Fotbollsflator på G

Ojoj...det är bara tisdag och jag har redan planerat hela helgen. = ) Men det är säkert bara bra om man börjar se fram emot saker i god tid! 

På fredag börjar helgen med middag hos vänner och besök av trevlig kompis från Luleå. Sedan ska det dansas på G och för er som gillar fotbollstjejer kan jag avslöja att hela Snipers damlag kommer dit, i sina matchtröjor! Hoppas jag inte avslöjade hemlig info nu, Miss F? Nej, det är väl bara bra med lite reklam! = )

Sedan, på lördagen, ska det dansas vidare på annan ort, men det får jag berätta om en annan gång för nu måste jag lyssna på Sheryl Crows nya skiva som damp ner i brevlådan idag. Hurra!

Å så vare månda igen dårå..

Idag blåste det väldigt ute. Det såg så fint och soligt ut genom fönstret så jag bestämde mig för att gå hem och äta lunch istället för att äta på jobbet. Det visade sig dock inte vara ett dugg skönt utan blåste kallt från alla håll. När jag kom tillbaka till jobbet var min frisyr alldeles förstörd och kvicka Malin undrade om jag varit hemma och fått en snabbis. Jag försäkrade henne om att de enda snabbisarna jag fått var snabbmakaroner.

När jag slog mig ner vid datorn igen hade jag solen rakt i ögonen. Den strålade genom Surtantens fönster och bort till min plats. Surtanten var dock inte där och därför passade jag på att klättra upp på hennes skrivbord och vidare ut i fönstret för att släppa ner persiennen. Man når den nämligen inte från golvet. Efter några minuter kom Surtanten tillbaka från lunchen och hennes vilda ögon upptäckte direkt den nerdragna persiennen. Hon försökte från olika håll få tag i snöret men upptäckte snart att det inte gick att nå den från golvet. Då började hon istället se sig om efter nån skyldig och jag hukade bakom min skärm. Som tur var fick hon sedan besök och glömde bort det hela. = )

Oj, nu har ju Happiness börjat! Dags att ta plats i soffan! Puss på er!

Uppochner

"Ibland är kroppen för liten för att rymma så mycket känslor", sa L. Det stämmer verkligen. Att vara både glad och ledsen samtidigt är väldigt förvirrande. Jag hade en väldigt fin kväll igår och var glad. I morse ringde G mig äntligen. Och grät. Och jag grät. Vad är jag för en tröst? Jag blir bara lika ledsen själv.

Orolig Annie på väg mot pensionen

Jaha, tjifen sa att hon ändrat sig och vill anställa mig omedelbums. Därför vill hon att jag säger upp mig från Manpower omedelbums. Detta är ett stort steg för mig. Jag har aldrig arbetat mer än ett halvår på samma ställe förut. Undrar om jag kommer bli rastlös eller om det kommer funka? Nej, det ska väl gå bra. Jag börjar ju bli gammal nu så jag kan behöva sakta ner lite.. Få se.. 28 år... Är det 65 man går i pension?

Den här veckan har varit tuff, med massor att lära sig på jobbet och många sena kvällar. På fredagen var jag helt väck. Jag insåg att jag inte skulle orka med något festande. Sedan funderade jag på om jag skulle orka med nåt alls eller bara gå och lägga mig klockan 19.. Det rådde inga som helst tveksamheter om att jag skulle somna så fort jag lade mig ner. Men nån inre röst menade att så kan man ändå inte göra på en fredag. Så jag tog mig i alla fall över till Miss I och såg på Let´s dance. När jag hade konstaterat att mina favoriter, Tina och Tobias, tagit sig vidare, var verkligen all min energi slut. Jag satt halvsovande i soffan och tittade tomt framför mig. Ibland tror jag människor försökte prata med mig, men det nådde liksom aldrig ända fram. Jag ber dessa människor om ursäkt för min psykiska frånvaro. Det var bara ett skal ni såg. Den riktiga Annie låg hemma och sov. Nästa veckas mål blir definitivt att sova mera.

Förutom att längta efter min säng har jag oroat mig för min kompis och arbetskamrat G. En morgon kom hon inte till jobbet och hon smsade mig och sa att hon var på väg till akuten. Samtidigt bad hon mig hälsa kollegorna att hon var hemma och var förkyld. Jag undrade förstås vad som hade hänt, men det sa hon inte.
"Jag ringer när jag kommer hem", sa hon bara. Sedan har hon blivit kvar på sjukhuset i tre dar. Och jag vet fortfarande inte varför. Lite halvjobbigt blev det när en annan kollega fick reda på att G var på sjukhuset fastän jag hade sagt till alla att hon låg hemma i influensa.. Folk började hänga runt mitt skrivbord och fråga mig om detta var sant.
"Jag vet inte vad som har hänt", sa jag. Och jag såg att ingen trodde på mig. Naturligtvis vet jag vad som hänt eftersom G är min vän, resonerade de väl. Och det hade ju varit bra om det var så. Hoppas jag får tag på henne idag.

Cause I´m worth it

Äsch, jag trodde först att jag hade fått en chokladask när jag såg ett silvrigt fyrkantigt paket ligga på min stol på jobbet när jag kom på morgonen, men det var bara önsketänkande. Egentligen var det en påse med gitarrböcker i. De gitarrböcker som jag lånat ut till en tjej på jobbet. Jag ska skicka ett mail till henne och skriva:
"Oj, jag trodde jag hade fått en chokladask först, men det var visst bara de där böckerna du hade lånat."
På det sättet känner hon sig ju nästan tvungen att skaffa mig en chokladask.. Äh.. hur kul är det att tvinga folk att ge mig chokladaskar.. det är nog bättre att jag går och köper mig själv en ask. Det får man väl göra? Eller är det förbjudet att ge sig själv presenter? Nej, jag gör som på tv: "Cause I´m worth it", säger jag och slänger med håret och stoppar in en till trillingnöt i munnen.

Konstig Bob Dylan-film

Jag måste erkänna en sak. Jag fattade ingenting av filmen jag just såg. Den skulle handla om Bob Dylan sades det. Kanske måste man känna till saker om Bob Dylan för att fatta vad som händer i filmen. Själv vet jag just ingenting om honom och efter att ha sett filmen vet jag fortfarande lika lite. Jag kände mig som Alice i Underlandet: Jag såg massor av konstiga saker som jag försökte få något grepp om men det blev bara curioser and curioser.
I vanliga fall brukar jag recensera de filmer jag ser, men den här kan jag faktiskt inte säga något om. Om du är ett inbitet Dylan-fan har du förmodligen redan sett filmen och kanske förstod du också något? Du kan ju förklara för mig i så fall. Om du inte är ett inbitet Dylan-fan är min rekommendation att antingen hoppa över filmen eller läsa på ordentligt innan...

Söndag på Vasamuséet

I wish it was Sunday (oh-woe)
cause that´s my funday (oh-woe)
my I don´t have to runday (oh)
It´s just another manic monday.


Nej, det är inte måndag riktigt än. Det är fortfarande my funday och jag sitter och njuter med ett glas te och ett glas pressad blopapelsin. Jag sov riktigt länge och riktigt gott i morse. Sen åt jag god brunch med L. Och efter det knallade vi iväg till Vasamuséet. Ja, vi var egentligen inte alls på väg dit, utan vi var bara ute och gick i solen. Men när vi väl var där så kunde vi båda tänka oss att gå in, så det gjorde vi. Därinne började vi med att sätta oss i en salong där man visade ett bildspel med en svengelsk speakerröst till. Jag hade svårt att hålla mig för skratt när svengelskan berättade om hur det gick till när Vasa sjönk och blandade svenska namn på platser och gubbar med engelska ord uttalade på svenska. Speakerrösten berättade med allvarlig stämma för oss att det hade hållits ett förhör med en man som varit med och byggt regalskeppet Vasa. Så här sa hon:

"We don´t know what this man looked like. Maybe he looked like this." (Bild visas på en gubbe)
Jag fnittrar, L fnittrar. Bakom oss börjar andra att fnittra.
"Yes, maybe he looked like this", säger jag. "Or..perhaps..like this?"
Ja, tänk vad kul man kan ha på muséum när man är trött.

Heavy drugs

På lördagskvällen lämnade jag min lägenhet för första gången sen jag blev sjuk i tisdags. Och när jag gjorde det så var det för att gå på fest. Javisst. Mjukstarter är för mjukisar.  Vad mina kompisar skrattar åt mig nu. Jag är en riktig mjukis. And proud of it!

Man blir lite chockad när man inte pratat med folk på flera dagar och sen hamnar på en fest där det vimlar av trevliga människor. Allting är så himla roligt liksom så man blir alldeles överlycklig. Tyvärr kan jag inte berätta en enda sak av allt det som sas som jag tyckte var så jätteroligt för jag minns ingenting. Tydligen får man minnesluckor när man blir hög på sällskap.


Stulna kyssar

L säger: Du låter inte detta skumt (gillar att läsa efterlysningar och kontaktannonser) :

Jag söker en man på exakt 150 cm som resesällskap. Jag ska åka till Bergen Belsen den 28 sept 2008.

Annie säger: Asg. Hallå, jag trodde du skrev rapporter!

L säger: Faan också borde inte tagit dej ur den illusionen.

Annie säger: Jag har just ätit raspberry choklad och en cola.. Jag går och hämtar en morot så väger det upp. Eller hur? = )

L säger: Det blir nog jättebra det. Har hört att morötter botar de mesta.

L säger: Och så blir man brun också haha

Annie säger: Hm, ja, fast det förutsätter nog att man är i solen också = )

L säger: Tror du attans.

L sjunger: ....kärleken är blind jag vill gärna se nånting......ung och kåt...haha....jag vill bara känna köttets lustar jag vill inte äga och rå om dej...jag vill va som djuren i naturen jag vill inte bara vara din...höra hur du rister o frustar....du är våt....höra hur du snuskar...tränga in i dej minst ett par meter....

Annie säger: Jaha ja.. minst ett par meter ja..

L säger: Jorå såatt

L säger: Haha

L säger: Första kyssen me en tjej var mysigt... de var faktiskt alla hjärtans och hon frågade är du inte klar snart (borstade tänderna) sen drog hon tag och kysste mej sa att hon ville va min första det var väldigt mjukt

Annie säger: Mmm, det lät mysigt. 

Annie säger: Eller, det beror ju på vilken tjej det var förstås = )

L säger: En väldigt söt fransk tjej som är en nära vän även nu.

Annie säger: Nice. 

Annie säger: På engelska alltså.

Annie säger: Jag undrade inte om hon var från Rivieran.

L säger: Drygo;P

Annie säger: Haha

Annie säger: Jag är från Stockholm. Vi är alltid dryga och otrevliga vet du väl?

L säger: Just ja jag glömmer så lätt bort de

L säger: Men nu är jag med igen

Annie säger: Ja, man måste vara på sin vakt med stockholmare.

Annie säger: Ger man dem lillfingret...

Annie säger: ..så försöker de dra in en på Café opera.


Min idol släpper ny skiva

I vår kommer Sheryl Crows nya skiva till Sverige. I USA verkar man redan kunna köpa den så jag förstår inte varför jag måste vänta så länge? Orättvisa.. mutter mummel gruff...

Jag måste erkänna att jag var lite orolig för hur Sheryl skulle hinna med att göra en massa bra musik när hon åker runt med sitt band på Anti Global Warming Tour (eller vad det hette), designar egna kläder och dessutom har adopterat ett barn! Hur hinner hon med allt? Tänk om hon blir utbränd? Å andra sidan kanske lite hederlig depression inspirerar till bra musik. Musiken hon skrev när hon var lyckligt kär i den där cyklisten Lance Armstrong var faktiskt inget vidare. Ja jag vet. Vad egoistisk jag är.. = )

Undrar förresten hur kläderna hon gjort kommer att se ut. Tydligen ska det vara kläder för modemedvetna jeanstjejer och plaggen ska kosta 400 kr styck. Vem vet, kanske kläderna hittar hit till Sverige nån gång så vi får se dem.. men helt säker kan man väl aldrig vara...

Å hon frös å hon nös, stackars Annie hade snuva

Jag tycker det borde finnas någon mirakelmedicin som gör en frisk från otäcka förkylningar. Vi lever ju ändå på 2000-talet! Ändå är vi precis lika förkylda som på stenåldern. Jag nyser och nyser. Jag tänker på när jag var liten och pappa sjöng för mig ur boken "Nu ska vi sjunga". Där fanns det en sång om en tomte som nös en massa och  gick till doktorn och fick medicin och blev bra igen. Den där Doktor Mullvad skulle få kunna blanda till nånting till mig också så jag får ro till natten. Jag har ju inte ens Nezeril hemma. Jag får gå och pressa några apelsiner och hoppas på placebo-effekt. (Hoppsansa, nu blir jag bra!)


En liten tomtegubbe satt en gång
vid stugan sin uppå en tuva,
han tyckte dagen var så fasligt lång,
han satt och vände på sin luva.
Usch, han frös och han nös,
atschi, atschi, atschi, prosit!
Usch, han frös och han nös
stackars gubben hade snuva.

Men tomtegumman sade: "Vad står på?
Du skrämmer både mig och katten,
till doktor Mullvad ska du genast gå,
så att vi kan få ro till natten.
Gör dig fin, gubben min,
atschi, atschi, atschi, prosit!
Gör dig fin, gubben min,
och ta på dig söndagshatten."

Och gubben gick till doktor Mullvad in,
som bodde under björkestubben,
och doktorn laga genast medicin,
som han tog fram ur källarskrubben.
"Hoppsansa, nu blir jag bra!
atschi, atschi, atschi, prosit!
Hoppsansa, nu blir jag bra!
det nös jag på," sa tomtegubben.

At home snörveling

Miss I  säger: Så du ska vara hemma och snörvla imorron alltså?

Annie säger: Får se, men förmodligen

Miss I  säger: Hoppas du blir frisk snart, vill ju att du kommer hit på lördag

Annie säger: Ja, det måste jag ju göra. = ) Ska äta massa frukt så jag blir i form.

Miss I  säger: Du är nyfiken på bruden min?

Annie säger: Nej, men jag trodde det skulle finnas pistaschnötter? = )

Annie säger: Min kompis kommer förresten inte denna helg

Miss I  säger: Jaså, why?

Annie säger: Int vet jag

Annie säger: Hon har väl nåt annat skoj på G i sin stad

Annie säger: Ja, G finns i där också!

Annie säger: Var tvungen att säga det i fall du skulle dra ett G-skämt idag med.. 

Miss I  säger: Hahahahaha

Miss I  säger: Igår på kören när Caroline körde igång... Blur låten... så hade 80 % aldrig hört den... hahahaa

Annie säger: Det var ju en låt i melodifestivalen som var en Blur-låt

Annie säger: Den där "walking down the milkyway"

Miss I  säger: Sen ska vi sjunga Linda B:s melodifestivallåt.

Annie säger: Yej! = ) Hoppas den är glad.

Annie säger: Jag super så bra..

Miss I  säger: Jaså!

Annie säger: Du kanske tror jag ligger här å gråter? Men bejbi där har du fel!

Miss I  säger: Mister en så står där tusen åter

Annie säger: Jag kan klara mig själv, ta en sup varje kväll, komma hem när jag vill

Annie säger: Ta en whiskey o sen kan jag somna igen med ett glas tätt intill

Miss I  säger: Hahahahahaa

Annie säger: Har min flaska i fred å en säng som e bred så bättre kan ingenting va, jag har allt jag vill ha som jag sa när du ringde i da.. ååååå jag super så bra

Miss I  säger: Har du tråkigt gumman?

Annie säger: Jag är TRÖTT..

Annie säger: Ska gå å sova nu.

Miss I  säger: Jag med... sov gott så du blir pigg snart!

Annie säger: Natti!


Bakvänd juice

Igår var jag på marknadsundersökning. Där fick vi säga vad vi tyckte om olika idéer som hade med juice och fruktshots att göra. Det blev också provsmakning av juicer där vi skulle bedöma smak, färg och konsistens.
Någon juice hade kiwi i sig och såg ut som det där grågröna vattnet i de där glasen man doppade penslarna i när man målade med vattenfärg i skolan. En annan juice var röd och fin men smakade hostmedicin. Några av juicerna var faktiskt riktigt goda också. Företaget som hade undersökningen funderade på att börja med en produkt som skulle heta "Winter Protect" och innehålla C-vitamin, probiotika och zink. Den skulle vi frusna svenskar dricka så att vi skulle hålla oss friska hela vintern. Idag, dagen efter undersökningen, har jag blivit förkyld. Undrar om de blandat den där juicen bakvänt på nåt vis...

På marknadsundersökningen satt en tjej med rutig skjorta, halvkort hår och snusdosa. Jag roade mig med att försöka lista ut om hon var gay eller inte. Jag kan säga att det inte är helt lätt när det enda man får veta är vad hon tycker om juice. Efter att hon valt den där juicen med aloe vera och ginseng var jag dock helt säker. Näh, jag skojade bara. Man kan inte se på nån om hon är gay, det vet ni väl? ; )

Dagens i-landsproblem

Apropå den där sketchen med Björn Gustafsson när han läser horoskopet för sitt föräldralösa fadderbarn Kenko i Afrika. Vad sägs om den här låten, "Honey I´m home", med Shania Twain? Verkligen "Dagens i-landsproblem"...


I was late for work and the boss got smart
My pantyline shows-got a run in my hose
My hair went flat-man, I hate that
Just when I thought things couldn't get worse
I realized I forgot my purse
With all this stress-I must confess
This could be worse than PMS

I broke a nail opening the mail
I cursed out loud 'cause it hurt like hell

Stackars Shania, vad hemskt hon har det. Tur att hon kunde skriva av sig det i en låt, så vi alla fick något att fundera över.


Socialt oacceptabelt

Idag är jag TRÖTT. Hoppas ingen försöker prata med mig på jobbet, för jag orkar verkligen inte. Dessutom blir jag på så konstigt humör när jag har sovit för lite så vilka ironiska konstigheter som helst kan flyga ur min mun innan jag hinner stoppa dem. Fröken GladOchOförstående och Gullinuttan ligger nog värst till. Till och med jag själv blir förvånad över vilka socialt oacceptabla svar de lockar ur mig.

image123

Den som spar han har.. inget roligt

Ovanstående ordspråk har min far skapat och jag tror att jag har ärvt hans inställning till pengar, medan min mor och syster är ekonomiska och duktiga. I helgen hade jag väldigt roligt... och gjorde förstås av med alldeles för mycket pengar. Därför har jag bestämt mig för att hoppa över kören idag och istället gå på en marknadsundersökning där man blir bjuden på mat och får 400 kr för besväret. Alltså för en gångs skull pengar IN istället för ut. Visserligen kommer jag göra av med dem igen redan på onsdag, för då ska jag på restaurang, men ändå...
 
Igår var jag på söder och fikade med en söt och trevlig person som jag pratat med på Qruiser och msn. Det är förresten henne jag ska gå på restaurang med på onsdag.


Nu ska jag knalla iväg till jobbet och se om G har överlevt helgen. De där papprena på skrivbordet har säkert överlevt helgen i alla fall. Det gör de alltid. Ibland känns det till och med som om de har förökat sig. Blä.


I don´t love Europe

Tvillingar har beslutsångest sägs det och det kan väl hända att jag har en del sådana drag. Det började ju så bra när Miss I och jag hade bestämt att vi skulle se Melodifestivalen. Men sen blev vi bjudna på schlagerparty av Miss I:s nya kompis och sedan blev jag bjuden av Lampis och hennes syster att komma och se schlager och äta middag och hembakade semlor. (Det ska väl tilläggas att tvillingar endast har beslutsångest när flera roliga alternativ dyker upp. Om valet står mellan att göra något jobbigt/nyttigt eller något roligt så är det inte svårt alls att bestämma sig. )

Om någon därute skulle vilja charma mig kan nybakade semlor vara ett hett tips. Så fort Lampis hade nämnt det var det svårt att tänka på något annat. Ja, men hör ni inte? Till och med själva ordet "semla" låter gott. Och om man sedan lägger till ordet "nybakade" eller "hembakade" som ju också är ord som låter väldigt goda så har man ingen chans att motstå dem!

Det blev alltså nybakade semlor hos Lampis. Fy fabian vad goda de var! Och det var en supertrevlig kväll också. Trevliga människor med humor gör mig så glad. Det enda som inte var till full belåtelse var själva schlagern. Det var ju helt självklart att det var The poodles och Suzzie som var bäst. Istället vann Amy Diamond och Christer Sjögren? Jag förstår det inte. Vem röstade på den där hemska eviga dansbandsrefrängen "I love Europe"? Tänk om alla Sveriges pensionärer gått samman och bestämt sig för att skicka Christer till Eurovision? Jag kommer skämmas ihjäl i så fall. Kanske jag kan ansöka om norskt medborgarskap?

Kampen mot könsrollerna

Annie säger: Hur går det med Kalle? Har han växt nåt?

Maria säger: Jag hoppas det, i alla fall har jag växt på alla håll och kanter, de sista veckorna har jag nog gått upp flera kilo....jag ska på ultraljud på måndag sa jag hoppas de kan se vilket kön det är

Annie säger: Spännande = )

Maria säger: Vi vet ju inte än och även om jag inte ska köpa rosa eller blåa kläder (kan ju inte stödja det gamla traditionella könsmönstret eller hur) så vill vi ända veta!

Annie säger: Men huvudsaken är ju att barnen blir lockiga = ) Det minns jag att du sa.

Maria säger: Precis! Så tycker jag nog fortfarande, haha och friska så klart

Annie säger: Du menar: blå till tjej, rosa till kille? = )

Maria säger: Ja, så får det ju bli i sa fall! Och om vi får en son ska han definitivt ha långt hår. De kommer få slag här nere, det trista bayerska folket

Annie säger: Asg. Jag stödjer din kamp helhjärtat.

Annie säger: Stackars barn. Hahahaha.

Maria säger: Ja de kommer säkert bli mobbade, usch.

Maria säger: Vi får umgås med de andra invandrarna.

Annie säger: Haha. Men om det är en kille med lockigt hår så är det kanske inte så snyggt med långt hår

Annie säger: Då kommer han se ut som Pär Holmgren som visar vädret

Maria säger: Nej halvlångt i alla fall, page åtminstone!

Annie säger: Eller E-type!

Maria säger: Nej gud, e-type asg! Vilken mardröm!

Maria säger: Lycka till imorgon! NU ska jag ut och röra på gravidfläsket....hade behövt dig här min träningspartner!

Annie säger: Jaa.. hade gärna ställt upp = )


Let´s go ner på stan

Dearly beloved,
we are gathered here today too find out what Annie did last night. Och självklart vill jag inte göra någon besviken. Jag har inte sett nån film på länge heller så jag har lite abstinensbesvär i recensionsmuskeln. Jag kommer nu därför att recensera min fredagkväll!

Igår var vi ute och spred världskrig på stan. Vi var bara tjejer som gick ut. Men vänta förresten, vi fick med oss en heterotjej också. Det kanske är en förmildrande omständighet? Eller.. tänk om det är värre! Påven kanske tror att vi försöker omvända henne till den onda sidan?

Vi började på Sonjas Grek, där jag hade lite motoriska problem pga min inflammerade tumme och vilt slängde knivar och servetter omkring mig som servitrisen fick plocka upp. Men hon fick ju mycket dricks sen i af så hon var glad ändå.  Jag åt Kotopoulo nånting. Det var kyckling med haloumi, citron och basilika och rostad potatis. 170 kr tog Sonjas Grek för detta. Eller 240 med ett glas vin till. Eller 300 om man tex har slängt saker omkring sig och vill kompensera eller om man tycker att servitrisen var trevlig. Det var gott och stället är trevligt. Av sex möjliga tekoppar kan de nog få en fyra. (Som jämförelse skulle jag kunna säga att jag vill ge Caffé Nero fem tekoppar och Lux sex tekoppar.)

Nästa anhalt var Roxy. Där var det som vanligt en massa folk, inga lediga bord och ingenstans att göra av ytterkläderna. Annars är Roxy rätt trevligt, men då får man nog börja där och tex äta middag. Vi sprang istället runt hörnet och ner på Judys. Där spelades det salsa, men det fanns inga gäster som kunde dansa det. Det var ändå några tjejer som försökte dansa nån annan slags yvig dans som krävde ca 5 meters golvutrymme och deras armar viftade förbi obehagligt nära min Caribbean Slut. (Nej, det är en DRINK!) Visserligen var den inte så jättegod ändå, men "hallå, vi har ju betalt", som syrran brukar säga. Sedan blev vi själva danssugna, men ville ha något mer dansvänligt, så jag föreslog att vi skulle gå vidare.
 "Är ni på G", frågade jag miss I.
"Nej, inte än", sa hon. (Ja, lika roligt varje gång.)
Sammanfattning av Judys: Inte riktigt mitt ställe. Men om du är en sån där konstig kulturmänniska är det säkert nåt för dig. Tre tekoppar av sex möjliga kan Judys få för trevliga människor i baren och för att det är lätt att få en drink. Det är väl bra att det finns både en liten plats för dans och att det finns många bord så man kan sitta om man vill, men det var så konstig stämning och inte någon musik som direkt fångade mitt intresse.

Sedan gick vi till Kolingsborg.
 "NU är vi G", sa jag till Miss I.
"Ja, det stämmer", sa hon.
Det började ju så bra med rolig schlager med Gina G och Nanne Grönvall, men sen blev det lite trist. Det var mest gammal amerikansk pop. De få schlagers som kom var inte heller mina favoriter. Det känns nästan som det är samma låtar varje gång man kommer och jag börjar bli lite trött på dem. Det finns ju en sån himla massa musik därute. Både ny och gammal. Låtom oss sponsra några fler än Madonna, After Dark och Magnus Carlsson. Vi provade att gå ner i källaren en sväng, men där var volymen så hög att det gjorde ont i öronen. Speciellt det där som spanjoren skrek i förra helgen...
Sammanfattning av G: Jodå, helt okej är det ju. Bra stämning och rolig blandning av människor. Och musiken är också helt okej, även om den inte är så omväxlande om man är där ofta.


Kärnfamiljen - nyckeln till världsfred


Påven förklarade för åhörarna att det är en familj med mamma pappa barn som är nyckeln till världsfred. Jag undrar hur han tänkte då? Är det ensamma mammor och homosexuella som startar krig? Och innebär detta att jag, som förmodligen inte kommer att leva i en sådan familj, är ett hot mot freden på jorden? Jag undrar verkligen hur påven menar. Till och med människor med ett riktigt stort ego har nog svårt att tro att deras sexuella läggning och familjeförhållanden har en sån inverkan på världen. Kanske har påven tänkt ungefär såhär.

Annies teori: Ju mer kärlek vi tillåter på jorden, desto mindre krig blir det. Påven får gärna höra av sig med eventuell kritik.

Skalmans blogg: QX-gala och sömnbrist

Igår ville jag se på QX-galan, träna, laga middag, prata med mina vänner och ett antal saker till. Dessutom ville jag lägga mig tidigt eftersom jag fortfarande är helt förstörd sen i förrgår då jag gick supertidigt till jobbet helt i onödan. Det hela gick inte ihop riktigt. Jag hann med alla sakerna jag ville göra, men jag kom i säng senare än nånsin. Idag är jag förstås ännu tröttare och undrar hur jag ska orka gå ut i kväll.


Hur kommer det sig egentligen att jag är så otroligt sömnberoende? Jag fungerar verkligen inte utan sömn. Jag blir som en zombie. Och jag är matberoende också! Var tredje timme bara måste jag ha i mig nåt. Min kompis Maria i Tyskland brukade kalla mig för Skalman. Det var i och för sig mest för att jag gick runt med en ryggsäck med tusen saker i och alltid kunde fiska fram det nån behövde. Men jag skulle nog kunna ha en mat- och sovklocka också.


Vad tyckte ni om galan då? Jag brukar ha väldigt svårt för galor i allmänhet men QX-galan brukar jag tycka är ganska rolig. Det är lite mer fart och humor i den. Visserligen klarade jag inte av att sitta framför tvn och se hela galan från början till slut, men andra galor klarar jag inte av att se ens i två minuter så det är ändå ett gott betyg att jag såg det mesta av den. Jag tyckte det roligaste var Rachel Molin som läste upp fax från Mona Sahlin där hon lovade att ge statsbidrag till galan och K-märka QX eller hur det nu var. Det var en skön imitation i alla fall.


Om ni missade galan och är jättenyfikna på vilka som tog hem alla priserna kan ni kika här.


Den kinesiska zodiaken

Nu har det kinesiska nyåret varit och vi har gått från grisens till råttans år. Det betyder att alla råttor kommer vara framgångsrika i år. Enligt tidningen är Göran Persson råtta. Hoppas han inte tar tillfället i akt och gör comeback.

Själv är jag tydligen en get.  Jag tycker beskrivningen passar riktigt bra på mig faktiskt. I mitt horoskop stod det: "Du ser ljuset i tunneln". Jag blev mycket förbryllad. Jag har alltså varit inne i en tunnel? Utan att märka det. Men kanske ser jag skillnaden när jag kommer ut? Men man får inte heller glömma det gamla ordspråket:
"Var inte alltför positiv, ljuset i slutet av tunneln kan vara ett tåg."

En kåt foåga

Idag tog jag mig ur sängen en och en halv timme tidigare än vanligt för att jag skulle ha genomgång av nya arbetsuppgifter med en tjej på jobbet. Det var HÅRT att komma ur sängen! När jag sedan kom till jobbet var tjejen inte där. Hon var hemma med sjukt barn. Kul.

Klockan elva knallade jag iväg till kiropraktorn. Där fick jag göra mitt vanliga test, att stå på ett ben på telefonkataloger och böja benet sakta.
"Nej men titta, det viker sig inte", sa kiropraktorn. Jag blev så häpen att jag försökte titta ner på benet och nästan trillade av katalogerna. "Du har hittat muskeln", sa han med sin vänliga dalmålsstämma.  Så kiropraktorn var glad, Annie var glad, och matadoren, han var gladast av dem alla. Ursäkta, jag halkade visst in på tjuren Ferdinand. Var var jag? Jo, just det. Jag var alldeles till mig:
"Är det sant? Har jag hittat muskeln?"
Jag var glad i flera minuter när jag låg på britsen och blev knäckt på allehanda ställen. Men då, plötsligt, körde han in sina fingrar i magen på mig.
"Aaaaaaaaaa", skrek jag och tittade förskräckt på honom.
"Jo, jag kommer inte åt höftböjarmuskeln för den sitter bakom ryggkotorna så jag måste ta den framifrån genom magen. Det är ingen fara. Tarmarna är inte tryckkänsliga."
Yeah right, "ingen fara".. du ska se hur skönt DU tycker det är när nån kör fingrarna i magen på dig, tänkte jag.
Tyvärr har ju kiropraktorer rätt att göra illa en, medan man själv inte får nypas tillbaka. Det är ju synd.

Tillbaka på jobbet satt min chef och ringde efter några listor.
"Heij. Ja hao en kåt foåga", sa hon gång på gång. Detta ska dock inte tolkas som att hon är översexuell eller har några gynekologiska problem. Hon är bara från Skåne.

Ursäkta, är jag på morfar eller raj raj?

L säger: Var inte Morfar Ginkos bra?

Annie säger: Jo, Morfar Ginkos var trevligt. Har du varit där?

L säger: Nej har inte varit där men skulle vilja gå dit. Har hört att man kan spela pingis där. Såg du några bord? Fast det är kanske på Papa Rayray?

Annie säger: Pingis? Nä.. såg inte

Annie säger: Jag antog att cafét på dagen var Morfar Ginko och klubben på kvällen var Pappa Ray Ray

Annie säger: Ray Ray låter ju liksom som raj raj

L säger: Men det är tvärtom eller?

Annie säger: Är det tvärtom?

L säger: Men var ni inte där på kvällen?

Annie säger: Jo, vi var där på kvällen

L säger: Då var ni på Pappa Rayray då?

Annie säger: Haha, ja inte vet jag. Det är ju samma ställe. = )

Annie säger: Ska fråga bartendern nästa gång: "Ursäkta, är jag på morfar eller på raj raj?"

L säger: Haha, ja gör det!


Jag är en god människa

När jag satt vid datorn med chokladbaksmälla kom G och undrade om vi skulle ta en promenad. Det tyckte jag var en bra idé. Vi klev in i hissen där det redan stod en medelålders kvinna, en äldre slipsherre och en yngre kille.
"G, jag har just satt i mig 16 chokladfingrar", sa jag. "Jag har ingen karaktär." Hissfolket log.
"Äsch", sa damen. "Sådär är det med choklad."
"Att äta choklad har inget med karaktär att göra", instämde slipsherren.
"Att äta mycket choklad är ett tecken på att man är en god människa", sa den unge killen.
"Eller att det är god choklad", föreslog jag. I alla fall kände jag inte alls lika dåligt samvete när vi klev ut ur hissen.

Kanske var det sockerchocken från chokladen som gjorde att jag kände mig väldigt fnittrig resten av kvällen. På Carolines Kör För Alla började jag ständigt fnittra när jag skulle sjunga. Värst blev det när vi hade sjungit en skala som lät: "Muuuuuuuuuuuuuuuuu-uuuuuuuuuuuuuu-uuuuuuuuuuuuu" och Caroline därpå föreslog att vi skulle gå in på hennes nya hemsida "Korforalla". Ingen annan än jag verkade tycka att det var extremt roligt.

Jättekuk

Annie säger: Ojoj, en flicka bröt ihop i "Deutschland sucht den Superstar" och Dieter Bohlen vill inte ta ansvaret. Hur ska detta sluta? Borde han inte göra en Persson och säga att han tar fullt ansvar och sen inte göra nåt mer?

Systeryster säger: Kan du se dsds?? Lyckos dig!

Annie säger: Näh, men jag ser de tyska nyheterna varje gång jag loggar in på min mail = ) Kan du inte se det på nätet? Det finns ju webbtv på allting numera..

Systeryster säger: Jo, men det är så trist.

Annie säger: Aha.

Systeryster säger: Såg ett avsnitt, var jättekul.

Systeryster säger: Haha jag skrev jättekuk först.

Systeryster säger: Ok så roligt var det kanske inte...

Annie säger: G trodde att "kö" hette "kuk" på svenska.  "Vilken lång kuk" sa hon till sina vänner. Och de bara skrattade.

Systeryster säger: Hahhaha

Annie säger: Och hon förstod ingenting.

Annie säger: Sarah på jobbet brukar köra med den numera: "Nejmen usch vilken lång kuk. Här vill inte jag stå."

Systeryster säger: Hiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiii, Gud va roligt.

Systeryster säger: Jag hatar när det är lång kuk

Annie säger: Ja fy.

Systeryster säger: Hahhaha

Annie säger: Ingen kuk alls är ju att föredra. = )

Systeryster säger: Hehe

Systeryster säger: Hur kunde hon få för sig att det hette så??

Annie säger: Jag tror många invandrare har svårt att skilja mellan o, u och ö

Annie säger: Som den där boken där det är fel på temperatoren i kukplattan.

Systeryster säger: Jo men då skulle det ju bli "ku".

Systeryster säger: Haha

Annie säger: Kanske spanska ord inte så ofta slutar på vokaler? Jag vet inte

Systeryster säger: Jaja, roligt var det hursomhelst

Annie säger: Jopp = )

Annie säger: Maria Möller ska ha egen show som börjar i februari

Annie säger: Vill du gå med mig på den? = )

Systeryster säger: Ja!

Annie säger: Yej! = )

Systeryster säger: Låter jättekuk.


Eftersnack

Annie säger: Äh, vad fjuttigt det här känns. Vi får flytta till New York eller nåt

Miss J säger: A eller hur..

Miss J säger: Å då e ändå Sthlm en av dom bättre städerna.

Annie säger: Patricia borde också vara på lördagar. Hur ska man kunna gå där när man ska jobba på måndan..

Miss J säger: Ha ha, alla gayisar borde va studenter.

Annie säger: Pah.. eller så får vi öppna eget!

Miss J säger: A de tycker jag att vi gör.

Annie säger: Ja.. ett ställe för tjejer som har öppet fre o lör till 3. Med dansgolv.

Miss J säger: Mm! Kan du stå för startkapitalet???

Annie säger: Haha.. nä, men jag kan satsa mina raggsockar...

Miss J säger: He he, då slänger jag in min stickade mössa jag fick.

Annie säger: Perfekt. jag ska höra med några fastighetsförvaltare vad vi kan få för det...

Miss J säger: Bra =0)

Miss J säger: Gärna nått centralt å stort

Annie säger: Jomenvisst!


Varför finns inga klubbar på lördagar?

G på fredagarna och tjejfest en gång i månaden, men vad gör man om man vill gå ut i Stockholm på en lördag? Eftersom det inte verkar finnas så mycket går jag och mina vänner nästan alltid ut på fredagar. Men egentligen är ju lördagen en mycket bättre dag att gå ut på för då är man inte alls lika trött som på fredagen. Miss J och jag bestämde oss för att kolla utbudet. Kanske fanns det något vi hade missat? På QX Guide kollade vi vad som fanns och hittade två ställen vi inte hade varit på: Morfar Ginko/Pappa Ray Ray och nån klubb för folk som inte vill ut ur garderoben och därför också hette Garderoben. Visserligen har vi kommit ut ur den, men ett studiebesök kan ju ändå vara kul tyckte vi.

Vi började med att söka upp Garderoben. Först trodde vi att vi kommit fel när vi stod utanför nån halvsjabbig krog på Rosenlundsgatan, men det var verkligen den. Därinne var det totalt dött och de få människor som var där såg inte särskilt gay ut heller.
"Ska vi stanna och ta en öl ändå innan vi går vidare", undrade Miss J.
"Nej", sa jag och så gick vi igen.
Sammanfattande betyg: Det verkar inte som att garderobsmänniskorna vågat sig in i Garderoben.

En kvart senare var vi framme hos Morfar Ginko. Där var det däremot en massa folk. Det enda problemet var att folket var väldigt grupperat. Morfar Ginko hade placerat ut en massa bord och där satt man med sitt sällskap. Tyvärr hade Miss J och jag inte nåt annat sällskap än oss själva och det fanns heller inga bord kvar. Men annars såg det trevligt ut. Vi bestämde att vi kunde gå hit lite tidigare nån kväll när vi var fler. Efter att Miss J tagit en cider och jag en öl var vi danssugna. Men dansa kan man inte göra hos Morfar Ginko. Tyvärr. De borde byta ut sina gigantiska toalettrum mot ett dansgolv istället. Hör du det Morfar? Skaffa ett dansgolv så kommer vi och dansar hos dig på lördagarna! Innan vi gick smet jag ner på den gigantiska toaletten och ställde mig i kö. Tjejen som just gått in tog lång tid på sig.
"Vilken tid det tar", sa någon bakom mig. Jag vände mig om och såg ett par vackra ögon och ett stort leende.
"Ja, det måste hända nåt spännande därinne", sa jag. "Men det var bara en person som gick in i alla fall så det borde ju vara positivt." Tjejen skrattade.
"Ja, så värst spännande kan hon ju inte ha det då", menade hon. Då kom tyvärr toalettjejen ut så jag var tvungen att gå in. När jag kom ut igen fick jag en till sån där blick och ett till stort fint leende och blev lite lagom yr. Sedan gick jag upp till Miss J och vi gick därifrån. Var detta verkligen ett smart drag undrar ni? Nej, förmodligen inte.
Sammanfattande betyg: Helt okej ställe att gå till om man är många innan man går vidare nån annanstans. Stänger redan kl 12.

Vi stod med två val. Gå till Lino och dansa med bögarna eller gå till ett annat ställe och dansa med heterona? Vi valde att prova att dansa med heterona och gick till Snaps. När vi försökte dansa kom en långhårig spanjor och försökte prata med oss, tre gånger, fastän vi inte förstod vad han sa. Han körde på taktiken att istället skrika högre i mitt öra, som om jag skulle förstå mer då. Fan, det gör fortfarande ont i högerörat. Efter det gav vi upp. Att gå ut på fredagar verkar som en bra idé. Hallå Stockholm, storstaden, vart ska danssugna tjejer gå på lördagkvällar?Om bloggande och sjungande

Miss I säger: Tycker det är roligt när man reflekterar över vardagens små "bekymmer"

Miss I säger: Man kan ju inte alltid ha massa å skriva om.

Annie säger: Nä, jag har sällan nåt att skriva om men jag skriver ändå. = )

Miss I säger: Jo men du skriver roligt och babblar inte för mycket

Annie säger: Tack = )

Annie säger: Undrar vad som hänt. Plötsligt har jag fått en väldig massa fler läsare.

Miss I säger: Ah fan va nice  Du är ju redan lite halvkändis så!

Annie säger: Haha, ja tänk om det är DÄRFÖR! "Jag måste kolla hur hon som sjunger så falskt skriver!"

Miss I säger: Hahahaaha.

Miss I säger: Du visste ju inte att du skulle slappna av i stämbandet och gäspa och snyta dej

Annie säger: Nej! Tänk om jag bara hade vetat det innan!

Annie säger: "Ja, vi kan strax börja. jag måste bara gäspa och snyta mig"

Miss I säger: Hahahah


Annie Relaxation Resort

Igår eftermiddag kändes det som om hela min sociala kvot för veckan var fylld till bredden. Det har varit fullt upp hela tiden. Det har pratats, umgåtts, jobbats, diskuterats.. och jag gillar när det händer mycket saker. Men igår kväll tog det liksom stopp. "Nu vill jag inte mer", sa kroppen. "Nu går vi hem och sover". Så det bestämde jag. Vad som än hände på fredagkvällen så skulle jag bara gå hem och sova. (Ja, undantaget om Sheryl Crow skulle flyga in till Stockholm och bjuda in mig på en hemlig spelning, men den risken/chansen kändes inte överdrivet stor.)

Hemma var det lugnt och skönt. Inte ens från den GitarrOchPianospelandeStändigtFestandeGrannen hördes något oväsen. När jag vaknade i morse kände jag mig utsövd och full av energi. Men.. nej, särskilt social känner jag mig fortfarande inte. Kanske jag ska fortsätta att vara osocial resten av helgen också och bara vila ut.

Ekonomivarianten på att åka iväg till nån sån där relaxationresort och sitta och meditera och utöva yoga skulle ju kunna vara att stänga in sig i sin lägenhet och dra ut telefonjacket och läsa en bra bok. Dessutom är nog maten bättre. Jag såg på nåt reseprogram på tv hur en tjej åkte iväg på en retreat i Indien och var tvungen att gå upp klockan fyra på morgonen och inte fick nån mat förrän klockan 12. Maten var dessutom oätlig och om jag inte minns fel tror jag att hon hade löss i madrassen också. Vilken semester! Definitivt inget för hungriga och bekväma Anniesar. =)


image122

The flowers, fortsättning.

Människor är uppenbarligen inte vana vid att få blommor utan anledning. När jag kom till jobbet i morse gick jag till G:s skrivbord, räckte henne blommorna och sa:
"Här får du för att du inte går i pension". Hon såg ut som ett frågetecken. Tio minuter senare fick jag ett mail:

Annis? Värför fick jag dina fina tulpaner ? Om det är bara för att jag blir inte pensionär , det är inte bara jag här på kotoren finns många mer som skulle få blommor för samma anledning.   Oj chiquita , skoja inte med mig ok? Jag spara här dina fina tulpaner, tills du berätta för mig DEN RIKTIGA ANLEDNING :O)
/G

Så jag skrev tillbaka och upplyste henne om att blommorna faktiskt var till henne och att det inte fanns någon annan anledning. Tror jag lyckades övertyga henne för sen fick jag det här mailet:

MUCHAS GRACIAS MI AMIGA CHIQUITA POR LOS BONITOS TULIPANES !!!

RSS 2.0