The Gay News

But did she like it?

Om Katy Perry kysst en tjej eller inte har diskuterats livligt. I Metro säger hon att: "Jag skulle inte kunna sjunga låten om jag inte gjort det".

Katys andra låt "UR so gay" handlar om hennes ex som tydligen sminkade sig och luktade så gott att hon inte visste vilket lag han spelade för. "Mina texter är kanske inte helt oförargliga eller politiskt korrekta men jag försöker inte bli president", säger Perry.

Tre hejaklacksledare i en  skola i Texas blev inspirerade av Perrys låt och kysste varandra under ett framträdande. De blev avstängda. En kyrka i Ohio varnade traktens ungdomar genom en skylt: "I kissed a girl and I liked it. Then I went to hell".

Connecticut sa ja men Portugal sa nej

Högsta domstolen i den amerikanska delstaten Connecticut har upphävt det tidigare förbudet mot samkönade äktenskap. Domstolen ansåg att den delstatslag som begränsar äktenskapet till heterosexuella par är diskriminerande. Connecticut på amerikanska östkusten blir nu den tredje delstaten som tillåter samkönade äktenskap.


Portugals parlament sade nej till att tillåta samkönade äktenskap. Förslaget hade lagts fram av två småpartier och röstades ned med överväldigande majoritet, sedan det regerande Socialistpartiet hade anslutit sig till den borgerliga oppositionen. Utanför parlamentet protesterade ett trettiotal homosexuella mot röstresultatet genom att genomföra två bröllop på låtsas.


1222 över havet
Norska Anne Holt har givit ut sin åttonde roman, 1222 över havet,  som handlar om den lesbiska polisen Hanne Wilhelmsen som numera sitter i rullstol efter en skottskada. Eskilstuna-Kuriren menar att det är ett riktigt mästerverk.


Sparkad för att mannen var en fru?

Johanna Korhonen hade inte ens hunnit tillträda som ny chef­redaktör för dagstidningen Lapin Kansa i Rovaniemi.
- I måndags blev jag inkallad till Alma Medias huvudkontor. Där meddelade en rasande vd Kai Telanne att jag ljugit under ­anställningsintervjun och att jag inte har deras förtroende längre. De erbjöd mig något mellan 90000 - 100000 euro om jag själv drar mig tillbaka med argumentet att min familj inte vill flytta till Lappland. Det var kränkande.


Men vad hade hon då ljugit om? Det vägrar Alma Medias ­representanter precisera. Korhonen, och i stort sett hela resten av Finland, har sin tolkning klar. - Under intervjun frågade de om min make är beredd att flytta till Lappland. Jag sa "ja" utan att precisera att jag bor ihop med en kvinna, inte en man. Det är inte deras sak, anser jag.


Nyheten om Korhonen har gått som en fördömande löpeld ­genom Finland. Under gårdagen uppmanade en rad diskussionsforum och internetlistor folk att bojkotta Almakoncernens produkter, dit bland annat den näststörsta kvällstidningen Iltalehti hör. Hos Lapin Kansa syntes protestvågen i uppsagda prenumerationer.


Från Alma har man bedyrat att Korhonens sexuella läggning inte har något med avskedet att göra, utan det handlar om en "förtroendekris" som uppstått under ­anställningsintervjun. Trots detta beslöt man sig för att anställa henne - bara för att avskeda henne innan arbetet ens inletts.

- Det har i efterhand kommit fram att hon ljugit upprepade gånger, men vi vill inte kommentera alla detaljer, säger kommunikationsdirektör Rauno Heinonen.

Korhonen själv säger att hon förutom att inte framhäva att hon bor med en kvinna inte heller ­talade om att hennes sambo ställer upp i det stundande kommunalvalet i familjens nuvarande hemkommun Vanda, vilket Alma Media efteråt fört fram som en av "lögnerna".

Kommenterar gör däremot jämställdhetsminister Stefan Wallin (Svenska folkpartiet) som igår sa att oberoende av om ­avskedet berodde på Korhonens familjeförhållande eller på hennes sambos politiska engagemang så är skälen ohållbara.

- Finländsk lag förbjuder sedan 1990-talet diskriminering på grund av sexuell läggning. På samma sätt är politisk aktivitet en grundrättighet i Finland. Är chefredaktören själv aktiv kan det finnas en intressekonflikt, men att dennas partner inte skulle få vara det är obegripligt.

Korhonen har redan meddelat att hon stämmer Alma Media.
(Källa: SvD)


Lesbisk parlamentsledamot gifte sig

Angela Eagle blev på lördagen den första lesbiska parlamentsledamoten i Storbritanniens historia att ingå civilt partnerskap. Labourledamoten Eagle gifte sig med sin partner sedan 18 år, ingenjören Maria Exall , vid en ceremoni i London.


Ceremonin var möjlig genom lagstiftningsarbetet som Angela Eagle själv i högsta grad drivit på. Storbritannien har tillåtit civilt partnerskap sedan december 2005.
(Källa: Norrköpings Tidningar)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0