Rätt dans vann

Mina favoriter genom hela tävlingen, Mat-Tina och Tobias, vann Let´s dance igår. Fasiken vad bra de var. Jag är så imponerad av hur någon kan lära sig att dansa så bra så fort. Och vilken cool show-dans de hade! Helt underbar.

Idag är det lördag och jag tycker det ska bli lite soligare så vi kan gå ut och gå. Ikväll blir det fest på Nalen. Då får vi vanliga dödliga chansen att dansa lite, även om det inte blir i Mat-Tina-klassen.

Would you like to see my leg?

När jag gick in på Systembolaget idag funderade jag på om min nya frisyr är en "legitimation tack"-frisyr eller en vuxenfrisyr. Frisyren gör mycket för hur gammal folk tror man är. Det vet jag för jag byter frisyr ofta. Men det är förstås inte bara frisyren som avgör om man får visa leg på systemet (would you like to see my leg?). Det är också VAD man handlar. Handlar man ett dyrt rödvin får man inte visa leg. Handlar man vaniljvodka får man visa leg.

Så nu stod jag där i kassakön med min nya korta frisyr och en Passoa i ena handen och en Advocaat ägglikör i den andra. Det var då det slog mig. Jag HAR ju ingen legitimation! Mitt körkort har gått ut och det nya har inte hunnit komma med posten än. Jag började fundera på om tjejen i kassan skulle märka om man visade upp ett körkort som gått ut. Just då blev det min tur och jag ställde upp flaskorna på bandet. Tjejen i kassan talade bara om vad det kostade och frågade inte efter leg. Uppenbarligen är den nya frisyren en vuxenfrisyr.

Juno

Genre: Drama, komedi
Speltid: 1 tim 36 min
Regi: Jason Reitman
Skådespelare: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer GarnerDen 16-åriga tjejen Juno provar på att ha sex med sin kille en enda gång och blir gravid. Hon vill inte göra abort och tänker att det måste finnas massor av par därute som längtar efter att bli föräldrar. Juno tittar i tidningen Pennysaver på adoptionsannonserna och tror att hon hittat det perfekta paret. När det närmar sig förlossningen får dock mannen kalla fötter och begär skilsmässa. Juno blir helt förkrossad och vet inte hur hon ska göra.
Samtidigt försöker hon reda ut sina känslor för pojkvännen, den bleke tanige löparen Bleeker som inte är den som tar några initiativ i deras förhållande.
Juno: "Im sorry I had sex with you. I know it wasn´t your idea."
Bleeker: "Who´s idea was it?"
Filmen är fin, söt, lycklig, rolig och sorglig på samma gång. Den är väl inte helt sannolik och karaktären Juno har ibland nästan lite väl bra koll på läget. Förutom att hon är så säker på sig själv har hon en klatschig replik för varje tillfälle. Kanske är hon släkt med the Gilmore Girls. Samtidigt är det skönt att det är lite annorlunda och hjältar i form av sextonåriga tjejer hör ju inte till det vanligaste.


image129

Grattis Systeryster 2

Min syster har fått en lägenhet! Den ligger ungefär två gator bort från där jag bor. Dessutom ligger den på min drömgata. Min drömgata ligger högt upp på klipporna och har balkong och sjöutsikt. Visserligen hade jag tänkt att det var jag som skulle bo där, men men.. jag hoppas jag får komma över och fika.   = )
 
Idag har jag träffat en kompis som jag inte sett på jättelänge. Det gjorde mig glad. Vi åt middag på "vår" restaurang och såg en film på bio som också gjorde mig glad. Juno heter den. Jag ska berätta mer om den en annan gång, men just nu känner jag att det är läggdags!

Godnatt därute, var ni än är..

Grattis Systeryster

Min helg började inte särskilt roligt alls. Jag fick kvinnoont i magen på fredagen och på lördagen gjorde det så ont att jag bara låg och kved hela dagen. Framåt kvällen kändes det dock bättre och eftersom Momsen hävdar att alkohol är kramplösande gav jag mig iväg till Jos fest. Nej, det var faktiskt Melodifestivalen och sällskapet som lockade. Orkade dock inte med nåt dansande efter festen utan tog mig hem till sängen.

Idag fyller systeryster år. GRATTIS! Vi har varit ute på födelsedagsvårpromenad i solen, Kungsholmen runt, inklusive solpauser och fotningspauser. Sedan lagade vi god middag och åt med god aptit. Vilken bra dag. Och G kommer bli så avundsjuk på min lunchlåda i morgon.

Jag vill ha förpuppad bajskorv till lunch mamma. Nåt annat vill jag inte ha.

På lunchen packade G upp en avlång brun korv och lade på bordet.

Jag: "Uuuuhh, vad är det där?"

G: "En frukt! En timarin!"

Jag: "Det ser ut som en bajskorv."

G: "Nääää. Den är god. Titta. Skalet är så tunt."

Jag: "Usch därinne ser den ännu värre ut. Det ser ut som mögliga inälvor eller nåt förpuppat djur."

G: "Nej, titta, tunt fruktkött. Fast.. i Peru har den hjärna."

Jag: "Har frukten hjärna i Peru?"

G: "Ja.. hjä..nej..?"

Jag: "Kärna?"

G: "Ja!"

Jag: "Oj, nu åkte din bajskorv ner på golvet."


Manpower kom med ett stort påskägg som chefen gick runt och bjöd alla ur. Sedan ställde hon in resten på sitt rum med kommentaren: "Om det står framme så tar det bara slut direkt utan att alla fått". Ja, man får inte vara dum..


Skottdag?

Alltså, det här med skottår tror jag att jag har koll på, men varför var dagens arbetsdag dubbelt så lång? Det kändes som att den var minst 16 timmar lång. Hoppas man får sova dubbelt så länge i natt också..

På nyheterna sa de att Södertälje tagit emot dubbelt så många flyktingar som USA och Kandada tillsammans. Det är ju helt sjukt. Hur kan det vara så?

Och sen till vädret: De blir relatif gråmulne dager framåver, inge större mängder nederbör men lit snöfall här å var.

Gokväll

"Can't Cry Anymore"

Took your car
Drove to Texas
Sorry, honey
But I suspected we were through
And I can't cry anymore
Since I left
Been feelin' better, cause that's
What you get when you
Stay together too long
And I can't cry anymore

[Chorus]
Wouldn't it be good if
we could hop a flight to anywhere
So long to this life
So much for pretending
Bad luck's never-ending
And now I know that

Money comes in
But the fact is
There's not enough to
Pay my taxes
And I can't cry anymore
Well, got a brother
He's got real problems
Heroin - no
There's just no stopping him tonight
And I won't cry anymore

[Chorus]

It's never ending

It could be worse
I could've missed my calling
Sometimes it hurts
But when you read the writing on the wall
Can't cry anymore

[Chorus]

And too much time I've been spending
With my heart in my hands
Waiting for time to come and mend it

I can't cry anymore

Inlyssning inför finalen

På kören igår sa Caroline att vi skulle börja öva in Linda Bengtzings melodifestivallåt nästa gång. Eftersom jag fortfarande inte hört varken Lindas eller Charlotte Perrellis låt  (jag missade nämligen sista deltävlingen) så gick jag in på youtube för att lyssna in mig inför finalen. Jag blev besviken. Vilka tråkiga låtar. Jag tänker inte heja på vare sig Bengtzing eller Perrelli. Nej, det blir nog Sanna Nielsen som får min röst. En finstämd låt och en vacker röst. De där bröderna Rongedal hade i och för sig en helt ok låt också, men de ser så fåniga ut. De kan få komma tvåa efter Sanna.

Annies betyg på alla finalbidragen:

Charlotte Perrelli: Hero: Tråkig enkel låt, inte mycket till melodi och det verkar som Charlotte bryr sig mer om hur hon ser ut och rör sig än vad hon sjunger. Vi har hört den förut.

Sibel: That is where I´ll go: Sibel och Sanna gör båda ballader, men Sibel låter svagare och mer osäker än Sanna. Låten är lite sämre också, men den är i alla fall inte lika pinsam som Charlottes och Lindas låtar.

Rongedal: Just a minute: Känns som att man stulit lite av Mika, men annars en rätt skön discolåt. Har lite svårt för dem som sjunger den, men det kanske bara är jag...

Linda Bengtzing: Hur svårt kan det va?: Det här är ännu mer Mika! Hon har bara översatt versen till svenska. Det blev sämre. Och refrängen är sämre än Mikas också.

Christer Sjögren: I love Europe: Ha ha. Hahaha. Hrm. Nej, få se nu. Den fastnar ju åtminstone. Men det beror ju på att hela låten är en enda refräng. Är dock lite orolig för att Christer har hela dansbandssverige bakom sig och får massor med röster.

Amy Diamond: Thank you: Helt okej låt, fast hon har ju gjort bättre.

Sanna Nielsen: Empty room: Ja, det har jag ju redan sagt. Det här är min favorit.

Nordman: I lågornas sken: Tråkig låt. Liknar Nordmans övriga låtar fast sämre.

Frida ft Headline: Upp o hoppa:  Lite tjatig och dagisaktig tycker jag.

BWO: Lay your love on me: Refrängen låter som en blandning av "We´re all living in America" och en annan låt. Kan inte komma på just nu vilken det är. Versen låter likadant som BWOs andra låtar.


Sista versen och andra chansen

Fastän det är söndag tog jag mig ur sängen kvart i nio. Jag är stolt över mig själv. Fast det var nödvändigt. Jag måste ju hinna tvätta innan jag ska iväg på brunch.

Igår var jag hos Kicki och klippte mig. Jag är inte helt säker på om jag är nöjd med resultatet. I alla fall inte med färgen. Den skulle bli mörkt rödbrun men så mörkt tycker jag inte alls att det är. Jag ska ge det några dagar till och se om jag vänjer mig. Annars får jag väl springa och köpa nån färg och göra om det själv. Det är i alla fall skönt att håret är kortare.

Efter frisörbesöket åkte Systeryster och jag iväg i Mormor till Barkarby Handelsplats. Systeryster ska nämligen flytta snart och behöver hushållsapparater till sin nya lägenhet. Eftersom hon fyller år alldeles snart bestämde vi att hon skulle få välja något som jag betalade. Vi hittade både en vattenkokare och en brödrost som tillhörde samma serie så vi ringde Momsen och frågade om hon ville ge brödrosten. Efter att ha ojat sig lite över hur dyr den var gick hon med på förslaget och vi gick med paketen till kassan. Sedan tog vi Mormor hem igen. Mormor (vår röda mitsubishi colt) är lite till åren och hon har börjat rosta lite här och var. Tex nedanför bensinluckan, vilket innebär att en del av den bensin man fyller på kommer ut igen lite längre ner... Jag föreslog syster att vi kunde skaffa ett öskar och hälla i det som rinner ut en gång till. Det tyckte hon var bra, men vi var ändå lite vemodiga över att Mormor kanske inte skulle orka med nån längre tid till.


På kvällen blev det schlager hos Miss F. Det var det som SVT kallar för "Andra chansen", nån slags konstig Cup-uppställning där de artister som inte gått vidare direkt till Globen får tävla om de två sista platserna i finalen. Jag hejade på Sussie Tapper för att hon har så fin röst och är så modig och har gjort mig så glad med alla sina låtar från Suzzies Orkester. Tex "Om kärleken får blomma i dig", "Man kan äga guld och silver" och "Dansa i månens sken". Suzzie blev dock utslagen av nån usel låt som Nordman tåtat ihop. Blä. På den andra sidan spelplanen blev Carola utslagen och det var ju i alla fall positivt. Men Sibel, som gick vidare till finalen tycker jag inte var särskilt bra. Hellre då att Ola eller Caracola hade gått vidare.

Bäst jag börjar plocka lite i röran här så Momsen inte får spatt när hon kommer i eftermiddag. Hoppas ni får en fin söndag! Pöss pöss.

image127


Annie

For di är liksom magnejter inbyggde i min soffe

Igår traskade jag hem från jobbet, drog på mig mysbyxorna och parkerade mig i soffan. Efter en stund smsade  Miss J och undrade om jag skulle med ut. "Nix. Ska njuta av lugnet i soffan" skrev jag tillbaka. Eftersom jag på senaste tiden har känt att sms är lite otillräckliga var jag dock tvungen att ringa upp Miss J också. Man skulle ju kunna tycka att det skulle räcka med att bara ringa då, men det är oftast inte förrän efter jag har skickat iväg ett sms som jag kommer på att det känns tråkigt. Efter att ha diskuterat utgång, livet, L-Word, Ab Fab och French and Saunders och andra viktiga ämnen lade vi på och Miss J sprang ut och roade sig medan jag rättade till kudden och sjönk tillbaka i min dvala. Jag tror att jag precis som Susanne Alfvengren har fått magnejter inbyggde i min soffe. Har ni hört den låten? "Magneter." Den är väldigt mysig. ...å jag blir tyngre å tyngre i änden av att sitte här å ja tror no ja blir kvar här ett par år.... men jag har ju alltid varit lite svag för gotländska också... å här i råmmet, med ingen annen än mi själv står tiden stille, så stille de kan bli. Med te som varmer ååå min nye stereo står tiden stille, så stille de kan bli.


film och svullande

Eftersom jag bor så nära jobbet kom G på den strålande idén att vi kunde gå hem till mig på lunchen och se på film. Sagt och gjort, i förrgår tog hon med sig filmen "Dagbok från en motorcykel" som handlade om den unge Che Guevara och hans vän som åkte genom Sydamerika utan pengar på en gammal dålig motorcykel. Inte bara motorcykeln utan också själva dvd:n visade sig också vara gammal och dålig för G hade hyrt...nej, lånat menar jag! Har blivit påverkad av Maria Möller...ja i alla fall hade hon lånat den på biblioteket och den var rätt repig så det blev en del stopp och hopp här och var i filmen. Nej nej nej, skrek G och hoppade upp och ner i soffan varje gång skivan hakade upp sig och från att ha varit Library Lover såg hon mest ut att vilja lägga ner världens bibliotek på stört. Vi såg halva filmen på onsdagen och halva på fredagen. Det var i alla fall en rätt trevlig film och en rätt trevlig idé också så det här kommer vi nog att göra om. Fast kanske med en köpt skiva nästa gång.


Idag har jag, förutom att jobba och se på film, ätit en otrolig massa mat. Jag vet inte varför, men magen var som ett svart hål. Först åt jag frukost men när jag kom till jobbet var jag redan hungrig igen och tog en frukt. Sen åt jag lunch. Sedan var det dags för fredagsfika och det bjöds på glass men eftersom jag var så hungrig tog jag en macka först. Sedan tog jag en Solero Red Berries. Alla glassarna gick inte åt så de undrade om någon ville ha en till. Jag kände efter. Ja, varför inte? Jag tog en Magnum White också. Sen mådde jag lite illa i en kvart, men en timme senare var jag hungrig igen och tog en till macka och en cola. Ja och sedan var det dags att gå hem och äta lasagne. Så långt har jag kommit nu. Men nu tror jag faktiskt äntligen att jag är mätt. = )


På show med Maria Möller

Igår kväll tog vi oss till Vasan, min syster och jag. Där skulle vi se Maria Möller Show. Vi blev mycket glada när vi upptäckte att vi lyckats få de bästa platserna på hela teatern: längst fram på balkongen utan några skymmande huvuden i vägen. Sedan kom Maria in och sjöng Pinks Get this party started. Och sen var det igång. Maria imiterade Carola, Ulla Skoog, Stina Ekblad, Cher, Tina Turner, Silvia.... Hon är otroligt duktig. Och rolig! Hon ståuppade också och härmade helt okända människor, tex semesterfirare över hela Sveriges land för att beskriva hur fantastiska (inte) alla semestrar brukar vara. Jättekul när hon imiterade fjortisarna hon suttit bredvid på tunnelbanan: "å han ba typ sprang till biblioteket å hyrde nån jävla bok med dikter å satte sig på knä på golvet å börja typ läsa å ja ba sluta men han ba fortsatte å ja ba asså ja kan inte va tillsammans med dig längre ja har ett LIV!" och
"Men det va ju visst han"
"Det vare junte"
"Jo!"
"Nä"
"Jo"
"Nä"
"Jo men de va ju han"
"Nä"
"Jo"
"Okej men i så fall vare inte han som vi prata om från början"

Dessutom har Maria en fantastisk sångröst. När hon sjöng en aria ur Carmen fick jag gåshud över hela kroppen. Det är också Marias fel att en väldigt konstig sångtext fastnat i mitt huvud nu. Maria parodierade modern opera och sjöng: Jag springer, till tåget, jag springer, jag springer...( BOM ) O NEEJ! En HUUUUNDBAAAAAJS! ( Tu tu!) Den är STOOOOOOR! Ja jag vet. Hur kan nåt sånt fastna i ens huvud.. Jag är inte normal.

På en skylt på väggen stod att det var förbjudet att ta kort, men min syster tänkte ändå försöka sig på att ta ett kort utan blixt så att det inte skulle märkas. Plötsligt hoppade vi båda till när en blixt gick av och lyste upp hela salongen. Vi försökte försvinna ner genom marken och hoppades att ingen skulle komma och slänga ut oss. Som tur var klarade vi oss. Undrar om bilden blev bra? Systeryster, du måste skicka den till mig!

image126
Hmm.. tja.. inte nån närbild direkt. Men det är Maria Möller därnere på scenen dårå... = )

Festschema mars

Stockholms partypinglor får bråda dagar i mars. Förutom det gamla vanliga (http://www.qx.se/guide/) är det fest både på H62 och på Nalen. Dessutom vill man ju se Melodifestivalfinalen! Det verkar som att den visas på storbild på en hel del restauranger så om man vill kan man ju se den ute innan man går vidare. Här får ni festschemat för mars:  

15/3 Tjejfest H62 (http://www.clubconnection.nu/)
15/3 Final Melodifestivalen  

22/3 Tjejfest (Påskfest) H62  

29/3 Tjejfest på Nalen

Röda tröjor och rosa pantrar

Jag lovade visst att berätta lite mer om min helg och det kan väl vara passande att göra nu, medan jag väntar på att tvätten ska bli klar.


Jag skrev ju att Snipers fotbollstjejer skulle komma till G på fredagen, men det visade sig vara fel, för det var en massa Snipers där, både tjejer och killar som höll på med olika sporter. Måste erkänna att det kändes lite småskumt med alla de där röda tröjorna på dansgolvet. När vi dansade kom det fram en rödtröjad kille och lämnade en liten lapp till oss. Jag tyckte det var ett konstigt sätt att ragga på, men kanske om man lämnar sitt telefonnummer till precis alla på stället, att någon ringer till slut? Nu var det ju inte alls så, utan killen lämnade ut lappar med kontaktuppgifter om man ville vara med i Snipers hockeylag. När jag upptäckte detta gav jag tillbaka lappen till honom. När man är smal och endast 162 cm lång känns inte hockey som den rätta sporten. Jag skulle förmodligen avlida redan på vägen till träningen när jag försökte släpa hockeytrunken till ishallen.


På lördagen gick jag med L på avskedsfest för hennes syster som skulle flytta. Det är nog rätt ovanligt att gå på avskedsfest hos någon man aldrig träffat, men det var trevligt i alla fall. En annan ny bekantskap på festen var drinken Rosa Pantern. Honom vill jag inte träffa igen. Fy vad otäck den var. Jag klarade inte ens att dricka upp den fastän jag inte ville vara oartig mot festsystern som jag ju aldrig träffat men ändå lät mig vara med på sin fest. För er som inte heller visste det innehåller en Rosa Panter bananlikör, mjölk och grenadine. Färgen påminner om min kollega Gullinuttan på jobbet. En mycket godare drink som jag kan rekommendera heter Snowball och innehåller ägglikör, vodka, fruktsoda, limejuice och is.


Oj, nu kan jag inte skriva mer för det är dags att hämta tvätten. Puss på er!


PS I love you

Skådespelare: Hillary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow
Genre: Komedi, drama, romantik
Tid. 2 tim 5 min
Betyg: två tekoppar
Ja, man hade ju kunnat tro att det var en sån där vanlig romantisk myspysfilm, och det var det väl också, fast lite sämre. Jag tycker den var rätt fånig faktiskt. Det var inte direkt nåt höjdarmanus utan filmen kändes mest som ett litet hopkok av roliga saker som någon tyckte kunde vara kul att ha med. Dessutom skulle Hillary Swank LE väldigt mycket i den här filmen och.. det gör hon faktiskt inte bra. Det ser väldigt konstlat ut. Hillary får ta och medverka i enbart mycket sorgliga filmer utan skratt och leenden i fortsättningen.

Handlingen: Hillarys man som hon älskade har dött, men medan han levde och visste att han snart skulle dö har han skrivit en massa brev till henne som hon får med jämna mellanrum där han lämnar instruktioner om vad hon ska göra. Allting som han har planerat i breven funkar väldigt bra. För bra. Det blir osannolikt och konstigt. Men Hillary bara ler sitt konstgjorda leende och känns lite sådär efterbliven som Martina Haag var i sin film Underbar och älskad av alla. ( Se tidigare recension )

Rekommendation: Näh, se den inte. Den kommer säkert på tv om ett tag och om du inte har nåt bättre för dig kan du ju se den då.


image124

värvningsförsök på jobbet

Annie: Hej! Hur mår du? Går det bra med gitarrspelandet? Tror inte jag hört dig på radion än.

Eller är det du som har gjort den där "Please don´t stop the music?"


Sarah: Hihi...nej, det är jag som sjunger den här 'under my umbrella, ella, ella, ella, ella, ella, ella, ella, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh' Hur mår du själv och hur går det med sjungandet?


Annie: Haha. = ) Jaså det är du som har gjort den! Jag är impad av dina texter. Det där eh eh eh eh eh är verkligen klockrent. Jag mår fint men sjungandet har jag lyckats missa 3 ggr i rad nu så jag ligger nog rejält efter. Men jag måste i alla fall pricka in att vara där när Linda Bengtzing kommer.  =)


Sarah: Fantasi är nyckeln till framgång! ;) Häftigt att Linda Bengtzing kommer, tycker den där kören låter jätte kul = ) Vi får ta en lunch snart när det lugnat ner sig. Hasta luego!


Annie: Ja, det är kul. Du får joina oss nästa termin. Då kommer Eva Dahlgren. = ) Lunch låter bra.

 Hastigt o lustigt på dig med!


Saludos amigas

Hej, här är jag igen. Jag har inte avlidit utan bara haft lite bloggstillestånd på grund av överbelastning av min lediga tid. Jag antar att det är en bra sak egentligen, att man inte hinner sitta och skriva om det man gör för att man gör det istället.. hm.. eller nåt.. nej, helt bra är det nog inte ändå att göra för mycket saker för jag är riktigt trött. Eftersom min körkompis Miss I är sjuk tänkte jag hoppa över kören idag (med... precis som de förra två gångerna..) och gå hem och lägga mig istället.


Helgen har varit fylld av nya intryck och snö och fest och bio och promenader och mycket annat. Ja, egentligen det mesta utom sömn. Jag ser fram emot en rofylld arbetsvecka att vila upp mig på... = )


RSS 2.0