Hairspray

Regi: Adam Shankman
Skådespelare: Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, John Travolta, Queen Latifah, James Marsden, Jerry Stiller, Amanda Bynes.
Genre: Musikal, komedi
Speltid: 1h 56 m
Betyg: En och en halv tekopp


Musikalen Hairspray på bio? Ja, det var jag ju tvungen att spana in! Men såhär efteråt undrar jag vad de egentligen hade tänkt. Är det en film för barn eller vuxna? Ska den vara utflippad eller seriös? Och varför skrev ingen ett ordentligt manus innan de började filma? De stackars skådisarna får ju inte en enda normal replik att säga. Och varför, VARFÖR har de klätt ut John Travolta till nån kvinnlig vadderad dyna? Och OM han nu måste vara en vadderad dyna, varför måste dynan ha så knäppa repliker och varför försöker de göra nån slags romantisk kärlekscen mellan honom och Christopher Walken? Det funkar verkligen inte.

Jag läste nån recension av filmen innan jag såg den. Det stod: " Äntligen dansar John Travolta igen". Nu undrar jag: Närdå? Man får bara se honom ta några steg, och då sabbas allt ändå av de där dynorna de klätt in honom i. Det enda som är bra med den här filmen är de andra duktiga dansarna (speciellt killen som spelar Seeweed är otroligt duktig) och ibland är musiken riktigt svängig.

Handlingen: Tracys dröm är att få dansa, och allra helst på en populär show på lokaltv, men Tracy är tjock och ingen tror att hon ska få vara med i showen. Det hela utspelar sig i Baltimore på 60-talet och de svarta behandlas fortfarande väldigt illa. Tracy kämpar för de svartas och de tjockas rättigheter genom att dansa. Tracys föräldrar spelas av John Travolta och Christopher Walken och Michelle Pfeiffer är den elaka produktionschefen som vill att varken svarta eller tjocka människor ska få synas i tv.

Sammanfattande betyg: Varför lägga ner så mycket pengar på att skaffa bra skådespelare till filmen när de ändå inte får något vettigt att säga. Nej, den här filmen behöver ni inte se.


image93

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0