Muffinsbak

Jag är en riktig gottegris och dessutom blir jag ofta hungrig. Som tur är finns det en gyllene medelväg. Jag brukar baka muffins som är lite mer nyttiga och matiga att ha till mellanmål. Det som gör dem lite nyttigare är bland annat att jag bytt ut en del av mjölet mot müsli, har olja istället för smör och honung och äppeljuice istället för socker. Idag har jag bakat två sorter. Först bakade jag muffins med blåbär och hallon. De blev riktigt fina tycker jag. Sedan testade jag att hacka choklad med 70% kakao och blanda det med hackad mandel, hackade valnötter, havregryn och krossat linfrö. Jag ska testsmaka dem nu, men de ser fina ut i alla fall. = ) Nästa gång tror jag att jag ska göra en omgång med äpple och kanel i. Mums. = )

 
Choclatty!                                                      Bärig!

Höst

Jag hörde att det skulle bli jättefint väder. Massor av sol. "Sista sommarhelgen". Om det är den sista sommarhelgen, då måste jag befinna mig i skärgården. Det är ju klart. Väl framme möttes jag dock av moln, mygghordar och 13-gradigt vatten. Detta var inte vad vi hade tänkt oss. Så det blev till att lägga in en brasa och värma sig framför den innan det bar ut på svampplockning, båtuppdragning och andra höstiga aktiviteter.



Nu börjar det

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag var en träningsdåre en gång i världen. Sedan gjorde jag illa mig och efter det har jag varit en soffpotatis. Nu känns det som att min kropp säger till mig att "Såhär kan vi inte ha det längre. Du måste ta hand om mig!" Därför ska det nu börja tränas! Det ska inte bli stenhårda badmintonpass och megalånga löprundor. Då börjar det förmodligen göra ont i min höft och mitt knä igen. Nej, det jag behöver är MUSKLER. Det är alltså styrketräning som gäller nu. Ja, lite kondition blir det väl också, men i lagom dos tills jag fått lite muskler att skydda mig mot skador med.

Jag började faktiskt redan förra veckan med att gå på gymmet på lunchen. Tydligen ville jag lite för mycket för dagarna efteråt hade jag hemsk träningsvärk i vänsterarmen och det gick liksom domningar ut i fingrarna för att mina svullna muskler tryckte mot nerverna. Ett tips till er som är lika otränade som jag är alltså: Börja LUGNT. Det är först efteråt man märker att man inte orkade.


På träningsanläggningen jag går på finns också en simbassäng så jag hoppas kunna köra lite simning i höst också. Simning är skonsamt för kroppen så det borde passa mig. Ja, förutsatt att man inte simmar tantsim med huvudet ovanför vattenytan förstås. Då gör det mer skada än nytta eftersom man spänner sig så, säger min kiropraktor.

En annan bra sak när man vill komma igång är SÄLLSKAP. Jag hoppas nu att Systeryster vill börja träna på samma träningsanläggning så jag kan få sällskap ibland. Visserligen har även G sagt att hon skulle vilja börja där, men hennes motivation är lite växlande och hon har nog inte riktigt den där kämpaglöden som krävs för att verkligen genomföra något när det känns lite motigt.

Förra veckan sa jag till mina kollegor på jobbet: "Nu börjar mitt nya liv." Det är lite riskfyllt, jag vet, men samtidigt får man lite extra press på sig att verkligen få ändan ur vagnen när man har sagt det till folk omkring sig. Och nu säger jag det ju till er också. = ) Wish me luck.


Specialbagage var 78-årig dam

Alltså.. Ibland.. Människor...

Specialbagage var 78-årig dam

Bild: Scanpix

En 78-årig dam på väg mot Tyskland fick på tisdagen en ofrivillig tur på Arlanda.

Det var när hon blev ombedd lägga sitt specialbagage vid en obemannad incheckning som hon missuppfattade uppmaningen - och lade sig själv på bagagebandet. Det fanns ingen i närheten som såg misstaget, utan först i bagagehanteringen upptäckte förvånad personal att det kom en dam åkande.

- Hon klarade sig utan skador, så vi har haft lite roligt åt det här i dag, säger Jan Sommar, stationsbefäl på Arlandapolisen.

Damen kom enligt uppgift så småningom iväg med flyget - som passagerare.


Gorgeous boobs, men Trinny och Susannah är inte gay

Haha. Såg just Trinny and Susannah på tv när de klädde upp sömmerskor i en fabrik. Susannah tog som vanligt ett stadigt tag i en kvinnas bröst och sa:  We found these gorgeous boobs!" Jag undrar om det inte är detta eviga tafsande på de människor de klär upp som har spridit rykten om att de skulle vara lesbiska. Men det är de inte, för de är tydligen gifta och har barn med män. Håhåjaja, duktiga är de i af. De skulle få kunna komma hit och hjälpa mig shoppa.

En dikt om läsning

Nu ligger mitt liv öppet för dig, som en bok som bara du får läsa.

Alla dina frågor får ett svar och det står aldrig något mellan raderna.

Jag är modig och rädd och du är min farligaste kritiker.

Jag vet att min bok kan slängas på högen. Du har slängt böcker förr,

Men jag vill älska utan att behöva gömma något

Och om du inte vill se de svartaste raderna är det kanske bättre att du inte läser alls.


Sharleen Spiteri

Idag har jag lyssnat på Sharleen Spiteri. För er som inte vet vem det är så är det sångerskan från gruppen Texas. Jag tycker hon har en helt fantastisk röst. Jag minns fortfarande när jag såg Texas på Hovet och Sharleen sjöng So in love with you. Det är nog det vackraste jag hört. Jag fick gåshud över hela kroppen.

Idag har jag lyssnat på All the times I´ve cried, från hennes nya skiva Melody. Om några dagar kommer den med posten så jag får höra alla låtarna. Spännande!

Ibland känns det så

yta yta yta
sex
yta yta yta
sex sex sex
yta
sex

The gay news

Apropå OS i Beijing kan man ju undra lite över hur det är med synen på homosexualitet där? Det kan du läsa lite om i denna artikel i SvD.

Det talas om "rosa pengar" och köpstarka gaymän. Nu har de till och med fått en egen bank. Undrar vad som är poängen med det?

Stackars Lindsay Lohan har fått vara med i x antal artiklar och en av dem kan ni läsa här om ni orkar.

Göran Skytte tycker att det gullas för mycket med de homosexuella numera. Allt som skrivs i media får enbart vara positivt medan Alexander Bard får hata kristendomen för att den är dum.

Pride-paraden var glittrigare än någonsin och enligt denna artikel har den blivit mindre demonstration och mer show allteftersom homosexualitet blir mer och mer accepterat i samhället.

2012 vill Stockholm hålla World Pride. Tidigare har festivalen firats i Rom år 2000 och Jerusalem år 2006.
I oktober får vi veta vilken stad som får arrangemanget.

Och med det tackar vi i Gay News-redaktionen för oss. Godkväll.


Shopping på internet

Idag är jag hemma och har kvinnoont så jag har passat på att surfa runt lite på nätet. På HUI hittade jag en intressant rapport om smarta affärsidéer inom e-handel. 

Vad mycket smarta saker folk kommer på. Jag läste bland annat om klädföretaget My virtual model, där man laddar upp en bild på sig själv så man kan prova kläder över nätet. På Mormor.nu stickar RIKTIGA mormödrar själva varorna till barnen. Hihi. Det finns också sidor där man kan designa sina egna kläder, väskor och smycken. På Tailorstore kan man tex skräddarsy sin egen skjorta. Bemz har kommit på den enkla men geniala idén att göra nya överdrag till ikeas soffor. Fler sajter från rapporten finns i listan nedan!

Själv gillar jag att handla på nätet och jag har redan använt mig av Amazon, Adlibris, CDON, InkClub, Ginza och Pocketogram. Idag ska jag testa Dammsugarpasar.nu också för jag upptäckte just att de var slut.


Standardvaror

Lensway

InkClub

Nyatorkarblad.se

Dammsugarpasar.nu

Alvén och Ingvarsson däck och fälgar

Micro bildelar

Cyclecomponents


Nöje

Amazon

Adlibris

Bokus

CDON

Ginza

Tidningsbutiken


Presenter

Pocketogram

Scandinavian Design Online

Delicard

Bluebox gifts

Personal shopper

Postkakan

Favouritz

Box experience


Mode

My virtual model

Zoovillage (märkeskläder)

Have2have (skor)

Lyxoutlet.se

Catalog.se

Mamastore

Babyshop

SweOne

Mormor.nu


Skräddarsytt

MakeYourOwnJeans

Tailor Store

Skjortmakarna

Knapp.nu

Freddy&Ma


Personlig design

Naked & Angry (tapeter)

KonstNet

Omslagspapper.se

Kortdesign

Visitkort.nu

Personlig almanacka


Låna

Bag borrow or steal

Fnitter

Netflix film


Hem

Bemz (nya överdrag till ikea-möblerna)


Sport

Gymgrossisten

Budo & Fitness

Ten7

Innebandybutiken


Omvärldshänsyn

Alonovo.com

TOMS


Mumifierad i parken

Blev just inlindad i toapapper i Rålambshovsparken. Å och jag var ute och gick när det kom fram en clown med en förpackning Lambi och sa att om han inte fick linda in mig i papper så var han tvungen att dricka en kopp sprit till och det ville han helst slippa. Han verkade gullig så det var klart jag ställde upp. Å däremot var grym och vägrade så han fick ta en kopp sprit till. Killar verkar ha det rätt jobbigt på svensexor tycker jag. Det verkar väl skönare att få göra nåt kul med sina vänner där man skämmer bort sig själv (istället för ut) och bara har det trevligt?

Det märks inte så mycket av skyfallet och stormen som var nyss. Idag ser Stockholm så lugnt och fint och somrigt ut att man bara njuter.



På G igår

Jag önskar att G var på lördagar istället för fredagar. Efter en arbetsvecka med vanligtvis för lite sömn är jag alltid helt slut på fredagen. Igår var det lite trist musik på G också. Jag brukar mest hålla till på pop/schlager-golvet, men där spelades gamla 80- och 90-tals dängor som Take on me och Mr Vain och jag känner mig lite trött på dem. Ännu mer trött känner jag mig på After Darks Dolce Vita och Saken i egna händer. VARFÖR spelar ni alltid dessa usla låtar? Har de fastnat i cd-spelaren? Kan inte någon hämta en skruvmejsel och bända ut dem? Det finns så himla mycket rolig schlager. Titta bara på schlagerkvällen på Pride! Nog måste ni väl kunna hitta några fler skivor än After Dark?

Hälsning till Carolina Klüft

Såhär inför längdhoppet känns allt lite ovisst och jag tänkte passa på att skicka en liten länk för att visa mitt stöd till Carolina Klüft.

Också Carola Häggkvist vill passa på att skicka en hälsning, eller kanske snarare en fråga, till Carolina inför finalen.

Heja Carolina!


Liten under vädret

Kl 17,30 smattrade regnet mot fönstret på elfte våningen där Annie satt framför sin dator i det relativt folktomma kontorslandskapet och konterade leverantörsfakturor. Hon vaknade ur sitt vana knattrande mot tangentbordet när skärmen plötsligt blev svart och lysrören i taket suckade och dog. Utanför mullrade åskan som om åskgudinnan skrattade åt vad hon lyckats åstadkomma. Annie gick fram till de stora glasrutorna och såg ut över Stockholm. Överallt var det svart. Hon blickade bekymrat mot den svarta skärmen och konstaterade att det inte fanns mycket man kunde göra på ett kontor när ens dator inte fungerade.

Hon krängde på sig jackan och eftersom hissarna stod still sprang hon nerför trapporna i skyskrapan. Just som hon undrade om de aldrig skulle ta slut skymtade hon porten. Därute slog regnet ner mot asfalten så att det studsade upp igen och gatan hade förvandlats till en strömmande fors. Vinden slet i hennes paraply och hon kände hur byxorna blev kalla och våta medan hon hoppade mellan sjöarna på trottoaren. Efter ett tag var skorna ändå fyllda med vatten. Tunnelbanan verkade också stå still och hon var tacksam för att hon bodde på gångavstånd från jobbet.

Väl hemma i lägenheten drog hon av sig de blöta kläderna och letade upp ett par mjukisbyxor och ett par tofflor. Hon var hungrig men det fanns ingen mat hemma som gick att tillaga utan el. Ett varmt bad gick inte heller att få. Hur hjälplös känner sig inte en stadsbo i dagens samhälle utan el?


If you´re not with me...

Alla är emot mig idag. J mobbar mig för min Hammarbytröja och S säger att jag är galen. Jag sa att om det var så hon kände kunde vi ju säga upp vår vänskap direkt. Hon menade då att jag var galen och dessutom grinig. Jag sa att hon skulle passa sig för att kaxa sig mot galna människor. C mobbar mig för att jag ätit lunch tre gånger idag. Jag kontrade genom att säga att han såg ut som Carola när han stod vid fönstret och vinden drog i hans hår, men han skrockade bara sådär som han alltid gör.


Härligt härligt

Idag skiner solen i Stockholm och de återvändande semesterfirarna blir på lite bättre humör. De flesta i alla fall.


Tyskorna vill bli beskyddade och försörjda medan de lagar mat

Jag läste just om en tysk undersökning om vad tyskarna letar efter i sina partners. De verkar vara väldigt praktiska av sig. Titta:

45,6 % av männen tycker att partnern måste kunna laga bra mat. 44,1 % tycker att partnern måste vara snygg och 43,3 % tycker att partnern måste vara "duktig i hushållet".

47,8 % av kvinnorna vill bli beskyddade och omhändertagna och 33,8 % vill bli försörjda finansiellt.

Utvecklingen går framåt. Fast inte just i Tyskland. Åtminstone verkar den gå väldigt långsamt där.

Källa: Die GfK Marktforschung Nürnberg


Mamma Mia

Då börjar biosäsongen dra igång så smått igen och det första jag såg var förstås Mamma Mia. Varför? För att min darling Meryl Streep är med förstås! Och okej, jag diggar Abba också. ; ) Musikalen, som jag för övrigt redan sett, fast i icke-bio-version tycker jag väl är sådär. Själva storyn är väl inte nån höjdare. Men musiken kan ju ingen klaga på.

Jag har funderat på det här hur det funkar när de gör film av musikal. Ofta anpassar man sig inte till formatet. Film är så mycket tydligare och mer lättförståeligt för publiken. Man behöver inte vara sådär övertydlig som man är i musikaler som spelas live på en scen. Nej, stöka om lite mer i era manus filmskapare!

I början av filmen var jag lite orolig att det skulle bli alldeles för klämkäckt, men det bättrade sig. Bäst är det när det blir lite hjärta och smärta och min älskling Meryl och hennes dotter Amanda Seyfried sjunger. I scenen där Meryl sjunger att det gör ont när hon ser sin lilla flicka försvinna med sin ryggsäck till skolan med ett frånvarande leende får både Meryl, dottern och jag tårar i ögonen. Häftigt var det att alla biobesökarna satt kvar i salongen under hela eftertexterna för att få höra Amanda Seyfried sjunga Thankyou for the music.

Bra var också Colin Firth, eller Mr Darcy som vi också kallar honom. Mindre bra var Pierce Brosnan. Julie Walters och Christine Baranski, som spelade Meryls kompisar var sådär tycker jag. Det hade varit roligare med Jennifer Saunders och Joanna Lumley. ; )


Dagens trivialiteter

"Nej", utbrister jag stönande när Stefan Holm river, där jag sitter framför datorn på jobbet och lyssnar på höjdhoppet i lurarna. Detta får Gullinuttan att nyfiket kila fram till min plats.

"Är det OS? Vad är det nu?"

"Höjdhopp."

"Har hon hoppat?"

"Hon?"

"Är det Carolina Klüft som hoppar?"


För att slippa fortsätta denna intelligenta idrottsdiskussion med Gullinuttan gick jag istället ut och promenerade med G. När vi gick längs vattnet kom en blond yngling joggandes från andra hållet. G tittade stint på honom.

"Jag tror jag känner honom. Först trodde jag det var min mans bror."

"Det är Björn Gustafsson", sa jag.

"Aha. Han är komiker?"

"Ja. Tur att du inte skällde ut honom för att han inte hälsade."

Det lär väl i och för sig hända offentliga personer rätt ofta att folk kommer fram och tror att de känner dem. Skönt att man inte är kändis. Så slipper man bry sig i fall folk tycker man har fula kläder på sig när man är ute och joggar. Nej nej Björn, dina var jättefina.


Mina OS-girls

Det finns två idrottare jag verkligen hejar på under OS. Båda två skulle tävla idag. Först ut var Susanna Kallur, som trillade över första häcken. Typiskt. Jag såg på henne på webbtvn på min dator på jobbet och svor och hoppade upp och ner i stolen. Gullinuttan undrade hur många fler lopp hon skulle springa. "Fler lopp? Det blir inga fler lopp. Hon ramlade ju", sa jag irriterat. "Jaha, får man inte springa mer då", undrade Gullinuttan. Jag tror inte Gullinuttan är alltför bevandrad i idrottens värld.
Sedan kom min andra darling, Jelena Isinbajeva i stavhoppet. Hon satte nytt världsrekord så då blev jag i alla fall lite gladare och stoppade undan godispåsen jag haft för att trösta mig med efter häckloppet.

Would I be happier if it wasn´t for the weather?

Svar: Ja. Jag är väldigt väderberoende. Idag är det en mulen jobbmåndag. Alla har kommit tillbaka från semestern är lite molokna sådär. Som tur är kan man trösta sig med lite musik. Musik är det bästa jag vet. Musik berör mig. Och om man som jag kommer ihåg alla låttexter, så kan man alltid hitta rätt låt för tillfället.


Fenomen

Fenomenet med flytande öar tycker jag är häftigt. Alltså att det ser ut som att öarna vid horisonten svävar i luften, ovanpå vattnet. Ja, det är vackert. Ska trösta mig med det denna måndagsmorgon.


Jamaica rules

Wow. Jamaica kom etta, femma och sexa på herrarnas hundra meter och sen etta, tvåa och trea på damernas hundra meter. Hur kan ett sådant litet land ha så otroligt många bra löpare? Jag googlade just och såg att Jamaica har 700 000 invånare. Kunde dock inte hitta några ledtrådar till varför de springer så fort. Eller? Titta här: Jamaica är mycket rikt på växter. Det finns ca 3000 olika arter av blommor på ön. Kanske de hittat nån superduperväxt i dunderhonungsklassen som alla äter och sedan skuttar runt som hoppetossor? Ja, nåt sånt måste det vara...


Gult och grönt överallt på löparbanorna i Peking

Naturen före kulturen

Ni som är i Stockholm på söndag vet vad som gäller va? Världens längsta bokmarknad på Drottninggatan! Typiskt att jag missar den. Ni får berätta om era fynd sen.


Min granne och jag gav varandra förundrade blickar när vi möttes utanför porten, jag iklädd shorts och linne, hon iklädd jeans, huvtröja och dunväst! Jag vill bestämt mena att det är jag som har rätt. Det är ju sol ute och 20 grader i skuggan!


När man kommer tillbaka från semestern på en torsdag blir tidsperspektivet helt fel. Jag undrade varför det dukades fram chokladtårta i fikarummet en vanlig tisdag. Vi brukar ju bara ha fredagsfika. Sedan insåg jag att det faktiskt VAR fredag och det var ju en trevlig insikt. C undrade om han skulle ringa mig i morgon bitti och påminna mig om att det var lördag så jag inte skulle gå till jobbet i onödan, men eftersom Systeryster kör ut mig till skärgården ikväll bör det gå problemfritt.

Nu ska det packas. Hoppas vattnet är badbart!


Trevlig helg på er!


Vykort från Turkiet

Jag måste bara citera lite ur vykortet jag just fick av söta C och H. Jag älskar att få vykort, men det känns som att det inte händer så ofta numera. Å andra sidan blir man ju desto gladare när man får ett! Speciellt när de är skrivna såhär:

Härom dagen misstog jag en boj för att vara H. Jag satt och vinkade till bojen i typ en halvtimme och trodde att den vinkade tillbaka. Men sen kom hon plötsligt gående på gatan när jag satt där och vinkade.

Vår granne har ett får i koppel på sin tomt. Vi vill ta hem 468 st katter härifrån. Vi tror att de kan få plats i vår lägenhet, men om inte stoppar vi in några i din!

Nu verkar de i af ha kommit hem för jag fick sms om att de kommer förbi med de fetaste katterna kl 07 i morgon.


Små grodorna, små grodorna, är.. hoppsan.. var lustiga att se

Skrivet Lör 15, 00:

Det är några dagar på sommaren, när det precis regnat, som vägarna plötsligt täcks av små små grodor. Har ni sett dem? De är jättesöta tycker jag. Jag kan inte låta bli att ta upp dem för att få känna deras små fötter mot handflatan. Ett problem är dock att grodorna alltid ska upp på vägen, där det åker bilar och cyklar. Därför ligger det många små platta grodlik på vägen. Jag försöker undvika grodorna så gott jag kan när jag är ute och springer, men förmodligen lyckas jag inte helt. Det känns lite sorgligt.

Jag har just badat i havet. Det var hur skönt som helst. Nu sitter jag i solen på verandan och skriver. Strax blir det bastu och sedan ska jag nog se lite OS på tv. Eller om det blir en promenad istället. Det får bestämmas senare. Ah. Jag gillar sommar.


Cykelparkering för juden?

I centrala Umeå har en person som bekänner sig till judendomen fått egen cykelplats? Näe, och den här gången var det i alla fall inte skyltmakarens fel.


Fototips

Idag känner jag att jag måste ta upp det här med att vara "duktig på att fotografera". Vissa verkar tro att det är något som är medfött, som om man föddes kort, tjock och bra på att fotografera. Så tror inte jag att det är. Visst har vissa människor en bättre känsla för vilka motiv som är fina att fånga, men en stor del av den känslan tror jag också man kan öva upp. En viktig faktor om man vill kunna fånga de där fina motiven är att alltid ha med sig kameran. Motiven dyker nämligen upp när man minst anar det. En annat bra tips är att ta MÅNGA bilder. Det är så proffsfotograferna gör. De tar massor av bilder och sen är det en av de hundra som är den där perfekta bilden och det är bara den som du får se och du tänker att "Oj, vilken duktig fotograf! Sådär bra blir aldrig mina bilder!"

Mindre lyckad bild


Mer lyckad bild

Dumpad

Ett långvarigt förhållande har sett sitt slut. Idag dumpade min frisör mig och gick vidare mot nya erfarenheter inom läraryrket. Jag blev alldeles stum. Efter så många år, så många frisyrer och så mycket glädje stod jag där och stammade:
"Men.. men.. vad ska jag göra nu?"
"Du får hitta en ny frisör. Det känns ju lite sorgligt", sa hon. Ja, det tyckte jag med. "Men vem vet, jag kanske ringer nån dag om jag tröttnar på att undervisa", lade hon till.
Usch. Jag vill inte ge mig ut och leta efter en ny frisör. Jag vet ju att ingen förstår mig som hon. Med henne behöver jag aldrig oroa mig. Jag behöver inte ens säga vad jag vill ha. Jag bara släpper lös henne och så blir det bra. Böl. Trösta mig någon.

Vänner som ställer upp

Ja, visst är det viktigt med vänner som finns där för en, i vått och torrt. Ta tex det som hände när G och jag gick på stan idag:

G: Annita, du har ett insept på ditt huvud!
Jag: En insekt? Vaddå för en insekt? Kan du ta bort den?
G: Nej, jag vågar inte.
Jag: Men.. vad är det för nåt? (Lyfter handen för att sopa bort eventuella insekter ur mitt hår)
G: Nej, rör det inte.
Jag: Men då.. Du måste ta bort den.
G: Nej. Jag är rädd.
Jag: Så du tycker jag ska gå omkring med ett insept på huvudet?
G (Grimaserar och tycker nog att det vore bättre. Tar ett reklamblad, ställer sig en meter bort och sträcker sig fram och vispar bort insekten från mitt hår med bladet och tar sedan ett skutt bakåt): Aii!
Jag (Fångar upp reklambladet och suckar): En nyckelpiga?
G: Nyckel? Som i dörren? Släng bort det fort!

Ja, så gick det alltså till. G är rädd för precis alla insekter. Tydligen finns det inte så många insekter i Peru. Nåja, jag får väl vara tacksam för att hon vågade trotsa sina rädslor och rädda mig från inseptet i alla fall. = )

Brandfara nån?


Searching the web


Sex och porr. Hela internet kryllar av det. Och det är hur lätt som helst att hamna på en porrsajt av misstag. Titta bara här.

Skrattat med Josefine

Jag slog på tvn och  råkade hamna i Barnprogrammet Hej Hej Sommar där Josefine Sundström just höll på att åka runt och överraska de barn som blivit utvalda att få delta i Lilla Melodifestivalen. Först tänkte jag byta kanal men sen upptäckte jag att Josefine var hur rolig som helst! Hon klädde ut sig till Jultomte och låtsades sälja jultidningar mitt i sommaren: Barnets kommentar: "Först tyckte jag det var lite konstigt, för det är ju faktiskt inte jul". Hon låtsades också vara en nybörjare på skateboard i en skateboardramp där några coola killar åkte. Med peruk, hjälm, skydd och en gipsad hand undrade hon om killarna inte kunde visa hur man skulle göra. De försökte fly undan bäst de kunde innan hon avslöjade sig och talade om att de kommit med i lilla melodifestivalen och sedan blev killarna så generade att de inte visste var de skulle göra av sig själva. Riktigt hemskt var det när Josefine låtsades vara en galen finsk sångpedagog och den stackars tjejen som trodde hon fått en helskum vikarie försökte sjunga Fångad av en stormvind till hennes pianoklink.


Rolig!

Kommentarerna om mina kläder

Idag fick jag många kommentarer om min klädsel. Alla kommentarerna innehöll orden "Hammarby" eller "Bajen" och alla kommentarerna kom från killar. Nästan alla killar på mitt jobb älskar fotboll. Vad är det med den sporten som gör att alla män avgudar den så? Själv bryr jag mig inte ett dugg om fotboll och hade därför inte en tanke på det i morse när jag satte på mig tröjan heller.



Well, även om jag fått höra mycket om min klädsel idag så var det ändå snäppet vassare på schlagerkvällen på Pride då jag hade på mig de här:



Fast de kommentarerna gällde nog mer mina ben när jag tänker på saken. Eller mina ben i shortsen... Shortsen köpte jag för övrigt på JC tillsammans med Miss F. Nej, jag köpte inte Miss F, men hon var där med mig och handlade jeans. Miss F stod före mig i kön och lade upp sina jeans på disken. "Visst är de snygga", sa expediten. Miss F instämde glatt och tyckte hon gjort ett bra köp. Sedan var det min tur. Jag lade upp mina shorts på disken. "Visst är de snygga", sa expediten. Jag rynkade pannan och glodde på henne. "Jaa..", sa jag tveksamt. Om hon ska köra den där taktiken får hon nog nöja sig med att säga det bara till varannan kund, för det får ju inte riktigt samma effekt när man vet att hon säger det till alla....

Nu blåser havets friska vind från sydväst

Regn och storm blir det nu. Det har redan satt igång. Egentligen känns det rätt härligt. Lite action utomhus och samtidigt rätt mysigt att vara inne. Dessutom har jag fått ändan i vagnen och börjat städa! Till haaavs, till stoooorms mitt djärva jaaaag, till haaavs.... Okej, man kanske måste vara på en båt eller åtminstone vid havet för att den där ska passa, men what the heck. Vi storstadsbor känner oss djärva bara vi tar oss till Konsum i regnet.


Pias sommarprat

Igår lyssnade jag på Pia Johansson som sommarpratade. Hennes tema var "det är aldrig för sent", alltså aldrig för sent för att lära sig något nytt och aldrig för sent för att hitta kärleken. Pia nämnde ett exempel på en beundransvärd människa, nämligen hennes 82-åriga granne som verkligen ville leva i nuet. "Jag köper inte ens gröna bananer på Konsum. Vem vet om jag lever tills de har mognat." Haha.  Jag tyckte i alla fall mycket om Pias Sommarprat. Hon verkar vara en rolig och trevlig människa. Själv hade hon också just hittat kärleken på "äldre dar" genom ett beundrarbrev. Någon journalist hade hängt ut henne i en tidning och skrivit något i stil med: "Pia söker desperat efter kärleken" och efter det hade det vällt in post. Så nu vet ni. Söker ni kärleken är det bara att bli kändis och komma med i tidningen så är det kirrat sen.


Disco är också bra

Självklart kan discokvällen inte slå schlagerkvällen, men himla bra var det ändå. Discoboys, Kayo och Magnus Carlsson var det som släppte loss. Älskar att studsa runt till riktigt bra musik. Favoriterna ikväll blev för mig "Dont´ leave me this way", "Yes sir, I can boogie" och " I will survive".



Jag hann också med att se rockbandet The Itches på den lilla scenen där jag bland annat fick höra min favoritlåt  "Sweet child of mine". Itches spelade både kända rockhits och egna låtar.


Schlagerhög

Ååååååh vad nöjd jag är med årets schlagerkväll på Priden! Och jag hade gissat så rätt på vilka som skulle komma! Lyckades pricka in Linda Bengtzing, Ola, Charlotte Perelli, Sanna Nielsen, Velvet, Lena Ph... Janne Lukas (Växeln hallå), Måns Zelmerlöw och Sofia Källgren hade jag INTE gissat på eftersom de var där förrförra respektive förra året, men jag blev jätteglad ändå. Jag bara ÄLSKAR "Handen på hjärtat". Att Lili & Susie skulle komma hade jag inte heller kunnat gissa och det var också hur kul som helst! Vi fick höra hela tre låtar: "Bara du och jag", "Oh Mama" och "What´s the colour of love". Vilken nostalgi. Kul var det också att Dana International, Annelie Rydé, Hanson och Carson utan Malmqvist, Petra Nielsen, Rångedal, Lotta Engberg (åh, hon är så go) och Tommy Nilsson kom. Systeryster och jag älskade "En dag" med Tommy när vi var små. Vi gjorde egen musikal med grannbarnen på landet och sjöng "En dag" med en ny text. Ah, those were the days my friend.. hoppsan, nu kom jag in på den där igen...




RSS 2.0