Tu turututuruturu tu turututurutu

Vad konstigt det är. Det brukar fastna låtar i mitt huvud, men på sistone har det inte direkt varit några moderna dans- eller rocklåtar jag nynnat på. Och inte några schlagers heller. Nej, i morse fick jag inte signaturen till Alfons Åberg ur huvudet. Under lunchen gick "Skip to my lou" på repeat och nu sjunger jag "Älskling tro på mig" ur Bernhard och Bianca. Jag verkar en "tillbaka-till-barndomen-dag" i dag.

Rapport från Tjejmilen

Hello darling readers! Har ni det bra? Haft en skön helg?

Som ni säkert känner till har jag varit ute och Tjejmilat i naturen på Djurgården idag. Det gick väl ungefär som förväntat. Jag tog mig runt, men inte gick det fort. Nej, det var nog en av mina absolut långsammaste Tjejmilar någonsin. Inte så konstigt kanske, med tanke på att jag inte kunnat träna något. En hel timme tog det. Men jag fick i alla fall inspiration inför nästa år. Om jag tränar flitigt nu i ett år borde jag kunna sänka min tid med en kvart.

Efter loppet var min mage som ett svart hål så det passade perfekt med middag på Indian Queen på Hornstull, där jag satte i mig en himla massa mat i trevligt sällskap med Miss C, Miss F och Miss H. Efter det fortsatte vi till gaycafét Copacabana där jag fortsatte med flera koppar te och chokladkaka. Nu känner jag mig mätt och belåten. Det blir spännande att se om jag orkar lyfta några vikter på rehabträningen i morgon eller om mina ben kommer vara som spaghetti redan innan Fru Rehabtränare börjat bossa runt mig.

Det närmar sig

Idag var jag ute och sprang 30 min i lugnt tempo. Det kommer vara det sista jag springer innan Tjejmilen på söndag. Fredag och lördag ska jag bara vila. Det var en väldigt massa insekter ute idag. Jag sprang i slalom mellan molnen av knott. I morgon ska jag och en kollega hämta nummerlappen. Hoppas det finns några fina billiga löparkläder där också. Ibland har jag gjort riktiga fynd på nummerlappsutdelningen.

Idag var Soffan och jag ute på lunchen och handlade babykläder åt G:s lille son Lukas, min sobrino. Förmodligen kommer G och Lukas och hälsar på oss på jobbet nästa vecka och då måste vi ju ha en present. Soffan och jag köpte även två trisslotter var eftersom vi hade bestämt oss för att bli miljonärer. Ingen av oss vann en enda krona. Jag förstår det inte. I boken om Mrs Harris (Flowers for Mrs Harris) så bestämmer en liten städtant sig för att hon ska vinna på the football lottery, och så gör hon det. Jag hade bestämt mig för att vinna på trisslott, men det funkade inte alls lika bra för mig. Hur ska jag nu kunna betala en ny utbildning och öppna eget café? Jag bara undrar...

Självunderhåll

Förra veckan var det min cykel som blev reparerad. Nu tänkte jag satsa på att få ordning på mig själv.


Som ni redan vet har jag slutat med mitt coladrickande. Visserligen har jag bara klarat några dagar än så länge, men jag har åtminstone inte trillat dit än.


Jag har några gånger kvar på min rehabträning och nu gäller det verkligen att suga in allting som tränaren säger och minnas hur rörelserna ska utföras så att jag kan fortsätta själv sen.


Igår sprang jag Kungsholmen runt som ett litet test inför Tjejmilen på söndag. Jag orkade åtminstone runt hela vägen så det är ett positivt tecken. Särskilt fort gick det förstås inte, men det får inte vara målet i år. Jag hoppas på stark revansch nästa år med en riktigt bra tid. För nu ska jag ju träna flitigt ända till dess. Förhoppningsvis.


Nästa vecka har jag fixat en frisörtid för att få ordning på min icke-frisyr och om en månad har jag fått tid hos den personliga shopparen för att fixa höstgarderoben.


Och efter allt det här måste jag ju vara i finfin form både på utsidan och insidan. Visst? =)


PS: K, du är jätteduktig som har slutat röka. Jag är mycket imponerad!


copy

Aii! Jag har anmält mig till en kvällskurs i copy. Hoppas det är en bra kurs nu. Det är så himla svårt att veta vilka utbildningar som är bra. Jag har skrotat runt på nätet och tittat på en massa kursbeskrivningar, men vad de än skriver där så vet jag ändå inte om kursen är bra förrän den redan har börjat. Det är ju läraren, eleverna, materialet och allt sådant som avgör om kursen blir bra eller ej. Allra mest är det läraren. Jag håller tummarna för att jag får en alldeles alldeles underbar lärare som lär mig en massa bra saker.

Om jag blir antagen till kursen börjar den i slutet av september. Och i så fall får ni höra mer om den då.

5 tips om jobbsökande

Jag läste en artikel om jobbsökande och att hitta rätt jobb på karriärsajten Shortcut. Det är en karriärcoach som har skrivit artikeln och även om hon är lite überpositiv känns det faktiskt som att hon har en del poänger.

1. Hitta vad du brinner för och go for it!
Vad vill du helst jobba med? Vi är så duktiga på att sätta upp mål men vi vet inte hur vi når dit. Små steg för steg och tålamod är den enda rätta vägen. Tro inte på det där att "bara jag lär mig lite till då kommer jag söka denna tjänst". Sök först, lär dig sedan. Eller "bara jag tjänar lite mer pengar så kommer jag att söka mig till mitt drömjobb, för jag vågar inte vara otrygg nu". Sök till din drömtjänst nu och du kommer automatiskt att tjäna ännu mer pengar och samtidigt stortrivas. Eller "det jag gör nu är egentligen inget jag tycker om men jag har inget val". Gör ett omval, välj något du tycker om. Så enkelt är det faktiskt! Vad är det som hindrar dig? Omvandla dina hinder till delmål och vips så är du framme i målet snabbare än du någonsin kunnat ana. Ingenting är mer attraktivt för en arbetsgivare än ett genuint brinnande intresse.

2. Var tydlig med dina värderingar och visa vad du går för!
Vad är viktigt för dig? När du vet det, håll dig fast vid det! Är det viktigt för dig att ha ett kreativt arbete så sök bara sådana tjänster. Nöj det inte med något annat helt enkelt. Du kommer lägga ner din tid och din energi på att leta efter ett mindre kreativt jobb som du egentligen inte brinner för. Och inte nog med det, du kommer förmodligen sedan att må dåligt av det. Så varför ska du välja något annat alternativ som inte är viktigt för dig?

3. Skaffa dig ett professionellt tänk. Marknadsför dig själv på ett professionellt sätt! Du är ditt varumärke!
Vad är professionalism för dig? Just det! Hitta det tänket, paketera det och bli synlig på ditt unika professionella sätt.

4. Varför ska företaget anställa dig? Förmedla vad du kan bidra med!
Vilka är dina styrkor? Vad har du för kompetens? Vad brinner du för? Vilket jobb utför du mest passionerat? Förmedla det och det finns ingen annan som är bättre än dig.

5. Var engagerad, ta ditt ansvar och gör ditt bästa - ALLTID!
När du skriver ditt CV, personliga brev, under intervjun, på jobbet osv. Gör du det så har du inget att oroa dig för. Jobbet är ditt!

Och du, jag håll på att glömma. Se intervjun som din chans att ställa frågor om företaget, om arbetsuppgifterna, om personalen, arbetsmiljön, cheferna, organisationen, företagsmål etc. För det är lika mycket du som ska bilda dig en uppfattning om arbetsgivaren som tvärtom.

Vad dricker man istället för cola?

Cola är det godaste jag vet. Ändå har jag slutat dricka det. Det är inte helt lätt. Vad dricker man egentligen istället? Det finns ju ingenting som är i närheten så gott. Just nu provar jag med Ramlösa Citrus. Men det är ju inte samma sak. Vad dricker ni därute? Finns det något gott? Och när slutar man vara sugen på cola? Aldrig? Eller går beroendet över efter ett tag? Finns det några framgångsrika cola-slutare därute som kan dela med sig av sina erfarenheter?


Just another manic monday

...I wish it was sunday. Eller kanske saturday. Eller varför inte friday night så att jag skulle ha hela helgen framför mig. Hej på er. Ursäkta att jag varit så frånvarande.

Den förra veckan var en låååång vecka. Jag är helt säker på att det gick minst 20 dagar utan helg emellan.

Men sen blev det helg till slut i alla fall, och en fin sån. K och jag turistade lite i Gamla Stan på lördagen. Det var vi och tyskarna som var där. På söndagen var jag på Solstugan för första gången på säsongen. Tyvärr var det nog sista gången också för jag upptäckte att de stänger nästa helg. Hjälp. Vart tog sommaren vägen? Det var nästan lite kallt ute idag också. Suck.

Hur fungerar det egentligen? Ska man efter semestern komma tillbaka utvilad och motiverad till jobbet? I så fall har det inte fungerat för mig. Kan jag reklamera min semester? Inte för att det har varit något direkt fel på själva semestern. Den har bara inte gjort mig sugen på att jobba utan snarare på att ha mer semester.

Vet ni vad? Jag har kikat lite på kurser man kan gå om man vill bli copywriter. De är satans dyra och finns bara på såna där privata skolor. Undrar varför. Varför kan man inte gå på universitetet och läsa till copywriter? Det finns ju en sån otrolig massa helskumma kurser att välja mellan där annars. Typ "Antikens genusperspektiv med inriktning på feminismens roll inom prostitutionsområdet". Varför har de hoppat över ett så pass vanligt yrke som copywriter? Jag ska försöka leta lite kurser inom kommunikation/information också. Något bra som inte kostar 200 000 kr måste det väl finnas. Kanske jag kan hitta nån liten trevlig "prova på kurs" för att ta reda på vad jag egentligen vill göra.

På söndag är det Tjejmilen. Det har inte blivit mycket sprunget. Varför? Tja, det har varit förkylning, mensvärk, tidsbrist... Men kanske att jag hinner prova på att springa en mil i morgon eller i övermorgon. Det kan ju vara bra att veta om jag kommer orka runt hela loppet...

Om vi nu ska vara lite positiva också vill jag nämna en bra sak som är att det öppnats en ICA Maxi här intill. Idag har jag och Systeryster gått runt där i säkert en timme och valt och vrakat bland all mat och alla kuliga saker. Jag har också besökt Fru Rehabtränare. Hon kör hårt med mig. "Sitt! Ligg!", säger hon och man får göra situps på stora gummibollar och dra gummiband runt fötterna och hålla vikter i händerna tills man är som spaghetti i armar och ben. Man känner sig nästan som en hund ibland. Men jag har lärt mig att respektera tränare som vet vad de gör. Och det vet Fru Rehabtränare.

Nej hörrni, nu är det dags att slagga bingen. Godnatt därute. Var ni än är.


Dag 2 på jobbet

Det känns som att jag har jobbat två veckor sedan jag kom hem, men tydligen är det bara två dagar. Det har varit två jättelånga och jättejobbiga dagar. Tur att jag fick hela tre stycken kramar idag av tre olika kollegor så jag blev lite gladare. S kom på besök på jobbet och hade med sig mina favoritböcker som hon hade lånat, de som handlar om Millan och hennes märkvärdiga mormor.

Syster fick med mig till gymmet idag. Det var skönt att komma igång, men jag verkar ha tappat varenda muskel jag någonsin haft under sommaruppehållet. Det är mindre än två veckor kvar till Tjejmilen också och jag har bara sprungit enstaka 20-minutersrundor. Till följd av tidigare meriter är jag placerad i startgrupp 1. "Obs: Ställ dig endast i startgrupp 2-3 om du är verkligt vältränad!" står det i broschyren. Haha. Jag kommer bli nedtrampad av startgrupp 2....

Vem vill vindsurfa med mig?

Åh, jag vill lära mig att vindsurfa! Vem vill åka med mig på kurs? Nej, kanske inte just nu, men nästa sommar? Eller kanske i vinter? Ja, jag är anpassningsbar! =)

Vad tror ni?

Ibland undrar jag om jag verkligen borde arbeta som ekonom. K hittade ett karriärtest åt mig som jag just gjorde. Det här är resultatet:

Grafisk industri / Media
Mode design / Musik
Trä, målning, hantverk

Kännetecknande för dig är att du är kreativ, fantasifull och målinriktad. Du har troligtvis en konstnärlig ådra som du gärna får utlopp för i olika sammanhang. Som barn var du klassens lilla konstnär och din fröken minns förmodligen fortfarande dina avancerade teckningar/skulpturer/dikter. Du gillar att lära dig nya saker och hitta lösningar på olika sorters problem. Där andra människor ser hinder ser du möjligheter. Grafisk design eller modedesign, musikmakare eller ett konstnärligt inriktat yrke inom hantverkssektorn bör vara yrkesområden som passar dig, eftersom du där kan kombinera ditt kreativa anlag med problemlösning.

Jaha. Jag har alltså gjort helt fel... Kan man byta karriär vid 30 års ålder? Och hur gör man i så fall det?

Women like me

På en loppis på Öland gjorde jag detta fynd. För 3 kr fick jag boken "Women like me". Lägg märke till att titeln kan uttalas både som Women like ME och Women LIKE me. Boken handlar om både och.

Huvudpersonen kommer till Hollywood efter att ha blivit dumpad av kvinnan hon älskade. Hon lovar sig själv att aldrig dras in i något förhållande igen. Nej, villkorslöst sex är det hon ska ägna sig åt. Och hon har inga problem att få det. Hon är otroligt snygg och både männen och kvinnorna vill ha henne. (Ja, stackars kvinna, eller hur?) Men hon är bara intresserad av kvinnor. Hennes chef är dock bara intresserad av kvinnor och vill gärna ha sin snygga sekreterare i säng. Han får reda på att hon är lesbisk och väljer att använda sig av utpressning för att få omkull henne. (Snaskigt värre huh?) Hon försöker hitta någon väg ut ur detta.

Självklart klarar hon inte av att bara hålla sig till sex utan förälskar sig i en kvinna. Kvinnan hon faller för är exet till Hollywoods största filmstjärna. Filmstjärnan är även kund på byrån hon jobbar på och är inte något fan av den snuskige utnyttjande chefen. Hon bestämmer sig därför för att ge vår hjältinna och exet en hjälpande hand.

Boken var faktiskt riktigt rolig och spännande att läsa. Jag satt och skrattade högt med jämna mellanrum. Det var inte något litterärt mästerverk förstås, men det var inte heller det jag kände för att läsa. Gammal smaskig tv-serie på bok kanske man kan beskriva den som. =)
Gurglar med whiskey

Jag gör som Christer säger och gurglar halsen med whiskey. Det känns faktiskt som att det hjälper. I alla fall kittlar det mindre efteråt. Men hur får man det att sluta kittla i näsan? Där kan man inte gärna hälla whiskey.

I morgon ska jag åka till Öland med buss. Hoppas jag har slutat nysa till dess. Det vore ju tråkigt om de övriga passagerarna slängde av mig halvvägs.

Definitivt inget knäckebröd

Jag sitter på kontoret och nyser och snyter mig. Halsen gör ont. Det här får se till att gå över tills på onsdag när jag ska resa till Öland. I mitt skåp låg en chokladask med en "Välkommen tillbaka"-lapp från E. Sött va? Det känns helt okej att bli välkomnad tillbaka till jobbet när man bara ska vara här två dagar. Kanske bäst att jag sparar chokladasken till nästa vecka.


Jag sitter och sorterar papper och stoppar in dem i rätt pärmar. När man jobbar på kontor samlas det mycket papper när man varit borta två veckor. En annan sak jag lagt märke till är hur otroligt snabbt jag glömmer saker som jag höll på med. Jag ser de små lappar jag skrivit för två veckor sen och tänker: Jaha ja, har jag skrivit det här... Undrar vad jag menar? Undrar vad jag höll på med? Undrar vad jag vill mig själv? Måste skriva mer utförliga lappar i framtiden.


Nu ska vi gå ut och äta lunch. Ska försöka hitta något mjukt som inte gör ont i min ömma hals. Lite mjuk soppa eller något. Definitivt inget knäckebröd.


The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (1995)

Vilken kort titel den här filmen har va? Men riktigt så äventyrligt och fantastiskt som det låter tyckte vi kanske inte att det var när vi såg filmen.

Handlingen: Pojkflickan Randy har det inte så gott ställt och har svårt för skolan. Hon bor hos några lesbiska kvinnor. En av dem är hennes faster. Evie är en rik populär tjej med pojkvän och bästa betyg i skolan. Men allt känns inte bra med pojkvännen och när Evie träffar Randy blir hon kär för första gången. De försöker först hålla sitt förhållande hemligt, men när Evie till slut berättar för sina bästa vänner så sviker de henne. Evie är också rädd att hennes mamma ska få reda på något. Hon ska ju vara mammas perfekta lilla flicka. Randy behöver inte vara rädd för det, men hon är rädd för att hennes faster ska få veta att hon inte kommer klara av att ta sin examen i skolan. Det är mycket bråk och krångel runt de två flickorna, men vad bryr de sig om det? De är ju in lööööv.

Filmen är lite osannolik, klyschig och överspelad på sina ställen, men den har helt klart fokus på kärleken mellan de två flickorna och det smäller högt på den här topplistan. Det ska dock sägas att filmen inte är en sådan där vacker romantisk eller sexig kärleksfilm där allt bara faller på plats. Verklighetsproblemen får ta en del plats och på det viset är filmen mer som verkligheten än som i en perfekt saga. Filmen försöker ta upp komma-ut-problemet, men människorna i filmen reagerar ganska stereotypt och överdrivet så att det inte känns så verkligt ändå.


Topplistan:


1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. Out at the wedding (Rolig, välspelad, romantisk feelgoodfilm)
10. GRAY Matters (Söt, rolig amerikansk om syskonrelation och tjej som inser att hon är gay)
11. The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (Amerikansk high school komma ut-film)
12. Affinity: (Sorglig och lite småläskig film efter Sarah Waters bok)
13. Saving Face (kinesisk-amerikansk film om traditioner och förbjuden kärlek)
14. I can´t think straight (brittisk-palestinsk-indisk kärlekshistoria om att bryta traditionerna)
15. Ninas heavenly delights (skotsk-indisk något fånig feelgood-matlagningsfilm)
16. Gia (Hemsk, sorglig film om drogberoende lesbisk fotomodell)
17. Daphne (BBC-film om författarinnan Daphne du Mauriers kärleksliv)
18. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

19. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

20. A girl thing (Flera historier varav en lesbisk. Bra men alldeles för kort kärlekshistoria.)
21. April´s shower (Smårolig och halv utflippad amerikansk film om en möhippa.)
22. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)
23. Itty Bitty Titty Committee (Tråkig barnslig förutsägbar feministfilm med trist huvudperson)
24. Un unexpected love (Mycket amerikansk Hallmarkfilm med för mycket händelser och för lite känsla)
25. Love sick (Rumänsk oromantisk incestfilm)
26. Girl Play (En mycket äkta icke-film)


Mellanlandning och två dagars jobb

Det har blivit mycket av Stockholms skärgård under min semester, men i helgen var jag nere i Skåne och testade playan i Falsterbo. Såhär såg det ut där:Det var mycket fin vit sand i Falsterbo, men det blåste rätt friskt. Förutom att det drog lite kallt så rörde vinden upp alger från havsbottnen, så det flöt omkring en massa sallad i vattnet. Det var dock varmt och skönt, sålänge man höll sig under ytan och inte blev blåst på. =)

Härnäst testar vi: Öland!

RSS 2.0