Schlagerkvällen

Förra året var det himla bra. Året innan dess var det helt fantastiskt. I år... nej, i år levde schlagerkvällen inte upp till förväntningarna. Vi har ju vant oss vid en kavalkad av artister: nya och gamla, svenska och utländska. Och framförallt många! När den ena springer ut kommer den andra in. Men i år var det inte så. Vad hade hänt? Var det ebb i kassan eller var alla artister på semester? Varannan låt sjöngs av bandet Schlagerfeber och även om de var duktiga så var det inte dem vi var där för att se. Nej, jag är faktiskt lite missnöjd.Back in town


Hej darlings! Nu är jag tillbaka i stan igen. Måste bara säga att jag ÄLSKAR sommar, jag ÄLSKAR semester och jag ÄLSKAR skärgården! Vaddå? Var det ingen nyhet? Nähä. Jag kan ha nämnt det tidigare.

Men nu har jag tagit mig in till staden för idag är det schlagerkväll på Pride. Och det MÅSTE man ju se!Wiveca Steen: Den innersta kretsen

Idolbild på Gillian McKeith


GRAY Matters

Gray och hennes bror Sam har ett väldigt nära förhållande och många som ser dem tror att de är ihop. En dag hittar Sam den perfekta kvinnan och gifter sig med henne. Tyvärr upptäcker Gray att hon också tycker att det är den perfekta kvinnan. De "råkar" dessutom kyssas dagen innan hennes brors bröllop. Gray börjar misstänka att hon väntat på Mr Right i onödan och att det egentligen är Mrs Right hon vill ha.

När hon berättar för Sam att hon är kär i hans fru säger han att han aldrig vill se henne mer. Samtidigt verkar Grays kund på reklambyrån (som vi kände igen som Helena Peabody från L-Word!) aldrig bli nöjd, vilka förslag Gray än tar fram. Grays nyfunne vän, den skotske taxichaffisen stöttar henne dock och tar med henne till ett flathak för att hjälpa henne att hitta rätt på sin nya bana.

Den här filmen var söt, rolig och man visste inte vad som skulle hända härnäst. Det gillade jag. På sina ställen var den lite småfånig, men det får man ta. Som min vän H sa, fokuserar historien inte mest på lesbiska romanser utan mest på relationen mellan syskonen Sam och Gray, men det var ändå helt klart en lesbisk film. Den har därför förtjänat en plats på topplistan och inte vilken plats som helst, jag tycker faktiskt att den förtjänar så mycket som en tionde plats.


1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
11. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
12. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
13. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
14. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
15. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
16. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
17. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

18. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

19. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
20. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
21. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
22. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
23. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
24. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
25. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Harry Potter och halvblodsprinsen...

...var K och jag och såg på bio. Jag gillar verkligen Harry Potter-filmerna. De är väldigt spännande och underhållande. Den här filmen var den vuxnaste och mörkaste hittills, men de behåller ändå de där små roliga episoderna så att man får skratta lite också. Egentligen är det kanske rätt naturligt att filmerna är så bra när de har såna bra böcker att gå efter. Jag beundrar JK Rowlings fantasi. Men filmerna är rätt snyggt gjorda också.

Jag var inne på CDON nyss och tänkte beställa lite roliga filmer att ha på landet om det regnar. Jag blev mycket besviken. Vilka gamla tråkiga filmer det var. Till och med de filmer som ligger på "Topplistan" är gamla och tråkiga. Tröttnar folk aldrig på de där amerikanska komedierna som de redan sett fjorton gånger?

Nej, såhär kan vi inte ha det. Har någon några roliga filmtips till mig?

Den biologiske bögen

Vilket intressant program jag såg på tv nyss! Det var en kvinna som forskade på hur människor reagerar fysiskt på lukten av feromoner. När tex en heterosexuell kvinna luktade på manligt feromon så aktiverades en del av hjärnan i hypotalamus som har med våra sexuella reaktioner att göra. När den heterosexuella kvinnan luktade på kvinnligt feromon behandlade hjärnan det bara som vilken doft som helst. Forskaren hade även studerat homosexuella och sett att homosexuella män reagerade på manligt feromon och lesbiska på kvinnligt feromon. Exakt hur det kom sig visste man inte än, men det är ändå intressant att det kan mätas helt vetenskapligt tycker jag. Undrar hur det skulle bli om hon testade bisexuella. Det hade hon tydligen inte gjort.

"Den biologiske bögen finns" sa de i programmet. Sedan frågade de en biologisk bög hur han tyckte att det kändes att det hade blivit vetenskapligt konstaterat att hans hjärna såg annorlunda ut än heterosexuella mäns. Det kändes helt naturligt, tyckte han. Han tyckte det var bra att man kunde visa att det inte hade med miljön eller uppfostran att göra. Risken med forskningen var bara, tyckte han, att om man kom på exakt vad det var som avgjorde om en människa blev homosexuell eller heterosexuell, om det bara var en faktor och inte många olika, så kunde vissa människor i vissa länder få för sig att göra abort om de fick veta att de skulle föda ett homosexuellt barn. Och det vore ju läskigt. Men det dröjer nog innan forskningen kommit så långt.

Det regnar i skåpen

Jag hade diskat och torkat all disk och satt in den i köksskåpen. Jag satte mig i mitt vardagsrum när jag hörde vatten som rann i köket. Vad underligt, tänkte jag. Hade jag inte stängt av kranen? När jag kom ut i köket såg jag att det rann vatten ut ur mina köksskåp och ut ur lampan över diskbänken. Jag öppnade skåpen och såg att hyllorna och alla glas och skålar var fulla av vatten. Jag sprang upp till grannen ovanför och ringde på.

"Har du översvämning", undrade jag.
"Nej.. Jag hade stopp i avloppet nyss, men det har jag fixat, så nu rinner det på", sa killen nöjt.
"Ja, det rinner ner i mina köksskåp", sa jag.
"Vad jobbigt", sa han, men verkade inte bry sig värst.
"Ja, så du verkar ha en läcka hos dig. Ringer du till förvaltaren?"
"Det är väl bättre om du ringer. Det verkar ju vara du som har problem."
"Jaha.."

Jag sprang ner igen och ringde hyresvärden. Förvaltartjejen Marie ringde på dörren inom några minuter. Hon tittade på mina köksskåp och konstaterade att det forsade ner vatten genom dem. Hon sprang upp till killen ovanför. Femton minuter senare ringde hon på igen:
"Han hade visst försökt rensa sitt avlopp själv", sa hon. "Men jag har fixat det nu, så det ska inte rinna mer. Men det är bäst du torkar upp allt vattnet fort innan det blir för mycket skador."

Nu sitter jag här med alla glas, tallrikar och skålar i berg på diskbänken. Allt som var rent har blivit nedsmutsat av avloppsvatten och måste diskas. Dessutom får jag inte ställa in sakerna i skåpen igen, för de måste torka ur. Killen ovanför har inte ens bett om ursäkt för sin klantighet. Han satt oberört och spelade gitarr medan förvaltartjejen återställde hans försök till avloppsrensning. Jag brukar inte irritera mig på folk så lätt, men jag måste erkänna att den där slappa fjantkillen faktiskt gör mig riktigt arg.

Morr


/Annie


Samtal med Comhemkillen

Comhemkillen: Hej Annie, jag heter Fredrik och ringer från Com hem.

Annie: Hej Fredrik.

Comhemkillen: Hur mår du?

Annie: Tack bra, och själv?

Comhemkillen: Öh.. jo.. bra. Jag sitter och läser lite här om mänskliga rättigheter.

Annie: Jaså?

Comhemkillen: Ja, du kanske har hört om att Litauens parlament röstade igenom ett förslag att kriminalisera information om homosexualitet?

Annie: Ja, det är verkligen sorgligt.

Comhemkillen: Har du tid att prata en stund?

Annie: Om mänskliga rättigheter?

Comhemkillen: Nej..

Annie: Om homosexualitet?

Comhemkillen: Nej, om hur din telefoni, din tv och ditt bredband funkar.

Annie: Jaha. Men jag har bara hunnit installera modemet än så länge.

Comhemkillen: Jaha. Då kanske jag kan ringa om några veckor igen?

Annie: Ja, gör du det. Hejdå Fredrik.

Comhemkillen: Hejdå Annie...


Shopping shopping

Vad jag har knallat runt idag. Nej, knAllat! Vilken snuskig fantasi du har. Jag har varit ute på stora shoppingronden i Stockholms City. Alla de där grejorna som jag tänkt köpa jättelänge men inte hunnit/orkat har jag skaffat idag.

Jag har skaffat en ny kamera istället för den jag slängde i marken för två månader sen. Jag har skaffat en nytt lysrör till köket. Det gick väl sönder för ett halvår sen.  Jag har köpt mer Mambo Jambo-te. Det var väl åtskilliga månader sedan det tog slut. Jag köpte också andra delen av Viveca Steens deckare om morden på Sandhamn. Fast där har jag inte väntat lika länge för den första boken läste jag för bara två veckor sen. Deckare i skärgårdsmiljö är ju perfekt på sommaren.

Förra gången jag var inne i stan kryllade det av amerikaner och japaner. Idag var där bara en massa italienare. De var inte så trevliga. De trängdes och knuffades i affärerna och verkade inte se någon annan än sig själva. Det kan inte vara samma italienare som i det där programmet Solens mat, för där är ju alla så vänliga. Jag undrar förresten hur hög procent turister det är i City på sommaren? Det måste vara en mycket hög procent för jag hörde mer utländska än svenska idag. (Inte för att alla som talar utländska nu nödvändigtvis är turister, men i grova drag)

En annan sak jag undrar över är hur det kommer sig att så många tjejer har snygga knallgröna t-shirts och linnen, men jag ändå inte kan hitta såna t-shirts och linnen i en enda affär. Är det turisterna som är gröna kanske? Det kanske är mode i Italien. Jag får åka dit och titta.

Gamla och nya smultronställen

Nu har jag varit ute i skärgården igen. Ja, nu igen. Men det är ju faktiskt sommar och det är då man ska vara i skärgården. Det var lite tråkigt att se att Grusgropen har vuxit igen. Förut kryllade det av smultron där. Smultron är det bästa jag vet. Men sen, när jag kom ner till det fula Kalhygget, som jag varit så missnöjd med, märkte jag att det började bli rätt grönt och fint på marken där. Och inte bara det: det har kommit en massa smultron!

Om man nu skulle vara lite filosofisk (och det ska man förstås!) så är mycket i livet likadant. Inte bara smultronställen som restauranger och vackra trädgårdar dyker upp och försvinner. Med människor är det likadant. Först umgås man jättemycket med någon, och sen plötsligt försvinner personen ur ens liv, kanske för att vi blivit för olika eller tröttnat på varandra eller något liknande. Men samtidigt lär man känna nya spännande människor. Och det lönar sig sällan att sörja över de gamla smultronställena. Det är säkert mycket bättre att ge sig ut och leta efter nya. Det ska jag försöka tänka på när jag blir besviken nästa gång.

Over n out

Stay with me

Den här veckan slutar min trevliga chef som kan allt. Den chef som jag kan fråga om vad som helst. Hon är alltid snäll och glad. Hon blir aldrig irriterad eller arg, hur stressad hon än är. Hon har alltid tid för mig. Jag är mycket imponerad av den här kvinnan och mycket ledsen att hon slutar. Och som om inte det vore nog (!): Samma vecka slutar min allra trevligaste kollega! Den enda personen som förstår allt av min sjuka humor. Den enda personen på min arbetsplats med lika mycket överskottsfantasi som jag. Den enda personen man kan prata skrivande och serieritande med, eftersom hon också håller på med det.

Nej, det här är inte alls någon bra vecka. De trevliga personerna ska ju vara kvar. Det är de dumma och otrevliga personerna som ska sluta. = (

Förutom att vara på dåligt humör har jag idag bakat muffins. Måååånga muffins. Det har blivit muffins med hallon/blåbär, muffins med choklad/valnöt och muffins med äpple/kanel. Kanske man kan baka in sina sorger i muffins? Mina kollegor ska få äta mina sorgemuffins på frukostmötet i morgon.

Nu är det väl dags för en dusch och sänggång.

Godnatt därute. Var ni än är.

Ice age in the summertime

Igår blev det KALLT i Stockholm. Mulet och kallt. Alltså var det perfekt bioväder. Åsa och jag började med middag på Pizza Hut. (Louisiana är för övrigt den godaste pizzan.) Sedan gick vi och såg Ice Age. Den var riktigt rolig. Det var lite mer action i den än i de tidigare.

Har ni förresten sett vad korta meningar jag skriver idag? Det är för att jag är trött. Då blir det alltid korta meningar. Nu ska jag gå till jobbet.

Puss.

Bättre än hovjuveleraren

Grannen: Tack Annie, det var de godaste bullar jag ätit i hela mitt liv!
Annie: Vad roligt.
Grannen: Och då brukar jag ändå handla mina bullar hos en som är hovjuvelerare.Hm.

Mensinformation


Sticka ut på beachen?

T: Jag måste köpa en heltäckande bikini!
S: Heltäckande?
Annie: Prova med en sopsäck.
T: Men asså.... en bikini som täcker alla kroppsdelar med bröstvårtor på!
S: Hmmm....
Annie: Du kommer säkert bli poppis på beachen.
S: Kanske du kan dela med nån?
Annie: Ja, det är nog vanligare att folk solar med bara underdel än bara överdel, så du kan säkert hitta nån som kan köpa underdelen av dig.
S: Men det är ju nyttigt att lufta sig.

RSS 2.0