Guess what

Någon som kan gissa vad det vita på bilden är?


Smaken är som baken

Min syster och jag har försökt välja ut bilder till årets julklappskalendrar. Det är väldigt svårt eftersom vi har helt olika smak när det gäller foto. Min syster älskar färg. Ju mer färg desto vackrare. Jag tycker också att färg kan vara vackert, men det räcker inte med bara färg. Det måste vara ett motiv som fångar mig också. Svartrvita bilder går helt bort för min syster. De är tråkiga, menar hon. Jag älskar svartvita bilder. Jag väljer också hellre bilder med mycket människor för jag tycker det är roligt när de som får kalendrarna känner igen sig. Syster väljer hellre fler naturbilder eftersom de ofta är mer färgglada än bilderna med människor på. Ni förstår hur bra det går för oss när vi ska komma överens...


Annie: Vackra svartvita klippor. Syster: Dötrist.

Advent


Vad gillar ni min nya adventsstjärna? Rätt fin va? Det skulle vara lite snö utanför också så skulle det bli ännu mysigare.

Mensvärk

Annie säger: Det gjorde ont när jag vaknade men det börjar bli bättre.

K säger: Vad jobbigt, det finns inget magiskt piller som botar det onda?

Annie säger: Nej, p-piller brukar hjälpa att lindra smärtorna upp till 70%, men jag mådde så dåligt av dem så jag vill inte ta det. 
K säger: Låter avancerat.
Annie säger: Så det enda som kan hjälpa mig är att föda barn. Då går det förmodligen över = )

K säger: Sugen på att gå ner till hamnen och bli gravid?

Annie säger: Brukar man bli gravid där?

K säger: Hamnarbetare och sjömän skall vara väldans fertila har jag hört.

Annie säger: Haha. Tack för tipset då = )

K säger: Ju hårigare desto större chans att bli gravid.

Annie säger: Det säger du bara för att du vet att jag inte gillar hår.


Onödigt vetande

Snott från en tjej på Qruiser:

Onödigt vetande:
Visste du att om du konstant skriker i 8år och 7 månader och 6 dagar, så har du producerat tillräckligt med energi för att värma upp en kopp kaffe.
(Verkar inte värt besväret)

Visste du att om du fiser konstant i 6 år och 9 månader, så bildas energi nog att skapa en atombomb.
(Nu börjar det likna nåt)

(Håll i dig för den här, undrar hur de kom fram till detta och varför)

En gris orgasm varar i 30 min.
(I mitt nästa liv vill jag vara en gris)

Visste du att om du slår huvudet i väggen i 1 timme så förbrukar du 150 kalorier.
(Kan inte sluta tänka på det där med grisen)

Människor och delfiner är de enda arter som har sex bara för njutningens skull.
(Inte undra på att Flipper log hela tiden)

(Och grisar har 30 minuters orgasmer- är det rättvist?)

Visste du att den starkaste muskeln på människan är tungan?
(Hmmmm........)

Visste du att en lus kan hoppa 350 ggr sin egen längd?
(30min....svårt att inse...och varför just grisar)

Visste du att en kackerlacka lever 9 dagar även om den "halshuggits" och sedan dör den av svält.
(Läskigt)

Visste du att lejon kan para sig över 50 ggr på en dag?
(Det är helt ok men jag vill iallafall bli en gris i mitt nästa liv. Kvalitet kommer före kvantitet)

Tänk va grisar måste vara lyckliga!!!!!!!!!!!


Hm...

Annie: Vi människor måste äta mindre kött. Vet du hur mycket koldioxid alla kossorna rapar och pruttar ut?
Q: Då skulle du se mig. Jag åt ärtsoppa till lunch.

Bye bye K

Det är lite sorgligt idag. En av mina trevligaste kollegor slutade på mitt jobb. Vi var ute och åt god mat på italiensk restaurang. Och sen köpte vi tårta. Och gav presenter. Och det var ju trevligt. Men.. sen slutade hon ju.

Nu är G hemma sjuk och K har slutat. Jag tycker inte om när människor jag gillar försvinner. Suck.

Tack själv

Det finns program som översätter ens brev till det språk man vill. Det är ju himla bra. Dock verkar det inte fungera helt perfekt. Titta på det mail jag nyligen mottog från en engelsman:


God efter middag ; Vår fakturan 500 var obetald och vår ex anställd Hakan sända en kopia på 22nd Juli. I vår Svensk bank daterat 19th Augusti är en betalning av SEK 1,325.00 så pass vi har icke blitt köpa duktig identifiera. Kanna du behaga låta mig veta om den här er komme frän din sällskap behaga? Tack själv.

Hihi. Fast lite sött är det ändå.


Annies jultips: Julkort med träd i Afrika

Jag tror faktiskt jag lyckades rätt bra med mitt inköp av mammakläder som jag nämnde förut. I alla fall blev min vän väldigt glad när jag kom med dem idag. Hon försökte också bjuda mig på te, men jag tackade nej för jag har druckit stooora mängder te idag. Det blev nämligen något fel på värmesystemet på jobbet så det var iskallt där. Jag hade halsduk på mig hela dagen och klamrade fingrarna runt min tekopp för att hålla värmen och hällde i mig så mycket varm vätska jag bara kunde.

Nu över till något helt annat: Vet ni vad som är mycket trevligt? Att få riktiga fina julkort, skrivna med penna och som landar i brevlådan. Vet ni vad som är ännu trevligare? Att få ett alldeles eget träd i Afrika. Vet ni hur man kan få allt i ett: Jo här. Skicka ett julkort och plantera ett träd i Afrika för alla dina vänner! (Eller några till dig själv om du är människoskygg och inte gillar vänner) Du gör också en insats för att bekämpa fattigdom och miljöförstöring.Sissela Kyle

"Tur att jag inte hade smink", sa tjejen som satt bakom mig. Sissela gick nämligen ut stenhårt med att dra egna etikettregler a la Magdalena Ribbing i rasande takt om hur man skulle uppföra sig på teatern. Alla i publiken skrattade så de grät när de fick höra om att damen bör se till att hon klippt tånaglarna innan hon lägger upp fötterna på axlarna på herren framför till vänster om det inte var andra söndagen efter Kyndelsmäss och så vidare. Jag är så jättenöjd med min födelsedagspresent. Först åt vi riktigt mumsig kyckling på Happy India på Mariatorget och sen gick vi vidare till Sissela Kyles show på Rival som innehöll en berättelse om hennes liv tillsammans med en del imitationer och andra påhitt. Dessutom fick man, som Sissela särskilt påpekade, ta med sig drinkarna in i salongen efter pausen. Det ni. Det är allt bra skönt att få skratta ut sådär riktigt ordentligt. Gå och se på Sissela du med.


Rapport om Isinbayevamagen

Som den trogne läsaren kanske minns satsar jag på en Isinbayeva-mage. För den mindre trogne läsaren som inte förstår vad jag pratar om kan jag berätta att Jelena Isinbayeva är en mycket duktig rysk stavhopperska, vars mage jag klistrat upp på mitt kylskåp som en inspiration för att hålla min träning uppe. Än så länge har det gått rätt bra, om än med vissa mindre bakslag som ett bråkande knä. Jag har fått det till en vana att gå och träna på minst tre lunchraster i veckan och det är jag riktigt nöjd med.

Ikväll gick syrran och jag och simmade. Jag var riktigt laddad och tyckte det skulle bli jättekul att få inviga min nya Nike-baddräkt. Baddräkten fungerade fint. Det gjorde däremot inte jag. När syrran och jag bestämde oss för en frisimstävling hann jag bara simma 15 meter innan jag fick väldig kramp i ena benet. Trodde jag i alla fall. Det gör nämligen fortfarande ont. Kanske det är en sträckning. Hoppas det bara är en sträckning. Jag vill inte ha fler skador.

I morgon ska jag vila från all träning. Det enda jag ska göra är att halta iväg till Sissela Kyles show. Tjoho. = )


Help, I need somebody...

..not just anybody. You know I need someone. Heeeelp.

Jag vill ha en snygg blogg! De här färdiga mallarna som blogg.se tillhandahåller är inte särskilt roliga. Tyvärr kan jag inte nånting om att bygga sidor. Jag skulle behöva ett proffs som hjälper mig att göra bloggen fiiiiiiiiiin. Jag vill att den ska kännas som jag. Var ska jag hitta en sån person?

Grattis C och H!

Mina vänner C och H har förlovat sig!  Jag är jätteglad för deras skull. Tänk vilken känslomässig söndag det blev. Först all romantiken och känslorna i Ensam mamma söker och nu detta! Nu tror ni väl att jag är ironisk som vanligt, men nej, jag TYCKTE faktiskt att det var väldigt fint idag på Ensam mamma söker. Anette och Richard älskade varandra så mycket och när de fick varandra blev jag alldeles rörd och grät till och med en skvätt. Ja, skratta åt mig ni bara, men det står jag för.

Efter det loggade jag in på Facebook och såg att "C changed her relationshipstatus from in a relationship to engaged"! Det är allt bra fint med lyckliga slut. Speciellt när det gäller gaytjejer. Hehe. Ja, det där kunde ju tolkas på flera sätt, men jag menade att det, i alla fall vad jag känner till, är rätt ovanligt med tjejer som man känner att de kan dela hela sina liv tillsammans in eternal love sådär som i sagoböckerna. Därför är det extra fint när det händer. C och H, ni är mina idoler... ; )

Söndag: presenter åt andra människor

Med Emma i livsmedelsaffären:
Annie (glad): Aaaaaaaah! Pink Ladies!
Emma: Var? Var?
Annie: Här! Mina favoritäpplen!
Emma (besviken). Jaha... Jag trodde du menade de där tjejerna i Greece.

Idag har jag masat mig ur sängen redan kvart i nio för att tvätta. Tyvärr visade sig en av maskinerna vara trasig så nu kommer jag bara kunna tvätta häften av tvätten. En annan jobbig sak är att Per Gessle skapat en ny popdänga som spelas på mitt gym varje gång jag är där så nu går den mot min vilja på repeat inne i min hjärna. Jag undrar om Per Gessle har studerat hypnos och med flit sitter och pillar ihop melodislingor som letar sig in i folks hjärnor fastän de försöker stå emot allt vad de kan. Vad säger de där slingorna till mig egentligen? Köp min skiva, köp min skiva....? Eller så är hela svenska folket slavar till Per Gessle utan att veta om det. Han kanske hypnotiserar oss till saker som att ge bort halva vår inkomst till honom och sedan glömma bort att vi gjort det. Ja, så är det nog. Det skulle förklara varför jag aldrig har nåt över.

När jag har tvättat klart hälften av min tvätt ska jag försöka ta mig in till stan och handla saker åt andra människor. Jag har en kollega som slutar som jag måste hitta present till. Jag har dessutom en kompis som är gravid, men inte kan ta sig ut och handla mammakläder så jag funderar på om jag skulle försöka köpa några såna åt henne. Jag tror det skulle bli rätt svårt att hitta rätt storlek, men jag kan ju alltid försöka.

Bonden och urstockholmaren

Annie säger: Jag lovade min kollega att jag skulle titta på Bonde söker fru så vi kunde prata om det på fikat i morrn men nu glömde jag kolla. Undrar om jag kan låtsas att jag sett det utan att hon märker nåt...

K säger: Skulle inte förvåna mig om det finns en resumé på tv4.

Annie säger: På internätet menaru?

K säger: Just nu kan man t.om chatta med bonde Hanna. Du kan ju fråga henne om lite inside information.

Annie säger: Ja, jag kan fråga: "Du, vad hände egentligen i dagens avsnitt? Jag tittade nämligen inte."

K säger: Ja det har hon säkert stenkoll på.

K säger: http://www.tv4.se/1.662869/2008/10/08/bonde_soker_fru_gratis_pa_natet

Annie säger: "Bonde söker fru gratis på nätet"? Det låter som ett roligare program än det riktiga!

K säger: Tror det är samma program.

Annie säger: Näh?

Annie säger: Tänk dig: man fick se bonden sitta där framför datorn å klicka sig in på Spraydate: "Nämen den häääär tösen verkar väl go?"

K säger: Tror inte en bonde använder sig av Spraydate. Det är nog detta som gäller : Farmerdating.se

Annie säger: Haha, finns det?

K säger: yes. http://www.farmerdating.se/

Annie säger: Hur hittade du det?

K säger: Här: http://justfuckinggoogleit.com/

Annie säger: Haha

K säger: Har du gjort: http://www.tv4.se/1.628746/test_hur_mycket_bonde_ar_du

Annie säger: Nä. har du? Jag provar om du gör = )

K säger: Fick 7 rätt av 8.

Annie säger: Äh, du googlade väl alla frågor...

K säger: "Du är minsann av det rätta bondevirket! Du går helst i flanellskjorta och rabblar sädesslag i sömnen. Grattis!"

Annie säger: Usch då. Jag vill aldrig dejta dig.

K säger: Du tycker inte flanellskjorta är sexigt?

Annie säger: Nää!

Annie säger: De var inte så svåra de här frågorna..

Annie säger: Hahahah.. "Vad är utsäde"? "Det bönderna sprider efter en lyckad dejt?"

Annie säger: Jag hade 8 av 8 rätt.

Annie säger: Jag får byta karriär. Men jag vägrar bära flanellskjorta.

K säger: Dags att flytta till landet nu då och skaffa dig en get?

Annie säger: Usch. Nej, det är nog inget för mig. De skulle frågat mig frågor som: "Vill du gå upp tre på morgonen? Vill du ha djur som kräver en massa jobb varje dag?" Då hade de fått ett mer rättvisande resultat.

K säger: Ja det var nog helt fel test för dig.  Gör detta istället: http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/161/jsp/Render.jsp?a=594770

Annie säger: Livsstilstest? Ok. = )

Jag blev: Urstockholmaren : Shit alltså, du är så Stockholm att man blir rädd. Men om du inte taggar ner lär du bli en magsur rättshaverist också. Oss emellan - försök ha lite mindre attityd, så cool är du ändå inte. Det skadar faktiskt inte att stanna upp och hjälpa en turist att hitta rätt i storstadsdjungeln.

Annie säger: Vilket orättvist betyg.. här hjälper jag jämt alla turister och så skäller de på mig och påstår att jag inte skulle hjälpa till! Pah..

K säger: har du läst på dig nu med bonde söker fru så du kan föra en konversation med din kollega imorgon på fikat?
Annie säger: Nä, du skickade ju så många test så jag hann aldrig titta = )


Vilken konsert vill du gå på?

Jag har skapat två små listor över mina favoritkonserter och önskekonserter. Vilka är de bästa konserterna ni varit på? Och vilka skulle ni vilja gå på?

Jag har märkt att det inte alltid är den artisten man gillar bäst på skiva som är bäst i konsertform. Jag gillar tex Enya, men hon skulle nog inte funka nåt vidare på en konsert. Min darling Sheryl Crow däremot har jag hört ska vara riktigt bra. Det är för hemskt att jag inte lyckats se henne än!

Jag tror artister med stora starka röster har större förutsättningar att kunna beröra publiken på en konsert. En sån röst har Sharleen i Texas och det har också Tracy och de nådde ända fram. Därför tror jag också att Heather Small med sin fantastiska röst skulle göra sig riktigt bra på konsert.

Helst ska konserten vara på en liten arena så att man kommer nära artisten och känner stämningen. Och som jag nämnt förut tycker jag den allra bästa konserten skulle vara att Sheryl satt här i min soffa med sin gitarr och sjöng bara för mig..... ; )

De bästa konserterna jag varit på:

 1. Texas
 2. Tracy Chapman
 3. Eurythmics
 4. Rod Stewart
 5. Sahara Hotnights
 6. The Corrs
 7. Shakira
 8. Gyllene Tider
 9. Sarah Brightman

Konserterna jag helst skulle vilja gå på:


 1. Sheryl Crow
 2. Sharleen Spiteri
 3. Heather Small

Melodifestival och censurerad Nobel

Det är ett tag kvar till nästa Melodifestival, men redan nu har vi fått veta några av deltagarna. Jag tror det kommer bli en riktigt bra festival i år. Vad sägs om Måns Zelmerlöw, Lasse Lindh, Sarah Dawn Finer, Caroline af Ugglas, Alcazar och BWO? Dessutom ska Jennifer Brown och Emilia delta. Det var ju lite överraskande, men det är kul att nya artister vågar vara med.

Jag läste också en sak om ett helt annat evenemang, nämligen Nobelfesten. Förra året förlorade SVT Nobelpriset till TV4 och TV4 sålde sändningsrättigheterna till Kina, som censurerade programmet. Nu undrar jag: Vad i hela friden finns det att censurera i ett program där människor bara sitter vid bord och äter mat i flera timmar?

Horoskopet

Skorpion: Mitt horoskop säger "Oavsett vilka omständigheter du är i, känns det som om du har befunnit dig i samma situation förr. Din visdom ökar när du erinrar dig liknande händelser i det förgångna, hur du reagerade och vad det resulterade i. Du håller huvudet kallt och därför kan du också se lösningar på saker och ting."

Annie: Jaha ja. = ) Mitt säger: "Du dyker upp där du förväntas dyka upp, i rätt tid och klädd på helt rätt sätt. Ta allting du får höra med en nypa salt i dag. Ingenting är riktigt säkert. Tro inte på allt folk säger."

Skorpion: blablabla...vaddå hålla huvudet kallt!? Nej, den här gången ljuger horoskopet helt enkelt...

Annie: Haha. Vaddå? Känner du dig lite lättretlig för tillfället? ; )

Skorpion: Inte alls...

Annie: Jag tror inte på det du säger. Men kasta inte ut datorn genom fönstret i frustrationen. Det kan kännas rätt just då, men man ångrar det oftast efteråt.

Skorpion: Okej... Klart du dyker upp i rätt kläder - skulle ju vara konstigt annars då du just köpt upp hela Åhléns!

Annie: Haha. = )


Multikulti

I lördags var jag på Multikulti på Södra bar. Det var riktigt riktigt kul! Vilken galen musik och med vilken glädje alla dansade! Det var verkligen skön stämning där. En i mitt sällskap försökte dansa salsa med mig, vilket väl inte gick nåt vidare, men jag blev väldigt sugen på att lära mig. Vad kul det vore att kunna.

Mer om Multikulti och Södra Bar på Södra Teaterns hemsida:

Lördagar bjuder Magnus från Multikulti, djnico och Antoine från Mazzika på en galen och dansant blandning som inte låter sig definieras av vare sig geografi eller genre. Tappa fattningen till musik du inte ens visste existerade; Sene rap, Panama reggae, electro cumbia, rysk salsa, Balkan disco, marockansk dub och italiensk exotica (för att nämna några...).

Rainbow Animals och Tracy Chapman

Hej på er!

Idag är det en kall men solig novembermåndag här i Stockholm. Jag sitter framför min dator på jobbet och känner mig rätt utmattad. Det har varit full fart den här helgen och jag har sprungit runt på saker mest hela tiden.

Bland annat har jag varit på Naturhistoriska muséet där de nu har en utställning som heter Rainbow Animals. Utställningen är inte så stor och består mest av foton och skyltar med text där man kan läsa om vilka djur som har beteenden som kan tolkas som homosexuella och vilka dessa beteenden är. Förutom det verkar man ha flyttat in lite uppstoppade djur från de andra utställningarna.

Ja, ni kanske hör på mig att utställningen inte var riktigt vad jag förväntat mig. Det var visserligen roligt att se den, men den var inte särskilt uttömmande. En sak jag funderade på är att det måste vara rätt knepigt att kunna konstatera om ett djur är gay. Man kan ju inte direkt fråga. Att en del djur råkar försöka para sig med en kompis av samma kön skulle ju kunna vara en slump eller ett misstag eller att de är så till sig att de inte riktigt har koll på vad de gör, eller? Fast det finns djur som håller samman hela livet, som svanar tex, och där har man också hittat par av samma kön.

Jag läste någonstans att utställningen skulle ta kål på myten att det "inte var naturligt" att vara gay, men utställningens definition av homosexualitet var att ha sex med nån av samma kön och det blir ju en rätt smal avgränsing. Det går inte att jämföra människor med djur, för människor tänker och känner på ett helt annat sätt. Skulle det vara mer naturligt att som människa vara gay för att det är bevisat att djur har sex med djur av samma kön? Äsch, jag orkar inte bry mig. Jag tycker ändå inte att det behövs några vetenskapliga undersökningar. Om man som människa blir kär i en annan människa, oavsett kön, är det klart att det är naturligt. Det fattar man ju. Det händer i naturen och då är det natuligt. Vad är det som skulle vara konstigt med det?

Efter denna konfunderande upplevelse begav L och jag oss iväg till Cirkus. Där hörde vi först på någon kille som hette.. öh.. nu har jag glömt det igen.. Arthur. Philip Arthur? Han var "förband" till Tracy Chapman, men det var rätt trist. Sedan stegade Tracy in med sin gitarr och publiken jublade. Sedan började hon prata och då jublade de ännu mer. Ja, egentligen jublade alla hela tiden vad hon än gjorde. Och jag förstår det. Tracy var helt själv på scen och stod hela tiden upp i en ljuskägla under några små lampor. Hennes röst fyllde hela Cirkus och det var helt magiskt. När hon sjöng The Promise började jag gråta. Jag har ju sagt tidigare att jag skulle vilja vakna en morgon och ha Heather Smalls sångröst, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig Tracy Chapmans röst också. Tracy sa att hon åkte utan band för att hon skulle kunna göra precis det hon kände för och kunna spela precis de låtar hon kände för just då. Hon tog också upp önskingar från publiken, vilket var lite kul. "Vad vill ni höra?" undrade Tracy och flera tusen människor svarade samtidigt, så Tracy delade upp publiken i sektioner så fick de skrika några i taget. = ) Sedan fick hon stående ovationer som inte slutade så hon var tvungen att komma in två gånger till. En mycket lyckad konsert.

MILK, kan det va nåt?

I februari kommer det en film om gayhjälten Harvey Milk. Han spelas av Sean Penn. Kan det va nåt tro?

Kramig!

Jag är på så konstigt humör idag. Jag är väldigt trött men ändå känner jag mig så glad och framförallt kärleksfull. Ja, av någon anledning tycker jag alla mina kollegor på jobbet är så trevliga och bra att jag helst bara vill krama om dem, men jag tror de skulle tycka jag var ganska konstig om jag gjorde det så jag försöker låta bli.


På lunchen träffade jag min vän och kollega G som just nu är sjukskriven och henne kunde jag i alla fall krama utan restriktioner. G tycker det är mycket tråkigt att ligga hemma på soffan och vara sjuk så hon var mycket pratsugen och min lunchrast blev alldeles för lång. Men struntsamma. Det är en fråga om prioriteringar som ett ex till mig brukade säga. Och för mig går människor före arbete i priortieringslistan.

Nu skulle jag vilja gå hem och lägga mig, men min kollega C (som brukar säga att jag får göra vad jag vill eftersom jag är ung och vacker) är på semester så jag har ingen jag kan fråga om jag får gå hem. Rats...


Gaypingviner

Jag blev tillfrågad om jag ville gå och se på en utställning om Rainbow animals på Naturhistoriska muséet och det lät ju mycket spännande. K frågade om de skulle ha med de tyska gaypingvinerna men det vet jag inte. Jag får berätta mer i helgen när jag kollat in det hela. Till dess kan ni ju kika på den här kärlekshistorien.

Nattinatt

Mig vara micket trött. Mig gå sova sängen och drömma om små apor som springer i bollar och trillar utför stup. Eller om Doles bananer kanske. Ett sånt där dataspel måste ju vara helt perfekt för att pränta in sitt varumärke i folks medvetande. Fast för mig blir det nog mest en negativ association eftersom jag var så usel på spelet och dessutom fick höjdskräck när alla banor utspelade sig så högt upp i luften och jag tyckte det var så hemskt när den stackars apan trillade ner och dog jämt. Well, tack C och H för god middag och gott te och god efteft. = )


Nattinatt

Flata med god smak


Jeanne D´arc på besök i Stockholm


Hemliga homogrottan


I was kidnapped by lesbian pirates from outer space

Hihi, läste just serien "I was kidnapped by lesbian pirates from outer space" efter tips från Addicted2Adeline. Jättekul!Saving Face

Den  här filmen handlar om en dotter, Wil, och hennes mamma, Hwei-Lan. Mamman är en 48-årig änka och när hon blir gravid vägrar hennes familj och vänner att träffa henne eftersom det är en sådan skam att bli gravid utan att vara gift. Det är också ett mysterium vem som är pappan till barnet för det vill Hwei Lan inte tala om för någon. Hon flyttar in hos sin dotter, vars liv blir komplicerat då hon ska försöka dölja för mamman att hon är lesbisk och dejtar en tjej, Vivian. Vivian blir sårad då hon gång på gång får vänta på Wil som dels måste jobba över på sjukhuset och dels måste hem till sin mamma. Dessutom vågar Wil inte visa sina känslor för Vivian öppet.

Man blir faktiskt rätt irriterad på Wil för att hon är så mesig och aldrig står på sig, men samtidigt känns det väldigt äkta. När Vivian till slut ställer ett ultimatum: "Kiss me. In front of all these people", så sitter jag nästan och hoppar upp och ner i soffan: Gör det Wil! Gör det nu då! Annars åker Vivian till Paris och kommer aldrig mer igen!  Wil ser sig omkring på flygplatsen, tittar på alla människorna runtomkring och tittar sedan ner i marken... och sen berättar jag förstås inte mer. Men jag kan ju säga att det är en bit film kvar efter denna händelse.

Jag har jättesvårt att placera in den här filmen på topplistan. Den har ju den lesbiska romantiken, men samtidigt handlar den väldigt mycket om andra saker också så den historien får lite mindre plats. Och det här kinesiska sättet att se på saker är också lite speciellt. Men det är en fin film med humor som är riktigt bra gjord. Min topplista handlar dock inte bara om vilken film som har högst kvalitet rent filmtekniskt och skådespelarprestationsmässigt. Nej, det som plockar hem flest poäng på den lesbiska topplistan är ju romantiken, den lesbiska ploten och elektriciteten mellan huvudkaraktärerna. Därför blir det en nionde plats för Saving Face. Visserligen är den bra mycket seriösare än DEBS, på åttondeplatsen, som ju är mer av en parodi och t om lite smålöjlig ibland, men DEBS fokuserar ändå på kärlekshistorien mellan de två huvudpersonerna och elektriciteten mellan dem är helt fantastisk. Så: en niondeplats för Saving Face än så länge. Men det finns mycket film kvar att se!


Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
10. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
11. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
12. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

13. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

14. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
15. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Har vi inte träffats förut?

Kära läsare, följande fraser har jag helt fräckt STULIT från en tjejs sida på Qruiser. Jag hoppas hon inte misstycker. Vi kan ju säga att det är för allmännyttan.


Stöter: "Har vi inte träffats förut?"
Svar: "Mycket möjligt. Jag är receptionisten på könssjukdomsmottagningen."

Stöter:"Har jag inte träffat dig nånstans förut?"
Svar: "Jodå, det är därför jag inte går dit längre."

Stöter:"Är den här stolen ledig?"
Svar: "Jodå, och om du sätter dig blir den här ledig."

Stöter:"Hem till dig eller mig?"
Svar: "Vi kan väl kompromissa. Du går hem till dig, jag går hem till mig."

Stöter:"Jag skulle vilja ringa dig. Vad har du för nummer?
Svar: "Det står i telefonkatalogen."
Stöter:"Men jag vet inte vad du heter."
Svar: "Det står också i telefonkatalogen."

Stöter:"Vad har du för stjärntecken?"
Svar: "Det som går sämst ihop med ditt."

Stöter:"Hur vill du ha dina ägg på morgonen?"
Svar: "Obefruktade."

Stöter: "Kom igen nu. Vi är ju på puben av samma orsak!"
Svar: "Du har rätt. Nu raggar vi brudar/Grabbar!"

Stöter:"Jag är snäll mot kvinnor."
Svar: "Bra. Var då snäll och gå härifrån."

Stöter: "Jag vill ge dig mig själv."
Svar: "Tack, men jag tar inte emot billiga presenter."

Stöter:"Om jag fick se dig naken skulle jag dö lycklig."
Svar: "Och om jag fick se dig naken skulle jag nog dö av skratt."

Stöter: "Din kropp är som ett tempel."
Svar: "Ledsen, idag är det inga gudstjänster."

Stöter:"Jag går igenom vad som helst för dig."
Svar: "Bra! Vi börjar med ditt bankkonto."

Stöter:"Jag skulle gå till världens ände för dig."
Svar: "Det är bra, men skulle du stanna där?"

I nöd och lust

Annie säger: Jag behöver galgar. Var kan det finnas tro? Förutom Ikea..

Miss Å säger: Vad ska du ha för galgar? Plast eller trä?

Annie säger: Vad som helst som går att hänga kläder på = )

Miss Å säger: Jag har lite galgar du kan få.

Annie säger: Har du? Vore ju super!= )

Miss Å säger: Ska ta fram dem o se att dem verkar ok, men det tror jag.

Miss Å säger: Vänta...

Annie säger: Behöver såna där för tröjor, inte för kjolar.

Miss Å säger: Jag har minst 15 st du kan få... för tröjor.

Annie säger: Perfekt. De tog slut när jag hade kläder kvar att hänga in!

Miss Å säger: Jobbigt!

Annie säger: O ja. Dagens i-landsproblem

Miss Å säger: Haha. Precis.


Annie säger:
Du har väl inte glömt Far?

Miss Å säger: Nope. Han fick blommor o choklad levererade igår. Blev jätteglad o jättemätt.

Annie säger: Hehe. Min far får en cd med Sköna Italienska Sånger = )

Miss Å säger: Nice! Låter som det passar honom.

Annie säger: Javisst. Jag ska kopiera den där låten med Gianna Nannini av honom sen. I love it!

Annie säger: Synd om mamma bara. Hon har ju pinats med Eros Ramazotti i ett år nu.

Miss Å säger: He he

Annie säger: Eller Amore Rosetti som hon kallar honom.

Miss Å säger: I nöd o lust.

Annie säger: Haha.


(Apropå Gianna Nannini hittade jag en till helknäpp kulig video med henne. Är den förresten inte lite småflatig på sina ställen?)


Hurere?

Jaha, sitter ni därhemma nu, lite bakfulla och begrundar era synder från fredagkvällen? = ) Nej, inte jag. Jag har sovit gott och länge och nu på morgonen fick jag ett städryck och drog ut alla prylar ur alla garderober och förråd. Sedan blev jag trött och slutade mitt i så nu ser det ut som ett skrotupplag här hemma. Men kanske att jag kommer igång igen om jag får i mig lite lunch.

Var var ni igår då? För stockholmarna öppnade ju Nya Connection på Restaurang April i Gallerian. Nån som var där? Jag är lite nyfiken. Jag vet inte ens vad det är för en restaurang för jag känner inte igen namnet. Tydligen ska den ligga i änden mot Jakobsbergsgatan. Hoppas det är ett fint ställe. Och hoppas de kommer ha öppet nån mer dag än fredagar för då är jag ju alltid så himla trött. Suck. Ja ja, jag vet, jag börjar blir gammal. Fast sömnkrävande har jag nog alltid varit. = )
It´s either or I´m afraid

Ojoj, det här med personlig shopping är en mycket farlig sak. Min personliga shoppare heter Sarah och hon är riktigt riktigt duktig. Hon är så duktig att jag bara vill köpa allt hon hittar åt mig. Tyvärr går inte det för då skulle jag inte ha råd med hyran sen. Ändå fick jag med mig alldeles för mycket saker hem. Jag ska prova allting igen tänkte jag och känna efter om det finns något jag kan tänka mig att lämna tillbaka. Helst vill jag ha alla kläderna och ändå ha hela lönen kvar. Men det går ju inte. Jag hör Peter Dalles röst: "It either or I´m afraid. Have to decide". Så det ska jag göra medan jag tittar igenom kjolar, stövlar och tröjor.

Jag hade ju också tänkt kolla om Åhléns personliga shoppare kunde hitta något mer tufft och rockigt. Det gick dock mindre bra. Dels tror jag inte Åhléns har så mycket tufft och rockigt och dessutom är min personliga shoppare så väldigt feminin själv att hennes bild av tufft och rockigt inte liknar min alls. Nej, det där tuffa och rockiga får jag nog leta reda på själv någon annanstans. Om nån rockig brud läser det här kan hon ju lämna mig ett tips på bra affärer! 

Vad har jag mer haft för mig då? Jo, igår spelade jag badminton och lyckades på något sätt göra illa mitt knä. Jag hade tänkt göra att utfall med böjt ben, men benet ville liksom inte böja sig utan förblev rakt och det blev bara tvärstopp när jag kom rusande. Jävligt ont gjorde det också. Nu idag känns det väl lite bättre men det gör fortfarande ont. Jag som hade tänkt hoppa in och spela seriespel i min gamla klubb i morgon. Det blir inget av med det. Men struntsamma. Då får jag i alla fall sovmorgon istället. ; )

Gaydar

K säger: Du har säkert bättre gayradar än jag

Annie säger: Nej det har jag nog inte. Min är rätt så usel.

K säger: Ok då har väl båda usel radar.

Annie säger: Jag undrar hur det där funkar egentligen, om det finns folk som kan se jättefeminina tjejer och kunna känna att de är gay eller om det där med gaydar bara är utseendebaserat.

K säger: Vet inte faktiskt

K säger: Du får fråga nån som har bättre koll på det helt enkelt

Annie säger: Jag får klistra in det här på bloggen så kanske nån kommer med nån bra kommentar. = )


Satte grottmännen på varandra?

Annie säger: Har kört fast i det där serieuppdraget.

Annie säger: Jag har insett att jag inte vet ett skvatt om varken homosexualitetens eller sexets historia.

Annie säger: Jag menar: satte grottmännen på varandra?

Annie säger: Njöt de av sex?

K säger: Måste det vara faktabaserat då?

Annie säger: Nej men.. det hade varit bra att veta...

Annie säger: Dessutom blev jag nyfiken.

K säger: Klart de gjorde, det är ju bara människan och schimpansen som har sex för skojs skull.

Annie säger: Hm. Men då människan inte tänkte så mycket och hade fått en massa vanor, var det då ok att ha sex med nån av samma kön?

K säger: Tror de satte på allt som gick att sätta på, så gör ju aporna.

Annie säger: Eller hur, det skulle kännas mest logiskt.

Annie säger: Undrar när de hittade på att det inte var ok.

K säger: Förmodligen samtidigt som de kom på hur barn blir till.

Annie säger: Haha.


ps

På Åhléns City i Stockholm finns det personliga shoppare. Jag har varit där några gånger redan och mest köpt kläder som jag kan ha på jobbet. Det har gått väldigt bra. De där shoppartjejerna är riktigt riktigt duktiga både på att förstå vad man vill ha och på att hitta det åt en.

På fredag ska jag dit igen och den här gången tänkte jag ge dem lite av en utmaning. Jag har sagt att jag vill ha lite rockiga tuffa kläder. Det ska bli kul att se om de fixar det eller om de är insnöade på sina flickiga modekläder. Jag vet inte ens om de har så mycket rockiga kläder på Åhléns. Men det får jag väl se på fredag.  =)

Säg nej (!) till Ikea och Finlandsbåtar.

Då var det måndag igen. Vad tycker ni? Känns det tufft? De flesta på jobbet såg rätt avslagna ut, men jag tycker det har varit en helt okej måndag. Jag hade ganska trevliga arbetsuppgifter idag och hann iväg en sväng till gymmet på lunchen. Nu håller jag på och bakar lite bröd för jag vill testa den nya brödformen jag köpte i förrgår.

Ja, i förrgår var Systeryster och jag ute på storhandling. Det gick väl egentligen inget vidare, för Systeryster hittade inga kostymer på outleten och jag hittade inte tyget jag ville ha på ikea. Allt jag vill ha är alltid slut på ikea. Det är lika bra jag slutar åka dit. Dessutom var det en himla massa människor överallt. Det skulle vara bra mycket trevligare på ikea om man fick ha hela varuhuset för sig själv. Tyvärr är det väl en rätt liten chans att det händer...   = )

Apropå trängsel och folkmassor vill några vänner ha med mig att åka finlandsbåt. Jag vägrar. Att åka finlandsbåt är ju som att vara instängd på ikea i ett dygn. Och som L sa: "Dessutom är människorna fulla". Ja fy.. Och inte kan man röra sig och inget finns att göra utom att sitta ner och äta. Och dessutom får jag såna där Estonia-mardrömmar eller tror att jag ska trilla överbord.
 "Vi ska köra övertalningskampanj mot dig", säger vännerna.
"Good luck", säger jag.

Gaysport?

K säger: Så du spelar tennis, så hetero av dig.

Annie säger: Vad har nu tennis med hetero att göra? = )

K säger: Det finns väl ingen sport som är mer heterosexuell än tennis.

Annie säger: Hur menar du då?

Annie säger: Hälften av de stora tennisstjärnorna är ju lesbiska.

K säger: För det första står man på varsin planhalva. det är ett nät som skiljer en åt. finns inte en chans att man kan tafsa på varandra. låter ganska så hetero i mina öron.

Annie säger: Menar du att heteromänniskor inte tafsar på varandra? Det här kommer du aldrig ro i hamn.

K säger: Inte offentligt.

Annie säger: Heteros tafsar inte på varandra offentligt men det gör homos? Nej, det där köper jag inte alls.

K säger: Ok, jag ger mig det är en väldans gayig sport.

Annie säger: Det finns väl ingen gayig sport.

Annie säger: Och ingen ogayig sport.

Annie säger: Sport är bara sport.

K säger: Brottning?

Annie säger: Nä.

K säger: Brottning i lera?

Annie säger: Du är fortfarande inne på det där att man ska ta på varandra?

K säger: Haha ja det är väl trevligt, eller?

Annie säger: Kanske lerbrottning vore nåt för dig = )

K säger: Um ja kanske det.

K säger: Lättklädda brudar i lera, låter ju helt fantastiskt.Lista över hbt-sporter.

RSS 2.0