Yo, alla grabbar jag vill ligga med er

Jag har hittat en bok med felhörda låttexter som verkar jätterolig! Den heter "Är det Saltmannen?"
Här är några exempel ur den:


Artist: Lasse Berghagen
riktiga texten var:

Teddybjörnen Fredriksson

Hans nos den var av garn

men jag sjöng:

Teddybjörnen Fredriksson

Han slog så många barn

kommentar:

Det var min mormor som var lite skeptisk till denna

nalle och tyckte inte att han verkade så snäll alls.

Artist: Petter

Riktiga texten var:

Så alla grabbar yo vill ni ha mer, så klart!

Men jag sjöng:

Så alla grabbar jag vill ligga med er, så klart!


Artist: John Travolta & Olivia Newton John

riktiga texten var:

I got chills, they're multiplyin'

men jag sjöng:

I got shoes, they're made of plywood


Artist: Gladys Knight

Riktiga texten var:

I got a license to kill

Men jag sjöng:

I got a wife and two kids


Välkommen till dårhuset. Du har vunnit en hönsklocka.

I tisdags var jag med i en löpartävling som heter Vårruset. Jag och mina kollegor sprang 5 km och sedan hade vi picknick i gräset. Tyvärr var vädret inte det bästa. Det var kallt och småregnade till och med lite ibland. Nu har jag feber och ont i halsen.

Högtalarna på Vårruset var inte de bästa. Peter Siepen underhöll både vid start och mål men vi hörde inte mycket av vad han sa.
Soffan: Vad sa han nu? Nånting om ett bårhus?
Sara: Jag tyckte han sa nånting om dårhuset?
Jag: Jag tror han sa "Välkommen till Vårruset".
Soffan. Vad gör han nu då?
Jag: Jag tror han lottar ut priser.
Soffan: Sa han hönsklocka? Var det nån som vann en hönsklocka?
Jag: Jag tror han sa "pulsklocka".Idag gick jag till Apoteket för att skaffa mig Strepsils till min onda hals. En tjej kom och ställde en stor back full av Panodil på disken framför mig. Sedan gick hon iväg och jag kom fram till kassörskan.

Jag: Hon måste haft mycket ont i huvudet.

Kassörskan: Vill du ha en Panodil?

Jag: Nej, jag sa att hon där måste haft mycket ont i huvudet.

Kassörskan: Nej, jag ska sätta upp de här askarna i hyllan.

Jag: Alltså, jag skojade bara.

Kassörskan: Jaha. Haha. Ska du ha de här?


Svaret på musikfråga 3

I musikfråga 3 letade jag efter countrydrottningen Dolly Parton. Låten som eftersöktes var "Islands in the stream", en mycket fin låt som Dolly sjunger tillsammans med Kenny Rogers.
Cecilia och det personliga mantrat, del 2


Cecilia och det personliga mantrat, del 1


Smittad

Min rysklärare använder hela tiden samma uttryck i alldeles för många situationer:
"Då börjar vi på sidan 34 helt enkelt. Vi tar övning 4B helt enkelt." Och så fortsätter det i tre timmar. Eftersom jag är en riktig språkkameleont måste jag akta mig riktigt noga så att jag inte börjar låta likadant.

Ingen har svarat på den senaste musikfrågan än. Var den för svår helt enkelt? Eller vågar ni inte gissa helt enkelt? Aaaaaaaaaaaaaaaaah!

Idag är det Kristi Himmelfärdsdag och Annie Landetfärdsdag. Jag ser fram emot några lugna dagar i solen. Hör du det solen? Men om det inte blir någon sol får jag väl göra som Doris och bara ha kul.Om utsidan räknas

Jag undrar vad som gör en person attraktiv? Jag undrar också hur mycket jag bryr mig om människors utseende. Jag kan träffa människor som jag tycker är otroligt snygga, men så fort de öppnar munnen så försvinner hela deras snygghet. Tvärtom kan det bli också: att jag lär känna någon som först inte ser ut att vara något speciellt, men sen när jag lär känna personen blir hon bara snyggare och snyggare. Slutsats: Min syn påverkas tydligen av mina känslor.

Men någonstans borde jag väl ha en gräns? Jag menar, om personen ser tillräckligt vidrig ut, kanske det inte hjälper att hon är jättetrevlig? Jag har inte stött på någon sådan vidrig flicka än, så jag får återkomma med svaret vid ett senare tillfälle.

Musikfrågan 3

Denna sångerska/musiker/låtskriverska är född 1946 och debuterade redan när hon var 13 år. En del filmer har hon hunnit medverka i dessutom. Hon kan spela gitarr, banjo, autoharp, piano och munspel. Till en början var hon fattig men nu har hon det riktigt gott ställt.

I låten jag söker sjunger artisten tillsammans med en annan artist och de seglar i väg till en annan värld. Låten är skriven av några kända bröder och vet ni vad? Kikki Danielsson spelade in låten på svenska med text av Ingela Pling Forsman. (Ja, vem annars?)

Regler i kontorslandskap

Ibland känns det som om jag hamnat på dagis. Man kan inte lära vuxna människor på en arbetsplats att uppföra sig genom att läsa upp regler för dem. Speciellt när de redan vet hur man uppför sig. Det känns verkligen nedvärderande. Det enda det bidrog till var att jag blev sur och tappade arbetslusten.

Jag känner mig rätt stressad för tillfället. Det räcker inte med att jag vet att det är svårt att hinna med allt, av någon anledning måste min hjärna också upprepa för mig gång på gång alla saker jag måste göra så att jag stressar upp mig ännu mer. Jag skulle behöva det där denkariet igen, som Dumbledore häller ut sina tankar i när det blir för mycket i huvudet. När K är ute och reser kan jag ju inte heller bolla tankarna med henne på msn som jag brukar.

Idag var det spanska igen. Det var näst sista gången. Det känns lite tråkigt för jag har väldigt kul på spanskan och vår lärare är både duktig och pedagogisk samtidigt som hon är en väldigt glad och trevlig person.


I morgon är det ryska. Jag har visst inte hunnit med läxan än, men jag kan nog inte få in mer i huvudet idag. Det får bli lite frukostryska i morgon...
I killed it

Jag tappade min kamera i marken igår. Nu har den tydligen dött och kommit till himlen för alla bilder jag tar visar bara ett starkt vitt ljus.

Den perfekta lösningen

Helgen borde vara minst fyra dagar lång. Hur ska jag annars hinna med att göra läxorna både till spanskan och ryskan, städa, tvätta, träna, få lite sol på mig och umgås med vänner? Det blir mycket svårt. Den enda lösningen är att kombinera. Några av mina vänner får förhöra mig på ryskaläxan medan vi tar en promenad i solen och några andra får städa min lägenhet under tiden. Ja, jag är ledsen hörrni, men jag ser ingen annan lösning. Det vore bra om ni kunde gå och handla lite också, för det är lite tomt i kylen.

Schlagerrecensionen

Var det inte ovanligt hög klass på Eurovision Song Contest i år? I vanliga fall brukar jag sitta och sucka och tappa koncentrationen av uttråkning till de flesta av bidragen, men i år tycker jag det fanns riktigt många låtar som gick att lyssna på.

Vad roligt att Norge gjorde sån storslam med sin fiolkille och vad roligt att det gick så bra för Island också. Den låten blir bara bättre och bättre varje gång jag hör den. Arash låt för Azerbaijan tycker jag faktiskt inte är så jätterolig. Varför kom den så högt upp? Turkiets låt Düm Tek Tek kan jag däremot tänka mig att dansa loss till när jag är ute nästa gång.

Så vad tycker ni?

Jag gillade Island och Israel. Och så Sverige förstås. Men det vet ni ju redan. =)  Alla mina favoriter gick vidare. Vad trevligt det är när saker blir som man vill. =)

Hoppas programledarna skriker lite mindre i finalen. De var rätt jobbiga..

Idag hablar jag español

Förra måndagen var jag tvungen att hoppa över min spanska eftersom jag hade ett styrelsemöte. På tisdagen kom jag i alla fall iväg på min ryska och lärde mig en himla massa nya saker. När jag sedan tog tunnelbanan hem var mitt huvud alldeles fullproppat av ryska. Då dök spanskläraren plötsligt upp bakom mig och sa: "Hola Annie! Como estas?" Jag skulle öppna munnen för att svara men min hjärna var helt tom. Det kom bara upp fraser på ryska. Plötsligt fick min hjärna tag i nån fras som inte verkade rysk. "Bien, et toi?", svarade jag glatt, men kom på att det inte kändes riktigt rätt. Spanskläraren skrattade. Hon måste tycka att jag är väldigt trög som inte ens lärt mig svara på hur jag mår efter en termins övning.

Idag var det spanska igen och jag fick sällskap på tunnelbanan hem av läraren. Den här gången var jag inne i spanskan så det gick mycket bättre att prata med henne. Kanske tror hon till och med  att jag inte är helt korkad längre. =)

Jag utvecklar

Jag har blivit ombedd att utveckla. Mitt förra inlägg var tydligen lite för invecklat. Nej. Inbundet? Avkortat? Hoptryckt? Och man vill ju inte vara knusslig. Därför kommer jag nu att vara mycket mer detaljerad och dessutom illustrera med bilder!


På keramiken gör jag saker som ser ut såhär:Och filmerna som kom heter Gray matters, The world unseen och I can´t think straight. De blir snart recenserade här på bloggen och de ser ut såhär:Seriealbumet som kom är med Johan och Pellevin och det heter Fången på Montresor. Och det ser då ut såhär:


Hoppas alla är glada och nöjda nu! =)

Trevliga saker...

...hämtade jag på Posten idag. Film från Amazon, ett seriealbum till samlingen och två biljetter till Pink.

Nu är jag helt färdig. Ikväll blir det bara sängen och jag. Lovely. Och i morgon blir det drejkurs mellan elva och fyra!

Jag älskar den fortfarande

Min juicemaskin alltså. Idag gjorde jag en smarrig drink på 2 apelsiner, 1 golden delicious och 4 jordgubbar. Än så länge har jag inte lyckats göra någon otäck blandning fastän jag blandat rätt vilt. Men det är väl som Brasse säger: Om man bara blandar sånt som är gott så blir det gott. Även om Eva och Magnus inte uppskattade hans sockerkaka med godis och korv i... = )

Lägg märke till den sjöodjursformade isbiten som har händerna på magen


Svaret på musikfråga 2...

...var förstås Elin Sigvardsson och låten "When it comes to you":

Musikfrågan 2

Vi kör hårt och går direkt på nästa musikfråga!

Nu söker jag en artist som är född på 80-talet i ett mycket litet land i landet. Utanför Sverige släpps artistens skivor under ett annat namn än det artisten använder i Sverige. Till hösten släpps faktiskt en ny skiva med artisten.

Och låten då? Jo, i låten gav artisten allt men fick tillbaka det rätt i ansiktet. Ja, så är det. Nu har artistens kärlek vänts till hat.

Svaret på musikfråga 1

I min första musikfråga eftersökte jag en dansk artist som påstod att hon inte visste särskilt mycket om kärlek. Trots detta hade hon i en tidigare hit upprepade gånger påstått att hon vill älska med dig.

Svaret var, som Miss Knowitall så riktigt uppgav, Hanne Boel. Megahiten I wanna make love to you kom före låten som jag nu sökte efter, Don´t know much about love.


Musikfrågan 1

Jag älskar musik. Och jag älskar tävlingar. Då borde jag naturligtvis ha både musik och tävlingar på min blogg. Allra helst musiktävlingar.

Såhär kommer det att gå till: Jag kommer med jämna mellanrum efterlysa en låt med tillhörande artist. Jag kommer att ge några ledtrådar om vilken artist och låt det kan vara. Om ni känner för det kan ni lämna en gissning i kommentarsfältet. Det kommer dock inte finnas några materiella vinster utan det enda man vinner är äran. Men äran skall icke förringas.

I denna min första musikfråga eftersöker jag en dansk artist. I den här låten påstår artisten att artisten inte vet särskilt mycket om kärlek. Trots detta har artisten i en tidigare hit upprepade gånger påstått att artisten vill älska med dig. Men friskt vågat är som vi alla vet hälften vunnet och hur ska man lära sig mer om kärlek om man inte ber någon visa en?

RSS 2.0