Affinity

Affinity betyder samhörighet och det är vad Margaret känner med fången Selina när hon börjar gå som besökare till fängelset Milbank för att muntra upp fångarna där. Margaret tror att hon funnit sin tvillingsjäl och Selina säger detsamma till henne. Margaret känner sig ledsen och besviken för att kvinnan hon älskade har gift sig med hennes bror. Hon trodde inte att hon skulle kunna bli glad mer, men Selina väcker hennes känslor igen. Selina visar sig dock vara en komplicerad person som påstår sig ha kontakt med andevärlden. Hon sitter i fängelse dömd för mord, men hon berättar för Margaret att det som hände var att en mycket stark ande tog över henne och att det slutade med att en kvinna skrämdes till döds. Till en början tror Margaret inte på detta, men mer och mer underliga saker händer som får Selinas berättelse att verka sann. Selina säger till Margaret att hon tänker ta sig ut ur fängelset och då ska de alltid vara tillsammans.

Efter att ha läst några av Sarah Waters böcker vet jag att det alltid är nån stackare som blir lurad så jag sitter och väntar på vem det är som ska bli lurad av vem och varför. Filmen är precis som Sarahs andra filmer lite läskig och spännande och man känner sig liksom aldrig säker.

Det här är väl en rätt bra film egentligen, även om själva handlingen inte är så utsvävande utan mest skildrar människor som pratar med varandra. Det är som att lägga ett pussel och försöka gissa hur det slutar. Om du är ute efter mycket romantik eller kanske till och med någon sexscen är detta dock helt fel film för dig. Det närmaste man kommer det är när Selina klär av sig klänningen vid läggdags och har ett precis lika heltäckande linne under klänningen. Margaret tycker av någon anledning ändå att detta är en mycket vacker syn, men kraven var kanske lägre på den tiden.  ; )

Nu när jag tänker tillbaka på filmen måste jag erkänna att jag inte riktigt förstod slutet. Men jag inte förklara för er varför utan att avslöja hur filmen slutar.. så.. ni får väl se den så diskuterar vi den sen!


Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
10. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
11. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
12. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
13. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

14. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

15. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
16. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
17. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0