Ninas heavenly delights

Nina rymde hemifrån för att hon inte ville gifta sig med den indiske man som familjen valt ut åt henne. Nu kommer hon hem till Glasgow till sin pappas begravning och upptäcker att familjen håller på att sälja pappans älskade restaurang.

Pappan förlorade halva restaurangen i spel och den halvan ägs nu av Ninas brors flickvän. Hon bestämmer sig för att försöka övertala flickvännen att de ska behålla restaurangen istället för att sälja till konkurrenten. Om Nina skulle vinna den matlagningstävling som pappan helst av allt ville vinna 3 ggr i rad skulle hon uppfylla sin pappas dröm och kunna ge restaurangen en ny chans. Lite besvärligt blir det när Nina inser att hon är kär i sin brors flickvän. Hon vet också att hon inte kan stanna i Glasgow om hon skulle bli ihop med en tjej. Hon känner att hon redan svikit sin familj en gång genom att rymma från det planerade bröllopet.

Den här filmen är söt och rolig, men ibland lite väl fånig och övertydlig. Speciellt matlagningssessionerna känns fåniga och vi får mycket väl utpekat för oss vem som är dum och vem som är snäll. Min absoluta hatscen är när hela familjen börjar sjunga och dansa runt bordet. Det blir nästan lite dålig musikal av det. Men det finns bra bitar också. Och till skillnad från den förra filmen är flickorna mycket fina att titta på. Det verkar dock som att den indiska mamman har stått för klippningen och tagit bort de intressantaste bitarna.... ; )Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
10. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

11. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

12. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
13. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0