Apropå psykopater

På tunnelbanan satt jag snett emot en arg tant som först inte ville flytta på sin väska för en gammal dam som ville sätta sig där. En minut senare skällde hon även ut två unga tjejer för att de prasslade för mycket med sina shoppingkassar och därigenom störde hennes tunnelbanefärd. De två unga tjejerna var dock mycket kaxiga och stod på sig och den äldre damen slöt snart upp vid deras sida. Det slutade med att tanten fick hela tunnelbanevagnen emot sig. Visst är det skönt när sådant händer i Sverige? Att folk inte bara tar all skit för att de inte vill ställa till med en scen.

Apropå detta kan jag också meddela att ordet psykopat inte längre används. Så om ni hade tänkt skrika det efter knäppa elaka tanter eller några andra otrevliga personer så är det gängse ordet "antisocial personlighetsstörning". Det kan dock tyckas bli lite långt och uddlöst: 
 "Är du inte klok din jävla person med antisocial personlighetsstörning!?"
Men kanske att det skulle kunna funka i Tyskland? = ) Kommer du ihåg Schossan? På bussen på väg till Schwarz Pharma: "Sind Sie normal oder?!"

Kommentarer
Postat av: Tess

haha, men jag undrar om världen skulle se lite annorlunda ut om alla förolämpningar var av den karaktären... "är du normal eller?" låter i alla fall lite mer hoppfullt än "är du knäpp eller?"
å andra sidan försvinner ju lite av slagkraften...

2007-03-25 @ 14:55:12
URL: http://www.tessaworld2.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ja, men det roliga är att de i Tyskland säger: "Är Ni normal eller", vilket blir så väldigt skumt eftersom det låter som om man försöker förolämpa någon och vara artig på samma gång. = )

2007-03-25 @ 22:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0