Hon är alldeles för duktig

Min personliga shoppare är alldeles för duktig. Hon hittar en sån himla massa snygga kläder åt mig att jag bara vill köpa allt, men det går ju inte för jag är inte miljonär. Det är svårt att välja vad man ska ta och inte när allt är fint. Nu har jag gått lite över budget för jag kunde verkligen inte välja. Jag tänkte att jag ska prova allting en gång till här hemma och bestämma mig definitivt. Ibland ser man klarare hemma i hallen.

Idag har jag också besökt en naprapat med min onda vad. Hon konstaterade att muskeln hade krampat ihop sig till en boll och tyckte det var fascinerande att man faktiskt kunde se att mitt ena ben var mycket större än det andra. Sedan gav hon sig på att trycka och massera på den onda bollen. Det var inte skönt alls, men nu känns det faktiskt lite bättre. Har fått order att stretcha benet varje dag nu. Bäst jag lyder så jag får börja träna igen nästa vecka.


Like the good old days

Vet ni vad jag fick idag? Ett vykort! Vad glad jag blev. Jag gillar vykort, men det är väldigt sällan man får några numera. Men Moms och Pops, som är i Italien, dem kan man lita på. De är flitiga vykortsskrivare. Är de på semester nånstans får man alltid ett kort.

I morgon kommer de tillbaka till Sverige igen och stora hinkar med plommon väntar på dem därhemma. Det är lite knepigt med plommon. Tusentals plommon blir mogna under två veckor och sen finns det inga alls resten av året. Och de håller ju bara högst en vecka när man plockat dem också. Mycket besvärligt. Har fått ta med plommon till jobbet både förra veckan och denna vecka för att hinna bli av med alla. Men kollegorna blir glada i alla fall.

Tror jag har sträckt mig eller nåt i vaden. Den gör ont och jag kan inte gå normalt. Äsch, vad skulle jag spela badminton för? Hoppas det går över fort. Jag är ju träningssugen!

I morgon ska jag till personliga shopparen. Hoppas hon hittat många fina saker åt mig!

En dag i hagen


Badminton

Plötsligt hörde S av sig och sa att jag måste komma och spela badminton i serien för det var kris och fanns inga tjejer alls i laget.
"Men jag har inte spelat badminton på tre år", sa jag.
"Då är det väl på tiden nu", sa han. Ja, vad ska man svara på det? Visserligen har kiropraktorn sagt att jag inte ska spela badminton, men en liten gång kunde väl inte vara så farligt tänkte jag. Så jag åkte till seriespelet och spelade två singlar och två mixedar. Och förlorade alla. Haha. Ja, det gick förstås riktigt dåligt, men vad annat kunde man förvänta sig om man inte tränar alls själv och möter människor som tränar badminton flera gånger i veckan? Jag blev helt utmattad av de här fyra små matcherna också. Säkert har jag grym träningsvärk i morgon. Tror jag väntar tre år till innan jag provar igen. =)

Pilates

Nej, pilates var inget för mig. Det var inte jobbigt alls. Jag blev inte ens varm. Jag tycker om träningspass där man får ta i och svettas och känna sig riktigt utmattad efteråt.

På pilatespasset använde vi knappt några vikter alls, det var mest rörelser med bara kroppen. Ibland använde vi små viktbollar och en stor pilatesboll och en mindre gummiboll, men det var inte värst jobbigt då heller för man höll inte på så länge med varje övning. Det var lite trångt i salen så i en övning, där man skulle ligga på mage på golvet och liksom simma och föra den lilla gummibollen runt kroppen, råkade jag först stöta ihop med tjejen till vänster om mig och sedan tjejen till höger om mig. Tjejen mittemot mig tappade sin boll så den for iväg genom salen. Vi började alla skratta och jag hade väldigt svårt att sluta. Hoppas inte tränaren blev sur på mig och tyckte att jag inte tog träningen på allvar.

Nej, det blir inga fler pilatespass. Ska hålla mig till den där funktionella träningen istället. Den gillar jag. Den är riktigt jobbig.


Första lektionen på copy

Oj oj vad trött jag var igår kväll. Och jag mådde lite smått illa också. Det var till och med så att jag funderade på att hoppa över min första lektion på copykursen. Men det kunde jag ju inte göra. Jag vill ju gå den och den var inte speciellt billig heller. Så jag tog mig till skolan och när jag väl var där kändes det mycket bättre.

Läraren pratade om reklamens historia och om vad reklam är, vilka principer som finns när man gör den och hur människor reagerar på reklam. Sedan fick vi prata om vad vi tyckte var bra och dålig reklam.

Vi fick i läxa att ta med ett exempel på en bra och en dålig reklam. Ni kanske har några tips? Svårast blir det nog att hitta en riktigt dålig reklam, för dem kommer man ju inte ihåg. Vi fick också i uppgift att skriva texter till två bilder vi fick. Sånt tycker jag är riktigt kul. Ska börja fundera på en gång. =)

Monkey´s mask

Igår hade vi filmkväll och jag hade en massa osedda filmer vi kunde välja mellan. Vi läste lite om vad de olika filmerna skulle handla om och fastnade för beskrivningen av Monkyes mask. Det stod att det skulle vara en sexig film som handlade om en lesbisk privatdetektiv. Det lät ju hur spännande som helst, så vi laddade in skivan och insåg att... det var det inte.

Den lesbiska privatdetektiven var en riktigt dum och usel privatdetektiv. Jag skulle aldrig anlita henne. Hon jobbade knappt alls på sitt fall utan lät sig istället bli utnyttjad av nån tant för hennes sexlekar. Tydligen var detektiven också väldigt kär i tanten fastän man fattade direkt att tanten inte var ute efter kärlek. Hon var ju gift och otrevlig och passade inte ihop med detektivtjejen för fem öre. En annan störande sak var att man fick höra privatdetektivens tankar, och hennes tankar lät som om de tillhörde nån gubbe i en cowboyfilm som tror att han är coolast och bäst i världen. Det hade kanske funkat om den lesbiska detektiven hade varit coolast och bäst i världen, men hon verkade rätt blåst och tänkte mer på sex än sitt mordfall. Till och med den gamla tanten säger till detektiven att: "You are a good fuck but you´re not much of a detective." I övrigt var det rätt svårt att höra vad de sa. Ska man se den här filmen rekommenderar jag att försöka hitta ett exemplar med textning till.

Monkey´s mask i sammanfattning:

Kärlek: Nej
Romantik: Nej
Nakna kroppar: Ja
Bra huvudperson: Nej
Bra kemi medan skådespelarna: Nej
Spännande: Sådär.

Rekommenderar jag dig att se filmen? Ha. Gissa... Den här filmen hamnar lååångt ner. En 24:e plats får det bli.

Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
11. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
12. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
13. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
14. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
15. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
16. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
17. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
18. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
19. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

20. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

21. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
22. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
23. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
24. Monkey´s mask: (Dålig fånig oromantisk film om lesbisk privatdetektiv)
25. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
26. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
27. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
28. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Funktionell träning

Jag brukade aldrig gå på några gruppträningspass på träningsanläggningarna. Jag höll mig till maskinerna i gymmet. Varför? Dels hade jag ingen att gå på passen med och dels har jag ingen koordinationsförmåga. Pass som aerobics och step up är helvetet för mig för där ska man inte bara lyfta höger arm och vänster ben samtidigt utan man ska dessutom komma ihåg rörelsen man just gjort och lägga på fler och fler rörelser tills man i slutet av passet är uppe i en sådär femton rörelser i rad som man ska komma ihåg. Det är ju helt omöjligt.

Men det var faktiskt ett tag där när jag gick på body pump, dvs skivstångsträning, med Chefredaktörn. Det gick jättebra, för där gjorde man bara en rörelse i taget och de rörelser man kan göra med en skivstång är rätt begränsade.

Nu har två kollegor på mitt jobb skaffat träningskort på samma anläggning som jag. Det innebär att jag blivit medlurad på yoga, spinning och funktionell träning. För er som inte heller har någon koordinationsförmåga kan jag meddela att: Dessa pass funkar för oss. Och vad är funktionell träning undrar du? Jo, det ska vara en träning som hjälper en att klara av de där rörelserna vi gör i vardagen, när vi lyfter in saker i bilen och bär matkassar och liknande. På passet tar man fram matta, skivstång och lösa vikter och sedan sätter det igång med diverse styrke- och balansövningar. Det är en slags cirkelträning där man kör tre varv med samma övningar.

Idag ska jag testa pilates för första gången. Jag har hört att det är mycket mage och rygg i pilates och jag har grym träningsvärk i magen efter den funktionella träningen igår, så jag vet inte riktigt hur det här kommer att gå. Men det märker jag väl. =)


jag har just kommit ut


Kommande filmrecensioner på Annies blogg

Filmer som är införskaffade och snart kommer att ses, recenseras och placeras in på topplistan är:

- If these walls could talk 2
- When night is falling
- Make a wish
- Tipping the velvet
- Some prefer cake
- Four minutes
- Water lillies

Meddelande till Annies vänner: Är det någon av de här filmerna ni vill se tillsammans med mig; let me know! =)

Better than chocolate

Maggie hoppar av juristlinjen för att det var så tråkigt och börjar jobba i en queer bokaffär. Hon har dock glömt att informera sin mamma både om att hon hoppat av skolan och att hon är lesbisk.

En dag träffar Maggie Kim, den kringresande konstnären, och de faller genast för varandra. Redan nästa dag ringer dock mamman och undrar varför hon hoppat av skolan. Maggie förklarar att hon inte trivdes där och försöker trösta mamman med att hon har en fin stor lägenhet, vilket inte är sant eftersom hon sover på soffan inne i bokhandeln. Mamman tycker dock det låter jättebra med den stora lägenheten för hennes man har just lämnat henne och hon och Maggies bror behöver någonstans att bo. Maggie får bråttom att försöka hitta en stor lägenhet och lyckas faktiskt få låna en av en sexualupplysare som ska ut på Safe Sex-turné.

Filmen är söt och rolig, men det känns hela tiden som att man har en viss distans till det som händer. Det är svårt att helt leva sig in i den. Speciellt mamman reagerar väldigt konstigt på saker som händer runt omkring henne och lyssnar inte alls på vad hennes dotter säger.

Det är inte helt lätt att säga vad filmen handlar om heller, för det är inte bara en handling. Det handlar om hur Kim och Maggie försöker bo tillsammans i huset och samtidigt inte avslöja för mamman att de är ihop. Det handlar om mammans existentiella kris. Det handlar om Judy som är en kvinna i en mans kropp och om hur tjejen han är kär i har svårt att acceptera det. Det handlar om bokhandeln, som har fiender både i nazister och i tullen, som beslagtar alla böcker.

Jag vet inte om det finns flera versioner av översättningen till den här filmen, men översättningen jag hade var VÄLDIGT mystisk. Det var som att de hade använt en sån där översättningspenna som man drar över texten så att allt blir helt galet. Till exempel kallade den svenska texten hela tiden tullen (customs) för "Kunderna": Böckerna har fastnat hos Kunderna. Snart kommer Kunderna hit och tittar. Men det var rätt underhållande. Speciellt när översättaren hade fått för sig att översätta låttexter till låtar som spelades i baren. Då lätt det ungefär såhär: Åh, pojke, du får mig att vilja gå ner. Du gör mig alldeles immig.

Filmen får en elfteplats på listan eftersom den inte är särskilt romantisk men ändå mycket gayig och underhållande. Bäst i filmen är definitivt transan Judy.Topplistan:


1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
11. Better than chocolate (Söt rolig kanadensisk feelgoodfilm)
12. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
13. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
14. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
15. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
16. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
17. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
18. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
19. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

20. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

21. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
22. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
23. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
24. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
25. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
26. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
27. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Jodå

Annie: Hälsa Meryl Streep från mig.
Kollegan: Jag tror inte Meryl Streep är kvar på ön. Filminspelningen är över sedan länge.
Annie: Klart hon är där. Hon skulle ju driva hotellet tillsammans med Pierce Brosnan.
Kollegan: Jag kan hälsa min mormor och mina mostrar om du vill.
Annie: Det kan du väl göra, men det viktigaste är att du hälsar till Meryl.
Kollegan: Du är så knäpp.Kort, bred och gravid

Igår kom bilderna från Tjejmilen ut på Marathonfoto. De var otroligt fula. Och hur har jag lyckats komma med på så många bilder? Och varför har de dragit ut fotona på bredden så att man ser alldeles kort och bred ut? Det verkar väl inte vara rätt taktik om man vill sälja bilder? Det vore smartare att dra ut dem på längden…

På bilderna från starten ser jag inte bara kort och bred ut; det blåser dessutom friskt bakifrån in i min tröja så den blir alldeles uppblåst. Jag förstod först inte att den där lilla gravida tjockisen skulle vara jag. Vad tycker ni? Ska jag beställa några bilder? Sen när jag är gammal kan jag titta tillbaka på dem och tänka: ”Jaa, Tjejmilen 2009 ja, då var jag tydligen kort, bred och gravid.”


Språkkunskaper är viktigt

Hört på jobbet idag: "Är det någon här som kan skånska?"

Tellifån

Min mobiltelefon dog. Vi har kamperat ihop länge, min oranga lilla karamelltelefon och jag. Tyvärr hade jag också i telefonen en massa anteckningar till en bok jag tänkte skriva. Jag har tänkt länge att jag borde se till att få över allt det där till datorn, men jag är ju så lat. Nu är jag arg på mig själv för att jag aldrig fick ändan ur vagnen. Jag undrar om det går att återuppliva en telefon som har dött? Och vem kan i så fall göra det?

Jag har också sprungit runt i affärer och kollat internetsidor för att hitta en ny telefon. Det är inte helt lätt att veta vad som är bra. Jag visste i alla fall att jag inte ville ha Samsung och LG för dem har jag haft och de har så konstiga ologiska menyer. Först hade jag tänkt prova en Sony Ericsson, men sedan läste jag en massa användarrecensioner om deras nya telefoner som hade gått sönder på en gång, så då hade jag ingen lust att köpa en sån längre. Istället fick det bli en Nokia. Det har jag haft förut och de har aldrig nånsin gått sönder fastän jag haft dem i många år. Den nya telefonen är beställd och ska komma inom 1-3 dagar.


Nokia 6700, snart i en brevlåda nära mig?

Vaddå sockerberoende?


Slapptorsdag

Egentligen hade jag tänkt ägna kvällen åt städning, men när jag kom hem kände jag att det inte var alls det jag skulle göra. Jag längtade så efter att bara slappa. Jag är trött. Jag var hos frisören, rehabtränaren och systeryster i måndags, på gymmet i tisdags och hade storbak hemma igår. Idag har jag visserligen tvättat, men förutom det har jag bara tagit det lugnt. Jag sjönk ner i soffan och tänkte först byta kanal när jag såg den läskiga Anna Skipper i rutan, men sen blev jag alldeles charmad av hennes offer. Den kvinnliga soldaten Cribba var ju hur cool som helst och bitchade dessutom tillbaka mot Anna Skipper hela tiden. Mycket ovanligt och uppfriskande.
Jag måste dock påpeka en sak. Cribba protesterade mot att det skulle ta så lång tid att göra sin egen juice i råsaftcentrifugen varje morgon, varpå Anna Skipper lade ner några ananasskivor och halva äpplen och sa: "Se, det tog bara 40 sekunder!" MEN.. även om jag nu har en sån här fin råsaftcentrifug så måste jag påpeka att EFTER man pressat frukten på 40 sekunder så måste man göra rent centrifugen: ta i sär den i en massa delar och diska alla delarna, och det ingår INTE i de 40 sekunderna, det lovar jag. Säkert 10 minuter tar allt det där diskandet. Nej, nu är det sovdags.. Snart är det fredag! Tjoho!


Är man dummare vissa dagar?

Det måste väl vara så att man är dum vissa dagar och riktigt smart andra dagar? Eller varför sitter jag idag och rättar jättedumma fel som jag gjort en annan dag. Idag har jag inga som helst problem att se sammanhang, hitta differenser, dra slutsatser. Jag har totalkoll. Men den dagen jag gjorde det här senaste felet måste jag ha haft en riktigt dålig dag. Men hur kan det vara såhär? Jag har ju samma hjärna idag som jag hade den dagen då jag gjorde fel. Vad är det som gör att hjärnan är i form ibland och jättedum andra dagar? Och kan man göra något åt saken? Kan man hålla den i form? Vad ska man i så fall göra? Äta lax? Lyssna på Mozart? Spela tetris?

Don´t let it bring you down

Idag har jag fått obefogad kritik av en knäpp människa som jag inte respekterar. Då borde jag inte bry mig och inte ta åt mig av kritiken. Varför känner jag mig ändå ledsen och arg?

När jag tänker på saken är det nog inte kritiken i sig som gör mig ledsen utan bara hela situationen. Att jag ska behöva sitta och lyssna på den här människan som snackar sån smörja. Att människan får hållas. Att jag inte bara kan gå därifrån. Det stör jag mig på. Blä.

Två tanter på tunnelbanan

Tant 1: Det är väl allt fantastiskt med han Bolt. Han kan springa 100 meter på bara drygt nio sekunder!
Tant 2: Jaa! Jag kan inte ens GÅ så fort!

RSS 2.0