Det finns mirakel

TRE gånger ringde jag och röstade på Malena Ernman, fastän jag var bergsäker på att det var helt i onödan eftersom ett operabidrag ändå aldrig skulle gå till final. MEN! Det gjorde det! Oh vad nöjd jag är. =)Annie hissar å dissar kvällens bidrag i Melodifestivalen

Agnes- Love love love: Proffsigt producerat och Agnes sjunger ju bra. Den kan få gå vidare till Globen tycker jag.

Star pilots -Higher: Jaha, de har tagit den gamla dängan "Waiting for a star to fall" och bytt ut texten. Så orginellt.

Susanne Alfvengren- Du är älskad där du går: Nej! Hon sjunger inte på gotländska! Nu försvann ju halva charmen! Okej, den här melodin var väl söt, men vad sorglig och full av moll den känns. Undrar om det kan passa in i Melodifestivalfesten. Undrar förresten om Petra Mede vågar göra narr av en så seriös person som Susanne? Hon brukar ju göra narr av alla artisterna annars. Men det skulle ju aldrig gå vägen. Hoppas Susanne ger henne en örfil i så fall. DET vore roligt. = ) Varför ska Petra Mede förresten hålla på att säga taskiga saker om alla? Jag skäms ju bara. Kristian Luuk, kom tillbaka..

Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly:  Vaddå, "killing med softly" heter det väl? Fast Killing me softly är väldigt mycket bättre än den här låten, även om jag gillar Maria Haukaas Storeng. Jag får nynna på hennes bidrag från förra året istället.

Thorleifs - Sweet Kissin in the moonlight: Usch, vad mycket dansband och vad mycket gubbar. Och så en svensk text med en engelsk refräng. Hur tänkte ni där? Saxofonkompet liknar lite det i Dag efter Dag med Chips, fast sämre. Och melodin verkar ni ha tappat nånstans på vägen. Gå tillbaka och hämta den och stå över två slag.

Sarah Dawn Finer - Moving on: Hoppas hon kommer ha de där ringarna som är större än hennes öron. Hrm, nej seriöst nurå... Jag tyckte inte den här låten var så jätterolig. Fast det är ju roligt att hon sjunger "I´m moving on to a brighter dawn" för hon heter ju Dawn. En brighter Dawn liksom. Haha. Eh...

Next 3 - Esta Noche: Oh, spanska! Som jag just håller på att lära mig, så passande.. Fast de har gjort en Thorleif och blandat in lite svenska också. Det här var lite annorlunda ju: en modern danslåt. Rätt snyggt gjord också. Det har vi inte haft i melodifestivalen förut. Det här kompet låter väldigt bekant också. Det är något jag brukar höra när jag är ute och dansar. Det ska bli roligt att se om någon röstar på den här typen av musik i Melodifestivalen. Det är mycket långt ifrån en traditionell schlager.

Malena Ernman - La voix: En sån blandning på artisterna ikväll! Nu kommer en operasångerska också! Hon har gjort en danslåt med en vanlig vers och en operarefräng. Lite kul faktiskt! Och hon sjunger ju vackert. Hon verkar också ha koll på kvällens tema att blanda språk och har valt engelska och franska.


Mina nya vänner


I förrgår besökte jag Löplabbet. Jag hade tänkt komma därifrån med ett par löparskor som inte var Asics. Jag älskar ju Asics men eftersom de charmade mig redan för...öh.. många... år sen när jag skulle köpa mina första löparskor och jag inte har provat något annat märke sedan dess tänkte jag att nu skulle jag verkligen ge de andra en chans. Så jag bad tjejen i butiken ta fram flera olika märken som jag fick provgå i. Inget av paren jag provade var i närheten så sköna som Asics-skorna och inga passade heller min fot lika bra så... ja, nu har jag köpt ett par Asics-skor till! = ) Men nu vet jag i alla fall att det helt säkert är dem jag ska ha. Jag provsprang dem på löparbandet på gymmet samma dag. O en sån studs det var i dem! Jag förstår att det är smart att köpa nya skor med jämna mellanrum, för den där studsen finns inte kvar i mina gamla skor. Nu skulle jag vilja gå ut i solen och pröva mina nya vänner utomhus också, men det går inte för jag har ont i kvinnomagen. Blä.
12 skäl att gå till jobbet naken

 1. Chefen kallar dig alltid arsle, så nu ska han få se...
 2. Du kan utnyttja bildskärmens strålning och få en billig solbränna.
 3. Ett innovativt sätt att äntligen få träffa snyggingen på personalavdelningen.
 4. "Jag skulle gärna betala för middagen, men jag glömde plånboken i mina byxor..."
 5. Det får de där läskiga killarna från Marknadsföring att sluta stirra på din urringning.
 6. Du vill se om det är som i drömmen.
 7. Så att du med lite hjälp från hissmusiken kan lägga till "magdansös" till ditt CV.
 8. Stänkande flottyrfett är så svårt att få bort från arbetsuniformen.
 9. Folk slutar stjäla dina pennor sedan de sett var du har dem.
 10. Det drar uppmärksamheten från det faktum att du kom till jobbet hög.
 11. Det håller den där snobbiga Liza Marklund-Högström på helspänn.
 12. Presidenten vill ha det så när Hillary är bortrest.

Mindre hårda fakta

Apropå hårda fakta: På tyska Yahoo kan man på startsidan läsa att Victoria ska gifta sig med medelklasspojkvännen mot sin fars vilja. Undrar var de hittat belägg för detta? Det är dock inte särskilt överraskande. När jag bodde i Tyskland såg jag varje vecka löpsedlar om det svenska kungahuset. Där var Victoria redan gift, otrogen, hade tre barn... Ja, de tyska veckotidningarna hittade på precis vad som helst. Vad konfunderade tyskarna ska bli nu när det meddelas att hon ska gifta sig. "Va, har hon inte redan varit gift och skild fem gånger? Och vad ska nu hända med alla hennes oäkta barn?" Haha.


Hårda fakta

Idag äter svenskarna 5 miljoner semlor. I Vasaloppet på söndag kommer dock åkarna gå ner så mycket i vikt att 500 personer kommer att försvinna under loppet. En semla väger i snitt 140 g. En vasaloppsåkare väger i snitt 75 kg. 500 personer gånger 75 kg gör 37500 kg. 37500 kg gör 267 857 semlor. Slutsats: Det är alldeles för få människor som åker Vasaloppet.Känslan sitter kvar

Jag tror det var Mademoiselle Tant som skrev in sin blogg att hon var så van vid att cykla att det kändes som hon cyklade även när hon gick. Idag har jag haft en liknande upplevelse. Jag har försökt skejta upp för uppförsbackarna och glida nerför nerförsbackarna. Mina ben har uppenbarligen inte märkt att de inte har några skidor på sig längre. Dessutom försöker jag fälla upp och ner några osynliga skidglasögon som jag tror att jag har i pannan.Quién es?

Quien es?

Så var det måndag igen, och på måndagar är det ju spanskakurs. Idag har vi fått titta på bilder och fråga vem det är på bilden:

-Quién es?
-Es el rey de Suecia, Carlos Gustavo.

-Quién es?
-Es Frida Kahlo.
-Quién es Frida Kahlo?
- Es una pintora mejicana.

-Es el rey de Suecia?
-No, no es el rey de Suecia. Es Frida Kahlo.
-La pintora mejicana?
-Si, eso es.


Hängde ni med? =)

Nu måste jag bara försöka lista ut var nånstans på tangentbordet de där uppochnervända frågetecknena gömmer sig. Eller de kanske inte finns på svenska tangentbord? Nån expert därute som vet besked?

Ursäkter för att inte gå till jobbet idag

 1. Om det går bra för dig, så kommer jag inte till jobbet idag. Rösterna sa till mig att jag skulle stanna hemma och putsa hagelgeväret.
 2. Jag har satt fram hälften av alla mina klockor en timme och den andra hälften har jag satt bak en timme. Hela lördagen gick jag omkring i ett rullande tidsperspektiv, där jag levde om söndagen gång på gång. Till slut lyckades jag polarisera kraften och på samma gång som jag smällde till min hund på nosen med en hoprullad Aftonbladet så vred jag rätt alla klockor igen.Enligt allt detta, kommer jag att komma in sent idag, eller tidigt.
 3. Min stigmata jobbar övertid just nu.
 4. Jag kommer inte till jobbet idag för jag ska terrorisera min förre chef som avskedade mig för att jag inte kom till jobbet. Ok?
 5. Jag har en ovanlig variant av projektil-spetälska, men jag vet att vi måste vara färdiga med jobbet så snart som möjligt...
 6. Jag sitter fast i blodtrycksmätarmaskinen på Obs!
 7. Det verkar som jag ådragit mig ett uppmärksamhetsförstörande virus, och , hej du, såg du den där filmen, och kan jag hjälpa er med något, ja, de står där borta! Nej, nej, jag kommer att flytta den senare, men tack för att ni ringde.
 8. Förstoppningen har förvandlat mig till en levande bomb.
 9. Jag fick just reda på att jag förväxlades vid födseln, och jag kan inte leva med att komma till jobbet, och veta att min fil som anställd innehåller falsk information.
 10. Min psykiatriker sa att vi hade en underbar pratstund. Han gav mig till och med den här bitleksaken så jag inte ska bita i folk då jag blir skrämd.
 11. När jag gick upp i morse tog jag två Purextabletter tillsammans med min dos av Prozac. Nu måste jag sitta på toaletten hela dagen, men jag känner mig lycklig ändå.
 12. Hunden åt upp mina bilnycklar, så nu ska vi lifta till veterinären.
 13. Jag föredrar att förbli en gåta.
 14. Min styvmor har kommit tillbaka som en vampyr och nu måste vi följa efter henne till hennes kista och där köra en vass påle genom hjärtat så hon dör - igen. Men det borde inte ta mer än en dag.
 15. Jag kan inte komma till jobbet för Naturvårdsverket har konstaterat att marken runt mitt hus är ovanliga våtmarker och får ej röras, så nu måste jag skaffa fram helikoptertransport för att kunna åka någonstans.
 16. Jag kan inte komma för jag håller på att konvertera från den julianska kalendern till den gregorianska.
 17. Jag är väldigt känslig för marknadens höjningar och sänkningar av räntan.
 18. Jag vägrar komma till jobbet förrän det finns en speciell extraskatt för pendlare. Jag vill verkligen betala min del.
 19. Jag har använt alla mina sjukdagar... så jag vill bara ringa in och säga att jag är död.
 20. Jag ringer bara för att kolla om allt är okej om att jag inte kommer till jobbet idag. Jag hoppas att du inte har glömt vår lilla uppgörelse på förra årets julfest.

Fjällrapport i bilder

På vägen upp till fjällen klagades det på mina skor. Jag förstår inte alls. Vaddå olämpliga?Vi hämtade ut en karta över skidspåren. Tyvärr råkade vi elda upp den.Men slalombackarna hittade vi i alla fall. = )


Melodifestival numero 3...

...kommer jag att avnjuta i fjällen där jag inte har något internet och därför kommer jag följdaktligen inte skriva så mycket om den här. Ja, kanske att jag skriver nåt om den på söndag kväll ifall jag skulle orka och jag tycker att jag sett något som varit värt att skrivas om. Men jag kan ju i alla fall skriva vilka deltagarna är innan jag susar iväg till the kingdom of bears:

Velvet: Ja, henne känner man ju igen. Hon brukar ha nån discolåt som är lite lagom sådär men aldrig vinner.
Rigo feat Topaz Sound & Red Fox: Jag har ingen aning om vad detta är och jag kommer ha glömt namnen på dessa människor inom några sekunder. Sådana här konstiga namn brukar innehas av rappare och sådana går det aldrig bra för i Melodifestivalen.
Molly Sandén: Det talas om en ny Carola. Undrar på vilket sätt hon skulle vara det. Det blir spännande att se.
E.M.D: Bara de inte har en usel låt och får en massa röster på grund av förälskade småflickor. Jag hatar när människor bara får röster på grund av sin snygghet eller gullighet.
Mikael Rickfors: Tänk! Både Susanne Alfvengren och Mikael Rickfors är med i schlagern detta år. De skulle ha varit med tillsammans istället och sjungit en sån där ballad som "Som stormen river öppet hav". Det vore grejer det.
Maja Gullstrand: Jag vet inte varför, men den här personen ser bara på sin bild så otroligt energisk och jobbig ut att jag blir alldeles trött. Tror det är en sån där Fame Factory-människa. Jag har inte hört låten men jag känner bara på mig att den inte kommer vara bra. Haha.

Sofia: The who? The Beatles?

BWO: Ja, BWO vet jag vilka de är i alla fall. De ska tydligen överraska och sjunga en lite lugnare låt. "Åh neeeeej", säger alla jag mött som gillar BWO. = )


Idag håller jag med Nemi


Du och jag Doris


Cuando?

Nu har jag varit på lektion nr 2 i spanska. Idag utkristalliserades vilka i klassen som var samhällsvetare och vilka som var naturvetare. Vi började nämligen med siffror idag och för att lära oss dessa fick vi även veta hur man sa "plus" och "minus". Sedan ville läraren att vi skulle fråga varandra tex "Hur mycket är 3+2?" och sen skicka frågan till en kamrat. Samhällsvetarna antog att denna övning var för att lära oss själva fraserna samt namnen på siffrorna och valde därför mycket enkla frågor. Naturvetarna däremot frågade vad 52-45-67 var. Hallå, det var inte mattelektion jag ville gå på...

Vårsalong!

Hej kära medmänniskor.
Nu ska jag berätta för er att jag varit på Vårsalong! Vad är nu det förnåge undrar ni. Är det nån ny frisör eller kanske ett växthus? Nej, inte alls. Liljevalchs vårsalong är en utställning i konsthallen på Djurgården.

Konst.. är... konstigt. Faktiskt. Det har ju skrivits en bok nu som heter "Vad är konst?" och jag funderar på att läsa den. Jag är förstås tveksam till om man i boken får ett svar på den frågan, men det kunde ju vara värt ett försök.  Konsten på vårsalongen skulle jag vilja dela in i några olika kategorier:

- Jag kunde ha gjort det själv: Tre små streck på ett papper. Jaha. Säger mig inte något. Kan jag också få pengar om jag ritar tre streck på ett papper?
- Oj, hur länge höll hon på med det där?: Någon har klistrat ihop 2000 barkbitar eller suttit och sytt i 3 år för att få ihop något gigantiskt och färgglatt. Ofta tänker man: var det verkligen mödan värt?
- Vad tusan är det?: Hur man än tittar och tänker och försöker så förstår man verkligen inte vad konstnären ville säga.
- Det där är vackert!: Äntligen. Det är vackert och jag ser det och förstår det. Jag står kvar här en stund till.
- Vad häftigt!: Som den där oljemålningen av en naken kvinna, som jag först trodde var ett fotografi. Den var cool!
- Njutning: Vissa saker fångar en verkligen. För mig är det ofta sammansättningar av färger som kan får mig att bara må riktigt bra.
- Äckel: Jag bryr mig inte om ifall det är konst. Är det äckligt vill jag i alla fall inte se det. 
- Humor: Vissa saker är riktigt roliga. Som konstverket "Misfortune cookie" som radat upp en massa lappar från lyckokakor på väggen, men det står bara elaka saker på alla lapparna.  Eller videoinstallationen "Musikal" där tre människor klätt ut sig till möss och dansar galet till Gloria Gaynors I will survive. Sen kan man ju kanske fråga sig på vilket sätt det är konst.. Men jag får väl läsa den där boken först och avgöra det sen.

Franska könssjukdomar

K säger: Har du tänkt på det att de flesta könssjukdomar låter väldans franskt?

Annie säger: Nej.. säg nåt exempel!

K säger: Gonorré.

Annie säger: Ja, det är säkert franskt.

K säger: Syfilis.

Annie säger: Syfilis låter som latin.

K säger: Herpes.

Annie säger: Och herpes med..

K säger: Klamydia.

Annie säger: Bon soir. Je m´appelle Klamude.

Annie säger: J´ai de herpes et de syfilis.

Annie säger: Avec jambon.

K säger: Kondylom.

Annie säger: Il y a une kondylom prés d´ici?

Annie säger: Kondylom? C´est pour le safe sex n´est pas?

K säger: haha


Melodifestival: deltävling nr 2

Så var det dags för deltävling nummer två i Melodifestivalen. En lustig sak är att en massa människor frågat mig redan innan vem jag ska heja på ikväll. Och på Qruiser har folk startat klubbar som heter "Rösta på...". Jag undrar: Har ni inte missat något? Det är ju en melodifestival och man ska rösta på den melodi man gillar bäst. Hur ska man kunna veta redan innan man hört låtarna vem man hejar på? Det är väl inte artistfestival? Och man röstar väl inte på nån annan låt som artisten gjort tidigare? Nej, nu får ni skärpa till er här. Vi behöver ett bra bidrag att skicka till Europa. Och till juryn: Det här gäller er också! Tro inte att jag förlåtit er för att ni skickade Martin Stenmarck istället för Nanne förut. Big mistake. Biiiiiiiiiig mistake!

Ikväll tävlar:

Lili & Susie Undrar om det blir några såna här moves ikväll? = )

Lasse Lindh  Har han nån schlager i sig tro?

Jennifer Brown  Jodå, om hon har rätt låt kan det nog bli bra gung. 

H.E.A.T    Kan hårdrock funka igen? Det verkar som det inte bara är Lili & Susie som gör comeback från 80-talet...

Markoolio  Om inte annat har han ju full koll på hur en schlager ska framföras. = )

Amy Diamond Ja nu är hon väl tillräckligt gammal för att få vara med utan specialtillstånd till och med. Och det är klart att lilla Amy med stora rösten ska vara med!

Cookies n Beans Det här kan nog blir riktigt fint.

Måns Zelmerlöw  Har han en ny Cara Mia blir han farlig!

The greatest love of all

Jag har just hämtat upp min French and Saunders dvdbox på Posten! Åh vilken underbar Alla Hjärtans Dags-present till mig själv! Tack ska jag ha! Ja, varsågod, det är jag verkligen värd. (Ni vet väl att Learning to love yourself is the greatest love of all. Det har Whitney sagt.) Dessutom gjorde jag ett riktigt klipp genom att köpa den otroligt mycket billigare på amazon.uk än på en svensk sida.


Redo för tantrock!

Nej, jag syftar inte på Lili och Sussies framträdande i Melodifestivalen. Jag ska se äkta tant: Tina Turner i Globen (Nej, Ericsson, jag vet att ni vill men jag kommer aldrig kalla den för Ericsson Globe) 20 april! Nu är biljetterna fixade. Det ska bli jättekul tycker jag! 


PS: Nu vet ni var Nanne Grönvall snott sina danssteg.... ; )

hm?

B: Tudududududrudududurudu...
Annie: Jaså, det säger du...
B: Ja, jag känner att jag inte har nåt bättre att bidra med idag.

Massage och kostrådgivning

Igår var jag på massage och fick skön behandling av stela axlar.
"Du måste dricka mycket vatten nu. Annars kommer du få ont i huvudet efter en sån här lång behandling", sa massören.
Motvilligt hällde jag i mig flera glas vatten medan mina kollegor såg roade ut och sa att de aldrig hade sett mig dricka vatten förut.
"Känns det bra i huvudet nudå", undrade S.
"Nej, jag har ont i huvudet och jag måste dessutom springa på toa en gång i kvarten", sa jag.

Idag var jag på kostrådgivning, för mitt gym hade gratis sådan så jag tänkte jag kunde pröva. Jag tyckte inte det var nån höjdare dock. Det mesta om vilken kost  jag ska äta vet jag ju redan. Det är bara det att jag inte gör det ändå.
"Kan du ge mig bättre karaktär", frågade jag kostrådgivaren.
"Tyvärr inte", sa hon. Så det där med kostrådgivning var ju pengarna i sjön. Om jag nu hade lagt ut några pengar.

Me llamo Annie

Hej på er!

Jag kom just hem från min första spanska lektion. Jag kan nu säga att jag heter Annie. Vilka framsteg va?
Och jag kan uttala det också. Det låter ungefär såhär: Mä jammå Anni. Como te llamas (Vad heter du) uttalas kåmmå tä jammas. Se där, nu har ni fått hela lektion ett gratis...

Idag kom G till jobbet med sin stora gravida mage. Det var jättekul att se henne igen. Hon är en riktig liten glädjespridare. Hoppas hon orkar jobba halvtid som det är tänkt.

Nu kom jag på en grej jag vill skriva ner så jag måste lämna er igen.

Adios! Hasta luego!

Skeden

Vilken god drink Å och jag råkade uppfinna i slutet av min melodifestivalkväll igår. Å döpte den till Skeden. Jag tror vi hade i Passoa, limejuice, sprite, mycket hallon och en citronskiva. Hade vi i vodka också tro? Och så råkade Å lägga i inte bara hallonen utan även skeden i drinken, därav namnet. = )Jag undrar ...

Jag undrar vad det var vi var på igår på Södra Bar? Vi trodde vi skulle gå på Multi Kulti men det var tydligen nåt annat bajs istället. Och jag som var så sugen på att få dansa loss till en massa rolig musik!

Vad tyckte ni om melodifestivalen då? Jag tyckte den var helt ok. Det var bara Jonathan Fagerlund som var väldigt trist och hade en sån där låt som det redan finns tusen av. Men honom blev vi ju av med också. = ) Jag tror stackars söta Shirley Clamp blev rätt överraskad över att inte ens gå vidare, men hennes låt var ju faktiskt inte så himla bra. Du får välja nån roligare låtskrivare till nästa år Shirley!

Vet ni vad jag just gjorde? Jag beställde en dvdbox med French and Saunders! Oh joy. Nu när Matador-boxen är slut blir det ju perfekt att ha nåt nytt att titta på.Nu börjare!

Eller... inte just precis nu. Men på lördag börjar det! Klockan åtta. Melodifestivalen alltså. Och den första delfinalen går i Göteborg. De deltagande artisterna:

Nina Söderquist

Jonathan Fagerlund

Shirley Clamp

Scotts

Emilia

Alcazar

Caroline af Ugglas

Marie Serneholt

Pausgympa

Annie säger: Jag råkade visst hålla pausgympa på jobbet ofrivilligt idag..

K säger: Jaså, hur gick den?

Annie säger: Jag skulle bara resa mig upp och rulla axlarna lite för jag var så stel...

Annie säger: ...och då reste sig tanten bakom och började göra likadant...

Annie säger: ..och när alla såg det så reste de sig också...

Annie säger: ...och började göra likadant som jag...

Annie säger: ...och nu säger de att jag måste hålla pausgympa varje dag men det tänker jag inte alls det. Så det så.

K säger: Hehe sickna roliga arbetskamrater du har

Annie säger: Äsch..


Love sick

Miss F och jag visste inte alls vad vi gav oss in på när vi bestämde oss för att titta på en film som heter Love sick. Det lät ju så bra på framsidan: "A sweet, tender film... director Tudor Giurgiu beautifully explores the confusion and delights of young love". Ja, visst låter det helt ok? Det skulle dessutom vara en lesbisk film och då låter det ju ännu intressantare.
Vi blev därför rätt överraskade ett antal gånger i filmen:

"Men.. jag förstår inte vad de säger. Skulle de inte prata engelska? Jaha, det är visst en rumänsk film."
"Men.. varför ligger hon i sängen med en kille? Skulle det inte vara en lesbisk film?"
"Men.. är den där killen hennes bror? Men.. visst är det samma kille som hon låg i sängen med nyss?"
"Men.. varför blir tjejen ihop med den där tjejen när hon vet att hon ligger med sin bror?"
"Men... varför gör inte föräldrarna något?"
"Nu gör hon äntligen slut med incesttjejen! Men varför fattar inte incesttjejen varför hon blir dumpad?"
"Men.. flyttade hon hem till brorsan nu? Ska de vara ihop?"

Filmen Love sick visade sig alltså vara mycket mer sick än love.
Okej.. om vi ska försöka se några positiva aspekter av denna film. Det är verkligen en oväntad handling. Och man får se lite hur Rumäniens miljö och kultur ser ut. Jag hoppas dock att de flesta andra människor där är normalare än dem man får se i denna film...

Att placera in (Love) sick på topplistan blir lite knepigt. Kanhända är filmen av rätt bra kvalitet rätt filmmässigt, men den är ju helkonstig. Och jag har ju faktiskt bestämt att det som bedöms på min topplista är lesbiskiteten (fint ord va?) och romantiken och spänningen mellan karaktärerna. Och när man tänker på de sakerna har den här filmen inte mycket att komma med. Nej, faktiskt hoppar filmen över all spänning och romantik som skulle kunna finnas och fokuserar bara på konstiga och tråkiga saker. Ett orginellt val, men det resulterar inte i någon höjdarplacering på topplistan. Filmen får hamna näst sist. Ja, bara näst sist, för en sak måste man ge filmen: den kan i alla fall räknas som en film..


Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
10. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
11. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
12. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
13. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

14. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

15. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
16. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
17. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
18. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Snart kommer ni inte förstå vad jag skriver

Idag kom det brev från Folkuniversitetet: Jag har blivit antagen till spanskakursen. På tisdagarna framöver ska jag alltså försöka utöka mitt ordförråd, som för tillfället mest består av enklare uttryck som "hola", "vamos a la fiesta" och "regressar al trabajo" till att åtminstone kunna lära mig några fler användbara fraser. Framförallt måste jag ju kunna prata lite med min "systerson".

Strax efter att jag mottagit mitt antagningsbrev ringde också G, nyss hemkommen från Peru och meddelade att min systerson ska heta Lucas. Det är jag mycket nöjd med. Lucas är ett fint namn. G trodde också att hon skulle komma tillbaka och jobba lite nästa vecka. Hoppas hon gör det. Det skulle vara mycket trevligt.

Att hitta den rätta


Mina nya inneboende

Systeryster och jag tog en tur till Stadsmissionen och där fastnade vi i den afrikanska hörnan. Jag hittade några nya kompisar som jag tog med mig hem. Först var det Fru Elefant och hennes barn som jag föll för......och sedan hittade vi en hoper infödingar som vi tyckte var jättefina, så vi tog hem två var.Fina va? =)

RSS 2.0