Indeed

Jag skickade ett mail till en kollega som är på semester och fick tillbaka frånvaromeddelandet:


Jag återkommer när jag är tillbaka.


Det är ju helt perfekt! Det behöver aldrig ändras heller. Jag ska definitivt använda det nästa gång!


Vårtecken

Min cykel har smält fram! Den har stått under en snöhög hela vintern. Jag undrar om den fungerar... Nej, det var inte meningen att vara så vårdslös, men där i höstas blev det ju plötsligt iskallt och började snöa en dag och jag trodde det var tillfälligt och skulle försvinna dagen därpå. Så visade sig inte vara fallet och när jag försökte öppna låset visade det sig att det hade frusit. Cykeln stod fastkedjad och gick inte att få loss. Vaktmästaren tyckte det var praktiskt när det började falla istappar från taket för då knöt han ett varningsband mellan min cykel och husväggen... Oh, stackars min fina röda cykeln som fått stå ute hela vintern. Om det här magonda går över snart ska jag inspektera hur den klarat sig, men nu ska jag bara vila lite i soffan och sedan heja på Claudia i Let´s dance.

Det här är jag... (enligt Birthday.se)

Tvillingarna (21 maj - 21 juni)Luftens natur är att vara intellektuell och positiv

Nyckelord: Brev, böcker, historia, rapporter, radio, telefon, konsthantverk, kommunikationer
Färg: Gul
Metall: Kvicksilver
Stenar: Beryll och akvamarin

Tvillingarna står för föränderlighet och anpassning. Snabbtänkta och rörliga. Tankar och ord betyder mycket och de älskar livliga debatter. Svårt att koncentrera sig på en sak i taget, både vad det gäller yrkesprojekt och kärleksrelationer. Behov av omväxling och gillar inte regelbundna vanor. Ytlig inlärningsförmåga, kan ofta väldigt lite om väldigt mycket. Verkar ofta kylig och ytlig, rastlös och nervös, men tack vare behovet av kontakt med andra, är de ändå ofta populära som vänner. Barn brukar uppskatta tvillingens påhittighet. Älskar att flirta!

Lämpliga yrkesval: Allt inom kommunikation, ex. Journalist, författare, dramatiker, reporter, telefonist, lärare, eller yrken som innebär resor.
Fysiska kännetecken: Slank, glad, levande ljusa ögon, silkigt hår.
Känsligaste kroppsdel: Lungor, nacke och axlar


Penelope och Lisbeth

Jag har bläddrat lite i tidningen på nöjessidorna. Penelope Cruz kommer tydligen att vara med i Pirates of the Carribbean 4. Det verkar ju bra. För Penelope är ju bra. Ja, överhuvudtaget är det bra att det blir en 4:a av filmen, för jag gillar Pirates-filmerna. Massor av äventyr, fantasi och romantik. Och när de slåss är det med sablar och en och annan kanon istället för trista kulsprutor som massmördar folk. Och ingen skriker fuck en enda gång. Det är så film ska vara!

Det står en hel del om Hollywoodproduktionen av Stieg Larsson-trilogin också. Tydligen ska först den svenska filmen släppas och sen gör de en amerikansk version också. I och för sig lär de väl bli helt totalt olika så det kanske inte gör något. Dessutom har jag hört att amerikanarna inte gärna ser utländska textade filmer, så det kanske inte är så många som ser den svenska versionen. Jag undrar hur de ska amerikanisera filmen så att den passar in. De måste göra om alla titlar på alla regeringsmännen och alla andra som har titlar som är typiskt svenska. Och i vilka städer det ska det hela utspelas tro? Och allra viktigast: vem ska spela Salander? Säkert blir det nån lång blond hollywoodsnygging som är helt fel för rollen. Men det gör väl inte amerikanarna något eftersom de inte läst boken. Mm, det ska bli mycket spännande att se slutresultatet!


Något att se fram emot

Allting som är tråkigt går så mycket lättare när man har något att se fram emot. Just nu ser jag fram emot K:s och min resa till Göteborg i påsk. Vi ska bo på femstjärnigt hotell och gå på något akvarium som K har glömt vad det heter. Tydligen kan man få "nattning" på hotellet. Då kommer någon och drar för gardinerna och lägger en bit choklad på kudden. Det verkar lite onödigt tycker jag. Dra för gardinerna kan man väl göra själv. Och choklad ska man väl inte äta när det är sovdags. Undrar om de stoppar om en också? Och ger en liten puss på kinden kanske.

Min planerade lottovinst i lördags på 196 miljoner, eller vad det nu var, blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. 25 kronor vann jag. Hur ska det räcka till alla lägenheter och resor jag lovat bort till höger och vänster? Nej, jag får nog göra ett försök till om det här ska gå ihop. På onsdag kan jag vinna istället. Bäst jag går hem och kikar på lägenhetsannonserna.

Vårpromenad


Den här veckan...

...har bestått av för mycket ätande och för lite motion. Det är dags att ändra på den saken och klämma in lite träning nu i helgen. Man mår faktiskt inget vidare av att bara sitta still och äta. Nej, själva ätandet tänker jag förstås inte ändra på. Att äta är bland det trevligaste jag vet. Det gäller bara att röra sig lika mycket så det blir balans i det hela. Det är planen. Hepp. Två timmar till helg.


Percy Jackson

På reklamen såg det ut som en rip off på Harry Potter och.. ja, det var väl till en stor del så. Man skulle kunna säga att man tar en del Harry Potter, en del grekisk mytologi och en del God bless America för att få fram Percy Jackson. Visst hade filmen sina ljusa stunder, men den lyfte aldrig riktigt. Ändå var det rätt fina skådespelare i. Kanske var det replikerna, eller klippningen, eller bara att det kändes så konstigt att de grekiska gudarna såg USA som hela världen och bara hade amerikanska barn. Jag menar, borde de inte bo i Grekland, om de nu fanns kvar? =)

Poolia?

Jag tyckte först det lät lite underligt att finskan bakom mig hade köpt sin nya soffa på Poolia, men sen insåg jag att det var på BOLIA hon hade köpt den. Hon kan bara inte säga bokstaven B.

Det kunde ha varit fint

Kollegan: ...och när vi klev av båten på ön så höll de bröllop där. Men det konstiga var att jag såg TVÅ tjejer i brudklänning! Så jag frågade: Ska ni ha TVÅ bröllop här idag?
Annie (glad med lysande ögon): Åh, och så var det två tjejer som gifte sig med varandra!!
Kollegan: Nej, det var tydligen brudens kusin som också hade vit klänning. Det får man ju inte ha på bröllop!
Annie (besviken): Jaha.. Nej, det får man ju inte...

Montag

Äntligen lite ordning i Mello-röstandet. Hade Pernilla Wahlgren vunnit hade jag funderat på att emigrera till Norge. Nu får vi se hur Annas låt funkar i Europa. Yohanna kom ju ändå rätt bra med sin ballad förra året, så det skulle ju kunna funka.

Nu är jag tillbaka i Stockholm och på jobbet efter att ha tillbringat helgen i Malmö. Där blev det bland annat brunch på Retro (god), Alice i Underlandet på bio (ja, jag gillade den), prylmarknad (som resulterade i en coca-cola tavla för 10 kr, istället för fina plåtburkar som jag egentligen var ute efter), guidad rundtur på Operan (med en guide som påminde mycket om karaktären Nina Schatterius) och besök på Malmöhus och även en snabbtitt på Tekniska museet. Jag blev även ägare av en katt i två timmar eftersom jag vann en av K:s katter i ett vad, men jag lämnade tillbaka den igen, för jag tror hon skulle bli rätt ledsen om hon blev av med den.

För övrigt hoppas jag att jag vinner på lotto snart så jag kan sluta jobba.

Bra saker...

...är att jag hittat en ersättare som ska ta över mitt kassörsjobb i föreningen! Freedom, freedom! Och att jag anmält mig till en copywritingkurs i höst. Och redan nu är en bra sak att jag ska åka till K i Malmö i helgen. =)

Just a virus of the mind?

Jag verkar ha drabbats av nåt trötthetsvirus. Hela veckan har jag känt mig så väldigt sömnig. Igår fick jag dessutom huvudvärk, men jag vet inte om det hängde ihop med tröttheten eller om det var att Skatteverkets informationsdag var så otroligt tråkig. Två arbetsdagar kvar denna vecka. Hoppas de blir trevligare och enklare än de varit hittills i veckan. Nu ska jag gå till jobbet och se hur många fel jag gjorde när jag försökte jobba igår kväll...

Finast?

Jag kunde inte låta bli att gå in och titta på bilder från röda mattan på Oscarsgalan. Många kvinnor i klänningar var det, men de flesta var inte så fantastiska ändå. Undrar om inte den här var vackrast. I alla fall passar Penelope väldigt bra i den.
Mina biobesök

Hon som spelar den lesbiska lärarinnan i den hemska filmen Precious är mycket vacker. Hon heter tydligen Paula Patton i verkligheten, men i filmen heter hon Blu Rain. Det är lite finare måste jag säga.
Mariah Carey är också med i filmen. Hon spelar en ful socialarbetare. Skönt ändå med en kändis som vågar spela "ful" i en film. Då måste hon ha lite självdistans. I övrigt var filmen rätt tung. Allt i hela världen var emot stackars Precious. Ja, utom den vackra lesbiska lärarinnan förstås. Jag var alldeles omtumlad när jag kom ut från salongen. Jag tror till och med att jag drömde om filmen sedan på natten. Nej, inte på grund av den vackra lesbiska lärarinnan, utan på grund av all psykisk och fysisk misshandel som Precious fick ta.

En annan film som jag såg nyligen var "Avatar". Jag hade inga höga förväntningar, men den där djungeln de hade skapat var faktiskt riktigt vacker att se på. Däremot gillade jag inte de amerikanska militärgubbarna som bara skulle slåss och kriga och förstöra saker hela tiden. Överhuvudtaget gillar jag inte filmer med krig och amerikaner som springer runt och skjuter och skriker fuck.

Nästa helg ska jag se Alice i Underlandet. Det ser jag fram emot. Den ser ut som en färgglad karamell i reklamen. Förmodligen går det att njuta av bilderna även om handlingen inte är jättebra.

Nu blev jag hungrig! Puss på er.

Resultatet

Ja, det där gick ju ungefär så fel som det kunde. I Andra chansen alltså. Pauline var söt. Och Crucified Barbara var bra. Men Pernilla Wahlgren gick till final. Suck.

Annie tippar utgången av andra chansen

Jag tycker inte om det här duellerandet i Melodifestivalen. Det känns väldigt orättvist. Men tv handlar sällan om rättvisa utan om vad som blir bra tv. Men nu är det som det är och mina två favoriter, Pauline och Crucified Barbara möts i första omgången. Typiskt.Så här tror jag att utgången blir:
Pain of Salvation slår ut Pernilla Wahlgren
Crucified Barbara slår ut Pauline
Orsa spelmän slår ut Neo
Alcazar slår ut Jessica Andersson.

I omgång två tror jag att:
Crucified Barbara slår ut Pain of Salvation och
Alcazar slår ut Orsa spelmän

Jag tippar alltså att Crucified Barbara och Alcazar tar sig till Globen.
Vi får se hur rätt/fel jag får!

...

Idag snöar det från vänster. Det är härligt med omväxling.

risigt läge

Folk runtomkring mig hostar och snörvlar. Alla klagar över att de har så otroligt ont i halsen. Hur länge kan jag klara mig undan det här? Det känns som att mina chanser inte är jättestora...

Shit...

"Var femte kollega hatar dig i smyg", läser jag i Metro Teknik. Det låter väldigt mycket. Jag som trodde jag var rätt trevlig. Undrar vilka det är. = 0

Träning och omklädningsrum

När jag går till min funktionella träning klockan halv sju på morgonen är det ljust ute. Jag undrar inte längre varför jag är uppe mitt i natten. Det gick bra på träningen idag. Jag orkade mycket mer än vanligt. Det är underligt, med tanke på att jag kände mig så svag igår när jag försökte träna på gymmet. Min dagsform varierar otroligt mycket.

Lite trångt var det i träningssalen idag för det kom dubbelt så många personer som vanligt. Beror det på sportlovet? Jag hoppas det är tillfälligt, för det var lite jobbigt när den butchiga damen framför mig stack ut sina fotbollsstrumpefötter i ansiktet på mig.

I omklädningsrum får man veta mycket om människors personligheter. Vissa springer omkring nakna fram och tillbaka och sprider ut sina saker över minst tre bänkar så att ingen annan får plats. Andra tittar ner i golvet och försöker nästan gömma sig inne i sitt skåp. En tjej brukar ta otroligt lång tid på sig att byta om. Hon är i omklädningsrummet när jag kommer och hon är kvar när jag går. Eftersom jag har en livlig fantasi har jag tänkt ut att hon är lesbisk och älskar att vara i omklädningsrum och studera kvinnliga kroppar. Idag tittade hon väldigt mycket på mig. Eftersom jag fortfarande har en mycket livlig fantasi tänkte jag att det är för att hon känner igen mig från Qruiser. Jag fick nästan lust att göra som golvtittarna och försöka gömma mig i mitt skåp. Sedan insåg jag att jag nog låtit mina tankar driva iväg med mig en smula. Då såg jag hur tjejen lyfte sin väska och gick. Från väskan dinglade ett pride-märke.

Message to Sheryl

Sheryl, I still love you. Please come to Sweden soon.


Stay inside tants

Vädret i Stockholm idag: Skridskobana.

Äldre tanter rekommenderas stanna inne. Behöver ni mat är det nog bättre att beställa från NetXtra.
Observera att detta bara gäller gamla sköra tanter, inte unga tanter som H och M. Ni kan fortfarande gå ut. Men ta på er skridskorna först.


Disappointment..

Vilken usel melodifestivalomgång det har varit i år. Jag är besviken. Det finns inte något bidrag jag verkligen känner för. Vi får ta och göra så att vi skippar finalen och jag bara enväldigt utser Linda Pritchards Brick&Lace-bidrag "Hot hot hot" till vinnare, men så tar vi in Shirley Clamp att sjunga låten i Norge.


Kul...

Det snöar från höger. Nyss snöade det nerifrån och upp. Vinden piskar i ansiktet. Snön smackar ner i marken och smälter direkt. Vattnet har bildat hav över gator och trottoarer. Människor försöker hitta land mellan pölarna. Jag läser i mitt träningsprogram till Vårruset: "Backträning". Haha. Ha. Ha.


RSS 2.0