Se upp för dårarna

   

I rollerna: Mattias Redbo, Rakel Wärmländer, Dan Ekborg, Birgitte Söndergaard, Korhan Abay, Lars Bethke, Nina Zanjani, Zinat Pirzadeh

Regi: Helena Bergström

Genre: Drama, Komedi

Speltid: 1 tim 43 min
Betyg: Tre tekoppar                                                           Tre tekoppar

"Se upp för dårarna" är en söt svensk film som gör en glad. Den är inte otroligt djupsinnig och berörande men inte heller alldeles för ytlig och tråkig. Det är en typisk må-bra-film helt enkelt. Sen blev jag glad för att huvudpersonerna rör de sig i precis samma miljöer som jag själv (Stockholm-Solna). Då blir det ju alltid lite extra kul att se, även om det blir lite förvirrande när personen ena sekunden befinner sig på en plats och sedan svänger runt ett hörn och befinner sig 10 km längre bort. = ) Lufsen blev också glad eftersom hennes gamla häst var med i filmen.

Filmen, regisserad av Helena Bergström, handlar om två flickor som vill komma in på Polishögskolan. Den ena flickan har Dan Ekborg som pappa och han är kriminologiprofessor. Trots detta förstår flickan inte att det är förbjudet att bryta sig in på kontor och gå in i polisregistret, men hon har inte tid att tänka på sådant eftersom hon är så impulsiv och kämpar för rättvisan. Den andra flickan har "utländsk bakgrund" och har bestämt sig för att bli justitieminister. Hennes pappa kör tunnelbana trots att han är thoraxkirurg. Han har också en stor roll i filmen där han försöker släppa sin bitterhet och gå vidare i livet och lära sig svenska.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att det var en oskuldsfull, gullig film med humor, lite sagoliknande på vissa ställen och man behöver inte för en sekund känna sig orolig för att det lyckliga slutet ska utebli. = )

Se upp för dårarna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0