Tjejen vid datorn bredvid

Idag var jag på min andra lektion i programmet In Design. Bredvid mig sitter en tjej som verkar mycket skärpt. Hon följer med på lektionen, skriver mail på facebook och skriver sms på mobilen samtidigt. Ändå blir hennes grejer alltid bäst och hon är klar snabbast. Men jag lyckades i alla fall stjäla den sista tesilen före henne på fikat. Det gäller ju att vara bäst när det gäller....

För mig gick det inget vidare i början av lektionen eftersom jag hade glömt allting som vi lärde oss förra gången. Nej, inte för att jag är senil utan snarare för att jag hade så ont i magen då att jag helst bara ville lägga mig på golvet i fosterställning. Därför hade jag lite svårt att fokusera på det som sades. I slutet av lektionen idag tycker jag dock att jag hade rätt bra koll.

Den förra gången hade vi en sån där liten presentation där alla säger vad de heter och vad de jobbar med. Den hade jag tydligen också förträngt för jag kom inte ihåg vad nån hette eller vad de gjorde så jag var tvungen att fråga alla igen. De verkar vara rätt trevliga typer de flesta. Undrar vad de tror om mig. Förra gången jag var där satt jag i mina hängiga jeans och min huvtröja, stirrade tomt framför mig och var totalt avskärmad från omvärlden. idag kom jag direkt från jobbet i pressvecksbyxor, väst och stövletter och ville plötsligt prata en massa och veta allt om alla. Schizofrentjejen eller vad?

Grattis Telia-pappan

Okej, det här är ju lite pinsamt, men det verkar faktiskt som Telia lyckats lura mig att verkligen bry mig om deras reklamfilm! Igår när jag såg att Telia-pappan blivit ihop med den där damen han var så kär i blev jag alldeles glad för hans skull. Är det normalt? Hoppas det bara är den här förkylningen som gör mig lite överkänslig. Jag blir ofta det när jag är förkyld.


Qruiser idag

Jag tycker om din stil, jag är en riktig kille.
Kanske kan vi snacka på msn?


Vissa saker vet man inte vare sig hur man ska tolka eller svara på. Det är tydligen viktigt för den här killen att han är en riktig kille. Vad är en riktig kille? Finns det oriktiga killar? Och varför skulle jag vara intresserad av någon av sorterna?

Farligt åka till Lesbos

Eftersom flyglotsen hade somnat fick två flygplan i Grekland cirkla i luften i en halvtimme. Planen kunde inte landa som planerat på ön Lesbos eftersom tornet inte var bemannat. Lotsen som hade försovit sig förklarade att hans mobiltelefon som han använde som väckarklocka hade gått sönder. Japp, det känns tryggt. Verkligen.


Loving Annabelle

Oj. Vilken film! Jag är alldeles känslomässigt utmattad. Och grät gjorde jag också. Men.. vad FIN den var.  Det var verkligen en riktigt bra film. Det enda som var irriterande var slutet. Jag menar.. det var ju inget slut! Vad hände sen? Får man bestämma själv?

Nej, nu ska jag kanske ta det här från början. Filmen handlar alltså om Annabelle som kommer till en privatskola där hon blir kär i sin lärare. Och det är ju förstås förbjudet. Men tror ni att det stoppar dem? Nej, inget stoppar kärleken vet ni väl. Eller?

Sammanfattningsvis: Kärlek, romantik, spänning, vackra kvinnor. Vad mer kan man önska av en film? Ja, möjligtvis ett slut... Loving Annabelle hamnar långt upp på topplistan. Ja, faktiskt tror jag den kvalificerar sig ända upp till en andra plats. men kom ihåg: Mycket kan hända än!

Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

6. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

7. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

8. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

9. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

10. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)


Film film film!

Biblioteket utvidgas! Fortfarande har jag dessa filmer kvar hemma som jag inte tittat på än: Nina´s heavenly delights, Saving Face, Loving Annabelle och Better than chocolate. Jag lovar att recensera allteftersom jag tittar.

Idag beställde jag också dessa: Lost and delirious, Tipping the velvet, Gia, It´s in the water och Girl Play. Vad tror ni? Bra köp? Film är faktiskt väldigt billigt i England. I alla fall är det billigt på Amazon.uk. Här i Sverige köper jag nästan aldrig någon film för de kostar en förmögenhet. Nej, det är mycket roligare att handla billig film än dyr tycker jag. = )

Horoskopet

Dagens horoskop

Ibland kan du helt låta dig uppslukas av ditt jobb. Har du rätt balans mellan arbete och fritid?

Ha. Roligt. Nej, rätt balans har jag nog inte. Det där med rätt balans mellan arbete och fritid måste dock vara en mycket individuell sak. Vissa människor älskar att jobba och kan jobba hur mycket som helst och ändå må bra. Andra tycker det är för mycket med en vanlig 8-timmars arbetsdag. Idag balanserar jag lite genom att vara hemma från jobbet och vara förkyld. Räknas det förresten som fritid?

Veckans horoskop

Låt dina önskningar och begär styra dig. När du riskerar dina känslor, blir du rikligt belönad. Och vilken stress! På torsdag påminns du om något som hänt som du helst hade velat glömma. Men släpp det, bara. Det kan hjälpa om du skapar någon sorts privat ritual. Och helgen går i förlåtelsens tecken.

Det här har jag verkligen tagit fasta på och låtit mina begär säga mig att jag ska äta kakor till frukost idag. = ) Men "riskera sina känslor och bli rikligt belönad"? Nja. Det är vid såna här tillfällen man börjar ifrågasätta horoskopets riktighet. Riskera känslor är FARLIGA saker och inte nåt man gör bara sådär. Kanske man kan riskera dem lite lagom bara? Typ som att köpa en trisslott för 25 kr istället för att satsa 10 000 på rouletten. Resten av horoskopet vägrar jag bestämt att kommentera. Jag väljer att vänta och se.


Lesbisk film: topplistan

Jag har ju väldigt många filmer kvar att se, och precis som på min förra blogg tar jag väldigt gärna emot tips på bra filmer. Ikväll kom jag på idén att skapa en topplista över de filmer jag sett, där man samtidigt får några nyckelord för att se vad filmen handlar om. Vad tror ni om det? Så fyller jag på den allteftersom jag ser de olika filmerna. Såhär ser listan ut än så länge:

  1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)
  2. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)
  3. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)
  4. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)
  5. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)
  6. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)
  7. My summer of love (Sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)
  8. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)
  9. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)

My summer of love

"My summer of love" var inte alls som jag tänkt mig. Den var så... sorgsen... Och flickorna i filmen är bara barn, som längtar efter kärlek. De är ensamma och övergivna och känner igen sig i varandra. Men det är ingen romantisk film. Flickorna säger saker men man tror aldrig att de menar dem. Det är bara en lek. Det känns inte som att de tror att något de gör spelar någon roll. Nej, egentligen sitter man bara och väntar på att allt ska gå åt helvete.


Mona bor på en liten ort och saknar sin bror som har börjat älska Gud istället för henne.  När Tamsin kommer för att spendera sommarlovet på landet är hon lika ensam och de börjar umgås. Och sen, ja sen väntar man, för att få se vad som händer, när det där sommarlovet är slut, så att man ska får veta vad som egentligen var sant och inte.


Jag antar att jag borde skriva vad jag tycker om den här filmen, men jag vet inte riktigt. Jag tror den var rätt okej, men jag är ju en sucker för romantik och happy endings och det här är INTE en sån film. Men om du gillar sorgliga tomma filmer är den säkert nåt för dig.


Öron-tops


Nu är det förkylt

Systeryster och jag var ute och gick i det jättefina höstvädret. Det var en skön promenad, men efteråt var jag helt utmattad och snurrig i huvudet. Ni vet säkert vad jag menar: det känns i hela kroppen när en sån där riktigt ruskig förkylning är på väg. Det skulle inte förvåna mig om jag blir helt däckad i morgon.


Efter min utmattande promenad bestämde jag mig för att hålla mig till soffan resten av dagen. Först läste jag Nina Hemmingssons serieböcker "HJÄLP" och "Jag är din flickvän nu" som jag fått låna av H. De är verkligen jättebra och jag låg och småfnittrade för mig själv i soffan.


Sedan ritade jag lite. Utanför mitt fönster satt en tjej i solen och ritade hon med. Jag kanske borde gått ner till henne så vi kunde ritat tillsammans. Problemet är bara att jag inte kan rita alls om någon sitter bredvid mig. Kanske har hon det likadant. Kanske är det därför hon sitter därute medan vinden drar i hennes papper.


Nu orkar jag inte rita mer heller så jag ska plocka jag fram de lebbiga filmerna jag skaffat mig från Amazon.uk och välja ut nån som känns rätt för dagen.


Sitt aldrig för nära någon


Vill du ligga?


På vägen hem till dig


Vill du ha en kram?


Tuschpennor och apelsinröda bajskorvar

Jag är helt kär i mina nya tuschpennor. Igår satt jag och ritade till klockan ett, då jag plötsligt insåg att jag måste upp och jobba nästa dag. Så jag gick och lade mig och drömde om tuschpennorna istället. Nu måste jag sitta på jobbet i åtta timmar innan jag får komma hem och fortsätta rita. Livet är tufft.

På keramiken satt min samling bajskorvar (tomtar) tryggt kvar i hyllan och väntade med sin lilla lapp "Annies testcrew. Mission apelsinröd". När jag hade doppat ner tomteluvorna i den apelsinröda glasyren såg de faktiskt mycket mer ut som tomtar än som bajskorvar. Det ska bli spännande att se hur de ser ut efter att de blivit brända. Min förhoppning är att de ska se mer ut som "röd" än som "apelsin", men det är alltid lite läskigt med nya glasyrer som man inte vet hur de reagerar. Men orangea tomtar kanske också är fint? = )

Jag beställde faktiskt en scanner igår också! Dustin home ska skicka den till mig med posten om några dagar. H och jag försökte hitta en scanner på stan igår, men ute i affärerna finns tydligen inga scannrar utan bara såna där allt-i-ett-maskiner som jag inte vill ha. På nätet däremot kan man hitta äkta scannrar. Bra jobbat nätet.

Tonsatta visdomsord

De amerikanska låtskrivarna har nått nya höjder. Texterna träffar rakt i hjärtat. Vilken känsla. Det är som att själen lyfter när man hör dessa bevingade ord. Säkert får de glädjen att bubbla i den mest gråa människa, vars upptäckarglädje och fantasi med åren trubbats av genom vardagens slit. Men sedan kommer då dessa tonsatta visdomsord på radion: "If your looking for that girl to stash your weed  (Im that girl right here)" och plötsligt inser man att det finns mer i livet än den grå vardagen. Kärlek, romantik, känslor, glädje och humor, ett helt nytt sätt att se på omvärlden uppfyller en. Tack för det, ni konstnärliga själar med talets gåva.


Operation icke bli förkyld

Igår kände jag att jag hade ont i halsen och fick lite lätt panik, för jag har verkligen inte tid att ligga hemma och vara förkyld. Jag skaffade mig Strepsils halstabletter på Apoteket och satt sedan och kolkade vatten och te varvat med att springa på toa resten av dagen, för jag har hört att det är viktigt att dricka mycket. Sedan hoppade jag över min joggingrunda fastän jag hade sån lust att springa. Jag hörde min gamla tränares ord ringa i öronen: "Är man lite snuvig kan man träna men har man ont i halsen, DÅ LÅTER MAN BLI!" Så jag lät bli.

Nu har jag tvingat i mig en mango, en nektarin och en passionsfrukt i min morgonfil. Och så lite te med håning till det. För mig är det en bragd att få i mig så mycket mat, för jag tycker det är väldigt svårt att äta på morgonen. Det blir väl inget badmintonspel med min nya fina racket idag heller. Jag får försöka hålla ut en vecka till. Kanske jag kan gå till keramiken och leka med lera istället. Mina bajskorvar ( läs:tomtar) väntar ju på mig.

The look

Här går man och väntar på ett brev från drömkvinnan, och vad får man? En massa meddelanden från män, och dessutom helknäppa sådana, som tex:

"Hej... Skulle du vilja låta mig guida dig för att gå upp i vikt? Du skulle se bra ut med 20-40 kg extra eller så. (Jag skojar inte.)"

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaagh! Gå upp 20-40 kg? Hallå, jag är 162 cm lång och väger 52 kg. Skulle jag gå upp 40 kg skulle jag se ut som en BOLL! Och det är ju Isinbayeva-mage-looken jag är ute efter. Inte boll-looken. Nej, han kan inte ha alla kopparna i skåpet den där, som tysken säger.


That´s not my name

När man är på kurs med en massa främmande människor blir det väldigt mycket hälsande. Jag vet inte hur många gånger jag har tagit i hand och sagt mitt namn i dag, och helt i onödan också, för ingen kommer ju ändå ihåg det sen.

Idag kände jag mig lite lagom trött och ett tag slumrade jag nästan till lite i bänken. Förmodligen befann jag mig på en solig sandstrand på Maldiverna tillsammans med Jordana Brewster när föredragshållaren, en blond kvinna i 40-årsåldern med skyhöga klackar och dinglande örhängen, plötsligt riktade sitt finger mot mig från scenen och sa:
 "Du". Jag hoppade till och såg mig förskräckt  omkring. Inte kunde hon väl mena mig?
"Ja, du. Kom upp här. Vi ska göra en liten övning" Typiskt, man är borta fem minuter och genast ska man bli avslöjad på en scen framför 300 personer. Jag stegade upp på scenen och försökte se oberörd ut. (Typ: Vaddå? Jag har förstås lyssnat och tagit in vartenda ord....) Som tur var visade det sig vara en övning som inte krävde förkunskaper i form av att man hade lyssnat, utan det var bara nån liten lek som skulle illustrera att man vann på att samarbeta. Jag kom alltså undan med äran i behåll och satt och lyssnade som klassens ljus resten av föredragshållarens tid. Puh.

Mitt kryptiska horoskop

Jag har lite problem med att tyda dagens horoskop: "En gammal kärlek kan plötsligt dyka upp i ditt liv igen. Ta itu med problem i samband med barn." Jag hoppas verkligen att jag slipper se nån gammal kärlek, för jag är inte alls på humör, och vad betyder den där andra meningen? Ska jag skälla ut henne framför ett dagis så att det är mindre risk att hon ger mig en örfil?

  

Veckans horoskop:

"Din motivation för att få saker gjorda kanske vacklar lite, men du kan få fart på dina ambitioner igen genom att känna energin från människor runt dig. De som i hemlighet skulle vilja göra det du har gjort är ibland kritiska och ibland positiva. Oavsett vad, ger de dig kraft att lyckas i än högre grad. " Oh yes, den vacklar. Resten var mycket kryptiskt.

Äsch, nu måste jag iväg till dagens utbildning. Varför måste den börja så tidigt? Det är nästan så jag övervägde att tvinga i mig lite kaffe, men det är ju så beskt och otäckt så det gick verkligen inte.


Apropå Qruiser idag och filmrecensioner

Apropå Qruiser idag: Det var värst vad de har sig i den där KLM-husvagnen. Tror de verkligen att någon vill ha den sen? Sedan undrar jag om det är nån slags temavecka. Eller varför heter mina senaste besökare "happyjam" och "hallonsylt"? I så fall skulle jag nog välja jordgubbsmarmelad för det är smarrigt på rostad smörgås.

På min Kajsa-blogg hade jag börjat recensera de flatfilmer jag hade beställt över Amazon.uk (Vi hade tex just klarat av den söta Desert Hearts och helknäppa But I´m a cheerleader) och nu undrade någon om jag inte skulle recensera de övriga filmerna. Jomenvisst. Jag recenserar dem här istället. Jag måste bara hinna se dem först.  =)

Nu har jag ritat ballonger i In Design i två timmar så jag kommer förmodligen se ballonger i mina drömmar i natt också. Eftersom jag ofta tänker och drömmer i musik blir mina drömmar kanske ackompanjerade av Alice Babs: "Jag är en vild och glad ballong, med lång och självlockig svans. Vi träffas kanske någon gång, på stan i vårsolens glans." eller kanske den här?Klok som en gottluktande bok

Idag kommer jag att bli väldigt klok och välutbildad. Jag har nämligen utbildning på jobbet hela dagen och sedan efter det börjar min kurs i In Design som jag anmält mig till. Jobbutbildningen tror jag inte kommer ge mig så mycket, men In Design-kursen är jag lite spänd inför. Jag har skaffat mig kurslitteraturen och skulle det visa sig att kursen inte är bra så kan jag sitta och sniffa i boken istället för jag upptäckte just att den luktar väldigt gott. ;  )

Har någon förresten något tips på en bra scanner? Jag tänkte skaffa mig en för att kunna scanna in sådant som jag har ritat, men jag har ingen kunskap inom scannerområdet.


Lesbian thoughts by Kajsa - avskedsbrev

Ibland känner man sig lite handikappad när man skriver en blogg och alla vet vem man är. Man vill inte såra någon, inte lämna ut någon och.. till slut finns inget kvar att skriva om. Bara fåniga småsaker. Inte de stora tankarna, inte det man vill dela med sig av, inte de där känslorna och upplevelserna som man vet att andra känner igen sig i, inte frågorna man vill ställa för att se om någon annan därute tänker likadant eller kanske kan ge en nya infallsvinklar, inte de där små lesbiska hemligheterna som de nyfikna heterosarna vill veta mer om och inte de där fördomarna man vill krossa. Kort sagt: inte det man vill skriva och inte det människor vill läsa. Det var därför jag kom på idén att skriva en anonym blogg, en blogg där jag kunde skriva om precis vad som helst utan att någon jag kände skulle bli sårad eller tycka att jag var knäpp.


Jag vill bara säga att jag är väldigt glad och tacksam för alla er trevliga människor som läste bloggen varje dag, lämnade smarta och charmiga kommentarer, skrev långa fina mail och lämnade filmtips och boktips. Jag kommer att sakna alla fina heteros som ställde roliga nyfikna frågor och gav mig nya infallsvinklar på mitt liv. Jag kommer också sakna alla kloka homos som stöttade mig och delade med sig av sina erfarenheter. Jag hoppas ni inte tycker jag sviker er nu när bloggen försvunnit, men den byggde på att den skulle vara anonym och det är den inte längre. Men om någon skulle vilja skriva till mig finns jag fortfarande på kajsastankar@gmail.com. Ja, och så finns jag ju här förstås.


Love you all


Annie-Kajsa


Orolig

Några gånger i livet har en sån jättekonstig känsla kommit över mig. Jag blir alldeles rädd och känner att något är väldigt fel. Men jag vet inte vad. Idag kände jag så. Jag var tvungen att ringa min vän som är sjuk för att kolla att hon mådde bra, men hon svarade inte, fastän jag prövade flera ggr. Det var ju inte lugnande precis. Hoppas det bara är nåt jag inbillar mig. Kanske  är det en kombination av stresselefant, kvinnoont och en del andra jobbiga saker. Hoppas det.
Kram till alla fina människor därute som bryr sig om mig. Är jätteglad att ni finns. En extrakram till L för att hon är det goaste som finns och till H för att hon lyssnat och tröstat mig idag.


...

It's five o'clock in the morning
And you're just gettin' in
A knock upon the door
A voice sweet and low says (who is it?)
She opens up the door
And she lets you in
And never once does she say "where have you been?"

She says "Hold it,
Are you hungry, did you eat yet,
Let me hang up your coat now"
And all the time she's smiling
Never raises her voice
It's five o'clock in the morning
And you don't give it a second thought

It's a thin line between love and hate
It's a thin line between love and hate

The sweetest woman in the world
Could be the meanest woman in the world
If you make her be that way
She might be holding something in
That's really gonna hurt you
One of these fine days

(Annie Lennox, it´s a thin line)


Här är Jelenas mage och...

Jag bad om hjälp att hitta min insprirationsbild på Jelena Isinbayevas mage och jag blev bönhörd. En okänd välgörare skickade mig länkar och tyckte även att jag skulle skaffa mig Jelena Isinbayevas häck? = )Freitag

Igår provspelade jag min nya badmintonracket och blev mycket nöjd. Eftersom jag sov över hos Moms och Pops hade jag min stora badmintonväska med mig till jobbet. ALLA som gick förbi mitt skrivbord frågade vad det var för något. Nåja, bättre än när jag åkte tunnelbana med den och mannen mittemot frågade om jag inte kunde dra en låt.

Ikväll ska Systeryster och jag äta middag och titta på film så nu ska jag ut i köket och hacka grönsaker medan den här tjejen sjunger för mig.

Var är Jelenas mage?

Det har blivit bra med träning denna vecka faktiskt. Gym 2 ggr och löpning 2 ggr med Systeryster. Systeryster är för övrigt en galen löpare. När vi sprungit upp för den jättelånga hemska backen och jag trodde jag skulle dö av andnöd säger hon: "Jag är inte så trött. Ska vi ta den igen?" Så då gjorde vi det. Och idag ska det spelas badminton!

Jag skulle ju hitta en bild på Jelena Isinbayevas mage att hänga på kylen som inspiration, men jag har inte hittat nån. Det verkar på det stora hela vara mycket dåligt med bilder på Jelena Isinbayeva. Alla jag sett är bara långt bortifrån och suddiga eller när hon är på väg över ribban och man ser varken magmusklerna eller att det ens är hon. Nån som kan hjälpa mig att hitta en bra bild?

Är lite orolig för att min stresselefant fortfarande bor kvar. Jag har aldrig haft den så här länge förut. Och det blir liksom bara värre. Förut var jag stressad för stora riktiga saker. Nu blir jag stressad av små fjuttsaker. Det är ju inget vidare..

Släpp fångarna lossIgår begav vi oss, stresselefanten och jag, till Hornstull, där vi åt indiskt med C och H. Sedan for vi vidare till Midsommarkransen och Amnestyfestivalen Släpp fångarna loss där vi lyssnade musik och tittade på seriekonst av bla Nina Hemminggson, som ni som känner mig och ni som läser min blogg, redan vet att jag gillar mycket. Skådespelerskan Lina Englund sjöng och spelade tillsammans med David Schutrik och det var riktigt bra faktiskt. Hon sa att det förmodligen skulle komma en skiva med hennes låtar snart också.

En annan bra sak är att jag kom in på In Design-kursen som jag anmälde mig till redan i våras för att jag så gärna ville gå den. Där ska man få lära sig dataprogrammet In Design och även lite mer allmänt om design och ritteknik. Hoppas nu att det är en riktigt bra kurs. Börjar dock fundera lite på om det är så smart att försöka hinna med den här kursen, keramik, Ugglas-kören och träning när jag redan är så stressad av jobbet. Förmodligen är det inte nån bra idé. Jag borde nog hoppa över något. Kören kanske? Ja, kanske...

Tänk om...

...man kunde skapa sitt eget Singstar med sina favoritlåtar. Det vore verkligen något det. Så skulle jag göra ett med Sheryl Crow. Och ett med Texas. Men tills dess får vi nöja oss med att sjunga Abba som får en egen Singstarskiva i vinter.


Su pö pö tru pö pö..

Åh älskling, hämtar du en ny roll?

En kompis och jag diskuterade just på msn om man kan ironisera och göra ner precis vad som helst.
"Javisst", sa jag.
"Men en del saker är ju väldigt neutrala" tyckte hon. "Ta tex toapapper".
För att motbevisa detta kommer jag nu göra ner den förpackning Edets toapapper som står i mitt badrum:


Döm om min förvåning när jag gick där i affären och såg att Edet Friendly nu heter SOFT! Papperet är alltså inte längre vänligt utan istället mjukt! Nej, MJUKT! Tänk att de vågar vara så nyskapande ändå. Alla kunder kommer ju gå runt i affären och leta efter sitt vanliga älsklingstoapapper som är det enda de köper, nämligen Edet Friendly, och plötsligt syns det inte längre till! Det kan bli traumatiskt för många. Då är det i alla fall tur att tillverkaren satt en gul pil på paketet som förklarar vad det är som hänt, så vi inte blir lika oroliga.

Jag undrar dock varför Edet skriver på engelska på sitt svenska papper? Om de försöker sälja det till engelsmän blir det nog mest förvirrande eftersom det står "Nu heter" innan det engelska börjar. Mycket kryptiskt. Typ: "xxxxxx friendly soft". Hm? Varför denna svengelska? Speciellt stör jag mig på det där "25 meter per roll". Varför skriva "roll"? Det är väl ingen som säger det? "Åh nej, älskling, toapapperet tog slut. Kan du hämta en ny roll?" 


I´m so exhausted

Tonight´s the night I´m gonna make it happen

Tonight I´ll put all other things aside

Get in bed and get some relaxation

I´m going for that pleasure in the night


I will be sleeping, all night, wrap the sheets around me

I want to sleep in, deep in, I just can´t get enough

And since I move real slow it´s gonna show


I´m so exhausted and I just can´t hide it

I´m about to fall asleep and I think I´d like it

I´m so exhausted and I just can´t hide it

And I know I know I know I know it won´t do.


We shouldn´t even think about tomorrow

Sweet sleep in´s gonna last a long long time

We´ll have a good sleep baby don´t you worry

And if were still snorring around well that´s just fine


I am so tired  and I just can´t hide it

I´m about to lose control and I think i like it

I am so tired and I just can´t hide it

I know I know I know I know it won´t do, it won´t do.


Min ellifant å ja

Äsch. Så fort jag blir lite stressad så kommer den där stresselefanten och sätter sig på mitt bröst. Vad ska det vara bra för? Det är inte som att jag inte märker att jag är stressad ändå.

Mina grannar lyssnar på rockmusik på hög volym och vrålar med. Det kanske är ett bra sätt att få ut sin stress? Jag vrålar väldigt sällan. Om jag inte visste att mina grannar skulle höra mina vrål skulle jag nog prova. Men jag får väl ta ut stresselefanten på en joggingtur istället. Om jag har tur kanske den trillar av på vägen.

Idag var jag och hämtade TRE paket på icke-posten: Biljetter till Tracy Chapman, en badmintonracket och en skjorta. Tur att jag inte är hemma sjuk oftare. Då skulle jag väl internetshoppa upp mitt sista öre.


Feg

På havet går höga vågor när blåsten drar fram över vattnet

Men på bottnen är allt stilla och lugnt

Där vet man inte att de vilda vågorna dansar ovanför

När vindens kalla händer drar dem med sig

På bottnen gömmer sig den som inte vågar se den svarta stormens ansikte

Kanske längtar hon när hon hör vågornas rop från taket

Kanske missar hon något

Men hon har inte modet att se efter

Nej, det är bäst att stanna nere i det varma djupet   

När havets orkester dånar ovanför

Människor

Ofta är det det roligaste som finns att träffa intressanta och roliga människor, men ibland är det så himla skönt att bara vara hemma alldeles själv och slappa. Det där med att  "ladda batterierna" är nog inte bara ett fånigt nonsensuttryck. I morgon blir det hårdkörning på jobbet. Säkert blir det en del kvällsjobb med för att hinna med allt som ska vara färdigt till tisdagens rapportering, men idag är jag helt ledig och kan bara söndagsnjuta. Lovely.Mer mer

Tjoho, nu har jag varit duktig och varit ute och sprungit. Det blev faktiskt en sväng till gymmet på lunchen i fredags också, så än så länge känns det som jag hållit mig på banan.

Igår blev det inte nån direkt "träning" men istället var jag ute i skogen och plockade svamp med mamma, syrran och min peruanska vän G. G har aldrig plockat svamp, så det var lite exotiskt för henne. Hon pekade på varenda svamp hon såg och sa "Den?" och jag sa "Nej" tills hon hittade någon som var ätlig.  Men det fanns mycket svamp så det var kul.

Vad mörkt det har blivit ute. När jag körde hem från landet igår kändes det som om det var mitt i natten fastän klockan bara var åtta. Jag saknar redan sommaren. Det är ganska illa va? Kan man få lite mer sommar tack... (?)


Spanskalektion

G försöker lära mig spanska på jobbet. Hon skickar mig mail med små meningar på spanska och oftast förstår jag ju vad det står, men jag kan inte skriva ett svar. Istället snor jag färdiga meningar från sidan "Lexin- svensk-spanskt lexikon". Dessa meningar passar oftast inte in nåt vidare i konversationen, men man tar vad man har.  Idag hittade jag tex mycket intressant under verbet "gå":

Jag: Ja, det är som jag alltid brukar säga: Para hacer caramelo se necesita mucho azúcar. (Det går åt mycket socker till knäck)

G: Si Annita, mycket socker behövs till karameller. = )
Jag: Los precios han subido. (Priserna har gått upp)
G: Jaså?
Jag: Javisst. Me he gastado todo mi dinero. (Alla mina pengar har gått åt)
G: Ji ji ji.


Trodde du var annorlunda

Nina Hemmingsson är så underbar. Jag bara skrattar rakt ut när jag ser hennes serier. Hur kan hon fånga upp såna melankoliska känslor och göra dem så roliga?


Paulúns nöt- och fruktblandning

När jag blev lite småhungrig och behövde ett mellis hittade jag den här på Konsum (Nej, det kommer alltid att heta Konsum, hur mycket ni än försöker):


Det är en nöt- och fruktblandning med näringsexperten Fredrik Paulúns välsignelse. Den var faktiskt riktigt god så jag kan rekommendera den. Nu funderar jag på att skaffa alla ingredienserna och blanda ihop dem själv istället så jag får lite mer och lite billigare blandning. Man får inte vara dum, då kan man bli som Hedlund.

Hann inte med någon träning idag. Om man inte räknar lunchpromenaden och lite städning. Ja, varför skulle inte städning räknas? Det är en mycket tråkig träningsform, men den ger i alla fall resultat, i form av en renare lägenhet.


Mitt nya liv

Jag tycker jag fått en rätt okej start på mitt nya liv. Har gått till gymmet en gång och joggat en gång den här veckan. Och det är bokslutsvecka på jobbet, vilket innebär MASSOR att göra så det är inte lätt att hitta tiden. Jag är inne i en bakperiod också, så nu har jag bakat matbröd med rivna morötter, keso, svarta oliver och linfrö i. Jag tror det blev bra. Funderar på om jag vågar ta med det till jobbet och bjuda på innan jag provätit det själv. Det borde väl gå. Så äckligt kan det ju ändå inte vara...


Men varför en onsdag?

Det är kul när det öppnas fler ställen, men varför en onsdag? Jag önskar mig ett tjejställe med dansgolv som har öppet på lördagar. Det vore verkligen drömmen!

Från QX.se:

B.A.D. öppnar på klassisk gaymark

STOCKHOLM. Nu på onsdag öppnar Davy Hakkala och Birgitta Jakobsson åter upp sin klubb B.
 A.D. Efter att de lämnat Cattelin startar de upp på Bysis och väcker liv i Söders partytriangel. Det blev ett kort uppehåll för Davy Hakkala och Birgitta Jakobsson. De två upphörde med sin klubb B.A.D på Cattelin för två veckor sedan och gav sig omedelbart ut på lokaljakt.
Nu är det klart att de öppnar upp sina klubb-onsdagar igen på Bysis med målet att återuppliva stämningen och festen från Häcktets tid. Med B.A.D på Bysis får den gamla partytriangeln Side Track, SLM, Bysis och numera även Morfar Ginko en renässans.
- Restaurang Cattelin är en fantastiskt vacker lokal med många möjligheter, säger Birgitta och Davy. Men det vi egentligen eftersökte när vi startade var något som mer överensstämde med hur det var på "gamla Häcktet"-tiden med andra ord schysst barhäng med möjligheter till dans och trevligt umgänge.
B.A.D öppnar redan klockan 17.00 på onsdagarna och nattklubben får fart strax innan midnatt. Bysis har numera öppet till 03.00.
- Vi är helt övertygade om att detta blir det bästa av både gamla B.A.D, Bitch och Side Track. Det blir dj´s, lite Davy i baren och mycket annat, säger de.

RSS 2.0