Tankar på tunnelbanan


Du är fin!


Flata med god smak


Repris

Jag blev uppmärksammad på att några av serierna jag ritat inte har kommit med under kategorin "Mina serier". Jag har helt enkelt varit förbannat SLARVIG! Ja, jag erkänner det. Jag är också förbannat lat och orkar inte leta rätt på de jättegamla inläggen för att ändra kategori, så istället kommer jag nu att klistra in dem en gång till. Så om ni just såg dem och tänkte att: Men det här har jag ju sett förut!!, så: ja, det har ni!

Hon är fin


Charm och humor


Listornas försvar

Jag har gjort en lista, en lång lång lista där jag kan bocka av allt jag har att göra. Våga inte säga något ont om listor! De är räddningen för förvirrade Anniesar, som ena stunden tror de vet precis vilka ärenden de skulle gå och i nästa stund står och kliar sig i huvudet och undrar var de befinner sig och varför. Men jag har ett bra försvar om du försöker klaga på mig. Det beror helt enkelt på att jag hela huvudet fullt av idéer och vackra tankar. Till slut får inte allt plats och några saker trillar bort. Min hjärna prioriterar då bort de tråkiga ärendena och väljer att komma ihåg de roliga fina sakerna. Det är då det är dags att ta fram listan, den långa listan som jag fyllt på i två veckor nu och få upplysning i tillvaron.

Semester!

Nu har jag haft semester i 5 timmar och 4 minuter. Det känns väldigt bra. Om några timmar till kommer det kännas ännu bättre för då är jag ute i skärgården.

För förvirrade filmlesbianer som trillar in på bloggen medan jag är borta kan jag svara på era vanligaste frågor på en gång:
1. Filmerna finns under kategorin Lesbisk film i högerkanten. Klicka på den så ser ni allt!
2. Filmen är inköpt på den engelska sajten Amazon UK.
3. Det är inte rätt väder för att se på film just nu. Men snart blir det fler recensioner!

Om ni hade tänkt ställa en annan fråga en de jag just svarade på går det förstås bra att maila, så svarar jag när jag kommer hem igen.

Nu måste jag klä på mig lite. Annars släpper de nog inte ombord mig på båten.

Puss puss

Jag är...

...otroligt sömnig nu. Jag har suttit och väntat hela kvällarna på att det ska komma in sval luft genom fönstret, men det gör det aldrig. Nån gång efter tolv blir jag dock så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna längre så då somnar jag ändå. Det har gått förvånansvärt bra att ta sig upp på morgonen och gå till jobbet ändå, säkert för att det är så ljust. Men idag blev det molnigt och mycket svalare och direkt hamnade jag i dvala. Jag skulle vilja gå hem och lägga mig nu på en gång, men det tycker nog inte chefen är någon bra idé.

Igår var vi och badade. Det var riktigt skönt, även om vattnet var nästan lite för varmt. 24 grader sa någon. Ikväll går det kanske att sova? Fast mycket kan hända än...

Nu blir det spännande

Jag ska skaffa mig Sheryls nya album förstås, för det gör jag ju alltid. Att döma av låten Summer Day, så är det här albumet inte så rockigt, men det kan ju hända att allt inte går i samma stil. Det ska bli spännande att se!


l
VH1 TV Shows | Music Videos | Celebrity Photos | News & Gossip

Dagens fråga

Vad gör den här mannen?
A) Han har så snygga kalsonger att han inte kan sluta titta på dem
B) Han har fått stånd för första gången i sitt liv och är lite chockad
C) Han stretchar nacken
D) Han har somnat
E) Han försöker lyfta stenblocket bakom sig
F) Har ni några andra förslag?


Jag har sett den här bilden på reklamen varje gång jag loggar in på Qruiser och varje gång har jag undrat vad som egentligen var reklammänniskornas tanke? Kanske är det en jättebra reklam som får alla männen att titta på kalsongen istället för killens ansikte? Ja, det kan hända...

Det roliga med Facebook eller receptionistens återkomst

När jag öppnade min mailbox låg där ett brev från någon som ville bli vän på Facebook. Jag kände först inte igen namnet, men sen fick jag ett meddelande också och insåg att det var receptionisten från hotellet i alperna där jag var au-pair för 12 år sen. Säga vad man vill, men sådana saker hände aldrig innan Facebook fanns!

Det roligaste var, att för 12 år sen, precis innan jag skulle åka hem till Sverige igen, så försvann receptionisten mystiskt från hotellet. En dag var hon bara borta. Och ännu konstigare var att kökschefen i hotellets restaurang försvann samtidigt.. Kvar stod hotellägaren utan receptionist och kökschef och kvar stod också kökschefens fru och barn och undrade vart han tagit vägen. Jag måste erkänna att jag undrade också, men jag åkte hem till Sverige och snart hade jag glömt bort allt det där.

Men nu idag, så hörde receptionisten alltså av sig och jag kunde ju inte låta bli att fråga. Jodå, de hade rymt tillsammans till Australien. Och nu var de gifta. Så kan det gå.


Hår...

Annie: Vad jag ser ut! Jag måste klippa mig!
Systeryster: Varför sätter du inte upp håret bara?
Annie: Vaddå sätter upp? Jag har ju kort hår. Det går inte att sätta upp!
Systeryster: Klart det går. (sätter upp hår med snodd)
Annie: Det var som tusan.
Systeryster: Vad fint det blev.
Annie: Blev det? Jag kanske ska gå så här till jobbet på måndag?
Systeryster: Ja, gör det!
Annie: Det ska bli kul att se vad de säger!

15 timmar senare: Annie kommer in på jobbet:

Kollega 1 (lyser upp): Nejmen! Har du skaffat glasögon?!
Annie (mumlar): Nej, det har jag haft sen jag var 6 år....

Fire

Idag har jag sett indisk film! Fast alla talade engelska så jag förstod nästan allt de sa... =)

Filmen Fire handlar om Sita som blir bortgift till en indisk man, Jatin, och flyttar in i huset där han bor med sin bror, broderns fru och deras gamla mamma. Det visar sig snart att Jatin är kär i en kinesisk kvinna, som dock inte vill gifta sig med honom och att han gift sig med Sita bara för traditionens skull. Sita blir istället kär i broderns fru, Radha. Radha har också äktenskapsproblem, för hennes man vill inte ha sex. Han övar på att tämja sin lust eftersom lusten enligt hans lärmästare är roten till all ondska. Istället övar han på att ligga bredvid sin fru och inte ge efter för lusten. När Sita flyttar in återfår Radha lusten att leva och älska, men hur länge ska de klara av att hålla sin hemlighet ifrån sina män och den gamla mamman? Och vad skulle hända om de fick reda på det? Det ska jag förstås inte avslöja.

Nu borde jag väl försöka ge någon slags bedömning om vad jag tycker om filmen. Få se.. Den var fin ibland, i gesterna av ömhet och de få kärleksorden, men det var inte mycket av den varan. Är man intresserad av heta kärleksfilmer är det här fel film att se. Kärleken finns, men den är inte så fysisk.

Ibland kändes filmen mycket indisk och jag insåg att jag inte vet tillräckligt mycket om hur Indien fungerar för att förstå innebörden av allt som händer. Fastän filmen är ganska ny (1996) så kändes vissa saker mycket gammaldags. Det verkar inte roligt att vara kvinna i Indien och leva för att tjäna sin man.

Fire är inte någon actionfilm direkt. Det är mest prat och bilder av kvinnornas vardag där de lagar mat och tvättar och ser på indisk film. Men det kan vara lite intressant att se också förstås. Slutscenen var lite mystisk tycker jag, men det var kanske för att jag förväntade mig något annat, eller något mer, eller.. ja, säg till när ni sett den så får vi diskutera det då!

Så till placeringen. Filmen går absolut att se, men det är inte något vältrande i romantik och lesbisk kärlek. Därför blir det en blygsam 21:a plats för Fire.
1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. Eloïse
7. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
8. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

9. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

10. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

11. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
12. The secret diaries of Miss Anne Lister (Att vara lesbisk på Jane Austens tid)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
13. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
14. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
15. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
16. High art (Amerikansk film om knark och kärlek)
17. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
18. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
19. And then came Lola (Lesbisk version av Lola rennt, fast sämre)
20. A village affair (engelsk film om gift kvinna som faller för sin nya väninna)
21. Fire (indisk film där traditioner möter lesbisk kärlek)
22. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
23. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
24. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
25. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
26. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
27. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
28. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
29. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
30. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

31. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

32. Here come the girls 1 (Nio lesbiska kortfilmer från USA, Canada och England med varierande teman)
33. Oranges are not the only fruit (Brittisk film om lesbisk flicka adopterad av tokreligiös kvinna)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
34. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
35. April´s shower (Smårolig och halvt utflippad amerikansk film om en möhippa.)
36. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
37. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
38. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
39. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
40. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
41. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


RSS 2.0