Mina lebbfilmsinköp

Jag började smyghandla lite igår på Amazon och märkte att en del av de där filmerna var så gamla att de bara finns på VHS. Sådant är ju tråkigt, för VHS vet jag inte om jag har lust att köpa. Ja, för er som inte brukar läsa mig kan jag berätta att jag laddar ju inte ner film som de flesta andra nuförtiden, utan jag köper filmen på Amazon.uk så att jag får riktiga fina skivor i fordral som jag kan spara i mitt lebbfilmsbibliotek i filmhyllan. Följande filmer kommer att recenseras och få en plats på lebbfilmstopplistan i början av nästa år:

Affinity
Daphne
Heavenly creatures
Itty Bitty Titty Committee
Love sick

Nästa års lesbiska filmer?

Som ni vet håller jag ju på att bygga en topplista över lesbisk film. Nu börjar det bli dags att bygga på lagret av film som jag ska titta på nästa år. (Kvar i osett-högen är bara: Lost and delirious och Tipping the velvet)

På youtube hittade jag en massa klipp från lesbiska filmer som folk tydligen tyckte var bra. Eftersom klippen var så korta har jag ingen större koll på vad filmerna egentligen handlar om. Jag vet inte ens om alla som nämndes verkligen var filmer, eller om några klipp var tagna ur tv-serier, men det påstods vara film i alla fall. Jag gjorde en liten lista och ska kolla upp följande filmer: (Om någon känner till någon av filmerna får ni gärna berätta vad de handlar om och vad ni tyckte! Och om ni har andra tips som inte finns med på listan vill jag förstås gärna ha dem också!)

A girl thing
Amour d femme
April shower
Boys don´t cry
Claras summer
Floored by love
Goldfish memory
Heavenly creatures
High art
If these walls could talk
Love my life
Mango kiss
Pray for rock n roll
Showgirls
The truth about Jane
Treading water
The Hunger
When night is falling

Harry Potter and the secret chamberpot of Azerbaijan

Såg ni på Harry Potter igår? Nu kan ni få se honom i en helt ny film! Klicka bara här.

Årets klipp

Idag, mina vänner, har jag förutom en tur till gymmet ägnat dagen åt shopping. Både kläder och mat och hushållsartiklar har jag handlat. Shopping är mycket uttröttande känner jag, men det är ju roligt när grejorna är så väldigt mycket billigare.
 
På Stadium hittade jag en snygg vinterjacka. Den hade kostat 599 kr men var nu nedsatt till 399 kr. Den slog jag till på. När jag kom fram till kassan ville tjejen där ha 187 kr av mig. Det tyckte jag lät väldigt lite. "Jaha, jag råkade slå in juniorstorleken", sa hon. "Då blir det 224, 50 istället." Jag tyckte det också lät väldigt lite, men hon tyckte uppenbarligen att det skulle vara så. På kvittot läste jag: "299 kr - 25% aktivitetserbjudande = 224,50." Jaha? En himla massa rabatter verkar de ha på Stadium. Men gärna för mig. En 600-kr-jacka för 225 spänn är ju verkligen ett kap.

Jag har avslutat kvällen genom att se på Harry Potter and the Goblet of fire. Den är riktigt läskig ju. Den där stackars Mr Potter får se både ett och annat. Konstigt att han inte är ett nervvrak som bara sitter och stirrar tomt framför sig. Fast då skulle de återstående böckerna inte bli så roliga förstås... ; )


Annandan, då super man som bara fan

Vi är rätt bra på nubbevisor i min familj och på julen, då är det de juliga visorna som gäller, tex den som är i rubriken ovan och har samma melodi som "Helan går". Man kan också anpassa den efter vilken dag i jul det är och sjunga "Julaftan", "Juledan" eller "Annandan" (och super man inte på annandan, när ska man då supa som fan?)
Själv brukar jag väl inte supa som fan, men det är ju alltid roligt att sjunga. =)

Jag börjar luta åt att julen ska vara lugn och mysig. Man får inte flänga runt för mycket eller behöva anstränga sig och stressa. Då går det fina förlorat. Det är inte heller någon höjdare att ge små barn musikinstrument i julklapp om man vill ha en lugn jul. Helst av allt skulle jag nog vilja fira jul på landet med bara min familj. Vi gjorde det ett år och det var helt perfekt. Det året fanns det till och med snö. Det ni! I år snöade det faktiskt på julafton i Stockholm. I säkert fem minuter singlade små fjuttiga prickar ner och det var näääästan så att det hann lägga sig lite vitt på taket innan det slutade.

Nu har jag just sett Helena Bergström snörvla lite som Selma Lagerlöf. Helena Bergström snörvlar i alla filmer hon är med i. Har ni märkt det? Något som var lite märkligt i den här miniserien var att Selma Lagerlöf talade modern stockholmska. Jag hade väldigt svårt att leva mig in i handlingen. Hur jag än försökte såg jag bara Helena Bergström i en rolig frisyr.

I morgon ska jag förmodligen försöka ta mig ut och handla. Jag får se om jag fixar det. Ibland känner jag inte alls för att trängas i stora folkmassor. Och jag gör ju mycket sällan saker jag inte känner för... ; )

Nu är det bara jag kvar

Nja, kanske att det är några personer till kvar i Stockholm, men ni ska se trafiken ut ur stan nu. På min gata, som annars inte går att hitta en parkeringsplats på, står två små ynka bilar kvar. Jag undrar hur många av de som bor i Stockholm som är födda här? Ska kika om det står nånstans... I Stockholms län är tydligen 56 % infödda stockholmare enligt den här artikeln. Och många är tydligen skåningar. Ja, det hörs faktiskt på tunnelbanan.

I taket lyser stjärnorna

Jaha.. Men varför har de gjort fucking åmål en gång till?

Rescue me

Ne-ej, nu vill jag inte vaaa på jobbet längre!! Kan någon komma och rädda mig?Min nya karriär?

Mina kollegor har bestämt att jag måste sluta jobba på kontor och bli antingen bagare (eftersom de tydligen uppskattar det jag bakar till fredagsfikorna) eller skådespelare (för att jag tramsar runt och härmar människor hela tiden).
Jag som trodde jag skulle jobba med skrivande av något slag.

Min kompis Lina menar dock att jag inte kan bli bagare eftersom de måste gå upp så rysligt tidigt och jag aldrig skulle klara av det. Men vaddå, om man har ett eget bageri måste man väl själv få välja öppettiderna? Kanske folk tycker det vore jättetrevligt med ett kvällsöppet bageri?

Farliga flickor får flest flickor?

Jag läste en artikel om en heterovetenskaplig undersökning, där man kommit fram till att farliga killar får flest flickor. Jag tror det är likadant med farliga flickor, att de också får flest flickor. Vill vi inte ha dem lite farliga? Eller i alla fall inte hur lättåtkomliga som helst? Vad tror ni?
Undrar vad som gäller för farliga heteroflickor? Får de fler killar? Eller blir killarna skrämda då? Hoppas någon gör undersökningar om det också snart. =)


Carolin Dahlman är kärlekscoach baserad i Sydney och har bland annat skrivit boken Hitta kärlek. Här förklarar hon - med hjälp av vetenskapliga metoder - varför snälla killar aldrig vinner.

Är det inte bara en myt att tjejer vill ha bad boys?
- Tyvärr, det är sant. Även om många kvinnor ligger sömnlösa för att någon kille vägrat svara i telefon, avslöjat att han är gift eller glömt din födelsedag, så är det bad boys vi helst väljer.

Vad stödjer du det på?
- Det är vetenskapligt bevisat att bad boys får fler tjejer. Peter Jonason vid New Mexico State University har forskat fram att det lönar sig med narcissistiska och impulsiva drag. Och att utnyttja andra. De som har dessa mörka sidor fick enligt undersökningen fler tjejer. Sedan har forskaren David Schmitt från Bradley University hittat bevis för att det över hela världen finns ett samband mellan att ha mörka sidor och framgång hos det andra könet.

Vad beror det på?
- Att vi kvinnor är så dumma att vi faller för de där farliga blickarna beror enligt forskningen på att vi gillar det som är lite svårt att få. Det är en evolutionär sanning att det som det råder mest brist på blir mer poppis. Vår hjärna säger till oss att han måste vara ett riktigt kap om han inte ringer. Den som alltid är tillgänglig kan ju inte vara av "god kvalitet", för då skulle han ju inte behöva kämpa så mycket eller hur? Tillgång och efterfrågan, helt enkelt.

Vad kan snälla killar göra?
- Att så många kvinnor väljer bort de snälla killarna är ett problem för de reko männen, men minst lika mycket för kvinnorna. Att falla för bad boys må vara en medfödd instinkt, men det är sällan roligt. Världen är full av ångest, oro, krossade kvinnohjärtan. Det bästa vore väl om de snälla killarna kunde förklä sig till bad boys. Vänta ett ögonblick med att svara på våra mess. Skippa hundögonen tills vi har fallit för er. Ta för er!


Sahara hotnights nya

På gymmet hörde jag Sahara Hotnights nya låt, covern på Dusty Springfields "In private". Ruskigt bra!
Och videon är lite cool också. Jag gillar den där trumman som trillar ner i början.

Blodapelsin!

I affären idag sa min syster att hon skulle köpa blodapelsiner.
"Det finns inga blodapelsiner nu. De kommer i februari", sa jag.
"Jo, här finns det", sa hon. Och det gjorde det. Jag blev så glad! Här har jag gått och trott att jag måste hålla mig ända till februari och så finns de redan nu! Oh, joy! = )

Också i övrigt har det varit en mycket bra dag. Jag har fått sova länge och har varit en sväng till gymmet. Och strax ska jag till föräldrarna och bli bjuden på röd kyckling, "red blazing chick" från Wokhouse. Mmm!

Klappar

Vad snälla alla är mot mig! Jag blir så glad. Först ringer G och säger att jag måste gå ner till busshållplatsen. Där står hon och lämnar över en påse med julklappar. Vad sött! Jag har inte öppnat dem än för hon sa att jag måste vänta tills jag kommer hem. Det ska bli spännande. Sedan ringde det igen och C sa att jag måste komma till dörren. Och där står C och lämnar också över en julklapp till mig! Och den julklappen fick jag öppna på en gång också. Det var en cd med Aimee Mann, som C tror kan vara i  min smak. Jag ska provlyssna den när jag kommer hem och se om hon har rätt. Sedan trillade även ett mail in, från en av mina controllers, som bjöd in till "möte" i morgon. Jag misstänker att detta möte är fika med julklappsutdelning, för så var det förra året.

Nej, om man skulle ta och avsluta här och bege sig hemåt och undersöka innehållet i G:s klappar!
Puss på er!

Annie

Tyrols vilda julbord

Igår var jag på det största julbord jag någonsin sett, på Tyrol på Gröna Lund. De hade vilttema och bland de 188 rätterna fanns, förutom den vanliga julmaten, björn, bäver, hjort, rådjur, älg, ren, fasan, röding, abborre... och mycket mer.

Lite fascinerande var att se människors inställning till vilka djur som kunde ätas. Björn känns tydligen mycket fel att äta, för björnar är ju så söta och lufsar runt i skogen och äter blåbär. Bäver ville ingen heller äta, men inte för att bävrar är söta, utan snarare tvärtom. Ingen kunde tänka sig att det skulle vara gott att äta bäver. Rådjur, ren och älg däremot gick mycket bra att äta, samt all den övriga julmaten. Det måste ju bara vara en vana, eller hur? När det är djur som man inte brukar äta upp ställer man sig frågan: Men, kan jag verkligen äta det här fina djuret? Men djur som man ätit hela sitt liv reflekterar man inte över. Kycklingar och grisar är väl söta de med? Hade man aldrig ätit dem förut  hade man nog inte kunnat göra det nu heller.

Själv satsade jag mest på att äta fisk. Det fanns ett helt långbord fullt med en massa goda sillsorter och en massa god fisk. Efter det gick jag förstås på det stora efterrättsbordet. Chokladtårtan med lingonmousse på var en hit. Och chokladmoussen var också riktigt god. Cheesecaken var inte fel den heller.

Nu, morgonen efter, känner jag mig fortfarande alldeles mätt. Jag ska väl gå iväg till jobbet nu. Men det är ingen brådska. Som Don Herold säger: "Arbete är det viktigaste i livet, därför bör vi alltid spara lite till morgondagen".

Katastrofbild från jordskalvet i Skåne


Tack K. = )


Es gibt schon so viel

Om man är tillräckligt trött och jobbar över blir allt så roligt efter ett tag. Det står alltid så konstiga saker på fakturorna jag får. Vad sägs om: "Gasdagarna, middag".  Är det bara jag som får associationer här? Nästa faktura: "Omhändertagande av tekniker Karl Svensson". Undrar vad han hade råkat ut för stackarn...  Och sen den här:Har man tråkigt kan man alltså köpa sig en oväntad framtid för bara 195 kr. Det är nog sant att man kan köpa vad som helst i dagens samhälle. Ja, det är väl som Die Schröders sjunger: "Es gibt schon so viel und es wird immer mehr und wir können alles kaufen. Aber am besten ist immer noch saufen saufen saufen".

3 dagens

Dagens toppen: Människor med humor. Åh, vad jag gillar dem!
Dagens botten: Människor som alltid går runt i joggingskor, oavsett tillfälle.
Dagens egotripp: "Den där tjejen på gymmet har verkligen snygga kläder. Hm, de är visst likadana som mina."

P!nk förför sig själv

I Jonas Åkerlunds nya video till P!nks låt "Sober" förför Pink sig själv. Lite häftigt. Det är en bra låt tycker jag. Och en bra video också, fast sorglig. Det känns som att P!nk skulle bli en bra skådespelerska. Eller, hon är redan en bra skådespelerska....

Annars ser jag mest fram emot videon till den absolut bästa låten på skivan: Please don´t leave me. Älskar det där "tataratata". = )


Heia Maria! (Hvad sier dere? Lit dirty?)

Nu är det paus i Idolfinalen. Den har varit riktigt bra. Kevin kan verkligen sjunga.

Jag nämnde ju förut att Maria Haukaas Storeng ska vara med i svenska melodifestivalen. Men Maria är faktiskt också en Idoltjej. Fast från norska Idol då. Ni kanske såg Maria i Hold on, be strong, men här kan ni också se henne med lite mer fart i Hot stuff och upptäcka hennes kapacitet i I have nothing. Na? Hvad sier dere?

Humdidumdidum...

Oh, så bra det var igår på vår julfest! Det började med musiktävling, fortsatte med julbord och slutade med discobowling. Och jag fick såna trevliga människor i mitt lag också. Jag är mycket nöjd. = ) Nu iväg till gymmet för att motionera bort alla chokladbitarna jag satte i mig! Puss på er.

/A

Jag längtar redan..

Åh, tänk vad underbart! Min darling Maria Haukaas Storeng, som tävlade för Norge i Eurovision detta år, ska delta i den svenska melodifestivalen nästa år! Hon ska tydligen sjunga tillsammans med Anna Sahlin. Hoppas de får en lika bra låt som den hon sjöng för Norge.

Det verkar bli ett riktigt starkt startfält i år, i alla fall artistmässigt. Att det är bra artister är dock ingen garanti för att låtarna är bra. De artister jag är mest nyfiken på, förutom Maria, är nog Lili & Susie och Susanne Alfvengren.

Jag såg ju Lili & Susie på Priden när de sjöng sina gamla dängor och det var himla bra. Fast då var jag ju i nåt slags nostalgiskt euforirus också..

Och Susanne Alfvengren gillar jag väldigt mycket. Speciellt låten "Magneter" är en av mina stora favoriter. "For de ar liksom magnejter inbyggde i min soffe, den som jag köpte när jag gick på stan igår. Och jag blir tyngre och tyngre i änden av att sitte här å jag tror jag lär bli kvar här ett par år" (Nej, det är inte stavfel. Jag försökte bara skriva på gotländska). Jag har hört att Susanne inte gillar alltför mycket publicitet och uppmärksamhet och därför håller sig till mindre evenemang. Undrar hur de lyckats övertala henne att vara med i Melodifestivalen.

Korvar i armhålorna

Fastän jag var tvungen att jobba över idag så har den här måndagen haft sina ljuspunkter. Till exempel var jag på trevlig indisk lunch med C. Och DHH hade kommit tillbaka från sin semester, solbränd, glad och snygg. Efter jobbet stack syrran och jag iväg till gymmet och körde stenhårt för att bättra på våra Isinbayevamagar. Sedan avslutade jag dagen med en intelligent konversation med J på msn.

Bland annat konstaterade vi att Österrike och Tyskland är andra länder och att man inte bör sova med nattlinne eftersom man då kan få korvar i armhålorna. Dessutom dryftade vi det intressanta ämnet om varifrån uttrycket "att rekommendera sig" kommer. Vet ni vad jag menar? Det är lite gammalmodigt, men när man vill lämna ett sällskap för att gå och lägga sig kan man säga: "Mina damer och herrar. Jag ber att få rekommendera mig. Godnatt." Vad menar man egentligen med det? Vill man rekommendera sig själv till de andra? För vad? Eftersom man ska gå till sängs kanske man rekommenderar att de andra kommer till sängkammaren och besöker en? Typ: "Innan jag går till sängs vill jag gärna rekommendera mig själv, min vackra vältränade kropp och mina känsliga fingertoppar. Jag finns på rum 22."
(Den som har en troligare förklaring får gärna berätta!)

Baksöndag

Mmmmm! Det luktar gott och juligt i hela lägenheten. Jag har just bakat lussekatter. Titta vad fina de blev!


Gamla silikonbröst

Annie säger: Åh, jag fick veta en sån rolig sak igår.

J säger: Berätta!

Annie säger: De första tjejerna som fick bröstimplantat har blivit gamla nu.

Annie säger: Så de går runt på hemmen helt ihopsjunkna och fula i övrigt men deras bröst står fortfarande rakt ut.

Annie säger: Och sen...! när de dör....

Annie säger: ...så måste man öppna upp dem och ta ut implantaten...

Annie säger: ...för de får inte eldas upp för de är miljöfarliga! Hahah.

J säger: Hahaha.

Annie säger: Hihi, miljöfarliga tanter.

Annie säger: "Ej brännbart avfall".

J säger: Undrar om det ingår en avgift för att man ska ta hand om avfallet efter döden redan när man sätter in dem?


Lesbiskt på tvn

Det är mycket lesbiskt på dumburken idag. När jag slog på tvn var det ett lesbiskt par som skulle få sitt hus renoverat i programmet Nytt läge och när jag bytte kanal var Mian Lodalen i Annika Lantz lag i Snacka om nyheter. Som avslutning blev det lesbisk kampsång i Dansbandskampen: "Vad har du under blusen Rut?" eller som den amerikanska sångerskan i Slipz sjöng: "Väd häär du under blooosen Rooot?"
"Det är bra att drömma om tuttar" sa Peter Settman.
"Ja, tuter är bra", sa sångerskan.

Jag funderar på om jag skulle fortsätta på samma tema och se en lesbisk film också, men de enda jag har kvar i min osedda-hög just nu är "Tipping the velvet" som ju är flera timmar lång och "Lost and delirious" som lär vara otroligt sorglig och det känner jag inte alls för.

Jag tror jag behöver lite fler filmtips! Har ni några? I och för sig fick jag några av Bitte på Hallongrottan igår. Fast.. jag minns inte vad de hette. En film minns jag hette "Late bloomers", så den ska jag skaffa. Sen var det nån kinesisk film och... vilken var den sista jag skulle ha? Jag börjar tydligen bli senil. H, du får nog skriva upp de där namnen åt mig nästa gång du jobbar på grottan!

E-ämnen

Hej på er!

Hur har ni det? Själv har jag varit en tur till gymmet och sedan handlat och lagat lunch. Emma pratar hela tiden om farliga E-ämnen i maten så jag bestämde mig för att läsa på allt jag handlade vilka E-ämnen det innehöll. Det var inte helt lätt faktiskt. På vissa förpackningar står det ju E så att man ser det, men på andra står det "förtjockningsmedel" eller "stabiliseringsmedel" eller "konserveringsmedel". Hur vet man då om det också är farliga E-ämnen?
Till slut fick jag ihop en lunch helt utan E-ämnen. Tror jag i alla fall. Om de inte har gömt några E-ämnen i den utan att skriva det.


My watchdog

Det här är Milou, min vakthund. Han står på bänken innanför ytterdörren och kollar att inga obehöriga kommer in. På den förra bilden hade någon råkat slänga en halsduk och en mössa över honom så bara nosen stack upp, men nu har han lyckats befria sig från dem. Milou är faktiskt från Belgien så han skäller ut inbrottstjuvarna på franska. Han införskaffades på Bryssels flygplats tillsammans med en större mängd chokladpraliner. Milou är ett av mina tre husdjur. Jag äger också två drakar, Justus och Ongrid, som tar hand om de eventuella skurkar som skulle lyckas ta sig förbi Milou. Som singelkvinna kan man inte vara nog försiktig...


RSS 2.0