Recension av soluppgången

Jag erkänner. Jag glömde bort det, så tack I know för påminnelsen. Eller, nej förresten, jag ville faktiskt använda soluppgången två veckor först för att kunna recensera dess långtgående effekter.. öh... = )

Som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg har jag skaffat mig en soluppgång, eller bodyclock, en sån där väckarklocka som väcker en med ljus istället för pipande. Ni kanske har sett reklam för en sådan som Philips gör just nu, men jag slog faktiskt till redan innan dess och köpte mig ett annat märke, Lumie heter det, hos Atlantis sängspecialisten. Men jag skulle tro att de olika märkena funkar ungefär lika bra. Lika dyra är de i alla fall. = ) Jag köpte den billigaste av Lumies olika modeller, som bara har en färdiginställd soluppgång och ett enda väckningsljud i slutet av soluppgången. Men det finns dyrare varianter som kan göra en massa tjusiga saker, tex spela upp rogivande ljud och göra solnedgång när man somnar också. Min variant piper bara med ett sånt där vanligt väckarklocksljud ifall jag inte skulle vakna av ljuset.

Vaknar man då av ljuset? Ja, det gör man faktiskt. Och man känner sig inte sådär grusig i ögonen så att man helst inte vill öppna dem alls. Det här betyder dock INTE att man är mindre TRÖTT. Trötthet hör nämligen ihop med hur mycket man sover, och om man lyckas vakna mellan två sömncykler. Soluppgången hjälper inte heller mot ångest att lämna den varma goa sängen. Någon borde uppfinna en värmefläkt som sätter igång när det närmar sig uppstigningsdags och kanske blåsa ut dofter av nybryggt kaffe och varma kanelbullar... Jag läste också om att det finns en klocka som känner av hur djupt man sover och börjar pipa när man sover som lättast. Fast.. tänk om man sover som lättast klockan halv fyra på morgonen. Måste man gå upp då?

Nåja, sammanfattningsvis: Jag gillar min soluppgång. Det är trevligare att vakna av ljus än av ljud. Och även om den var dyr så tar jag alla tillfällen i akt att hitta saker som sprider lite ljus i min mörka svenska vinter.

PS: Om nån sexig tjej skulle känna för att röva bort mig till en solig söderhavsö istället är jag alltid öppen för förslag.

Kommentarer
Postat av: 99% Flata

Den där klockan som väcker en när man sover som lättast har tidsintervaller liksom. Du ställer vilken tid du ska upp ungefär. Om du ska upp 07.30 kanske det blir 25 över istället om du sover lätt då liksom. Och blir det inte lättare alls så väcker den väl inom den intervallen ändå. Typ.

Jag har inga pengar till resa men jag kan köpa lite ljusterapi-lampor :P

2007-10-29 @ 22:32:09
URL: http://99procentflata.blogspot.com
Postat av: Annie

Aha, ja jag misstänkte att det kanske var nåt sånt. Men jag nöjer mig nog med min soluppgång sålänge. Man kan ju inte ha hur många mojänger som helst i sängen. = )

2007-10-30 @ 12:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0