bakbok jäst klart. En favorit bland de flesta.
I bakgrunden har jag tvn på med finnkampen och.. oj! Nu ska både Sanna och Jenny Kallur och Carolina Klüft springa! Det måste jag se! Tschüüüü!


image72

Den som väntar på nåt randigt...

Annie säger: Ah.. ägg med Kalles randiga..

P säger: Min frukost!

Annie säger: Är det sant? = )

P säger: Tja... Kalles orginal

Annie säger: Jaha. Nej, det är ju INTE samma sak det..

P säger: Nej, jag vet, men det var skönt att få det sagt iaf. Så jobbigt att gå och bära på sådana hemligheter...

Annie säger: Var inte ledsen... en dag kommer du också inse att Randiga är det enda rätta

P säger: Hehe

Annie säger: Så mild i smaken.. Mmmmm

P säger: Jojo, det kan jag tänka....antagligen är den mycket godare. Jag tycker inte ens om kaviar egentligen, eftersom det är så starkt! Bara en vana... Äter det bara till ägg

Annie säger: Ja precis. Så tyckte jag med

Annie säger: Tills jag upptäckte Randiga

Annie säger: Det förändrade min syn på kaviar

Annie säger: Jag är nu en lyckligare människa

P säger: Aha...livet bjuder på nya erfarenheter...

P säger: Asg

Annie säger: Köp Randiga du också

P säger: Hallå där reklamsyster!

Annie säger: Haha


Underbar och älskad av allaSkådespelare: Martina Haag, Katrin Sundberg, Per Sandberg, m.fl.
Regi: Hannes Holm
Speltid:1h 46m
Betyg: Två tekoppar

Ibland när jag sitter och skriver på min nya bok tänker jag att: "Nej, det här kanske är för osannolikt? Det kanske bara blir fånigt?" Men jämfört med handlingen i den här filmen är min bok faktiskt hur naturlig som helst! Under den större delen av filmen satt jag och skruvade på mig för att det var så pinsamt och hemskt. Ibland var det pinsamt för att man verkligen levde sig in i huvudpersonens problem, men de gångerna var få eftersom allt som hände var otroligt osannolikt och jättekonsigt. Personerna var så onaturliga och reagerade aldrig så som en vanlig människa hade gjort och då bryr man sig liksom inte längre. Huvudpersonen verkade ibland så dum och borttappad att man undrade om hon verkligen skulle föreställa en vuxen och frisk människa. Det som är lite kul med filmen är att det filmas mycket inne på Dramaten och att de riktiga Dramaten-skådisarna syns i utkanten av händelsecentrum. Tyvärr är de inte med så mycket.
Sammanfattning: Filmen är lite småkul ibland men mest bara pinsam.
Rekommendation: Gå inte och se den. Dessa 85 kr kan användas till något bättre.

image70

Min homobadmintonella läggning

Annie säger: Nu smsade min mixedpartner igen och ville att jag skulle tävla med honom... Jättebra idé..

Har ju redan sagt till honom att jag är handikappad... Han kanske tror jag slingrar mig eller nåt..

P säger: Hmm....berätta om röntgen då, då borde han fatta!

Annie säger: "Ok, jag erkänner: jag vill bara inte spela med dig för du är så ful"

P säger: Hihi, ja om det är sanningen så!

Annie säger: Hahah.. njah...men mixed är inte min favoritgren direkt. Gillar bättre damdubbel.. haha = )

Så talande...

P säger: Hihi, jag tyckte bra om mixed, men kanske bättre om dd, lite jämnare liksom... ja, talande!

Annie säger: Då måste du vara bi!

P säger: Hih

Annie säger: Bibadmintonell

P säger: Precis!

Annie säger: Vet dina föräldrar om det här?

P säger: Nja....jag har inte vågat berätta!

Annie säger: Men P.. du vet att du måste förr eller senare. De kommer ändå komma på det nån gång.

Det är ju inte direkt som att det inte märks... De kommer ju se hur du spanar in killar med bra smash-armar i badmintonhallarna.

P säger: Nej, jag vet...men tänk om de hatar mig!!!

Annie säger: Klart de inte gör. De älskar dig säkert vilka sjuka preferenser du än har. Men själv måste jag säga att det känns lite onaturligt. Hoppas du respekterar det.I den finska telefonkön

Jag sitter i telefonkö till Sonera i Finland för jag vill ändra på en fakturaadress. När jag slagit numret blir jag först välkomnad av en automatröst på finska, svenska och engelska. Det verkar lovande! Sedan kommer dock en annan automatröst och rabblar mycket länge på finska. Jag förstår ingenting. Sedan vill rösten tydligen att jag ska välja något. Jag uppfattar nämligen "bladderbladderbladderbladder: YKSI. bladderbladderbladderbladder: KAKSI bladderbladderbladderbladder: KOLME..." Jag suckar och undrar vad jag ska göra medan rösten pladdrar vidare. Då. Plötsligt: "För betjäning på svenska, tryck 6." Jag hajar till och trycker 6. Inget händer. Rösten fortsätter att rabbla. Jag chansar då vilt på att trycka 6 och fyrkant. Jag blir kopplad någonstans. En annan automatröst rabblar ännu ett stycke på finska. Sedan hoppar jag till av chocken när finsk hårdrock börjar vråla ut ur luren. Pausmusik? Mer finsk hårdrock, sedan finskt dansband, sedan nåt operaliknande och sen mer hårdrock. Ca 15 minuter väntar jag. Jag undrar om jag fortfarande sitter i kö till något och i så fall till vad. Plötsligt svarar någon. Tyvärr på finska. Jag frågar om hon talar engelska. "No" säger hon. Och sedan: "I ask someone to call to you".
"Ok, thank you", säger jag. Sedan är det tyst. Ingen ringer.

En annan kö jag stått mycket i på sistone är den svenska vårdkön. I går var jag hos Doktor Nr 3 och tro det eller ej, men det verkar som att han kommer skicka mig på magnetröntgen! Jag blev jätteglad och lättad och hade förmodligen skuttat högt av glädje om jag inte haft så ont i mitt knä.

En björn på stranden

Hej mina bloggläsare! Har ni det bra? Själv är jag lite sur på cdon. Jag satt just i en timme och valde låtar att ladda ner och när jag sen tryckte på "Till kassan" så försvann allihopa. Hur kul är det på en skala?

I går försökte LM och jag gå på stan och handla. Det gick inte så bra. Det enda vi lyckades handla var alkohol, som vi sedan drack upp på P:s födelsedagsfest. Det gick desto bättre. Vi blev mycket glada och LM yttrade visheter som: "Mina örhängen låter som en främling-låt". Vilka visheter jag själv yttrade minns jag inte och det är kanske tur det. = )

Idag åkte jag med min lilla syster till flygplatsen för att vinka ajö. Hon ska nämligen plugga i Österrike framöver. Som avskedslunch åt vi vår gemensamma favorit "Red Blazing Chick" som man för övrigt kan hitta på Wok House i Solna Centrum. Har du vägarna förbi bör du definitivt prova den!

Jag har börjat skriva på min nya bok också. Använde mig av idén "En björn på stranden" på min första sida. Vet ni vad det är? Jo, det kommer från en film där det var en kysscen som var mycket tråkig. Paret satt på en strand och kysstes länge länge och publiken somnade. Då kom regissören på att han skulle klippa in en filmsnutt där en björn gick runt bland sanddynerna precis innan kysscenen och plötsligt kunde publiken se på det kyssande paret hur länge som helst utan att det blev tråkigt. Lite häftigt eller hur? = )


image71

RSS 2.0