Report from Malmoe

Hej på er!
Har ni haft en fin helg? Det har jag. Har varit nere i Malmö och kollat läget. Är det inte konstigt egentligen att det kan vara en sån skillnad på olika städer i samma land? Stockholm, Göteborg och Malmö har liksom egna stämningar och allt är liksom trevligt fast på olika sätt. Det är som att umgås med olika människor som lyfter fram olika sidor hos en själv. Malmö tror jag är en ganska lössläppt och jordnära person som inte är så noga med saker, medan Stockholm är mer vacker och städad men ändå spännande. Men en sak var i alla fall densamma i Malmö som i Stockholm den här helgen: Det var mycket varmt och soligt.


På våning tre bor Stålmannen


Den här var jag ju tvungen att kolla in också..... åsså ere den däringa bron över till kontinenten...

Ja, mycket fint har de, skåningarna. Ändå njuter jag så när tåget åker över vattnet vid Stadshuset och jag ser de gröna träden, öarna, de fina gamla husen, de gröna och röda sjömärkena, alla småbåtarna och himlen som kryllar av färgglada luftballonger. Här hemma där jag bor sitter folk i gräset och har picknick och badar från stränder och klippor medan de envetna joggarna springer förbi på grusvägen. Jag bor i en riktigt fin stad.

Sommarfrukt

Vilken sommar det är! Vi sitter ute i gräset varje lunch och solar och äter jordgubbar och ingen har någon lust att gå tillbaka igen. (Fast det gör vi ju alltid eftersom vi är sådana ansvarsfulla och fina människor.)

Jag äter nektarin i filen till frukost. Nektarin är en riktig smaskig frukt. Och till skillnad från de flesta andra frukter sitter smaken i ända till Sverige. Ananas är också en mycket bra frukt. Och biggaråer. Snart kommer smultronen bli klara ute på landet. Och jordgubbarna vi odlar själva. De smakar hundra gånger så mycket som jordgubbarna i affären.

En på jobbet hade fått sin första röda jordgubbe i landet igår. Hon och hennes man hade delat på den till efterrätt sa hon. Jag undrade om de verkligen orkade äta så mycket som en halv jordgubbe till efterrätt. Då kom det fram att det egentligen inte hade varit en hel jordgubbe från början eftersom något djur redan hade tagit en tugga på gubben. Så de hade ätit en kvarts jordgubbe var till efterrätt. I say. Tur att man slipper äta hos dem.

The fyraåring from hell

Idag har vi haft en charmerande fyraåring på besök på jobbet hela dagen:

Snäll tant: Nu hann du ju inte rita någon teckning till mig. Det får väl bli nästa gång du kommer.

Barnet: NEJ! Du kommer ALDRIG få nån teckning!

Snäll tant: Nähä, det var väl tråkigt.

Barnet: När jag blir stor kommer du vara DÖD!


Surprising

Jag har varit ute och åkt skärgårdsbåt i solen. Stockholm är mycket fint från vattnet och det är kul att se vad alla människor har för sig, i båtar och på land. När vi åkte förbi en fin gammal ångbåt sa det lilla barnet bredvid mig:
"Mamma mamma, den där har jag åkt!"
"Nej, det tror jag inte, för den har jag aldrig åkt", sa mamman.
"Du fanns inte då", svarade barnet myndigt.


Don´t stop til you get enough

Är det bara jag som har problem med att kunna sluta dansa? Jag tänkte inte stanna så länge på sommarfesten igår. Men sen började musiken. Oh, det var så rolig musik. Jag tänkte att jag kan väl stanna en liten stund till. Och efter nån timme kom ett liveband. Och de var ju himla bra. Så då stannade jag en stund till. Och sen efter dem kom det ännu mer musik som man bara måste dansa till. Och sjunga med i. Och det var ju så många roliga människor där också. Till slut var vi visst bara tre stycken kvar av de 22 personer jag hade kommit dit med. Och vad ont i fötterna jag hade. Och vad mycket klockan var. Jag skulle ju gå hem tidigt och packa för att åka med morgonbåten ut i skärgården. Jag insåg att det inte skulle bli så. Nej, det får bli plan B: Sovmorgon, packning på söndagen och en eftermiddagsbuss ut till landet.

I can´t think straight

Nu har jag kikat på lite film igen! =) På framsidan av fodralet till filmen I can´t think straight kan man läsa:

"Two cultures. Two traditions. One love."

Ja, det ni. Det låter rätt mäktigt, eller hur? Djupt! Fast bilden på framsidan ser mer ut som tjejerna ska försöka kvala in till Pussy cat dolls eller bli Paris Hiltons new BFF, så redan där blir man lite tveksam.

Lustigt nog verkar filmen ha vunnit en massa priser också. Jag förstår inte riktigt varför. Såhär känner jag efter att ha sett I can´t think straight:

-De försöker pressa in alldeles för mycket handling på de 80 minutrarna. Därför hinner man knappt ta in en känsla förrän man kastas in i nästa situation.

-Handlingen känns på många ställen lite barnslig. Det känns som att någon fjortis hemma i soffan jättegärna ville göra en lesbisk film och därför petade ihop ett manus en eftermiddag när hon skolkade från skolan.

-Jag förstår inte om de försöker vara roliga, allvarliga, politiska, romantiska... Jo, tyvärr försöker de nog vara allting på än gång och det blir för mycket och passar inte ihop.

-Den ena tjejen är faktiskt väldigt sexig. Och hon är en helt okej skådespelerska också, men hon har inte fått något höjdarmanus så man kan ändå inte njuta så mycket av hennes skådespeleri. Den andra huvudrollsinnehaverskan tycker jag inte om alls. Hon bara ler och ler och tittar dumt med sina rådjursögon och jag förstår inte alls vad den sexiga tjejen ser i henne.

-Om det fanns något positivt? Jovisst. Det är ju ändå en söt kärlekshistoria och lite romantiskt sådär och sådana kvaliteter smäller högt på denna topplista.

Handlingen:
Tala är är palestinier och håller på att förbereda för sitt bröllop när hon träffar Leyla, som är muslimsk indier. När de inser att de älskar varandra vill Leyla att Tala erkänner för sin familj att hon är lesbisk. Tala är rädd att hennes familj ska förskjuta henne och att hon ska dra skam över familjens rykte, så hon vågar inte. Bröllopet närmar sig och hon vet att hon inte älskar mannen hon ska gifta sig med. Hon tittar på manuset till Leylas bok, som hon har bredvid sängen och känner sig rätt deprimerad och undrar om hon verkligen gjort rätt val. Under tiden har Leyla berättat för sin familj att hon är lesbisk, flyttat till en egen lägenhet och skaffat sig en ny flickvän. Ja, här går det undan. Men älskar Leyla verkligen sin nya flickvän? Och kommer Tala klara av att genomföra bröllopet? Vad tror ni? Svaret får ni om ni laddar ner filmen eller köper den på amazon.uk.

Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
11. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
12. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
13. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
14. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
15. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
16. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

17. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

18. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
19. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
20. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
21. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
22. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
23. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
24. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Nu har jag rosenblad runt halsen

Min söta lilla syster har givit mig ett jättefint halsband. Det kommer från Efva Attling och heter Rose petal (Rosenblad). Såhär ser det ut:Men är det inte lite osmart av Efva att fota det mot en vit bakgrund?

..in the middle of the night and the light of the day..

Nu gör det faktiskt ännu mer ont. Min stackars kropp måste undra vad jag håller på med.

Jag hade för mig att brännboll var en rätt soft sport där man mest stod i kö eller stod på planen och väntade på att nån boll eventuellt skulle komma åt ens håll. Så var inte fallet. Eftersom vi var så få så fick jag slå och springa mest hela tiden och när vi var utelag var det också ett himla rännande efter bollar. Sex matcher senare haltade jag hemåt, lade mig i sängen och somnade på tre sekunder.


Hur det gick? Nej, vi vann inte förstås, men jag tycker ändå vi gjorde en riktigt bra insats. Och jag fick till några snygga slag, några frivarv och några fina lyror. Det visade sig också att alla killar inte heller kan träffa en boll med ett slagträ. Tydligen är det mer beroende av mängden övning än av vilket kön man har. =)


Oh, it hurts

Jag har börjat hos en personlig rehabtränare. Jag var där igår och vi körde lite fjuttiga övningar med gummiband och små tyngdbollar och en sån där stor pilatesboll. Jag blev inte andfådd och inte svettig. Undrar om det här verkligen räknas som ett träningspass, tänkte jag när jag gick därifrån.

I morse när jag vaknade tyckte jag att det gjorde lite ont i ena armen.. och lite i ryggen.. och i nacken... och när jag reste mig upp gjorde det visst ont i benen med... Jag har alltså träningsvärk i precis hela kroppen nu. Kanhända var de där små fjuttövningarna inte så fjuttiga ändå.

Nu hoppas jag att den här träningsvärken går över tills i morgon, för då måste jag slå frivarv på brännbollsturneringen vi ska ha på jobbet. Jag misstänker att alla de andra lagen kommer bestå nästan enbart av män, medan vårt lag är en ekonomiavdelning och därför består av 90 % kvinnor. Vad tror ni om våra vinstchanser...? = )

En bra dag

Vilken fin dag det har varit idag. Det sades att det skulle regna, men ute i skärgården sken solen och jag har blivit röd i ansiktet. C och H körde ut mig dit i Mormor (den röda lilla bil som tillhört min mormor men som numera körs av C och H) och sen blev det solning och promenad och cykling och rosévin och grillning och presenter. Moms och Pops gav mig pengar till en ny kamera (Som ni kanske minns slängde jag min förra i stengolvet)  och C och H hade hittat jättemånga och jättebraiga presenter i form av en bok om serietecknande, pennor att rita serierna med, ett hänge till mitt halsband och ett tygfodral att ha kontokort i. Vad söta alla är. Det här med att fylla år är inte så tokigt ändå. =)

Jag har fått en klamydia

Vaddå EN klamydia, undrar du? Antingen har du väl fått klamydia eller inte!

Nej, jag har inte fått klamydia. Och skulle jag någon dag få det lovar jag att inte skriva om det här. =)

Igår fick jag paket på posten och i det låg en "Giant microbe" i form av klamydia. Giant microbes är mjukisdjur som ska vara 1.000.000 x verklig storlek. Det som jag fick ser ut såhär:Vad tycker ni? Jag tycker den är rätt söt förutom den där sugmunnen som ser lite läskig ut.

En kompis till familjen gick in i en blomsteraffär en gång och sa att hon skulle vilja ha den där vackra klamydian i fönstret. De anställda såg lite förvirrade ut. Sedan kom hon på att det visst var clematis de hette.

Heterofobi

Nu har jag hittat något riktigt intressant! Det började med att jag igår blev kallad "heterofob" av en man i mitt inlägg "Gaypingviner" här på bloggen. Jag tyckte det lät som ett sånt roligt ord så jag var tvungen att att slå upp vad det betyder.
På susning.nu står följande:

Heterofobi betyder bokstavligen "rädslan för det annorlunda" och används framför allt inom sociologin för att beteckna någon form av rädsla och oftast diskriminering mot personer som personen upplever som ett hot mot sin kultur eller livsstil.

Visst är det ironiskt? Det här innebär alltså att homofober är heterofober! = )

Simpsons gör Heavenly Creatures

Annie säger: Vet du vad som var på Simpsons idag?

K säger: Nope.

Annie säger: De hade tagit den där sjuka smålesbiska filmen och gjort tecknad film av*.

K säger: Show girls?

Annie säger: Nej, Heavenly Creatures.

K säger: I Simpsons?

Annie säger: Ja. Med den enda skillnaden att Lisa Simpson och hennes kompis inte ligger med varandra och att de inte slår ihjäl hennes mamma. Och i slutet säger Lisa till kompisen att hon inte vill vara i fantasivärlden mer. Då går kompisen sin väg och Lisa säger: "Hon är ju SJUK". Alltså typ så som det BORDE ha gått till.

K säger: Haha.

Annie säger: Men det är lite skumt att Simpsons gjort parodi på den. Trodde inte den var så känd. =)


*Avsnittet heter "Lisa, the dramaqueen"


Feelgood är underskattat!

"Fin" litteratur ska handla om hemska saker: lidande, misär, olycka. Lycka är inte tillräckligt djupt. Men det är böckerna som innehåller lycklig kärlek, romantik, spänning och humor som får mig på gott humör. Böcker som gör en glad är definitivt underskattade. Jag tänker fortsätta skriva sådana böcker.

/Annie (grund och lycklig)


RSS 2.0