It´s in the water

Ja, det är sant! Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och tittat på en av mina beställda filmer. Det blev "It´s in the water" som ju enligt texten skulle vara "a gem of a feelgood movie".  Det var den också. Man känner sig alldeles glad och går runt och nynnar Oooooooh, it´s in the waateeerr... I alla fall gör jag det. = )

Nu när jag tänker tillbaka  har jag lite problem att beskriva hur filmen var. Ibland är den otroligt överdriven och lite konstlad, ibland jätterolig, ibland känslig och ibland är den bara så jättefin. Ja, för min del hade jag kunnat vara utan några av de där hysteriska överdrivna kvinnorna men det mesta av filmen är ändå väldigt bra.

Om jag skulle ta och ge mig på att försöka berätta vad filmen handlar om nu då! Nu var det ju en hel del bihandlingar, men i huvudsak handlar filmen ändå om Alex som bor i en stad där människor är mycket bestämda över hur saker "ska vara". Hennes mamma är i högsta grad en sådan människa. Man ska tex inte vara "a homosexual". Alex bäste vän är dock en sådan, en gaykille som heter Spence, och han sprider ut ett rykte att det skulle vara kranvattnet som gör människor homosexuella: "It´s in the water" varpå alla i staden blir livrädda och börjar köpa vatten på flaska.


Alex är gift med en man hon inte älskar, men eftersom hon inte hittat nån annan hon varit intresserad av så lever hon med honom ändå. När Alex ungdomsvän Grace flyttar tillbaka till staden och avslöjar att hon är lesbisk börjar Alex fundera. Samtidigt avslöjar Spence att alla killar Alex dejtat som ung alla var gay. Alex springer iväg till videoaffären och köper lesbisk film för att ta reda på vad det där lesbiska egentligen handlar om. Samtidigt börjar hon tjuvkika på Grace på sjukhuset där de båda jobbar. 

Och sen.. ja, sen kan jag ju inte berätta mer för resten måste ni se själva när ni skaffat filmen. Nu kommer den kniviga frågan. Vilken plats på Topplistan ska denna film kunna tränga sig in på? Jo, det blir nog faktiskt en femteplats för It´s in the water.

PS: Någon frågade mig vem det var som sjöng den där braiga låten "It´s in the water" och efter att nu ha studerat eftertexterna till filmen kan jag rapportera att låten både är skriven av och framförs av Sara Hickman.

PS2: Någon annan sade att det viktigaste i recensionen är att berätta om tjejerna i filmen var snygga, men.. hur ska jag kunna veta vad du tycker är snyggt? Jag tyckte i alla fall de var snygga, speciellt Keri Jo Chapman, som spelar Alex.
Topplistan:

1. Aimee und Jaguar (Romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk tysk film om judinna som blir kär i tysk officersfru)

2. Loving Annabelle (Romantisk, vacker, spännande, mycket fin och lite sorglig film utan riktigt slut)

3. Fingersmith (Romantisk, vacker, hemsk, verklighetstrogen engelsk film efter Sarah Waters bok)

4. Desert hearts (Romantisk, vacker film med komma-ut-problem i öknen)

5. It´s in the water (Rolig, romantisk, mycket amerikansk)
6. BOUND (Mycket spännande, sexig, blodig maffiafilm)

7. Imagine me and you (Feelgood-film som omväxlande är riktigt bra och omväxlande lite klichéeaktig)

8. DEBS (Romantisk, rolig, fånig, sexig, parodisk, icke-verklighetstrogen film om skurk som blir kär i motståndaragenten)

9. My summer of love (sorglig film om ensamma flickor som tröstar sig med varandra)

10. But I´m a cheerleader (Helknäpp osannolik film som driver med alla fördomar om homosexuella och könsroller)

11. Kissing Jessica Stein (Smått neurotisk kvinna fascineras av annan kvinna men är det kärlek?)


Kommentarer
Postat av: Malin

Its in the water verkar vara en bra film :D Den måste jag se ! Trodde först det var en parodifilm eller något.

Kul med din topplista håller med dig om Aimee und Jaguar den är skitbra ! Och loving annabelle (a)

2008-10-27 @ 21:21:16
URL: http://elisabetsofia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0