Darjeeling Limited



Regissör: Wes Anderson
Skådespelare: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman 
Genre: Drama
Längd: 1,31
Betyg: Två tekoppar

Den här filmen är svårrecenserad. När man recenserar en film brukar man ju ha någon slags mall att jämföra filmen emot. Ungefär som: Det här ville de uppnå. Lyckades de med det? Men med den här filmen vet jag faktiskt inte vad det var man ville visa mig och därför inte heller om man lyckades.

Darjeeling Limited handlar om tre bröder som gör en resa i Indien tillsammans. Och.. det är väl i stort sett hela handlingen. En av bröderna tycker att de har glidit ifrån varandra de senaste åren och han vill att de ska hitta varandra igen. Därför har han planerat en spirituell resa med tåg genom Indien där de ska stanna på vägen och besöka olika tempel och heliga platser. Han vill också att de ska besöka brödernas mamma som bor i ett tempel i bergen.

Brorsa 1 skriver noveller om sin familj och säger hela tiden: "Karaktärerna är förstås fingerade." Han är också mycket intresserad av kvinnor.
Brorsa 2 är ett kontrollfreak som vill ha varje minut planerad och hålla i de andra brödernas pass. Han har just försökt begå självmord genom att köra sin motorcykel av vägen och har därför ett stort bandage runt huvudet.
Brorsa 3 har åkt med till Indien fastän hans fru ska föda barn inom några veckor. Han har glömt berätta att han åkte iväg. Nästan alla hans ägodelar tillhör hans nyss avlidne far.

Så tuffar de tre bröderna runt i Indien ett slag. Karaktärerna är humoristiska och underliga och ändå vill regissören att de ska passa in i en hård verklighet. Det funkar inget vidare. Fastän filmen utspelar sig i Indien är musiken mestadels fransk jazz, vilket inte heller passar. Jag börjar undra om målet med filmen var att göra biobesökarna förvirrade. I så fall har det lyckats.


image106

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0