Gay News

Och här kommer gaynyheterna i korthet:


S säger nej till tre föräldrar

"En HBT-fråga i taget". Det är en socialdemokratisk strategi, enligt en källa som tidningen Riksdag & Departement hänvisar till. Det ska också vara skälet till att partiet i nuläget avvisar vänsterns krav på att tre personer ska kunna bli vårdnadshavare.


I debatten kring kommande homosexuella äktenskap har också frågan om antalet vårdnadshavare dykt upp. När till exempel ett lesbiskt par skaffar barn med hjälp av en man utanför förhållandet blir bara en av parterna i förhållandet registrerad som vårdnadshavare. Inom HBT-rörelsen vill man att båda ska kunna räknas som föräldrar. Det här vill vänsterpartiet också ändra på, beslutade man på sin kongress nyligen. Även miljöpartiet stöder kravet på att tre ska kunna bli vårdnadshavare. Men socialdemokraterna har efter att ha diskuterat frågan kommit fram till att de nuvarande lagarna räcker till.- Vi tror inte det är det rätta ur barnperspektivet, säger Fredrik Lundh (s) till R&D. Man ska inte blanda ihop föräldraskapet och vårdnadshavarskapet, anser han. Samtidigt uppger en källa till tidningen att socialdemokraternas strategi är att ta en HBT-fråga i taget "för att inte reta upp de konservativa och kristna i onödan". Det betyder i klartext att man inte vill störa diskussionen som just nu pågår om könsneutrala äktenskap.Men Fredrik Lundh förnekar att det skulle finans en sådan strategi.- Jag har inget emot att skrämma kd, säger han. 

(Dagen 2008-06-17)




Fick kyssa bruden- efter 55 år

Äktenskap för samkönade äktenskap tillåts i Kalifornien och först ut var Del och Phyllis, 83 och 87 år gamla. Se hela artikeln på Aftonbladet.


 


30-års jubileum i Berlin

Berlin Gay Pride firar 30-års jubileum. Den 28 juni blir det jubileumsparad. (Metro 2008-06-16) Läs mer här.


Och som om det inte räckte med homo-vodka:

PayGay - the new attraction

PayGay KreditkartePaygay is a credit card which is especially designed for the needs of the gay and lesbian community. As a cool mixture of credit card, community and lifestyle PayGay also offers interesting benefits and special ranges for all visitors in Berlin. And PayGay will be part of Berlin's Gay Pride, the most important gay and lesbian event.


Kommentarer
Postat av: sjuksyrran

:) ja helt otroligt... Jag håller mig nog till gayvodkan..

2008-06-19 @ 23:49:44
URL: http://miljonresan.blogg.se/
Postat av: Callisto

Rosa VISA-kort... Jag visste väl att det fanns fördelar med att stå utanför normen.

2008-06-29 @ 01:27:14
URL: http://bitchbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0