Copy-kurs 6

Vad glad jag är! Jag fick lärarens bedömning av min kampanj för havsaborren idag.

Såhär skriver han:

"Annie, Du presenterar en mycket fyndig och kreativ lösning! Kul infångare med torsktallriken. Det budskapet missar man inte! Bra också med en frågerubrik i sammanhanget. Idén med den vinstgivande veckomenyn känns också stabil och övertygande. Din text i säljbudskapet "Prova havsabborre från Norska Ishavet" är föredömligt rak, enkel - och kort. Jag vill inte ändra på en enda bokstav. Utmärkt lösning!"

Ah.. som Harry* brukar säga: Vrummm vrummm vrummmm!

Tills idag skulle vi som ni kanske minns skriva en pay-off för Gröna Lund. Jag var inte helt nöjd med min, men drog till med "Allt kul på samma ställe!" Dagens bästa tyckte jag dock kurskompisen J stod för: "37 000 kvm glädje".

Vi fick en ny läxa också. Till nästa gång ska vi skriva en pressrelease för miljövänliga batterier. Ja, det är verkligen omväxlande uppgifter på den här kursen!* K:s katt

K:s hjälpfulla förslag

K säger: 
Gröna Lund - Lite bättre än Liseberg
Gröna Lund - Utan en grön kanin
Gröna Lund - Inte Liseberg, utan det andra 
Gröna Lund - På en sten i skärgården 
Gröna Lund - För en skön stund 
Gröna Lund - Makes people sick 

Annie säger: Fantastiskt. Du kan göra en ny karriär som copywriter. Den där sista gillar jag skarpt. =)


Copy-kurs 5

Oj oj, jag har ju alldeles glömt att berätta om min senaste copy-lektion. Som ni kanske minns fick vi i uppgift att göra reklam för fisken Uer, även kallad Havsabborre, till ett storkök. Vi skulle göra något som stack ut i den stackars kökschefens stora posthög och fångade hans uppmärksamhet. Jag tänkte att det kunde vara en idé att göra ett stort runt kuvert, för det skulle ju direkt sticka ut ur högen genom sin form. Sedan ville jag ha något konstigt på kuvertet, som skulle fånga kökschefens intresse. Det blev en rund tallrik med en torsk på. En torsk med ett hål i. "För lite torsk på tallriken?" skrev jag med små små bokstäver. Ett sånt konstigt kuvert måste ju göra honom nyfiken.
Inne i kuvertet skulle vi ha ett affärsbrev där vi sålde in vår fisk, Uern, som skulle vara ett komplement till torsk. Naturligtvis kallade jag den inte för Uer utan för Havsabborre. Uer låter inte ett dugg gott. Jag brukade sitta och prata med en kökschef medan han öppnade posten, när jag jobbade på ett hotell i alperna. Han tittade efter två saker: Sånt som var billigt och sånt han kunde laga nåt gott av. Därför gjorde jag en meny åt honom, en vinstgivande veckomeny med olika rätter innehållande Havsabborre varje dag. Det måste ju göra honom inspirerad!
På baksidan av menyn talar jag om för honom att han kan använda min Havsabborre i alla sina vanliga torskrecept, men eftersom Havsabborren är 30% billigare blir det mycket mer fisk på tallriken! Dessutom får han ett gratis varuprov! Ja, hur ska han kunna motstå detta erbjudande?Till nästa vecka ska vi komma på en pay-off till Gröna Lund. Vad tror ni om det? Inte helt enkelt tycker jag. Vad en pay-off är? Jo det är en liten text som står nedanför ett företags logga. Tex: NOKIA: Connecting People. En sån liten text ska jag skriva nedanför Grönans logga. Har ni några förslag?

Tipping the velvet

Ja, det tog ett tag innan jag tog mig fram till den här klassiska filmen. Det beror på två saker. Dels har jag redan läst boken så jag kan handlingen och dels är den så väldigt lång så man måste ha gott om tid på sig att se den. Man kan ju i och för sig välja att titta på ett kapitel i taget, för filmen är uppdelad i tre delar, men sådant har jag aldrig varit bra på. Jag vill se allt på en gång!

De flesta av er har säkert läst Sarah Waters bok, men för er som inte har det kan jag berätta att filmen handlar om Nancy, eller Nan som hon kallas. Hon börjar sina dagar med att öppna ostron hos sin familj vid havet. Det gör hon tills hon stöter på Kitty Butler, som uppträder genom att klä ut sig till en man och sjunga och dansa. Nancy faller direkt för Kitty och när hon får chansen att åka med till London som Kittys påkläderska säger hon ja direkt. Efter ett tag får även Nan vara med och uppträda tillsammans med Kitty.

Det dröjer länge innan Kitty vågar visa Nan vad hon känner och när de väl fått varandra och allt är så fint och man bara myser, ja då går det förstås som det alltid går i Sarah Waters böcker: allting blir hemskt och förskräckligt. Kitty vågar inte leva med Nan och gifter sig istället med en man. Nan blir förkrossad och rymmer därifrån. Hon har inga pengar med sig och försörjer sig genom att sälja sig själv.

Tack vare att hon träffar på en god kvinna som hjälper henne hittar hon till slut både sig själv och kärleken igen och hon får till och med ett erbjudande om att uppträda på teatern. Det är då hjärtekrossaren Kitty hittar henne. Hon vill ha Nan tillbaka och Nan måste bestämma sig för vem hon egentligen älskar.

Ja, det var den korta summeringen av filmen, men det händer väldigt mycket eftersom filmen är så lång, på gott och ont. För min del kunde jag ha hoppat över en del av det hemska i filmen, framförallt i kapitel 2, men boken är ju faktiskt skriven sån och det kanske bara är jag som är mesig och längtar mest efter de romantiska delarna. ;) Men om man är sån som jag kan man ju alltid fuska och bara titta på kapitel 1 och 3...

Det fanns också några fina scener som jag önskade skulle vara med i filmen men som inte var det. Till exempel i slutet av boken så finns en fin och mycket sorglig scen innehållande en ros och någon som gömmer sig. Den scenen kom jag ihåg mycket starkt efter att ha läst boken, men den fanns inte alls med i filmen. Vad synd.

Nåja, allt som allt är ju det här en väldigt bra film, med alla de rätta ingredienserna: kvinnor, kärlek och spänning!

Filmen ger mig också ett stort problem. Var ska jag placera den på listan? Både Tipping the velvet och Aimee und Jaguar är väldigt bra filmer. Nej, jag tror jag får låta första platsen stå orörd än så länge. Men en andraplats blir det absolut för Tipping the velvet.


Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2.Tipping the velvet (Romantisk, vacker, spännande, och hemsk engelsk film efter Sarah Waters bok)
3. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

4. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

5. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

6. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
7. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

8. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

9. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

10. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
11. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
12. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
13. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
14. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
15. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
16. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
17. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
18. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
19. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
20. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
21. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

22. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

23. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
24. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
25. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
26. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
27. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
28. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
29. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
30. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Upp!

Jodå, det stämmer. =) Upp! var en jätterolig film. Jag kan absolut rekommendera alla biosugna människor att gå och se den. Att den är tecknad betyder inte alls att den bara är för barn. När jag var och såg den var det inte en enda unge i salongen. Den hade också lite mer djup än en vanlig tecknad film. Den stackars änkemannen hade dåligt samvete för att han inte tagit med sin fru på det äventyr han hade lovat henne och han sörjde att de inte hade kunnat få ett barn tillsammans. Den gången de hade försökt hade hans fru fått missfall. Nej, det låter inte som en av de vanliga tecknade filmerna va?

Men sen blir det lite mer klassisk stil på det hela när mannen flyger iväg med sitt hus med hjälp av tusentals ballonger som han släppt ut genom skorstenen. Han ska åka till Paradisfallen, dit han hade lovat sin fru att han skulle ta henne. Tyvärr råkar han få med sig en liten scout på färden, som knackat på för att försöka få sitt sista scoutmärke "Helping out the elderly", och det får han verkligen göra på resan.

En rolig och spännande film. Perfekt i höstmörkret!

Höst=biotid!

Som ni kanske märkt har det blivit en hel del bio för mig på sistone! Men när det är kallt och grått ute är det ju helt perfekt att fly undan verkligheten med en biofilm.

Nästa film jag vill se är den här:Filmen heter UPP och är Pixars senaste film. Den har fått jättebra betyg och tidningarna tycker den är både gullig och spännande. De påstår till och med att den är så bra att man glömmer att figurerna är tecknade. Jag får återkomma och berätta om det stämmer!

Kan man...

...ringa till jobbet och säga att man gått i ide och kommer tillbaka till våren?

When night is falling

Camille jobbar på en kristen skola och ska gifta sig med Martin. När hennes hund dör inser hon att hon älskade hunden mer än hon älskar Martin. När hon är på en tvättomat och väntar på att tvätten ska bli klar börjar hon gråta över hunden och en tjej på tvättomaten tröstar henne. Tjejen heter Petra och hon fastnar för något hos Camille. Därför byter hon ut deras tvättsäckar och lägger sitt visitkort i Camilles säck. Det visar sig att Petra arbetar på en cirkus och hon är inte rädd för att visa sitt intresse för Camille.  Camille märker till sin förskräckelse att hon är intresserad tillbaka, vilket inte är så bra eftersom skolan hon arbetar på tar avstånd från homosexualitet och hennes pojkvän Martin älskar henne över allt annat. Hon kan ändå inte låta bli att träffa Petra och inser att det inte kan vara något fel i att älska henne.

Petra älskar Camille men misstänker att hon bara är ett experiment för henne och att hon ändå kommer att gifta sig med Martin. Petra måste dessutom åka vidare med sin cirkus och hon kan inte se att den strikta lärarinnan i grekisk mytologi skulle lämna sin skola och börja turnera med en cirkus istället.

När Camille inser att hon älskar Petra, men att hon kommer att försvinna iväg blir hon förkrossad. Hon går ut i skogen för att begrava sin hund Bob. Där super hon sig full och lägger sig i snön bredvid Bob. När Petras kompisar segelflygarna hittar henne på morgonen är hon helt nedfrusen och det är osäkert om hon kommer att överleva. De ringer till Petra och ber henne komma dit.... men vad som händer sen kan jag inte berätta för då förstör jag ju hela filmen för er.

Som ni kanske börjar misstänka hamnar den här filmen på den övre delen av listan. Den är mycket gay och innehåller mycket kärlek. Det som förstör filmen lite för mig är det här cirkustemat som jag inte riktigt förstår mig på, men det är väl bara en smaksak. Om man vill kanske man till och med kan dra lärdom av vissa saker i den här filmen; som det här att man blir så instängd i den lilla värld man lever i just nu att man inte ser hela bilden. Eller att det är dumt att åka ifrån den man älskar. Eller att man inte ska ge upp bara på grund av några nederlag. Det får bli en tiondeplats för When night is falling.


Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. When night is falling (Amerikanskt romantiskt drama med mycket kärlek)
11. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
12. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
13. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
14. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
15. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
16. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
17. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
18. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
19. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
20. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

21. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

22. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
23. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
24. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
25. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
26. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
27. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
28. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
29. Girl Play (En mycket äkta icke-film)
Jag gillar musik

Jag fick ett roligt uppdrag på jobbet: Att skapa musikfrågesporten till julfesten. Jag fick genast en massa idéer så jag satte igång direkt, fastän det ju är rätt långt kvar till december... Det ska vara en mycket varierad frågesport där det finns frågor för alla åldrar och smaker. Svårast för mig blir nog att hitta på frågor om äldre svensk musik och hårdrock. Någon som har några bra tips på frågor kanske?

Julie och Julia

När det är film med Meryl Streep på bio måste man ju bara dit och titta! Den här gången var det en sann dubbelhistoria där Meryl spelar den amerikanska kocken Julia Child som levde 1912-2004 och Amy Adams spelar den misslyckade författaren Julie Powell som älskar matlagning.

Vi får följa Julia Child och hennes man i Frankrike, där han fått nytt jobb och hon inte vet vad hon ska göra. Eftersom hon älskar att ÄTA mat bestämmer hon sig för att hon ska lära sig att LAGA mat. Hon går kurser och övar hela dagarna för att lära sig det franska köket. Efter ett tag stöter hon på två små franska damer som håller på att göra en kokbok om fransk matlagning för amerikanare. Det projektet blir hon indragen i och lägger många år på att få till de perfekta recepten.

Den andra historien utspelar sig i nutid. Julie Powell vill vara författare men lyckas aldrig slutföra någonting. Därför jobbar hon istället i en kundtjänst om dagarna. När hon kommer hem varvar hon ner genom att laga mat. Hennes man föreslår att hon ska starta en blogg om matlagning, men hon menar att hon behöver ett tema och en deadline. Då kommer de på idén att hon ska laga sig igenom Julia Childs kokbok "Mastering the art of french cooking" och blogga om det. Boken innehåller 529 recept och Julie ska laga dem på 365 dagar.

Den här filmen handlar väldigt mycket om matlagning, så är man inte intresserad av det ger den kanske inte lika mycket. Det är inte heller så mycket action i filmen utan det är mer en myspysfilm. Det allra roligaste i filmen är hur Meryl pratar och skrattar. Hon pratar oavbrutet och liksom i falsett och skrattar jättemycket och hjärtligt hela tiden och skrattet är också i falsett och låter hur roligt som helst. Det verkar som att Julia Child var en framåt men hjärtlig person med mycket humor. I alla fall är det bilden man får när Meryl spelar henne.

 


Copy-kurs 4

B: Ska du på fest nu?
Annie: Nej, jag ska gå till min copy writing-kurs.
B: Är det där man lär sig att förfalska tavlor och trycka sedlar?
Annie: Ja precis. Det märks att du är en bildad man.
B: Det är för att jag ser så många amerikanska filmer på tv.

Idag är jag glad för läraren gillade min äppelkampanj som jag lämnade in förra gången. Det var längesen jag satt i skolbänken och förväntansfullt längtade efter att få se lärarens kommentarer på mitt arbete. Det är något jag gillar med det. Att det är så konkret kanske: Rätt, rätt, rätt, fel.

På dagens lektion övade vi oss på att skriva rubriker av olika slag, men med den gemensamma nämnaren att den skulle fånga läsarens intresse. Det är inte helt lätt det där.

Vi fick en ny läxa också. Den här gången ska vi sälja fisk till storkök. Hur flashig och konstnärlig kan en sån reklam bli? Vi får väl se när jag är färdig...


Vissa sidor vill ha allt

Vissa sidor vill komma upp bland sökresultaten vad du än googlar på. Därför lägger de bara in massor av sökord, fastän det du söker inte alls finns på den sidan. Vad ska nu det vara bra för? Det är ju bara irriterande.

Titta bara på exemplet här nedan. Det är från en sida som har allt: Den har lesbisksajter, lesbisklänkar och lesbisksidor! (Har inte du heller hört de här uttrycken förut? De låter rätt kul...) Dessutom kan man både boka och köpa inom lesbisk. Det är ju himla bra. Och man kan också hyra billigt eller gratis inom lesbisk. Hm, hyra gratis? Synd att sidan var helt tom när jag klickade mig in på den. Det lät ju väldigt spännande annars.

Om lesbisk på nätet

Allt om lesbisk online och på nätet. Länksamling, länkar och katalog med svenska sidor och tips om lesbisksajter och länktips på Internet. Hitta enkelt alla lesbisklänkar, sajter, webbplatser och lesbisksidor på nätet. Snabblänkar tipsar om sidor där du kan hitta, boka, köpa, hyra billigt eller gratis inom lesbisk på nätet och online. Sidor och länkar om lesbisk.


Växter å djur...

Igår hängde jag med C och H till Säbyholms marknad. Där kunde man både handla grönsaker och växter och titta på djur. Dagens skönaste konversation hörde vi inne i reptilhuset när det var ormklappning:

Mamman till ormskötaren: Bits ormen?
Skötaren: Nej.
Mamman till ormskötaren: Stryps den?
Skötaren: Ja.
Mamman till lille sonen: Bra. Ställ dig vid ormen Jonas!
Mamman till sonen och ormen: Och så tittar ni in i kameran! BÅDA TVÅ!


Mangold for sale

Förolämpad inälvsgris posar i reflexväst

Stilstudie av sköldpaddans gångstil bakifrån

Hundparkering efter agilitytävlingen

Vinbärsbuske med handväska åker tunnelbana


Copy-kurs 3

Läraren gav oss i uppgift att marknadsföra svenska äpplens fördelar över importerade äpplen. Jag tog kanske i lite grann för läraren trodde att jag skulle bli fälld i marknadsdomstolen. Tur att min syster är jurist så hon kan försvara mig...


Copy-kurs 2

Nu har jag varit tre gånger på min Copy-kurs, och jag som lovade att berätta för er vad vi har gjort. Men nu kommer det äntligen en liten update! 

Förra gången fick vi skriva bildtexter till några bilder läraren delade ut. Först var det var en bild på en gubbe utan huvud där läraren ville att vi skulle göra en reklam för ett bemanningsföretag. Sedan var det en bild på en nöjd man som satt i en båt på land där han ville att vi skulle göra reklam för en båtförsäkring. Såna uppgifter är rätt skoj tycker jag, när man blir åtslängd något och bara får hitta på det första som faller en in. Dock misstänkte jag att vi alla i klassen skulle skriva samma texter, eftersom det kändes som att vissa saker kändes rätt givna. Jag hade fel. Alla skrev helt olika saker. Det är fascinerande att människor tänker så olika.


Har din analytiker inget huvud för siffror?


POOLIA: Rätt människa på rätt plats

- Med Folksam har jag mitt på det torra.


FOLKSAM Båtförsäkring: Allt din båt behöver!


The ugly truth

The ugly truth är väl ungefär vad man förväntar sig. En lite rolig, romantisk osannolik kärlekskomedi. Man skrattar lite här och där, huvudpersonerna genomgår en personlighetsförvandling under filmens gång, agerar onaturligt i många situationer och mycket av det som händer skulle inte fungera i verkligheten. Men vad bryr man sig om det? Man är ju bara där för att få myspysa lite, skratta och njuta av att man vet genom hela filmen att det kommer sluta lyckligt och att de kommer att få varandra.

Något som är lite irriterande är att filmens manlige huvudperson hävdar att inga män kan bli kära och att män bara bryr sig om kvinnors utseende. Visserligen förstår man att det inte är vad han egentligen tycker, men det är ändå lite jobbigt att lyssna på. Jag undrar vad jag hade tyckt om att höra det om jag var man. Men men, om några veckor har väl alla ändå glömt vad filmen handlar om...


Flickan som lekte med elden

Vet ni vad? Även om kritikerna säger att den andra Stieg Larsson-filmen är mer som en tv-serie än en film, även om de säger att den inte är lika bra som den första filmen, så har de FEL! Är det första gången kritikerna har fel? Förvisso inte. Flickan som lekte med elden är en otroligt spännande film. Jag tycker den var jättebra och ännu bättre än den första filmen. Fastän jag har läst böckerna var det spännande och underhållande hela tiden. De första minutrarna av filmen tyckte jag, precis som när jag såg ettan, att Noomi och Mikael inte ser ut så som jag tänkt mig att huvudpersonerna ska se ut, men det glömde jag snabbt för jag blev så inne i handlingen. Nu längtar jag redan till film nummer tre! 


Chokladfestival!På väg till Nordiska muséet...... där det fanns massor av mumsiga praliner...

 


...och Titti Schultz höll låda....
...och jag fick med mig en del hem. Har just satt i mig en jättegod päronnougatsesampralin och en mycket smakrik passionsfruktspralin. Riktiga höjdare båda två. Sedan åt jag en mintpralin och en saltlakritspralin, men de var inte riktigt lika smaskiga faktiskt. Eller så är det bara att jag ätit för många. Ska göra en liten paus och fortsätta provandet i morgon.


Vad betyder egentligen "hemlagat"? Har Betsy lagat chokladen hemma i sitt kök? Och sedan 1926 också. Att hon inte blir trött snart den där Betsy. Själv har jag bara arbetat sedan 2005 och jag är redan trött...

Träna träna

Efter förra veckans kollaps har jag kommit igång med träningen igen. Körde rehabträning med den personliga tränaren på måndagen, gym på tisdagen, funktionell träning på torsdagen och spinning på fredagen. Ändå känns det helt okej i kroppen, så det blir nog ett lättare gympass i morgon med, innan vi syndar på Chokladfestivalen.

Jag märkte på spinningpasset idag att ledaren och musiken är väldigt viktiga för hur hårt jag kör. Idag var det en vikarie på passet som hade satt ihop ett omväxlande pass med en massa bra musik med mycket drag i och jag ansträngde mig säkert dubbelt så mycket som förra gången jag var på spinning.

Jag tycker förresten att ledare av pass visst kan få ropa: "Jobba jobba!" eller "Kom igen nu!", men de får INTE skrika "Wooohoooo!" Varför skriker de alltid det? Och det låter så falskt också. Nej, det tycker jag de kan skippa.


Okej, några lämnade jag tillbaka i alla fall

Efter att jag haft modevisning hemma i lägenheten dömde K ut fyra av plaggen som den personliga shopparen hittat åt mig. De plaggen var vi och lämnade tillbaka igår. Därefter gick vi ut på stan och spenderade de tillbakavunna pengarna på nya kläder... Hehe.

En hel del French & Saunders har det tittats på i helgen också. Did you know that if you put a cow in a glass of coke it will be gone the next morning?

RSS 2.0