Homo-vodka?

Jag fick en länk av L igår och blev verkligen överraskad. Homo-vodka? Haha. Jamen varför inte?

image151

Outning på promenad med kollegorna

Jag: Jag ska gå en kurs på kvällarna efter sommaren.

Gullinuttan: Ja, det är bra. Man ska passa på att göra sånt innan man får man och barn.

Jag: Jag vet inte om jag kommer få man och barn. Ja, jag vet ju inte ens om jag hittar den perfekta personen som jag vill dela mitt liv med.

K: Det finns inga perfekta människor. Alla har brister och fel.

Jag: Okej, men nån vars brister och fel jag står ut med dårå..

Gullinuttan (arg): Ja, männen, de har massor av brister och fel, men själv måste man vara perfekt!

Jag (förvånad): Måste man?

K: Nää...

Jag: Men jag tror inte jag vill ha nån man.

Gullinuttan (ställd och generad): Nej.. det.. är ju.. som man.. känner...

K: Men barn kan man ju skaffa ändå!

Jag: Ja, det kanske jag skaffar.. eller en hund...

Gullinuttan: Ja, det är ju.. som man känner...


Heja Norge!

Jag såg just på "Inför Eurovision" och föll för Norges bidrag med Maria Haukaas Storeng. Vilken röst! Vilket Amy Winehouse-gung! Och vad söt hon är. Jag måste lyssna på låten en gång till. = )

Mitt jobb är i himmelen

Jag har varit inne på Volvos hemsida och "designat" en egen bil. Jag såg nämligen en annons om att om man designade en egen bil där så hade man chans att vinna den sen. Väl inne på sidan förstod jag att man inte fick designa hela bilen själv utan bara välja mellan olika mönster som Volvo redan tagit fram. Jag valde ett chict ett med fjärilar på. Nu väntar jag bara på att de ska ringa och meddela mig att jag vunnit. Som tur är finns ju en ledig garageplats åt min nya bil med fjärilar på, eftersom min gamla bil, Mormor, ska åka till skroten efter sommaren pga rosthål in till bensintanken. (Snyft, det är så sorgligt.)

Men vet ni vad som är jättebra? Den här veckan har bara tre dagar! Eller, så kan man kanske inte säga. Men det är bara tre av de sju dagarna som är arbetsdagar. Isn´t it lovely, isn´t it wonderful?

Mitt jobb är förresten i himmelen. Jag har kanske inte berättat det? Varje dag tar jag hissen upp till 4014:e våningen där det hörs ett litet pling och en inspelad röst säger: "Välkommen till avdelningen för mirakel och änglainsatser". Där kliver jag ur och går bort till mitt egna moln där jag sitter med en stor kikare och spanar ner på världen. När jag ser människor som behöver lite extra hjälp eller uppmuntran skriver jag en liten lapp och skjuter iväg den med pilbåge bort till avdelningskontoret där de skickar ut lämplig hjälp till just den personen. Jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är så härligt att se hur ledsna människor lyser upp när allting plötsligt ordnar sig.

Har ni någonsin varit med om att er fantasi skenar iväg med er? Ja, mig händer det ganska ofta. Som i stycket här ovanför tex. Mitt jobb är faktiskt i himmelen, rent geografiskt. Fast bara på elfte våningen. Det känns dock som att det är väldigt högt upp och man har en fantastisk utsikt över Stockholm. När vi har fönstrena öppna händer det att det flaxar förbi en fiskmås och skriker nån meter ifrån en. Då blir jag glad och tänker på att nästa gång jag hör måsarna skrika är det sommar och jag kommer att ligga och sola på en klippa vid havet.

vårbilder från skärgården lör 27 april


"Ni kanske vill se skridskorna? Jag tänkte, när nu kavajerna var så lika.."

Idag var jag och hämtade mina nya glasögon hos Optikern. Direkt när jag kom in kom en kille med hästsvans framtrippandes och undrade om han fick hjälpa mig. Jag sa att jag skulle hämta mina glasögon och han sprang och hämtade dem. Sedan började en lång process av provande, ändringar och skitsnack. Killen körde med en underlig blandning av smörande, flirtande och självupphöjande. Efter ett tag blev jag alldeles illamående och orkade inte ens le tillbaka mer. Jag hoppades att han skulle bli klar snart så jag fick komma ut ur affären.
Efter ca tjugo minuters provande, ändrande och skitsnack verkade det som han var klar. Jag började dra mig mot dörren. Han följde efter:
"Bla bla bla garanti som täcker allt, bla bla bla baaaara att komma in..."
"Okej, tack, hejdå", sa jag. När jag gått ut ur affären kom han springande efter mig:
"Annie! Annie!" Jag grimaserade och vände mig om. Han kom springande med kvittot som han hade glömt att ge mig för att han pratade så mycket.
"Du glömde det här! Det kan ju vara bra att ha!" ( Stort smörigt jag-är-en hjälte-leende)
"Okej, tack"
Sedan gick jag igen. Jag var tvungen att vända mig om några gånger för att vara säker på att han inte tänkte följa efter mig hem. Han påminde lite om Ulla Skoog i den där scenen i Yrrol när hon förföljer ett par: "Jag tänkte, när nu kavajerna var så lika..."

Inspirerade av det fina vårvädret har G och jag börjat äta vår lunch ute. Vi sitter på en bänk med utsikt över vattnet. Idag hade vi också sällskap av den här typen:

image138

...och såhär ser kören ut =)

Jag har ju nämnt tidigare att Miss I och jag underhåller oss med att gå på Caroline af Ugglas pop- och rockkör på måndagarna. Nu kan ni få se precis hur det går till där. Enjoy.


Nyheterna i klartext

Idag satt jag och pratade med en tjej på jobbet:


Hon: Har du hört "Nyheterna i klartext" på radio nån gång?

Jag: Nej?

Hon: Det är nyheter för utvecklingsstörda. Det låter ungefär såhär: "Ett plan blev kapat. Det var onda människor som tog över planet. De andra passagerarna tyckte inte om det."

Jag: Haha.


Jag lovade henne att lyssna på det nån gång.När jag googlade på det för att se vilken tid det gick hittade jag faktiskt en hemsida också där det står små korta notiser som tex:


En viktig politiker i Stockholm
ska sluta sitt jobb

Det är moderaten Kristina Axén Olin
som slutar sitt arbete.
Kristina Axén Olin är finansborgarråd.
Hon bestämmer mycket om hur
Stockholms pengar ska användas.
Men nu ska hon alltså sluta.


Hihi. Jag måste definitivt lyssna på det där programmet.


Dagens Stockholmsbild: Vild papperskorg

Vad fint det är med vår. Och folk blir så kreativa. Titta vad de har gjort med papperskorgen utanför mitt jobb:

image136

Fint va? Men man vågar ju inte slänga nåt i den. Då kanske lejonet får smuts i öronen.

Judy på Judy´s

Happ..söndag kväll. Redan. Helgen gick fort. De gör ofta det har jag märkt.

Igår var vi på Judy´s och såg ett märkligt uppträdande. "Judy" kom upp på scenen och berättade bla om hur andra artister stulit hennes låtar, hur hon blev kär i en kvinna med skägg på ett turkiskt bad och om hur hon hittat sin side-kick på en pissoar i Paris under tre andra män. Side-kicken var nästan naken i de flesta numren. Ibland hade han ett dragspel hängande framför sig, ibland några små stickade badkläder och ibland stora rosa fjädrar. Han sjöng fint, lite spansk stil och operaliknande. Tillsammans framförde de "Judy´s" låtar som ju mest var kända poplåtar som stulits av andra artister, men också mer udda låtar som "What a genius penis it is".

Idag har G och jag varit på Naturhistoriska muséet och tittat på grottmän. Sedan satt vi i solen på ett café och tittade på shoppingkvinnor. Det är allt bra skönt med vår.

Päron på perrongen

Oh, jag såg ett sånt fint päron på Medborgarplatsens t-baneperrong igår! Det var en tjej som hade sytt en stor grön "mage" som hon hade runt sig, och så hade hon en liten grön väst och på huvudet en rund grön mössa med ett brunt skaft på toppen. Jättefint var det! Undrar vart hon skulle. Hennes vänner var inte utklädda till frukter. Men hon kanske bara har på sig såna kläder när hon går ut? Man väcker ju i alla fall uppmärksamhet. Och så söt som hon var hade i alla fall jag fallit direkt. = )

Igår var det fest hos Miss J och Miss P och jag hade jätteroligt. Många bilder togs också som nu finns att beskåda på Facebook. På Qruiser förstår jag tyvärr inte längre hur man lägger in bilder sedan ändringarna på sidan gjordes. Om någon vet tar jag tacksamt emot en lektion i bilduppläggande. = )


lite paddkaka kadd väl itte skada?

Det verkar som att jag håller på att bli förkyld. Jag är jättetrött och bara nyser hela tiden. Det bådar inte gott inför helgens festande. Eftersom jag lovat mina vänner att bli frisk tills i morgon är det väl bäst jag går och lägger mig nu och sätter igång med friskblivandet direkt. Har laddat med pannkakor och jordgubbssylt också. Jag känner på mig att det är rätta medicinen mot...atchhhhhhhhhhh! ...förkyldiggar.. snörvel.....

Lyssnat av Annie

Jag sitter på t-banan med en liten pojke mittemot mig. Han tittar nyfiket på mig. Hans pappa är djupt inne i ett samtal på mobilen.
Pojken: Tror du någon har bajsat, pruttat och rapat samtidigt?
Jag: Nej.
Pojken: Då är jag den förste.

Snott från Tjuvlyssnat.se

Tunnelbanan vid Hötorget, Stockholm


Två tantklädda kvinnor kliver på tåget tillsammans med en liten pojke ~3. I handen har pojken en vit- och rödrandig tygkanin.

Pojkens mamma (om kaninen): Vad säger Pelle?
Pojken: Pelle älskar Bertil.
Mamman (en aning stammande): Men Gabriel då, inte kan Pelle tycka om en annan kaninkille. Finns det ingen kaninflicka han kan leka med istället?
Pojken (irriterat): Men han älskar Bertil sa jag ju!


Ord kan ha flera betydelser älskling


Man ska inte alltid tro att man vet vad folk menar. För det är som i den där scenen i SOS Skärgården:

"Det blåser läns. Man säger att båten länsar."
"Läns? Det trodde jag hade med pumpar att göra?"
"Javisst, och Länsstyrelsen utfärdar pumptillstånd. Ord kan ha flera betydelser älskling."

Till exempel har jag flera kompisar som använder förkortningen btw när jag pratar med dem på Msn. Eftersom mina vänner dessutom kommer från olika länder och har olika intressen har jag aldrig nån aning om vad de menar. titta bara:

btw:

Bin Total Weck

 

Bekannte Teilwahrheit

 

Burn The Witches

 

By The Way

 

Booker T. Washington

 

Breast Test Wales


Between

Back To Work

Behind The Wheel

Belasting Toegevoegde Waarde

Bad To Watch

Block Transfer Write

Brothers of the Third Wheel

But That's Wild


Källa: http://www.abbreviations.com

Tatuera sig är inte smart

Annie säger: Typiskt. Dammsugarpåsarna har hål i bägge ändar... skitbra verkligen...

Miss I säger: Hahahaha

Annie säger: Orkar jag gå tillbaka med dem o klaga? Hatar verkligen sånt

Annie säger: Känner mig som nån gnällkäring

Miss I säger: Nej usch så jobbigt

Miss I säger: Oj... va in på en tjejs sida från västerås

Annie säger: "Undvik sperma i munnen" står det på Qruiser. Jag ska ta fasta på det rådet.

Miss I säger: Fy fan

Annie säger: Västerås? Var det det som var grejen?

Annie säger: Ojojoj, var du inne på en sida från VÄSTERÅS?

Annie säger: HERREGUD!

Annie säger: Hur mår du nu?

Miss I säger: Hahahahaah

Annie säger: Drick lite vatten

Miss I säger: Lägg av hahaha

Miss I säger: Jag hann inte skriva mer för du skrev nåt annat

Annie säger: Hehe

Miss I säger: Hon och hennes ex hade tatuerat samma tatuering och nu verkade en av dom vart otrogen.

Annie säger: Haha, sånt är ju så idiotiskt så det finns inte = )

Miss I säger: Ja hur kan man göra så...

Annie säger: Vara otrogen eller tatuera sig? = )

Miss I säger: Verkligen tatuera sig

Annie säger: Hihi

Miss I säger: Otrogen är ju alla...

Miss I säger: Nej inte så men...

Annie säger: Va? Nä.

Miss I säger: Men tatuera sig... det är inte smart

Annie säger: Nej, inte smart. = )

Annie säger: Nu fick jag ett trevligt meddelande. Kolla:

Annie säger: Rubrik: Varför?

Annie säger: Varför bor du inte i Skåne? Du verkar vara en sån som man vill hänga med, göra saker med. Iaf om du är som du säger på din pres. som för övrigt är skit bra!

Miss I säger: Gulligt

Annie säger: Haha. ja. = ) Lite halvsmörig, men passerar inte gränsen liksom = )

Miss I säger: Jo då det håller...

Miss I säger: Bättre än "Känner du Anna"?*

Miss I säger: Eller "Hur går det med blåbärspajen"?**

Annie säger: Haha. Close call.* (Förslag från Brudens blogg nån gång för längesen eftersom alla känner någon som heter Anna)

**(Som ju var det Miss I frågade mig av misstag på Qruiser när vi pratade första gången för att hon trodde jag var en annan person)


Sonntag

Just när jag dragit av mig tröjan för att ta en dusch plingade det på dörren så jag fick dra på den igen och gå och öppna. Utanför stod två små tjejer.
"Öh.. hej...."
"Hej?"
"Jo, min bror bor i lägenheten här bredvid och han har gett oss nycklarna men vi lyckas inte öppna.."
(Jag skrattade lite eftersom jag faktiskt hört brodern OCH alla mina andra grannar svära ute i trapphuset (Men VAFAN! DÖRRJÄVEL!) när de försöker ta sig in genom dörrarna som är försedda med riktigt komplicerade lås.
"Vi tänkte, eftersom du bor här kanske du kan vet..", fortsatte tjejerna.
Jag tassade alltså ut i trapphuset och började vrida nyckeln hit och dit i min grannes lås. Det gick verkligen inte. Jag hittade det där läget man måste få in nyckeln i för att kunna öppna, men där var det bara stopp. Jag skakade på huvudet.
"Tyvärr", sa jag. "Jag lyckas inte".
"Okej, tack i alla fall" sa tjejerna och fortsatte vicka på nyckeln nån kvart till innan de gav upp.
Skönt att man bor i ett så inbrottssäkert hus. Men kanske tur att man bor på nedre botten ifall man skulle få problem att ta sig ut...

Igår hade jag skön hemmakväll och bara slappade, medan min vän partypinglan Miss I var på Spybar:

Annie säger: Vad var det som releasades på det där releasepartyt?

Miss I säger: Jag förstod inte riktigt det. Frågade flera gånger varför vi va där, men fick inget vettigt svar.

Kolla här vilken häftig tjej som var med i Talang 2008. Fattar inte hur nån så liten kan ha så mycket röst! 


Dancing at G

En riktigt slö och skön lördag har jag haft idag. Jag sov faktiskt ända till klockan tolv. Igår var vi på G och dansade många timmar. Miss I och jag hoppades att Linda Bentzings låt som vi har på kören skulle komma så att vi skulle kunna sjunga med. Och det gjorde den! = ) Vi blev så till oss att de andra G-besökarna måste trott vi var riktigt hängivna Bengtzing-fans när vi skuttade runt och sjöng:
Jag kan va din, va värsta hjärtattacken. Klappa din katt, jag kan göra allt och liteeee till! 
De skulle bara veta hur vi vanhedrat hennes låt några timmar tidigare genom att byta ut texten "Se mig, hör mig, rör mig" till tex "Klå mig, slå mig flå mig" och "ta mig, ha mig, va mig". Det är dock lite farligt att hålla på för mycket med att hitta på egna texter för till slut kommer man inte ihåg den riktiga.  =)

Det kom en del nya schlagers på G:s dansgolv igår, tex Sanna Nielsens "Empty Room". Fast de flesta såg rätt förvånade ut när Christer Sjögrens "I love Europe" kom i dansversion. Det var nog ingen riktig hit. På RnB golvet kom en del bra låtar som jag inte har nån aning om vad de heter och därför inte kan skaffa mig. Synd. Nån därute som har några tips på bra dansmusik man kan ladda ner?

Jag fick en bild från Miss I på msn nyss. Tydligen har vi lyckats hamna på nån mingelbild från G igår, på sajten www.hanky.se. Ja, om du var ute igår kan du ju gå in och kika. Kanske du också har hamnat på bild och ser minst lika fånig ut som jag gör? = )


igelkotten på bilden har inget med artikeln att göra

Miss I säger: Man attackarade 15-åring med igelkott

Miss I säger: herregud lixom...

Annie säger: stackars igelkott

Miss I säger: hur kan man göra så?

Annie säger: vad var meningen med det hela tro?

Miss I säger: dum i huvudet förmodligen

Annie säger: ja, helt säkert

Annie säger: hihi. "igelkotten på bilden har inget med artikeln att göra"

Miss I säger: ja det va lite kul

Annie säger: i morse öppnade jag kylen för att ta ut mjölken och hittade ett paket glass.

Annie säger: stress gör en konstig

Miss I säger: hahahah men oj då... snurrig verkar det göra dej

Annie säger: Mm = )

Annie säger: när vi skulle gå på slottet igår stod det: visningar 15 sep- 15 maj

Annie säger: och jag sa: "åh nej, då är det inga visningar nu"

Annie säger: "det är ju inte maj ännu"

Miss I säger: hahahah


Mina vänner är finast och bäst

Efter att ha umgåtts med stresselefanten hela helgen var jag idag tillbaka på jobbet. Jag förväntade mig det värsta, men det visade sig att jag faktiskt klarade av några av de där uppgifterna jag hade fasat för. Jag vet fortfarande inte om allt blivit helt rätt och allt är inte helt klart än så jag är fortfarande stressad och lite orolig, men det känns i alla fall skönt att några saker är avklarade.

Som stöd i arbetet hade jag också min rosa kramkompis Lisa från Designtorget som satt bredvid datorn och hejade på mig. Lisa kom till mig förra helgen när jag hade fest och var en present från Miss I. Hon sa att Lisa skulle vara en ersättningskompis när Miss I själv inte kunde vara där. Det var ju jättesött sagt tänkte jag. Föga visste jag då att Lisa skulle behandlas så illa senare på kvällen och jag tror faktiskt att Miss I själv var inblandad. Visserligen fick Lisa först en alldeles egen stol att sitta på, men sen började folk plötsligt göra narr av henne och sätta fast lösbröst på henne, bestående av små gula fruktgodisar. Lisa verkar i alla fall hämtat sig från detta utan större men.

När jag var i Bryssel för ett tag sen köpte jag en ask choklad som såg så god ut, men när jag öppnade den hemma visade den sig inte alls hålla vad den lovade. Den asken tog jag med till jobbet idag och ställde på bänken i köket. Jag visste att jag måste skriva en lapp för att folk skulle våga ta av den. Jag funderade ett slag och kände sedan inspirationen komma i form av  Tage Danielssons saga om Karl-Bertil som tog från de rika och gav till de fattiga. På lappen skrev jag: " God jul önskar en okänd välgörare". Efter ett tag kom folk förbi och tackade mig för chokladen. Typiskt. Alla har redan fattat att det bara är jag som gör såna där knäppa grejer.

Själv åt jag förstås inte av den otäcka chokladen utan hade med mig en egen ask bara åt mig själv. Mandeltryfflar som jag fått av L. Fasiken vad goda de var.

När jag hade kommit hem och tagit en dusch torkade jag mig med det stora mysiga badlakanet jag fått i påskpresent av K & W. Då slog det mig plötsligt att folk jag känner måste vara väldigt snälla och generösa. Vilken tur jag har som känner så många bra människor. Jag tillägnar er dagens inlägg och hoppas att ni vet att jag uppskattar er megamycketmest!


Min helg i bilder

I fredags flyttade vi in saker i syrrans nya lägenhet. Det mesta flyttade vi in i köket. I vardagsrummet finns än så länge endast två rosa lampor.

image130


På lördagen tog jag t-banan in till stan för att handla med Linda. På min tunnelbanestation hade någon hängt upp en massa affischer längs hela gångtunneln med budskap som "Jag har varit en gris låt mig bjuda dig till Paris" och:

image135

Jag undrar om det verkligen var någon som ville be någon om förlåtelse eller om det bara skulle vara en kul grej. Det är lite Amelie över det tycker jag. Ja, för er som inte sett filmen Amelie från Montmartre så kan jag berätta att Amelie klistrar in foton på sig själv i en killes fotoalbum. Där håller hon upp skyltar där det står: "Vill du träffa mig?" varpå killen tapetserar in alla Paris t-banestationer i affischer där det står: "Var och när?"

Idag var jag på Stockholms Slott tillsammans med L och en massa turister. Det var lite trångt och när man försökte ta kort var det en massa folk som knuffades så korten blev mest såhär:

image133

Hihi, men jag gillar faktiskt hur bilden blev. Och bra bilder ska ju fånga stämningen på platsen också.. visst? ;)
Efter att ha traskat runt på Slottet och fått utskällningar två ggr (först för att jag hade mobilen framme och sen för att jag försökte dra undan en gardin lite för att glutta ut genom fönstret) och lyssnat på en skojfrisk guide var vi hungriga och åt lite mat på Kaffekoppen bredvid en mycket stor ljusstake.

image134

 Sådär, nu har ni fått följa hela min helg. Spännande va? ; ) Nu ska jag ner i tvättstugan men dit får ni inte följa med för min smutstvätt är faktiskt en privat angelägenhet.

PS: Min mobil har lärt sig svenska igen!!


Lasse å ja

Lina säger: Va gör du annars då eller jobbar du bara?

Annie säger: Ja, just nu jobbar jag bara... eller.. jag har kör på måndagar

Lina säger: Du måste ju göra roliga saker också annars blir du ju helt kaputt

Annie säger: Ja, det är bara det att jag är så slut efter jobbet att jag bara går hem och däckar i sängen..

Lina säger: Pobrecita

Annie säger: Prosit

Lina säger: Stackars dig (på spanska)

Annie säger: Aha =)

Annie säger: Vilken usel form jag är i. Efter joggingrundan blev jag lika darrig i benen som Lars Leijonborg när han har åkt djurtransport.

Lina säger: Va? Ha. Är det nåt jag har missat?

Annie säger: Sissela Kyle sa det när hon imiterade Marit Paulsen i Parlamentet. Det var mycket roligt.

Annie säger: "Å åååm man stååppar Lars Leijonborg i en djuuuuurtransport, ja då är han ju inte mer än ett djuuuuuuur å lite darri i beeena när han kliver uuuuuuuur.."

Lina säger: Haha.


Nu blir jag väldigt social

Min mobil har blivit knäpp! Plötsligt kan man bara skriva ryska bokstäver! Kan nån förklara varför? Jag har försökt på alla vis att få tillbaka de svenska men mobilen ger inte med sig. Antar att jag måste köpa en ny. Suck. Well, hur som helst innebär det här att jag inte kan svara på några sms så jag kommer att bli VÄLDIGT social och ringa upp er varje gång ni skickar mig ett sms som jag inte kan svara på...

På jobbet är det väldigt stressigt och jag funderade faktiskt på att gå en sväng till jobbet idag fastän det är lördag, bara för att hinna ikapp lite. Men jag ORKAR bara inte. Jag är helt slut och vill bara vila. Det känns som det sitter en elefant på mitt bröst. Tyngden trycker så det blir svårt att andas och det är lite obehagligt. Jag hoppas det blir lugnare i slutet av nästa vecka så att stresselefanten kliver av.

Idag har jag träffat en kompis som jag inte sett på länge och det var trevligt. Vi var ute på shopping och jag lyckades faktiskt införskaffa en vårjacka. Om ni går i Gallerian och blir hungriga tycker jag ni ska prova en Gratinerad Kycklingmacka. Det gjorde jag idag. De finns i det där caféet som ligger mitt i Gallerian-gången, sist i den änden där tunnelbanan är. Den var riktigt mumsig. Nu är jag hemma igen och funderar på om jag orkar gå ut i solen en sväng eller om jag bara ska gå och lägga mig i soffan och slappa resten av dagen. Kanske att man orkar med en liten promenad först..

Jeans 2006

Msn Hälsa påstår att de har de 5 effektivaste magövningarna. De säger att deras övningar får en i form inför Beach 2008. Min mamma gör också magövningar hemma men hon säger att hennes är för Jeans 2006.  

Jag tror jag ska testa de där övningarna som Msn Hälsa föreslår. Visserligen gör jag redan övningar som kiropraktorn har gett mig för att stärka rygg och mage, men lite omväxling kan ju förnöja. När man ändå ligger hemma på mattan om kvällarna...

Lera och hår

Idag var det riktigt ljust när jag gick från jobbet och jag kände att jag äntligen orkade ta mig iväg till keramiken som jag velat göra jättelänge. Jag tog bussen till Odenplan först och gick in på Konsum och handlade. Där stötte jag på P och hennes flickvän som var ute och handlade middagsmat. Eller, det påstod de i alla fall. De hade handlat krossade tomater, en paprika och hårborttagningskräm. Tur att man inte äter hos dem.

Sedan beslöt vi att göra sällskap eftersom de skulle med samma buss. De ville bara gå in på Systemet först så jag gick med dem dit. Kassakön gick mellan två hyllor och i en av dem stod något som hette African Cream. Flaskan var inklädd i leopardpäls. Jag kunde inte låta bli att klappa den för att se om den verkligen var så mjuk som den såg ut. Det var den. Damen som stod efter oss i kön klappade den också.

Sedan tog vi på bussen till Solna där vi skildes åt och jag knallade iväg mot keramiken. Inne på verkstan hade Kakan skapat en tekanna som också var täckt med leopardpäls. Svans hade den också! Tydligen är det inne med håriga kärl. Själv prövade jag på att dreja. Det kändes mycket ovant och gick rätt dåligt, men kul var det. = )

Tuttar på öronen

Igår var Miss I och jag på vår pop- och rock kör med Caroline af Ugglas. Vi övade in Carolines svenska varianter på Janis Joplin-låtar och som vanligt hade många problem med att räkna.

Caroline: "TVÅ gånger, tar vi det nu, ok?"

Kören: "Ja!"

Caroline; "Grååååt älskling"

Kören: "Gråååt älskling"

Caroline: "Gråååt älskling "

Kören: "Gråååt älskling"

Caroline: "Gråååt älskling"

50 pers i Kören: "Gråååt...oj."

Caroline: "Där skulle ni ha slutat. Vi provar igen."

Vid andra försöket var det nog bara 10 pers som inte kunde räkna till två gånger. Vid tredje försöker var det otroligt nog fortfarande några som envisades med att sjunga tre gånger.


När det inte gäller räknande brukar dock de flesta lyssna väldigt noga på vad Caroline säger. Ja, en del är nästan i trans. De svarar alltid på alla hennes frågor. Såhär kan det låta:

Caroline: "Mår ni bra?"

Kören: "Jaaaaaaa!"

Caroline: "Ska vi sjunga?"

Kören: "Jaaaaa!"

Caroline: "Förstod alla nu?"

Kören: "Jaaaaaaaa/nej/mummel."

Caroline: "Ska vi ändra den här versen?"

Kören: "Neeeeeeeeeeej."


De sista två gångerna Miss I och jag varit där har Caroline också lagt in en massa konstiga "dansrörelser" till låtarna. I en låt är det en himla massa konstiga rörelser som hon döpt till saker som tex "tuttar på öronen". Eftersom Miss I och jag inte blivit helt indoktrinerade i detta sektbeteende brukar vi istället stå och titta på alla andra som försöker sig på dessa rörelser och bara njuta.


En rolig sak med att sjunga i en pop- och rockkör är att det inte blir de vanliga körlåtarna som sjungs. "Boys and girls" eller " I wanna be sedated" är nog inte de första låtarna man tänker på för körsång, men det blir faktiskt riktigt bra och det är kul att sjunga dem också.


RSS 2.0