Det här behöver ingen läsa. Jag vill bara ha utlopp för mina aggressioner.

Idag känner jag mig både rastlös, trött och lite småbitchig. Vilken härlig kombination. Dessutom kan jag inte få ut den där spanjoren ur huvudet som ylar om Aaalgo pequenito ooooh algo chiquitito oooooh. Det borde finnas öronproppar som stoppar ljud inifrån. För att hålla mig från att säga otrevliga saker till människor tänker jag på systers användbara fras varje gång någon stör mig: ”Kan inte han bara dö?” (Det ska uttalas mycket lugnt och samlat med ett leende på läpparna) Jag vill inte vara här idag.


Det var faktiskt...

...väldigt trevligt att se Eurovision fastän Sverige inte var med. Det blev så avslappnat och man intresserade sig för de andra länderna på ett helt annat sätt.

Mina favoriter var Tyskland, Serbien och Albanien och jordgubbsbålen. (Tack c och h. Det är alltid mycket trevligt hos er!)

Nu är träningen avklarad och man får gå ut i solen - hurra! Bort till Hornstulls loppis ska jag gå och vem vet, om jag har tur kanske jag hittar nån fin burk till samlingen.

Sämst i helgen: För små kläder (för stor mage) och död torsk-handslag. (Brr!)
Bäst i helgen: Sol, grönt, Eurovision, trevliga människor och han som just cyklade förbi i en sån rolig hatt.

Ibland...

...är det så skönt att inte vara kändis. När jag skulle logga in på tyska Yahoo var där en stor bild på prinsessan Madeleine med texten "Var gömmer hon sig?" Jag hade glömt att tyskarna är så extremt intresserade av de svenska kungligheterna. Men när jag bodde där såg jag att de hade svenskarna på sina skvallertidningslöpsedlar varje vecka. Och alla rubriker var totalt påhittade. Där kunde stå "Babylycka! Vi träffar Victoria och hennes tre barn."

Tänk dig att din tjej/pojkvän hade varit otrogen mot dig och det tog slut mellan er. Hela världen skulle veta om det och när du bara skulle vilja vara i fred och gråta ut skulle journalisterna jaga dig dygnet runt för att försöka ta en bild, helst när du gråter eller pratar med en annan tjej/kille. Lagom roligt.

På tyska Yahoo finns många underliga artiklar om Madeleine, tex ger de förslag på nya drömprinsar åt henne. Man kan också rösta om hur länge man tror att hon kommer vara ledsen. Det verkar väldigt meningsfullt.

Hellre komma fram några timmar sent

L skriver kommentarer på Facebook på mobilen under den långa bilresan genom Sverige. Tur att internet och Facebook finns när man har tråkigt på vägen. Så kan man småprata och ha lite trevligt. I alla fall tills såna där jobbiga människor som Annie lägger sig i. 

L: Vi kör försiktigt. Hellre komma fram några timmar sent än att inte komma fram alls.
Annie: Det beror väl på vart man ska det.
L: Jag vill nog alltid komma fram levande, oavsett vart jag ska.
Annie: Har du inte hört den där låten ”Highway to hell”?


Annie schlagerbloggar

Nu var det igång!
Tre stycken programledare, fasiken så jobbigt. Jag vet inte var jag ska titta. Hon i rött har en sladd i håret. Varför tar ingen bort den?

Nu kan man rösta redan innan man hört låten. Då kan Kroatien och Slovenien sluta titta nu. Men remember: You cant vote for your own country!

Vilka charmiga och naturliga programledare. Jag gillar bäst den ljuse som pratar.. vad säger man.. nengelska? Som svengelska fast i Norge.

Litauen: Oj, de har glömt ta med fejkinstrumenten! Vad pinsamt! Sen upptäckte alla att de råkat ta på sig likadana byxor.

Armenien: Sångerskan är över 2 m lång säger de. Coolt. Men det syns inte så mycket där på scenen. Armenien verkar gilla svarta hårsvall på sina sångerskor. Det har jag sett förut. Vad är apricot stone? Syftar det på alla brösten på scenen? Undrar hur långa bröst hon har.

Israel: Nu kommer en Idol-kille med en extremt svårsjungen låt. Ojdå. Ska han klara detta? Söt är han i alla fall. Han kanske kan vara ihop med vår Idol-tjej. Nu börjar den svårsjungna delen. Det blev inte så bra.

Danmark: Nu kommer Sveriges låt. En av dem. Det är många svenskar som skrivit låtar i Eurovision i år. Thomas G:son är det nu. Han brukar skriva mycket "schlagrigt." Oj det är Tommy Nilsson i Neos kavaj. Och han sjunger den där Every step you take, every move you make..

Schweiz: Oj. Nu kommer en Celine Dion-kopia en på scen! Fast det är en liten skäggig man som sjunger. Sjunger han på svenska nu? Det bästa som går ner hörde jag. Och så doatjejerna: Ont det gör ont det gör jätteont. Undrar om han är flint under den där benan. Han får akta sig för Carola-fläkten.

Sverige: Tjoho! Sweden! Vi är bäst! Precis lika bäst som alla andra bidrag... Nej vänta, det där var Annika Lantz replik. Jag behöver inte vara opartisk. Vilken tur! Vad rött och fint det är. Jag tror hon är rätt nervös. Hennes röst håller men hon är lite mer andfådd än vanligt. Där satt den! Du är bäst Anna! Det där måste bara ta dig till final!

Azerbadjan: Nu blev det blått istället, med lite RnB-attityd. You smell like lipstick? Hm... Den här är ju också svensk förresten. Anders Bagge!

Ukraina: Haha, valde hon en låt hennes man skrivit? Ingen partiskhet där... Hm, den var lite rockig ändå. Lite Alanis-känsla.

Nederländerna: Hon är kär! Vad härligt. Och det är nån show.,, Vad är det för nåt där i bakgrunden? En speldosa? Nejmen, svensk dansbandsmusik! Nu kan svenskarna bugga därhemma i sofforna! Det ska bli roligt att se vad Sverige ger Nederländerna för poäng. Såna här tralliga tjatiga låtar är rätt farliga. Kommer ni ihåg när Estland vann med sin "kalkon-låt"?

Ja, jag håller med Edward och Christine. Det är jättesynd att man inte kan rösta på Anna.


Rumänien: Va? Vad sa han? Jessica Rabbit? Är det Roger Rabbits fru? Den här låter bekant.. Är det den där Hey you over there and all you people everywhere I know mysef, Kinnda´s gonna freak you out? Oj, vad hon skrek. Och rösten höll. Imponerande.

Slovenien: En dragspelare och frisören Barbara. Kan det va nåt? Jag ska inte försöka uttala namnet på bandet. Titta en Hasselhoff! Och österrikisk vals! Det här kommer tyskarna och österrikarna gilla! Den kommer gå varm på after skin! En blandning av rock, ballad, disco och folkmusik. Hihi, vad roligt. K tycker han låter som Lasse Holm. Det kan jag hålla med om.

Irland: Sverige! Igen! Vem är Lina Eriksson? Nu är det grönt förstås, när Irland kommer. Och så är det ballad förstås. Irland älskar ballader. Tror inte jag kommer minnas denna om några minuter... Wow, det är samma tjej som sjunger och som står i bakgrunden och spelar flöjt! Det borde man ju få extrapoäng för!

Bulgarien: Oj, inoljade pojkar i vitt. Gillar bögarna denna?

Cypern: Hm, har han svart tejp på gitarren? Är den trasig? Stackarn. Han ser väldigt liten ut. Undrar hur gammal han är? Den här kommer jag inte heller att minnas nån längre stund. De försöker göra den till mer än den är genom att ha en kör i bakgrunden. Har den en refräng? Den låter likadan hela tiden.

Vad jätterolig han var med sina slipsar.. snark. "Vad de spökar", säger K.

Kroatien: Femminem heter de. Är det en kvinnlig Eminem? Nej, det verkar inte vara Eminem-stil på det här bidraget. Det skulle vara intressant att veta vad de sjunger om. Det är rätt intetsägande i nuläget.
 Men de har ju fina klänningar.

Georgien: Är det Petra Mede som kommer? Nej, det var inte alls likt nu på närmare håll. Vad dramatiskt det känns. De flyttar henne hit och dit. Drar lite i henne. Oj, hon blinkade! Vilken action.

Turkiet: Så oturkiskt det här var. Det blinkar så jag blir alldeles trött i ögonen. Det här låter mer som Eminem än Femminem. En tjej i ståldräkt med nån gnistgrej. Är det coolt? Nu kom hon ut ur stålet. Så fint.

Nu var det slut! Nu kommer de tre igen. Hon har kvar den röda sladden i håret.

Jag blev mycket sömnig plötsligt. Hoppas nu att Anna får många röster!

Näe.. det är fan inte sant. Det här var inte rättvist. Anna förtjänade en finalplats. Nu är jag sur. Var inte ledsen Anna. Du var bäst ändå.
Nu säger jag tack och hej. Godnatt därute, var ni än är.


Status update

Aj aj, det gör ont i halsen. Jag var på Apoteket nyss och köpte mig några tabletter för smärtstillande vid halsont. Zyxmint heter de. Nu när jag sugit på en sån tablett känns det som att både tungan och halsen domnat bort. Rätt skönt i och för sig, men lite mystiskt känns det. (Jag undrar vilken reklam de kommer att klippa in nedanför det här inlägget. Apoteket, Zyxmint, eller en annan medicin?)

"Stackare, ha halsont när det är så varmt", sa damen på Apoteket.
"Öh, jag vet inte om jag tycker det är så jättevarmt", sa jag.
"Jaha, det kanske bara är härinne."

Tur att jag hunnit träna flitigt innan det halsonda kom. Men det måste gå över fort så jag inte hinner tappa nån kondis!

Ikväll ska Anna Bergendahl tävla i Eurovisionen. Man kanske skulle göra som Annika Lantz och schlagerblogga kommentarer på de tävlande under festivalens gång. Jag ska fundera på saken. =)

Lesbiska brevbärarcykeltjyvar

Jag fick ett brev av Posten. Nej, inte med posten utan från Posten. Där stod att brevbärarens cykel blivit stulen utanför mitt hus och all post till mitt hus hade också blivit tagen.

"Om du saknar någon post ber vi dig polisanmäla detta", skrev Posten. Nu undrar jag: Hur ska jag veta vilken post jag saknar? Jag vet ju inte vad det var jag skulle få. Och om jag nu på nåt magiskt vis kunde veta vad jag skulle få för post just den dagen, hur ska då polisen kunna hitta den åt mig? Nej, det där verkar rätt omöjligt.

Undrar om nån av mina beställda flatfilmer fanns i brevbärarens korg? Kanske brevbärarcykeltjyvar gillar flatfilm.

Bra tips

Kontakta akutmottagning om:

  • du inte känner dig kissnödig eller kissar på dig
  • du har domningskänsla runt ändtarm och könsorgan
  • du är vinglig och inte känner var du har fötterna

Ovanstående är taget från Vårdguidens information om ryggskott. Jag har slagit upp det åt en kollega som fått just ryggskott så nu tänker jag skriva ut det och klista på hennes dataskärm tills hon kommer i morgon. Det blir säkert uppskattat.


Three extra inches

De där spammarna som vill sälja Viagra blir bara fler och fler. Jag får massor av mail med 80% discount bara för mig och vänliga erbjudanden om att jag kan förlänga min penis med three extra inches. Det borde finnas nåt register där man kan klicka i: Nej, jag haaaaaaaar ingen penis, jag är inte intresserad av penisar och kommer aldrig nånsin bli det. Ni kan väl åtminstone skicka rabatter på nåt jag vill ha istället. Kanske på lesbiska filmer och böcker, musik, löparkläder, Sheryl Crow-konserter... Ni kan väl fråga Google vad jag gillar. De vet ju allt.


Bäst och sämst i helgen

Tänk att man kan få träningsvärk bara av att gå. K och jag knallade runt halva Stockholm i helgen. Det var ju så skönt ute! Men nu är jag trött och öm i fötterna, i knäna och i låren.

Bäst i Stockholm den här långhelgen blir Solstugan. De har såna mumsiga halloumiburgare och det är så skönt att sitta ute på terrassen i solen. Hermans var vi också på. Det var väl rätt ok, men maten är inte lika god.

Sämst då? Ja, maten på Skansen var verkligen inte något att hurra för. Underligt att de inte har fler matplatser när det kommer en sån väldig massa människor dit. Köerna ringlade sig långa och maten tog slut. Och varför har de bara varmkorv och pannkakor på papptallrikar? De borde satsa på en riktig fin restaurang med god mat tycker jag, för oss som inte vill stå i jättelång kö och som inte medför några skrikande barn. Ja, kanske de kunde bygga en barnfri restaurang? Eller är det diskriminerande tro? De kan få bygga en restaurang för bara barnfamiljer och en för övriga.

En annan besvikelse i helgen var filmen Dinosaurier på Cosmonova. Jag undrar varför de valt att göra den filmen i 3D. Man hade ju förväntat sig att få se en film om dinosaurier som skuttade runt, men istället var det arkeologer som åkte i dammiga jeepar och låg på mage i öknen och borstade fram ben. De stackars småpojkarna (och K) som längtade efter dinosaurier blev rätt snopna.

Apropå film försökte vi oss i helgen på filmen Petra von Kants bittra tårar. Jag tror vi orkade se en kvart innan vi höll på att somna. Det får bli ett nytt försök en annan dag.


Ingbritt

Oh, jag gillar den här konversationen från Tjuvlyssnat.

Reception i kommunhus, Stockholm

En man ~40 går fram till disken.
Mannen: Hej, jag ska träffa Åsa.
Receptionisten: Och vad heter du?
Mannen: Ingbritt.
Receptionisten: Va?
Mannen: Nej, det kan jag ju inte heta, jag är ju man. Bengt heter jag.


Det hade mycket väl kunnat vara en enruting av underbara Nina Hemmingsson. Eller hur Nina? Du får låna den där av Bengt och rita nåt fint!


Jodå, det finns fler filmer!

Jag har fått frågor av nytillkomna läsare som undrar var resten av recensionerna finns. Dem hittar ni om ni tittar under "Kategorier" till höger och sen klickar på "Lesbisk film". Det fattas dock recensioner på några filmer eftersom jag skrev dem på min gamla blogg. Jag kommer att se de filmerna en gång till och fylla på med recensioner allteftersom.


/A

Påfyllning i filmförrådet

En rejäl laddning film beställde jag från Amazon UK igår. Fortfarande har jag kvar Lost and delirious, The bitter tears of Petra von Kant och Treading Water här hemma i högen, men snart kommer också de här filmerna hem i brevlådan:

- Fire

- Unveiled

- Mulholland Drive

- Highly Strung

- Eloise

- And the came Lola

-The Secret Diaries of Miss Anne Lister


Är det någon som har sett några av de här filmerna? Gillade ni dem? Om jag gillar dem får ni se snart!


Oranges are not the only fruit

Den här filmen är egentligen en serie i tre avsnitt, gjord för BBC efter Jeanette Wintersons roman. Den handlar om Jess som blir adopterad av en väldigt religiös kvinna. De går i kyrkan hela tiden och lyssnar på pastorns predikningar medan de utropar saker som: "Amen!", "Glory glory!" och "It´s a miracle!". Det är lite läskigt att se hur hjärntvättade alla är, speciellt mamman. Helst vill hon inte att Jess ska gå till skolan eftersom hon tycker den är en "breeding ground". När Jess blir jättesjuk i feber och inte kan höra eller prata antar mamman att det är ett mirakel. Eftersom Gud inte gillar att hon går i skolan har han sett till att hon inte kan ta in något av det som sägs där. Därför tar hon inte Jess till doktorn. Inte förrän hon svimmar i kyrkan blir hon förd till sjukhus där de opererar bort mandlarna.
 
Det är i kyrkan Jess träffar Melanie och blir kär för första gången. Som ni kanske anar blir detta inte så populärt i kyrkan. Pastorn förstår direkt att Jess blivit besatt av demoner och alla måste hjälpas åt för att driva ut dem.

Det här är inte i första hand någon lesbisk kärlekshistoria. Filmen handlar mest om Jess förhållande till kyrkan och hur hon tacklar alla konstiga påhopp hon utsätts för och hur hon försöker kommunicera med sin tokreligiösa mamma som lever i en helt egen värld. Jess kan inte bli accepterad som hon är. Frågan är om hon ska vika sig för kyrkans tryck, eller om hon ska våga bryta med kyrkan och skapa sig ett eget liv.

De tokreligiösa tanterna är duktiga brittiska skådespelerskor och jag tycker de spelar mycket trovärdigt. Jess själv däremot är inte alltid helt övertygande. Speciellt i de scener där hon pratar med Melanie, tycker jag de båda känns som att de spelar några barn som är tio år gamla snarare än 16. De känns nästan lite utvecklingsstörda.

På topplistan hamnar de filmer högst där den största delen av filmen tas upp av en lesbisk kärlekshistoria. Oranges are not the only fruit är inte en sån film. Här är det Jess förhållande till kyrkan som är huvudhandlingen. Plats nummer 30 får det bli för Oranges are not the only fruit.1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
11. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
13. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
14. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
15. High art (Amerikansk film om knark och kärlek)
16. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
17. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
18. A village affair (engelsk film om gift kvinna som faller för sin nya väninna)
19. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
20. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
21. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
22. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
23. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
24. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
25. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
26. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
27. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

28. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

29. Here come the girls 1 (Nio lesbiska kortfilmer från USA, Canada och England med varierande teman)
30. Oranges are not the only fruit (Brittisk film om lesbisk flicka adopterad av tokreligiös kvinna)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
31. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
32. April´s shower (Smårolig och halvt utflippad amerikansk film om en möhippa.)
33. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
34. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
35. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
36. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
37. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
38. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Lesbiska filmtopplistan - nu med nivåer

Jag fick frågan om det bara var de allra bästa filmerna som fick vara med på listan, eller om det är alla filmer jag sett. Svaret är att det är alla filmer jag sett, där huvudhandlingen är en lesbisk kärlekshistoria. Frågan fick mig i alla fall att tänka till och det var då jag kom på tanken att dela in listan i tre delar: De allra bästa filmerna som man bara måste se, de filmer som är okej men inte fantastiska, och sist de filmer jag inte gillar alls. 

Här kommer resultatet!

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
11. If these walls could talk 2 (Tre filmer i en om lesbiska boende i samma hus)
13. Water Lilies (En blandning av Tipping the velvet och Fucking Åmål, på franska)
14. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
15. High art (Amerikansk film om knark och kärlek)
16. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
17. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
18. A village affair (engelsk film om gift kvinna som faller för sin nya väninna)
19. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
20. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
21. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
22. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
23. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
24. Some prefer cake (realistisk, bra gjord, men inte särskilt romantisk)
25. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
26. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
27. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

28. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

29. Here come the girls 1 (Nio lesbiska kortfilmer från USA, Canada och England med varierande teman)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
30. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
31. April´s shower (Smårolig och halvt utflippad amerikansk film om en möhippa.)
32. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
33. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
34. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
35. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
36. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
37. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Fler filmer kommer snart, och förhoppningsvis också de recensioner som fattas! För att se tidigare recensioner, klicka på kategorin Lesbisk film!


RSS 2.0