My baby and I

Ikväll har jag umgåtts med min älskling. Hon heter Philips HR1854 och är en så kallad råsaftcentrifug. På ett mer förståeligt språk kallas hon även juicemaskin. Jag köpte henne igår på Siba för 799 kr (Jag köpte min kärlek för pengar. För mig fanns ej annan att få. Eller nåt..) och jag har redan hunnit göra juice både till frukosten och nu på kvällen.

På morgonen blev det en juice av äpple, apelsin, mandarin, morot och på kvällen blev det ananas, jordgubbar, melon, citron och kiwi. (Ja, gissa om jag storhandlat hos Dem?)  Åh, det blir så GOTT! Och.. jag måste erkänna en sak till: Det är riktigt ROLIGT att stoppa ner all frukt i det där röret och trycka ner pressen och se hur frukten blir juice. Man kan stoppa i hela äpplen med kärnor och skaft och allt. Och ananasen stoppar man i med skalet på. Och ändå finns inte en enda liten smula skal i juicen sen. Amazing. =)Med kassen fylld av mat

Bu för: Humorbefriade viktigpettrar
Hurra för: Människor som kan driva med sig själva.


Dagens inköp

Den här boken skaffade jag mig idag. Den innehåller klassikern "Ville" där kungen och Olof Palme blir kidnappade och några av serierna om pojken Felix som råkar ut för både ett och annat, tex tidsresor, brottslingsskolor och mekaniska apor.


Baby shower

Det är inte bara i USA de har baby showers. I Sydamerika är det också tradition. Och sen ibland, när amerikanerna flyttar till Sverige och bosätter sig där så kan man som svensk råka bli inbjuden till en. Det var det som hände mig. Och vad gör man egentligen på såna där baby showers undrar ni. Jo, det ska jag berätta.

När jag anlände till festen fick jag ett glas rom och cola i handen och blev påhängd en skylt där det stod "Lilla skatten". Detta var alla andra tvungna att kalla mig resten av kvällen. Annars skulle de få en prick ritad i ansiktet. De andra gästerna hette saker som "Sweetie", "Gumman", "Pluttinutt", "Chiquita" och "Bonita". Sedan lekte vi lekar, som tex att klippa till rätt längd snöre för att det skulle passa runt den gravidas mage och att dra frågor och svar för att se hur bra de passade ihop. Vinnarna i lekarna fick ett glas Ouzo. Förlorarna fick en prick i ansiktet. Jag var mycket glad att jag inte vann... När jag skulle hem var jag rätt prickig för jag var usel på att kalla människorna för deras fejknamn. Fast jag var inte lika prickig som den blivande mamman, för hon hade fått en prick varje gång hon gissade fel på vad det var i paketen hon skulle öppna, och det var måååånga paket...

För en del är det enkelt..

Jag hade stått inne hos den personliga shopparen och provat en massa kläder som alla var snygga, men jag kunde inte köpa allt eftersom jag inte har obegränsat med pengar. Det känns lite tråkigt att behöva lämna kvar fina saker som man passar i och som någon letat rätt på bara just för ens egen skull. När jag hade valt klart gick vi ut till kassan. Där stod redan en annan dam och skulle betala sin personliga shopping. En jättehög med saker låg framför henne. "Ja, då blir det 21 000 kr", sa damen bakom disken. Jag tappade hakan så den landade på parketten. Men damen höll bara fram sitt kort och såg nöjd ut. Vad tänkte hon? "Vad billigt, bara 21 000 denna gång"? Eller så körde hon på: "Nej, jag orkar inte prova. Jag tar bara allt och slänger det som inte passar" Nåja, nu behöver jag ju inte känna dåligt samvete alls för att jag gjort av med mycket pengar. Nej, i jämförelse med den där damen har jag ju knappt gjort av med nånting..

The Raspberries


Serieshopping

När jag var liten älskade jag att läsa serier. Mina favoriter var Starke Staffan, Johan och Pellevin och Felix. Jag blev lite sentimental när jag tänkte på dem förra veckan, men eftersom jag bara lånade dessa serieböcker på biblioteket när jag var liten så äger jag inga själv. Jag fick den lysande idén att kika in på Tradera för att se om det fanns några där. Det gjorde det. Jag hade tur och fick direkt tag på ett Starke Staffan-album som jag lyckades kapa åt mig utan att någon bjöd över mig. Efter det slutade turen. Vad jag än bjöd på kom någon annan och lade ett högre bud. Folk ger rätt mycket för såna där gamla seriealbum.

Nåja, igår anlände mitt Starke Staffan-album och jag blev lite nervös. När jag var liten var de där seriealbumen så magiska för mig. Tänk om jag skulle öppna albumet nu och tycka det var jättetråkigt eller barnsligt? Man ser ju faktiskt rätt annorlunda på saker när man är liten. Men vet ni vad? Det gick jättebra att läsa det. Det var till och med riktigt roligt fortfarande. =)Nan?

Igår var det spanska och läraren delade ut lappar där det stod vem vi var. Det stod vårt namn, yrke, födelseland och ort där vi bodde nu. Min bordskompis blev först en rysk man som hette Oleg och var lärare och sedan en norsk frisörska som hette Greta och bodde i Tyskland. När jag blev tilldelad min första lapp förstod jag inte riktigt vad det var jag skulle vara: "Soy.. moncha?" Jag såg frågande på min lärare.
"Nan", svarade hon.
"Öh..va?" Nan? Vad var nu det? Vilket språk talade hon? Hon växlar ju alltid mellan spanska, engelska och svenska. Jag var hungrig och såg ett smarrigt nanbröd framför mig. Sedan trillade tioöringen ner. "Aha! Nun! Nunna!"
"Nunnn nnna?", sa läraren och skrattade och försökte härma vårt konstiga sjungande svenska uttal. Svenska låter faktiskt ganska fånigt när man hör en utlänning försöka härma det...

Det finns en rolig serie med Hagbard där han visar hur man kan se att det är en swedish meatball. Han kastar den på golvet och så studsar den upp och ner och säger plink plooonk, plink ploooonk... Nu hittade jag tyvärr inte serien så jag kan inte klistra in den här. Ni får läsa på lite om Sverige här istället.

Nya gardiner!

  

Annie skrev: Jag skulle vilja göra sådär som de gör på tv: Jag lämnar min lägenhet i dina händer och sen får du göra vad du vill. Alltså, köpa vilket tyg du vill och sy det hur du vill. Och sen kommer jag bara hem och är jättespänd på hur det kommer se ut och så säger jag: "Oh my god! Oh my god!", sådär som på Extreme Home Makeover och kramar dig och gråter en skvätt.


H skrev: Vilken rolig idé att jag ska re-makea dina gardiner! Och jättetokig (på det extremt positiva sättet alltså). Men lite orolig blir jag för jag förstår inte hur du kan lita så på mig, tänk om vi tycker helt olika om tyg, färger och mönster? Antagligen gör vi ju det. Jag är inte så mycket för diskret kan jag ju säga/varna på en gång. Och jag vet ju inte alls vad du gillar i färg, tyg, mönster, teman, tankar ojoj. Men om jag inte avskräckt dig totalt nu så är det väl klart jag vill göra det, vilken ära.


Skjut alltid upp till i morgon vad du kan göra idag

Igår hade jag tänkt springa i det fina vårvädret. Jag tänkte att jag väntar till efter brunchen så jag skulle slippa gå upp så tidigt. Efter brunchen var jag dock väldigt mätt så jag tänkte att jag väntar till nästa dag med att springa. I morse sken solen och jag tänkte att jag börjar med att städa och så springer jag lite senare. Efter lunch blev det mulet, men jag tänkte att jag får väl springa ändå. nu när jag skjutit upp det så länge. Medan jag drog på mig löparkläderna sjönk temperaturen fem grader och det började blåsa och snöa.

Jag hade föreställt mig årets första löparrunda utomhus som en solig tur där vattnet blänkte och fåglarna kvittrade. När jag såg snön susa förbi utanför fönstret insåg jag att det inte var riktigt så det skulle bli. Jag drog på mig handskar och skidmössan. Ett tag där funderade jag på att ta på mig skidglasögonen också. Om inte annat skulle jag få ett skojigt rykte i kvarteret.

Sedan gav jag mig ut i blåsten och snön. Inte var det den trevligaste löparrunda jag haft. Men det kändes i alla fall bra att äntligen få den avklarad.Någonting att äta...

Hola!

Har ni det bra? Jag hoppas det, för det är ju helg och då ska man ha det bra. Det känns som att jag har ägnat den här helgen åt att äta och dricka... pizza på fredagen, brunch och drinkar på lördagen.. och nu sitter jag och mumsar choklad också, Hur ska detta sluta? Jag får rulla in på jobbet i morgon.

Igår blev det brunch på Kvarnen vid Medborgarplatsen. Vi var nöjda med den men kom fram till att den inte slog vår favorit hittils: Radisson SAS i Frösunda. Där var det så stort och lugnt och skönt och all mat var både god och vacker. På Kvarnen är det ganska trångt och högljutt. Men maten tyckte jag i alla fall var mycket god. Efter att ha satt i mig alldeles för mycket mat kände jag mig som en zombie resten av lördagen. Det är nog bättre att äta brunch på söndagar. I alla fall om man har planer på lördagkvällen.


Nu ska jag äntligen vara lite duktig och sluta äta och börja städa!


Stieg Larsson på bio trots allt

Jag var ju och såg Män som hatar kvinnor för ett tag sen och jag undrade då om någon visste när de följande böckerna skulle gå som tv-serie. Nu har jag fått svar på min fråga, men det visade sig att SVT, som har rättigheterna till Stieg Larsson-filmerna, har ändrat sig. 

SVT tänkte först bara låta Män som hatar kvinnor gå på bio, medan de följande två böckerna skulle köras som tv-serie. Men nu har de tydligen gjort helt om. Så filmerna kommer på bio i höst och tv-serien kommer först 2010.

Det var trevliga nyheter tycker jag, för jag gillar att gå på bio. =)


Jag trivs med allt

Är Doris verkligen en serie för barn? Jag har aldrig riktigt kunnat ta in det. I alla fall är hon en väldigt skön person.

Nu är det dags för mig att röra mig mot jobbet. Men idag är det fredag så idag trivs jag också rätt bra faktiskt. = )


Torsdagsfunderingar

Men hörrni, vad coolt att det kommer bli svarta mjölkförpackningar i handeln i morgon för att stödja Earth Hour! Synd att jag inte kan dricka vanlig mjölk. Men jag kanske kan köpa mig en förpackning ändå och tappa ur mjölken...


Jag arbetar mittemot ryska ambassaden. Jag funderar på att gå ned dit, säga att jag är från SVT och be att få tillbaka blombuketten. Vad tror ni? Kan inte det bli roligt?


High heel sisters

Nej, jag vet ingenting om performancegruppen High heel sisters, men jag såg den här bilden på dem i DN idag och jag bara gillar den.


Oj oj...

... redan onsdagskväll och inget bloggat. Få se.. jag lämnade er i måndags efter min osköna massage. Vad gjorde jag sen? Jo, sen kilade jag ju iväg till spanskan! Där upptäckte jag att jag förutom den senila lyhörda gubben, som jag nämnt tidigare, också har en senil tant i klassen. Vi hade fått i uppgift att fylla i en stencil hemma. Den handlade om Profesiones (yrken). Där fanns en massa olika redskap som användes av människor inom olika yrken. Tex skulle man para ihop silbato (visselpipa) med policía. När vi skulle gå igenom övningen frågade läraren vad de olika sakerna hette på svenska.

Läraren: Vad betyder "tijeras"?
Klassen: Sax!
Senila tanten: Frisör!
Läraren: Vad betyder "pizarra"?
Klassen: Svarta tavlan!
Senila tanten: Lärare!

Den senila gubben höll sig faktiskt rätt lugn idag. Kanske han blev distraherad av tanten?

Igår var jag och tränade på gymmet igen. Tjejen i kassan retas lite med mig efter mina två panikträningar där i slutet av förra veckan. Jag tänker välja henne till personlig tränare när jag har vunnit tävlingen och klarat mina 12 veckor.

Idag har jag klarat saker på jobbet som jag aldrig trodde att jag skulle klara för några månader sen. Det måste betyda att jag har utvecklats och lärt mig saker. Och det ska ju vara bra har jag hört. Nu ska jag dricka upp mitt Mambo-Jambo-te och ta mig ett bad innan sängdags!

Oskönt!

Usch, vilken... oskön... massage jag just var på. Ja, det är rätta ordet. När man tror att något ska bli skönt och det inte alls blir det, då är det definitivt oskönt. Jag hade verkligen sett fram emot att få massage och sen när jag kommer dit så rör massören mig bara på ett sätt som får mig att känna smärta och obehag. Ett tag där undrade jag om hon körde med vassa träklossar istället för med händerna. Nej, nästa gång ska jag boka tid hos massören jag var hos förra gången. Hon heter förresten Annie. Det  borgar uppenbarligen för kvalitet.

Congratulations

Som den intelligente och uppmärksamme läsaren kanske minns låg jag lite risigt till igår. Jag är ju tvungen att träna minst 2 ggr per vecka för att vinna en personlig tränare på gymmet och eftersom jag har varit sjuk hade jag igår tränat 0 ggr när det bara var 2 dagar av veckan kvar. MEN! Jag tog mig iväg till gymmet både igår och idag! Wohoo! Congratulations, I´m still in the running towards becoming Americas next topmodel.
"Har du någonsin varit i den?", säger syster.
"Jamenvisst", säger jag. "Jag passar perfekt in i den tävlingen. Jag måste bara bli lite längre och lite mer anorektisk och skaffa mig stora bröst."
"Stora bröst ska man inte ha". säger syster.
"Perfekt. Då är jag riktigt nära nu."


PS1: Ifall att någon läsare som inte förstår ironi råkat irra sig in på denna blogg kan jag berätta att jag inte alls är intresserad av att bli fotomodell.
PS2: Om du är en sådan läsare är det är nog ingen idé att du läser den här bloggen i fortsättningen.
Seger! Och en titt på låtarna i Moskva..

Svenska folket! Jag är så nöjd med er! Malena på första plats och Caroline på andra, precis som jag ville ha det. Jag blir dock alltid lite orolig när de där dumma jurygrupperna ska försöka sabba röstningen. Varför ska de vara med? De röstar ju alltid helt fel! Jag är fortfarande sur för att de sabbade för oss och skickade Martin Stenmarck istället för Nanne Grönwall. Vem i Österuropa röstar på en musikallåt som heter Las Vegas? Nåja, i år lyckades de inte förstöra glädjen för mig. Nu har vi en låt som det kan gå precis hur som helst för i Moskva! Spännande! De senaste åren har man vetat redan innan att vi kommer få en trist plats ganska långt ner på listan eftersom svenska schlagerlåtar inte sticker ut alls utan bara uppskattas av svenskar. Nej, nu ska Europa få se att vi också kan sticka ut.

Har ni koll på resten av startfältet då? Annars kan ni se resten av låtarna inklusive översättningar här.
 
Som vanligt är det ett rätt brokigt startfält. Det är roligt att det är rätt många som sjunger på sitt eget språk. Varför det är roligt? Ja men titta bara här:

Bosnien sjunger om den Bistra Voda, Turkiet tycker att det är en Dum Tek Tek och vad Albanien vill kan man verkligen fråga sig. Më mërr në ëndërr? Ja, det blir nog en hit. Så många ë och så många r kan inte vara fel. Något för Siquidem att lära sig utantill? Moldavien har inget vidare självförtroende och sjunger Hora din Moldova? Jag tycker nog att de borde visa sina kvinnor lite mer respekt.

Det kan vara bra att kolla in översättningarna av titlarna för tänk om man bara hörde Lettlands "Probka" och inte visste att det betydde "trafikstockning" eller Serbiens "Cipela" och inte hade en aning om att det betydde "sko". Vad förvirrad man skulle bli då. Nu kan man verkligen se trafikstockningar och skor framför sig när de sjunger och ta till sig låtarna på ett helt annat sätt. Ja, Lettlands låt är faktiskt ungefär lika jobbig och irriterande som en trafikstockning och den här serbiska... förstår jag faktiskt inte alls vad den har med skor att göra. =) Gubben ser väldigt rolig ut, lite som om Agent Annorlunda blivit gammal, men låten är ju helt okej. Lite balkandisco. De kan få spela den på Södra Bars Multikulti sen.
Mystiskt är också att om man googlar på den här Probka-låten så hette den nåt annat i själva uttagningen. Undrar om de sjöng om nåt snuskigt först och sedan bytte ut det mot trafikstockning? Eller hade de också en politisk låt? Georgien fick ju inte vara med och sjunga sin "We Don´t Wanna Put In". Fast jag undrar om det gör dem nåt. Budskapet har ju nått fram ändå...

Tröttbacillen

Finns det nån bacill som bara gör en väldigt trött? Jag tror jag har fått den i alla fall. Eftersom jag känt mig helt utmattad hela veckan har jag inte kommit iväg till gymmet en enda gång. Som ni kanske minns måste jag gå 2 ggr i veckan för att vinna en personlig tränare. Och nu är det lördag... Vilket innebär att det börjar bli hög tid att komma iväg om jag ska hålla mig kvar i tävlingen.

Jag ska ge det ett försök och ta mig iväg till gymmet i eftermiddag. Kanske piggnar jag till precis lagom i tid till L:s schlagerparty. Eller så klappar jag ihop totalt och somnar i soffan istället. Må det bära eller brista!

Young and restless

Min kollega hade just stuckit sig själv och undrade om hon skulle sticka mig också med en nål.
"Ja, varför inte", sa jag.

Nej, ni läste inte fel. Men lite konstigt lät det kanske. Min kollega är diabetiker och ska med jämna mellanrum kolla sitt blodsocker. Därför sticker hon hål på sin fingertopp med en liten nål och tar en droppe blod som hon analyserar in en liten mätmaskin. Tydligen ska värdet hon får fram då vara under 6. Mitt värde var 5,1 så jag drack med gott samvete en cola till lunchen. Det brukar jag i och för sig göra annars också...

Jag känner mig lite rastlös. Och samtidigt känner jag mig ändå väldigt trött. Undrar vad det kan betyda.

Embarrasing bikiniline


Newsflash Nr 2

Det funkar inte heller att dra mitt passerkort till jobbet i spärren i tunnelbanan.


Kamouflage och pinpals

På mitt senaste besök på bokhandeln Hallongrottan, som också säljer min bok, insåg jag att jag hade gjort en designmiss. Jag tyckte det skulle vara snyggt med ett gråskaligt, lite suddigt foto på framsidan av boken och visst, det blev ju fint... MEN... jag hade INTE tänkt på hur det skulle se ut när boken stod i en hylla tillsammans med en massa andra böcker! Den syns ju inte alls! Den är otroligt bra kamouflerad. Jag stod och tittade rakt på den utan att se den och då vet jag ju ändå hur den ser ut.. Nej, en grå bok är ingen höjdare om man vill att människor ska se den.

Jag köpte inga nya böcker på Hallongrottan, för jag har så mycket tråkiga jobbgrejer att läsa att jag inte har någon motivation till annan läsning. Istället hittade jag några roliga pins. Idag ska jag ha Oscar Wildes citat om att "det enda sättet att bli av med frestelsen är att ge efter". Jag tror människorna på jobbet kommer tycka att det passar mig. Jag sitter alltid och dricker cola och äter choklad medan de knaprar på sina salladsblad..


När Otto satte myror i mitt huvud

Vi har haft en sommarjobbare på jobbet som alla gillade väldigt mycket. Smart och trevlig var han och chefen bara väntade på att han skulle gå ut Ekonomlinjen så hon kunde sätta klorna i honom. Men så i fredags kom hon in på fikarasten och såg mycket bedrövad ut:
"Otto kommer inte till oss mer". Jag började undra om Otto hade dött. Så visade sig icke vara fallet.
"Han har hoppat av Ekonomlinjen och ska bli stridspilot", sa chefen. Det tyckte vi andra var hur coolt som helst, men chefen var mycket missnöjd:
"Vaddå, stridspilot? Det är väl inget man kan göra som yrke? Vi har ju inget krig."

Efter det här började jag fundera. Vore det inte lite häftigt att en dag gå ut i fikarummet och säga: Hörrni, nu kommer jag inte hit mer för jag ska bli (fyll i något jättecoolt och spännande)! Problemet är bara att jag inte vet riktigt vad jag skulle bli i så fall. Stridspilot känns inte riktigt som min grej för jag blir lite yr när jag är för högt upp i luften. Jag får väl fundera en stund till på vad det är jag egentligen ska bli.Måndag betyder spanska...

... och idag fick vi titta på olika bilder för att se hur de olika personerna hälsade på varandra beroende på hur de kände varandra. Man måste ju veta om de kallar varandra du (tu) eller Ni (Usted) . Läraren visade oss den första bilden. På den hälsade två äldre damer genom att pussa varandra på kinden. Innan vi började prata om bilderna på spanska tyckte läraren att vi skulle vara överens om hur människorna på bilden kände varandra så vi visste vilken form vi skulle använda.

Läraren: Do you think they know eachother, Mikael?
Mikael: No, I don´t think so.
Läraren: You don´t think they know eachother? But... they are kissing?
Mikael: I don´t think so.
Annie: Maybe it was love at first sight.
Läraren: Maybe.. but.. no, I think they are both women.
Annie: So?
Läraren: Yes, you are right.

Efter denna tålamodsprövande övning för vår stackars lärare gick vi vidare till nästa övning där vi skulle plocka ut ord ur en text. Vi har en äldre man i klassen. Han hänger inte alltid med riktigt på vad vi gör, men han försöker så glatt ändå. När vi andra gjorde övning tre gjorde han övning fyra.

Läraren: And what is A?

Klassen: Barcelona!

Äldre mannen: Parasol!
Läraren: And B?
Klassen: Madrid!
Äldre mannen: 30 milliones!
Det roligaste är att han inte lyssnar överhuvudtaget på vad någon annan säger så han märker inte själv att han säger fel.


Men rätt bra gissade jag ändå va?

Min plan för hur Andra Chansen skulle avlöpa stämde nästan helt. Det enda som gick snett var att Sarah Dawn Finer slog ut Lili och Susie. Jag hade ju som ni kanske minns teorin att Sarah Dawn skulle ge Petra Mede en örfil. Istället gav hon henne en gigantisk bh vilket ju både var mycket roligare OCH garanterade Sarah Dawn en fortsatt plats i tävlingen. Det är en smart kvinna det där.

Så istället för att Lili och Susie och min fd körledare Caroline gick till Globen som jag hade planerat så blev det Sarah Dawn och Caroline som knep platserna. Men det känns rätt ok också tycker jag.

Fuskvägen, också kallad Internationella juryns val, tog också grekiska Sofia till finalen. Undrar om det inte känns konstigt att komma till final och veta att ingen röstat på en? Och om ingen röstade på henne innan kommer de väl inte göra det i finalen heller? Nej, den här jurygrejen tycker jag är lite skum.

PS: Jag måste erkänna att jag faktiskt skrattade rätt mycket när Petra pratade engelska med Mr Red Fox och började räkna upp svenska kändisar. Stackars man. Förstod han överhuvudtaget något av hela cirkusen han hamnat i? 

Annies favoritschlagers

Om jag tänker igenom all svensk schlager jag hört så gillar jag nog dessa låtar allra bäst:

Numero ett

Numero två

Numero tre

Numero fyra


Annie förutspår utgången av Andra Chansen

Duellerna i omgång 1:


Duell 1: Scotts vs Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn kammar lätt hem denna duell, även om hon är sjuk. De där scottarna hade ju en usel låt medan Sarahs var... öh.. lite mindre usel. Men hon sjunger ju bättre i af!


Duell 2: Lili och Sussie vs BWO

Lili och Sussie tar hem detta. Gimme gimme gimme... Det sitter ju redan. BWO:s låt är för långsam å trist. Jag minns inte ens hur den går.


Duell 3: Amy vs Star Pilots

Hmmm.. detta blir ett svårt val. En jättetråkig låt mot en stulen låt. Jag tror den stulna låten vinner ändå för den är det ju ändå lite fart i. Waaiiiting for a star to fall! Ja, så blir det. Amy bryter ihop och börjar gråta och Petra Mede försöker trösta henne och säger att det ju blir en ny festival nästa år, men Amy säger att det inte är därför hon är ledsen utan för att hon inte orkar låtsas längre och avslöjar att hon egentligen är 42 år.


Duell 4: Caroline af Ugglas vs Rigo

Caroline af Ugglas manager har kommit på ett genidrag: Han bakbinder henne till fötter och händer och kör in henne på scenen i en skottkärra. Hon kan sedan endast stå rakt upp och ner och sjunga utan att hålla på att vifta med armar och ben. Eftersom det är hennes kroppsspråk svenska folket stört sig på kan de nu äntligen lyssna bara på själva låten och de inser att den faktiskt är riktigt bra. Caroline slår därmed ut Rigo och alltvaddenuhetteförnåge och går vidare till Final 2.


Finalerna

Final 1: Sarah Dawn vs Lili och Sussie

"Ska det bli damerna utan rösten eller damen med brösten", säger Petra Mede varpå Sarah Dawn får nog av bröstskämten och lappar till Petra så att hon blir medvetslös. Hon körs ut i Carolines skottkärra och Kristian Luuk får ta över resten av festivalen. Sarah blir diskad pga onödigt våld och det blir damerna utan rösten som går till Globen.


Final 2: Star Pilots vs Caroline

Svenska folket vägrar skicka en stulen låt till Globen och Caroline seglar.. öh rullar... vidare till Globen-finalen. ( Nej, inte Ericsson Globe-finalen.)


Män som hatar kvinnor


Betyg: Fyra tekoppar
Speltid: 2 h 32 min
Regissör: Niels Arden Opley
Skådespelare: Noomi Rapace, Mikael Nyqvist

Jaha, då har jag sett filmen och ska ge mig på något slags recension... Jag var och såg filmen "Män som hatar kvinnor" med tre kompisar och alla tyckte att den var bra och att den var ganska osvenskt gjord för att vara svensk. En annan kommentar var att skådespelarna kändes mer äkta och mindre pinsamma än de brukar göra i svenska filmer.

Till en början tyckte jag Noomi Rapace såg ut som en snygg normal kvinna som försökt klä ut sig, men efter ett tag vande jag mig. Eller, jag vande mig  i alla fall lite mer. Men hon spelade rätt bra.
Mikael Nyqvist var också bra, förutom att han inte han heller såg ut som jag hade tänkt mig, men det kan han ju inte göra mycket åt. Kanske att han känns lite mesigare än bilden jag fått av bokkaraktären Micke Blomkvist.
Jag tyckte Sven-Bertil Taube passade helt perfekt som Henrik Vanger.
Lena Endre som spelar Millennium-redaktören Erika Berger som Micke Blomkvist i boken har ett förhållande med, fick knappt vara med alls i filmen. Hon fick väl en två-tre scener där hon stirrade surt på honom innan han försvann vidare nån annanstans. Förmodligen får hon mer utrymme i de två kommande tv-filmerna.

Jag måste ändå säga att jag förstår varför man valt att klippa bort en del bitar. Boken är mycket lång och det händer väldigt mycket i den. Därför får vi bara se de bitar som för historien om mordgåtan framåt. Hade de valt att inte göra så hade väl filmen blivit fyra timmar lång istället för två och en halv. Inte för att det hade gjort mig något i och för sig. Men fyra timmar film kan säkert vara lite avskräckande för många. De otäckaste bitarna hade dock inte klippts bort, utan var mycket utförliga.

Jag önskar lite grann att jag kunde ha låtit bli att jämföra saker med boken medan jag såg filmen. Nu när jag visste vad som skulle hända satt jag och kände: "Nejmen? Vad gör de nu? Det här är ju fel. Hon ska inte vara där nu. Och han ska ju inte göra sådär!" Om ni känner att ni hunnit glömma bort det mesta i böckerna så kanske ni känner er mer bekväma när ni ser filmen. = )


Nu undrar jag när de två följande delarna kommer på tv. Nån som vet?Quién es?


Noomi Rapace, leave me alone!

Jag tror Noomi Rapace har slagit nåt slags publiceringsrekord. Hon har varit med i varenda tidning och varenda tv-program den senaste månaden. Varenda gång jag öppnar en tidning är hon där. Och i SVT verkar de ha med henne i alla sina program. Hej och välkomna, i kväll har vi Noomi Rapace i godmorgonsoffan och sedan följer ett matlagningsprogram med Noomi Rapace som gäst och sedan blir det kulturprogram där vi tittar närmare på bioaktuella Män som hatar kvinnor och får ett samtal med Noomi Rapace. Hur hinner hon springa runt på alla dessa intervjuer och inspelningar? Det måste vara ett heltidsjobb.

Har jag förresten sagt att jag i morgon ska gå på bio och se den där filmen som är baserad på Stieg Larssons böcker, ni vet den där med den där tjejen Noomi Rapace? Har ni hört talas om henne kanske?

Newsflash

Det fungerar tydligen fortfarande inte att hålla upp mitt passerkort från jobbet mot portkodsdosan utanför min port hemma.


La voix

Om ni undrar vad Malena säger: Kika här. Fast det hjälper inte så mycket om ni inte kan franska förstås. =)

I would be happier if it wasn´t for the weather

Idag har S och jag ont i huvudet. Det är pga vädret. Vi får alltid ont i huvudet samtidigt så vi har bestämt oss för att jag tycker synd om henne och hon tycker synd om mig. På det viset kan ingen anklaga oss för självömkan utan det blir helt legitimt.


Förutom den här väderhuvudvärken känner jag mig mycket sömnig. Jag började veckan på helt fel sätt genom att inte gå och lägga mig förrän klockan 02 på måndagsmorgonen. När jag sedan vaknade igen klockan 07 kände jag mig inte särskilt utvilad inför arbetsveckan.


Igår var det måndag och jag var på min spanskakurs. Läraren är från Spanien och talar inte så väldigt bra svenska: "Nu du ska prata tredje person med andra person". = "Nu vill jag att ni ska öva på att berätta om en tredje person för den ni sitter bredvid."


Efter spanskan var jag på trevligt tårtkalas hos C och H, som för övrigt är oförskämt unga fortfarande. Fy på er. Men tack för god tårta. =)

Förresten såg jag på startsidan av blogg.se att Gröna Lund ska få världens största och längsta berg- och dalbana. Det låter ju jättekonstigt. Allting som är störst och längst finns ju alltid i USA. Och Gröna Lund som är så litet också. Har de fått skrota alla de andra åkattraktionerna då?


Utmaningen

På mitt gym har de startat en utmaningstävling. Om man lyckas träna två gånger i veckan i tolv veckor så får man en gratis personlig träning. Eftersom jag brukar träna fyra gånger i veckan tänkte jag att jag kunde vara med i tävlingen. Jag började på en torsdag och sen fick jag kvinnoont i magen på fredagen och det satt i ända till söndagen. Men jag gick till gymmet på söndagen ändå och körde lite halvslött, för annars skulle jag ju ha misslyckats redan första veckan och hur kul vore det?
"Vad händer om man blir sjuk och inte kan träna", frågade jag receptionisten. "Är man ute ur tävlingen då?"
"Tränar man så blir man inte sjuk", sa receptionisten med ett stort leende.
Yeah right...  Så utmaningen blir egentligen att låta bli att bli sjuk, resa bort, jobba över och andra störande moment i tolv veckor. Kan bli knepigt.
Förresten tjuvlyssnade jag på en kille på gymmet som pratade med sin flickvän. Han sa att tjejer bara ska styrketräna vissa perioder i månaden och låta bli helt andra perioder. Vissa perioder bryter kvinnorna bara ner sig om de styrketränar, sa han. Det var nåt om hormoner. Och allra bäst tränar de när de har mens. Ha. Det kan inte gälla alla. Själv svimmar jag ju och kommer inte ur sängen... Well, det här ska kollas upp!

RSS 2.0