Four minutes (Vier Minuten)

Jag hade hört talas om att det skulle finnas lesbiskt innehåll i den här tyska filmen, men jag kan säga på en gång att det innehållet var alldeles för litet för att Four minutes skulle få vara med på den lesbiska topplistan.

Filmen handlar om en gammal pianolärarinna som undervisar fångar i ett kvinnofängelse. En dag får hon en jättetalang som elev och de börjar träna stenhårt för olika tävlingar. Fången är dock inte särskilt psykiskt stabil. Hon får raseriutbrott och slåss och gör illa både sig själv och andra. Och nej, det är inte fången som är lesbisk. Det är den gamla lärarinnan. Tydligen var lärarinnan som ung kär i en kommunist i Nazityskland. Kommunisttjejen hängdes och pianolärarinnan blev ensam kvar. Det är allt man får veta om den kärlekshistorien. Resten av filmen handlar om lärarinnans och fångens kamp att få spela på en stor tävling.

Filmen är lite småseg tycker jag. Kanske är den bättre om man själv spelar piano och då har större intresse för själva pianospelandet.

A village affair

A village affair är en engelsk film från 1995 efter Joanna Trollopes roman.

Konstnären Alice är gift och har barn med advokaten Martin (Inspector Lynley!), men hon är inte lycklig och kan inte måla längre. När familjen flyttar från stan till en liten by blir de vänner med Clodagh, som till skillnad från Alice är mycket glad och full av energi. Hon charmar direkt hela familjen. Martin börjar flirta med Clodagh, men det visar sig snart att det inte är Martin som Clodagh är intresserad av. Snart har Alice börjat måla igen och hon börjar till och med sätta upp sig mot sin diktator till svärmor. Då kommer Martins bror på besök och han börjar direkt misstänka att det är något mellan de två kvinnorna.

Det är bra skådespelare i den här filmen och den känns mycket engelsk, speciellt i de jättefula tantiga kläderna... Även om den är bra gjord och ibland lite smårolig så tror jag inte det är en film jag kommer att minnas så länge. Dels måste jag erkänna att jag inte gillade slutet och dels var huvudpersonerna inte några jag direkt kände med. Det får bli en sjuttondeplats på topplistan för A village affair, mest på grund av avsaknad av elektricitet och romantik.


1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
11. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
13. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
14. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
15. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
16. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
17. A village affair (engelsk film om gift kvinna som faller för sin nya väninna)
18. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
19. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
20. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
21. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
21. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
23. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
24. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
25. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
26. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

27. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

28. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
29. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
30. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
31. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
32. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
33. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
34. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
35. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Winter


Lite nostalgi

Vart tog egentligen Ardis vägen?

Bäst i delfinal 3: Annika Lantz

I helgen såg jag Melodifestivalen ute i snöiga skärgården med min mor och syster. (Far gömde sig i annat rum med stängd dörr i väntan på att OS åter skulle tränga sig in i rutan)

Något överraskande tyckte mor bäst om låten Heaven or Hell med hårdrockstjejerna Crucified Barbara. Syster tyckte Darin var bäst.

Själv hittade jag inte någon direkt favorit bland låtarna, men K har lärt mig att slå på texttv sid 198 så att man får se Annika Lantz twitterkommentarer. Där lät det ungefär såhär:

"Det är som Spice-girls, fast alla är blonda. Det är tur att de har instrument så man kan skilja dem åt. Jag vill vara dragspelsspice!"
"Crucified Barbara, är det Timoteij senare på kvällen?"

Kan vi skicka Annika till Eurovision?


det här med snöskottning...

Oj oj, mina handleder är helt slappa och axeln värker. Jag tyckte det var riktigt kul att skotta snö på landet i helgen eftersom jag inte gjort det alls tidigare i år. Men nu känns det. Det funkar knappt att skriva och lyfta tekoppen. Det blir ingen styrketräning på gymmet idag, det är då säkert. Jag får satsa på löpbandet och cyklarna. Om de nu inte är upptagna av OS-sugna män.

Jag undrade varför det bara var 15 grader i min lägenhet i morse. Sedan såg jag att det blivit -23 grader ute. Det förklarar ju saken. Jag drog på mig thermobyxor, stövlar och mina fluffiga skidhandskar när jag gick till jobbet. Det ångrade jag inte. Stackars människor som gick runt i små tajta jeans i kylan.


Farligt med OS

Anja Pärson kraschar i störtloppet och när tysken David Möller skulle bita i sin silvermedalj från rodeln framför fotograferna gick hans tand av. Akta er för OS pojkar och flickor. Det är farliga saker.


Tanden innan den gick av.

Stackars män

Männen på mitt jobb är trötta. Varför? För att de sitter uppe hela nätterna och tittar på OS. Ännu en sak att vara tacksam för att man slipper.

OS märks också på gymmet, där jag inte kan cykla framför mina vanliga tv-serier. Istället var jag igår tvungen att cykla till curling. Det är en mystisk sport måste jag säga. Jag förstår inte taktiken i den. Inte var det särskilt spännande heller, men männen runtomkring mig såg väldigt koncentrerade ut så jag vågade inte byta kanal.

Inatt är det tydligen nån slags hockey som ska ses, säger männen. Själv ska jag sova gott. =)

Den här helgen...

...var fin tycker jag! Och vad mycket skoj vi hittade på i Malmö: vi spelade squash, bowlade, åt brunch.. Och så såg vi förstås på Melodifestivalen. Jag tyckte Pauline var bäst i denna delfinal. Men faktiskt tycker jag också att Balkan-låten Hippare, hoppare hade sin charm. Det är något i den musiken som gör att jag bara dras med och blir glad. Vad mer? Jo, vi såg faktiskt hela den spanska serien "Chica busca chica". Den är himla knäpp och rolig tycker jag.

Kom nyss hem till min lägenhet och snön ligger fortfarande i drivor utanför. Fick pulsa fram med resväskan i kylan. Jag tycker det kan bli vår nu.

Det går

Jag har liksom aldrig kommit på tanken att gå ut och promenera en vardagkväll när det är mörkt och kallt. Men så ringde min nyinflyttade kollega och tyckte vi skulle gå ut på promenad och.. det var faktiskt jätteskönt. Bara man har klätt på sig ordentligt så fryser man inte alls och med all snö som finns nu är det inte ens mörkt. Vilken insikt. Fast jag tror ändå inte att det här betyder att jag kommer gå ut och gå alldeles själv i vinterkvällen. Nej, så kul är det inte. Pratsällskap är ett krav för vinterkvällspromenader.

I morgon bär det av till Malmö och jag borde packa. Tyvärr verkar min hjärna vara full av gröt så jag kommer inte på vad det är man ska ha med sig. Jag får sova på saken så kanske det klarnar i morgon. Jag måste ju vara rustad inför allt skoj K och jag har planerat: bowling, squash, brunch.... Mm, det här blir nog en riktigt bra helg. =)

Håll ut vänner! Två timmar kvar till fredag!!

Ombytta roller

K driver lite med mig...K säger: Trött. Sova?

Annie säger: Nej, jag vill ju prata med dig. Ska du sova nu igen? 

K säger: Men jag har vart uppe hela natten med mor och räknat på siffror och slickat kuvert.

Annie säger: Haha. Men du sov ju i förrgår! Du är säkert bara trött för att du har sovit för mycket.

K säger: Sen skall jag på gymmet och handla med syster och städa och tvätta och baka bullar och skriva en bok och äta brunch.

Annie säger: Asg

K säger: Nej, jag måste gå nu för jag måste bada och vika tvätt med. 


Lesbisk film

Som ni kanske har märkt gör jag en topplista över lesbisk film. Ni som inte har märkt det kan klicka på Lesbisk film i högermarginalen så hittar ni filmerna. Att några filmer som är med på topplistan inte har en recension beror på att jag började recensera filmerna på en annan blogg, men jag ska försöka skriva om recensionerna även till de filmer som fattas. Snart. =)

Igår beställde jag mer film från Amazon.uk! Snart får ni förhoppningsvis se recensioner även på dessa filmer:

-The bitter tears of Petra von Kant
-Oranges are not the only fruit
-High Art
-Here come the girls
-Treading water

Kvar i osett-högen har jag sedan tidigare:
-Lost and delirious
-The world unseen

Ja, det blir en del att titta på! Topplistan fram till idag ser ut såhär:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
11. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
13. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
14. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
15. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
16. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
17. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
18. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
19. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
20. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
21. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
22. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
23. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
24. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
25. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

26. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

27. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
28. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
29. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
30. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
31. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
31. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
32. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
34. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


I knew it!

Hata hata hata... november. Men nu är det snart vår! Tjoho!


Melodifestival deltävling 1

Då var det igång! Kvalitetsnivån på den första deltävlingen var ganska låg och jag fick inte någon favorit. De jag ville skicka vidare var nog Pain of Salvation och Linda Pritchard, men det ville sig inte. Jag hoppas på bätte bidrag i den kommande tävlingarna.

If these walls could talk 2

Den här filmen är faktiskt tre filmer. Gemensamt för personerna i alla historierna är att de bor i samma hus. Bäst gillar jag den första filmen. Den är vacker och lite sorglig och skådespelarna är mycket bra. Den handlar om två äldre damer som har levt tillsammans i nästan hela sina liv och fortfarande älskar varandra över allt annat. Sedan dör plötsligt den ena damen och hennes släktingar kommer för att ärva huset.

I film nummer två har ett lesbiskt hippiegäng flyttat in i huset. En av tjejerna (Michelle Williams) blir kär i en tjej som klär sig i manskläder (Chloë Sevigny) och det blir av någon anledning inte populärt bland hennes vänner.

I den trejde filmen försöker Sharon Stone och Ellen Degeneres skaffa barn.

Personligen tycker jag att den första filmen är bäst, den andra lite sämre och den tredje är sämst. Jag hade sett fram emot att se Ellen och Sharon, men de är verkligen jättefåniga där de studsar runt och säger fåniga skojrepliker så att man tappar bort hela allvaret i deras skaffa-barn-svårigheter.

En elfteplats på listan blir det för If these walls could talk 2. Det som är bra med filmen är att det är mycket plats för kärleken i historierna. Det som är mindre bra är just att varje historia blir lite för kort.

PS: Filmen kostar bara 10 kr på Ginza just nu.


Topplistan:

 
1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
11. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
13. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
14. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
15. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
16. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
17. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
18. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
19. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
20. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
21. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
22. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
23. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
24. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
25. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

26. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

27. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
28. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
29. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
30. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
31. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
31. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
32. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
34. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Let´s Dance

O ja. Claudia var så bäst och snyggast den här veckan med.


En massa blogg

Tänk, nu är bloggande så stort att bloggande har en egen gala. Stora Bloggpriset hölls på Nalen och de här bloggarna fick flest röster i sina kategorier:

Prylar och teknik: Moderskeppet
Design och inredning: Emmas designblogg
Kultur och nöje: 365 saker du kan göra
Sport-priset: Bara ben på Glenn Hysén
Vardagsliv och fritid: Heja Abbe
Politik och samhälle:  Farmorgun i Norrtälje
Mode: Kenza
Aftonbladets hederspris: Carl Bildts Alla dessa dagar

Nu undrar man: Är de här bloggarna BÄST eller har de bara flest läsare? För det är inte nödvändigtvis samma sak. Ibland har jag klickat mig in på några bloggar som funnits med på olika topplistor och blivit jättebesviken. Jag längtar efter de där bloggarna som skriver med humor, fantasi, inlevelse och ett vackert språk. Ja, det vill jag läsa.

RSS 2.0